Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. stranger2

stranger2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    147
    Грешка ли е уште од прво излегување да се излапаш со некој? Смешно ми е што прашувам и јас, незнам. Другарките изреагираа како да дошол крајот на светот.

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.267
    Допаѓања:
    50.863
    Не е грешка.

На Arthur, Gosh, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.668
    Јас лично не би прифатила,не би сакала да оставам впечаток на некоја што одма прифаќа се,поготово уште од првата средба.

4. CherryPop

CherryPop Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    18
    Не идеме толку многу време,но многу сме привржани и секој ден сме заедно.Проблемот е тоа што кога тој е со мене ми е преубаво,заборавам на сите грешки и буквално ми станува криво и заборавам на истите.Му имам опростено што се немавме видено за неговиот роденден,туку 2 дена подоцна,а имавме безброј прилики,му имам опростено пишување со бивша со која се имаше маткано пред да се фатиме,после тоа тој ја блокира,а пред некој ден видов дека ја барал на фб и отварал чат со нејзината најдобра другарка.Сето тоа помина со изговорот "јас мислев си ја одблокирала,па да проверам" (бидејќи сакав да и пишам од кај него),а самиот знае дека само му го знам пв а за да се уклучам тој треба да прифати со код.Има навика да седи со другарите до сабајле по 10 саати, при тоа без да ме побара и да ми каже каде е едноставно.Се осеќам многу криво,како премногу опсесивна,љубоморна да сум,и тој ми зборува дека си правам филмови,но со кого и да го споделам ова сите викаат дека би му раскинале уште првиот момент.Сакам сите мои сомнежи и овие караници да ги снема,но навистина не знам како..;(

5. babygirl15

babygirl15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2016
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    186
    Истото и мене ми се случуваше, нон-стоп бившата се мешаше, му пишуваше а и по некое време тој олади со мене.Но, веднаш реагирав и му кажав дека сакам да разговараме, кога се видовме му кажав што ми пречи во врска со него и тој од тогаш почна да се труди за мене. Прво треба да се увериш дека можеш да му веруваш, па за другото е лесно :) седни го и разговарајте, прашај го дали е со тебе само колку да му помине времето или планира нешто посериозно, кажи си тоа што ти тежи на душа па макар и да го изгубиш, ќе знаеш дека воопшто не те ни почитувал :))))

6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.200
    Допаѓања:
    175.856
    @stranger2 не е.
    @CherryPop има една граница на здрава врска. Прво разграничи дали неговите одлагања имаат оправдување како што е немање време или можност да се исполни нешто, па да стигниме до заклучок дека си љубоморна и опсесивна или чувстуваш како да не припаѓате заедно кога сте одвоени, но кога сте заедно забораваш се?
    Во секој случај, разговарај со него. Тоа е опција да дознаеш што мисли за тебе реално. И немој да бидиш со перде пред очи зошто ако почните да одите сериозно и тој е свесен дека ти ќе му простиш за се доколку се видите во живо - можи тоа да го злоупотреби.

На Gosh, sj *O*, Aquamarine93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. draganaskopje

draganaskopje Нов член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    dobro vecer mnogu mi e milo sto postoi ovaa stranica :) mi treba vaze mislenje... bev vo vrska 3 godini raskinavme 6 meseci ne bevme vo nikakov kontakt nemase nikakov znak od dvete strani.pred nekoj den go sretnav dodeka se setav so drugarka.prvicno ne go vidov razgovarav na tel toj ne videl dojde da se pozdravi jas koga go vidov onemev ne mozev usta da otvoram srceto vo glava si go osetiv.samo mi podade raka jas se pozdraviv prodoliv so razgovorot na tel .ovie denovi pak mislam na nego duri mu napisav poraka na viber ama ne mi vrati nisto.se prasuvam zosto dojde mozese da se napravi deka ne ne videl.se osekam kako kreten sto mu pisav ama posilno bese od mene.se nasmea koga se pozdravi vidov nesto vo negovite oci a sega me stava na ignore.sto mislite dali dosol od kultura ili ima nesto vo taa sredba.

8. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.668
    Јас мислам дека не го сакаш уште,само навика ти останала од тие три години,а овие шест месеци не ти фалел?Зашто во текот на тие месеци не си му пишала,туку баш сега кога си го сретнала...јас мислам дека да не си го сретнала немало да се сетиш на него,не знам ете можеби ти фали само времето поминато со него,иако не ја кажуваш причината поради која сте раскинле штом не ти фалел тие 6 месеци ,брзо ќе го заборавиш,а тоа што мислиш ,што доколку пак бидете заедно?пак по некое време ќе се вратиш на исто,сепак зависи од причината зашто сте раскинале,моето искуство така беше еднаш,слично на ова и после сакав да се вратам со него ,и се вратив но што дека кога пак беше исто не знаев што сакам,понекогаш ми фалеше понекогаш не.

9. draganaskopje

draganaskopje Нов член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3

i jas sum iznenadena sto prekinavme imavme takva vrska sto covek tesko moze da pomisli deka nekogas ke prekineme.pocnavme malku vreme da si posvetuvame eden na drug,rabotni ibvrski nenormalni rab vreminja i seto toa kako da si go napravi svoeto.verojatno dosol da se pozdravi onaka prijatelski a minatiov period cesto razmislivav da mu pisam ama nemav hrabrost,ne trebase ni ovoj pat

10. Alena-R

Alena-R Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Девојки ми треба совет.. Дечко ми ми се наљути за глупости иако за мене причината беше банална сепак пробав да го разберам и реков дека е моја вина и му се извинив,но проблемот лежи во тоа што тој после кавгата нејке работите да се вратат на старо станен е многу ладен и се оддалечува од мене вели дека повеќе не сака да се замара со што правам ниту јас за него да се замарам...ова е прв пат така да се однесува после кавга иако претходно сме се карале за работи 100 пати полоши и е неможел да издржи да е лут повеќе од еден ден,го прашав да нема некоја друга и кажа дека нема никогаш да има додека сме заедно;(

11. stranger2

stranger2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    147
    @Alena-R Како ви беше врската пред кавгата? Можеби има некои проблеми, или па само ја користи оваа кавга како причина да се оддалечи од тебе. Во секој случај, разговарај со него и прашај зошто се однесува така.

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  12. draganaskopje

draganaskopje Нов член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    bara pricina ti kazuvam od licno iskustvo za zal

13. Alena-R

Alena-R Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Се беше прекрасно сакаше и инсистираше да сме колку што може повеќе заедно се познаваше дека искрено ме сака

14. stranger2

stranger2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    147
    @Alena-R Ако навистина си сигурна дека те сака вистински, тогаш можеби има некои проблеми за кои не сака да ти каже и се однесува така ладно. Најдобро решение да разговараш со него, прашај го зошто е таков.

15. draganaskopje

draganaskopje Нов член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3

toj ako saka da se popravat nestata nema da se odnesuva taka,mojata 3 god vrska propadna zaradi edna obicna karanica ni se oladija odnisute se dodeka ne prekinavme zasekogas.

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.668
    Не се замарај со тоа што си му пишала,нема врска не си направила ништо лошо.Јас мислам да оставиш така како што е,ако му значиш ќе ти пише,ако не,не е единствен има уште многу машки...ништо не е вечно па ни "љубовта спрема дечково"ако се уште го сакаш.

17. draganaskopje

draganaskopje Нов член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    i jas mislam taka sepak pominaa 3 dena otkako mu pisav ja ignoriral porakata ako sakase da pise ke pisese vednas taka da poarno e da ostavam kako sto e vo pravo si :)

