Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Melisaaaaaaa

Melisaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Не оспорувам дека не е во право, учев и јас јазик и да не го сакав немаше да живееме толку км далеку еден од друг, ми беше потребен совет затоа што ми се испомешаа работите во глава, другарките ме советуваа да го оставам. Во право сте и ви благодарам многу ми е полесно сега

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.668
    @Melisaaaaaaa Колку години имаш?Не ми е воопшто чудно што ти рекол дека не знаеш што сакаш,за жал повеќето се соочуваат со тоа,немој толку да се жртвуваш за дечкото ако сеуште не знаеш што сакаш,обично над 27/28 год.луѓето се порешителни со одлуките,било што да направиш во животот размисли 5пати ако треба,за после да не жалиш,јас имам другарка која е мажена во странство на 22 год се омажи,и сега ми пишува пораки како сака да се врати,како и е животот таму досаден,како и е криво што се омажила туку така,затоа ќе ти кажам бракот не е играчка,не е тоа сега сакам па не сакам после.Ич не се замарај со тие луѓе што сакаат да ве разделат,ако се сакате нема да може ама баш никој ништо.И сигурно имал некоја своја причина што те излажал за нешто,сите лажеме кога ќе видиш,само лошо е ако тоа го прави често.Сепак,размисли убаво пред било што да направиш.

3. Melisaaaaaaa

Melisaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    25 имам и не ме лажел често, морам да се одлучам сега свесна сум дека не е играчка и не сакам да си поиграм со него. Ти благодарам

4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Не му го губи времето на човекот.
    Ти да си била сигурна во својата љубов, немаше воопшто да не прашуваш за совет...
    А штом не си сигурна, се останато е џабе губење време.
    Бараш само утеха, бараш некој да ти рече раскини или продолжи, за да имаш утре "оправдување" зошто си продолжила...или зошто си се откажала. Некој на форум те потапшал по рамо и имал исто мислење како тебе и...така :)

Мисли со ладна глава.

5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442

Почитувани форумџии, би сакала да се навратиме на првичниот пост на темава.
    Во последно време се повеќе барате совет по ЛП, темава не е огласник за прибирање понуди, па затоа доколку имате одреден проблем ве замолувам да го напишете како и сите останати членови, за да не се губи намената на темата.
    Темата е за љубовни проблеми и ако имате проблем од ваков вид, повелете и искажете се.

Во благодарам на разбирањето :)

На cresa-jagoda, Βικτωρία и Arabella M. им се допаѓа ова.
  6. solomun95

solomun95 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    16
    Luge, ova sto go pisuva e mojata drugarka na koja itno i e potreben sovet, pa koj moze neka odgovori.