На MG3 и Βικτωρία им се допаѓа ова.
  18. Melisaaaaaaa

Melisaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Долг период сме заедно, сериозна врска со муабет веќе за брак. Збунета сум, незнам што понатака, се немавме видено долг период затоа што работи во странство. Пред да замине имавме проблеми не сакав да оди, несакав да ризикува и се плашев дека мене нема да ми се допадне таму животот и ме здоболи негова реченица тогаш -ако ме сакаш ќе живееш со мене таму . Сепак го подржав видов колку го сака тоа и се договоривме да се среди па да одам да видам дали ќе ми се допадне. Во долгиот период кога се немавме видено кога комунициравме имаше неколку пати испади на љубомора од една страна го оправдувам затоа што имаше многу луѓе што се мешаат и сакаа да не разделат. Бев кај него многу убаво си поминавме среќни се, јас се вратив, тука ја работам раб што ја сакам, имам проблеми дома и незнам што да правам. Можеби и јас сум виновна за повеќето проблеми затоа што често ми вика дека незнам што сакам. Свесна сум кога тогаш јас ќе имам мое семејство и нема да можам да сум 24/7 со мојте дома и да ги решавам проблемите што неможат да се решат со години. Работата си ја сакам но не е сјајно. Него го сакам и не сакам да го изгубам убаво ми е со него, ме сака и ме почитува.Има и друг проблем што скоро го дознав на почетокот имавме проблем ми кажаа трети луѓе дека не е за мене,бил од друга националност..
    Правевме муабет и ми рече дека не е точно, како што поминуваше времето запознавање со семејство итн кога бев кај него дознав дека има сепак баби стрини од друга националност, тој и неговите дома одат во црква се исто како мене, празници се, но мене ме мачи зошто ме излажа...он не е ама од подалечно семејство има . Ми рече ако ти смета што немам добро семејство да прекинеме ми вика јас сум христијан го прашав зошто ме излажал за другите од подалечното семејство ми рече ми беше страв да не те изгубам. Јас нема да се омажам за нив туку за него, сепак беше на почетокот ама ме излажа. Размислувам и незнам што да правам дали да продолжам со него да одам таму или да останам тука. Откако се вратив неколку пати ми рече тебе како да не ти се доаѓа тука јас не му кажав ништо затоа што незнам дали ми се оди или не и кога ми рече дека после нова година сака да одам почнаа солзи да ми течат незнам зошто но посилно беше од мене. Многу ми се измешани работите во глава и незнам што да правам мојте го знаат им се допаѓа, некогаш ми доаѓа се преку глава да одам кај него понекогаш кога ќе помислам на неговото подалечно семејство не ми се оди. Ама несакам да го изгубам многу го сакам.

19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.472
    Допаѓања:
    183.655
    @Melisaaaaaaa тој е во право, ти навистина не знаеш што сакаш. Ако ти не знаеш, не знам како ние можеме да ти помогнеме. Да ти кажеме ти што сакаш? Нејсе..

Од една страна изгледа дека ти не го сакаш него. Зошто ако го сакаш, ќе бидеш на се спремна. Јас за дечко ми, научив јазик и ќе одам кај него зошто го сакам. Ќе одам на место каде никогаш не сум помислила дека ќе живеам. И јас знаев да увалам муабет да одиме на запад ко сите, ама во еден момент сфатив дека едноставно покрај се тој што праи за мене, не е во ред да му го наметнувам тоа нему, па се откажав од идејата. Тој за мене се откажал од многу повеќе работи, па така се надополнуваме за да останеме заедно. Кога сакаш некого не е тешко. Кога сакаш некого праиш жртви и воопшто не ти е криво. Ако тој се крсти и оди во црква (ако тоа тебе ти е битно, секако), зошто тогаш се грижиш ако од тетка му, стрина па вујко оди во џамија?
    Не ми стои за нешто комплицирано, едноставно е, само ти самата треба да одлучиш што сакаш.

На Annora, Melisaaaaaaa, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  20. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.880
    @Melisaaaaaaa
    Ти навистина не знаеш што сакаш изгледа. Сте стигнале скоро и пред брак,време е да се седниш и да размислиш што како понатаму.
    Ако го сакаш толку многу и не сакаш да го изгубиш ке бидеш спремна да направиш се за него и да се откажеш од некои работи.

На Melisaaaaaaa и theowndemon им се допаѓа ова.