Pred 3 godini se zapoznav so edno momce od drug grad, se bese dobro pri sto veke tretiot den nie preminavme vo vrska. se bese vo najdobar red, bevme tolku mnogu bliski, sto ednostavno mn se pobrzavme, se susavme mn cesto vo tekot na denot, no po 4 meseci toj bez prethodno nikakvi problemi ni raspravii mi pobaraa pauza, bidejki imal nekoj problemi. go ostaviv i jas mislejki deka toa ke trae kratko bidejki nemase nikakva pricina za prekinuvanjeto vo vrskata. posle nekolku dena jas go pobarav i go prasav dali taa pauza za nego znacese kraj, a toj mi go potvrdi toa. od togas go ostaviv i jas. mu imav pisano samo edna poraka cisto sto mi lezese na dusa, no kaj nego veke vladeese nekoe ladno ponasanje. posle nekoe vreme toj pak me pobara pa pak pocnavme da se gledame, pred drugite bevme kako normalen par, no koga ke stanese nesto zbor toj ke kazese pa nie ne odemee uste.i taka nekoi 2 godini bese. vo septemvri od 4 dena pomianti zaedno toj posednata den bez nikakva pricina mi kaza deka najdobro e da si najdam nekoj drug, bidejki na mene nikogas ne mi se pogoduvalo( sekogas sum se trudela da bide nasmean, i da ne bide posrmoten od moja strana pred drugite so nedolicno odnesuvanje koe nikogas i ne postoelo kaj mene ) kako sto napomenav jas i toj ne sme od isti grad, no za mene toa ne bese nekoj problem bidjeki imav rodnidni i cesto doagav. od koga prekinavme dojdov i toj pak me pobara ama ovoj pat gledanjeto bese po na distanca, se gledavme onaka koga toj ke sakase, a jas bidejki tolku mn go sakav bev spremna na se za nego i da mu prostam se.bese taka nekolku meseci, pisuvanje i gledanej samo koga jas ke dojdam vo negoviot grad. so celoto toa gledanje jas si davav nekoja nadez vo mene deka jas pak ke se povrtam so nego no samo sum se zalazuvala a toj go iskoristuvase toa. znaese deka sum slaba na nego pa go iskoristuvase nekoj moment . so sekoe izleguvanje so nego sum se trudea da mu dokazam nekoi raboti za koi sto misev deka sum vo pravo no za zal se ostanuvase vo taa prostorij kade sto zboruvav,bez razlika na toa sto i toj vetuvase deka ke se smenat mn raboti, no za zal nisto od toa ne se smeni. so tek na vreme i so sogleduvanje na rabotite i jas pocnav da se odnesuvam ladno sprema nego,ko koga ke mi reci da se videme ne mozam da go odbijam. se gledame taa vecer , ubavo e i se no veke od utre nie sme pak samo na edno zdravo.. i se dodeka toj ne posaka pak da se videme. Ednostavno se osekam i drugarkite mi zboruvaat, deka sum samo za seks so nego, toj e laden utredenta, ednostavno kazuva zdravo i si odi, poveke zboruvam so negovite drugari, odi na veceri so drugi zenski, se tagira so nea, primer so edna koleska odi, veli deka nema nisto, no odi sam so nea, se vozat vo koa, eve zavcer go videle so nekoja nakaj doma... ednostavno ne e toa toa, na mene mi se javuva vo 11ipol, eve sega se seta za bugarija, vcera za dojran nikade ne me e viknal. porano sum odela celov reme so negovite drugari vo drustvo, nikako sami, nesakal takva vrska, ne mozel da mi pruzi tkavo vnimanie, da sum si nasla nekoj drug i slicno.. ne mozam da se zadovoluvam poveke so toa gledanje vo docnite casovi koga toj utre denta ne me poznava mene i ne mi se javuva da me prasa sto pravam. Ve molam za sovet

7. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Па тој јасно ти дава до знаење дека со тебе врска не сака. Колку лошо и да звучи тоа сепак мораш да го прифатиш и да се помириш дека иднина за вас двајца заедно нема. Така да малку повеќе игнор, вероватно ќе почне да трчка по тебе, не сумњам, само тогаш одлучи дали таков дечко сакаш и дали тоа би тр направило среќна.

На Outlook и solomun95 им се допаѓа ова.
  8. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Тој сам ти го дава советот кој го бараш. Најди си друг, заборави го него и продолжи понатаму.

На Nalutena1 и sj *O* им се допаѓа ова.
  9. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.880
    @solomun95
    Што правиш уште со него?

10. solomun95

solomun95 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    16
    Pa sekogas sum si davaala nekoja nadez deka ke bide se dobro.. ama izgleda samo se zalazuvam i sega duri gi sfakam rabotite, mozda malce prekasno..no veke definitvno ke go odbivam...

11. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.880
    Ке си најдеш друг. Подобар од овој и не си давај лажна надеж веќе.

На solomun95 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    СТРАШНО !
    Да ги ангажираш и fbi нека го следат секој негов чекор па уште повеќе да ти чади главата? Понижена, навредена, инорирана, искористена, остав.. што сакаш уште? Зарем несакаш да се разбудиш покрај некој кој ќе те гледа како магија и да заборавиш на wanna be fifty shades of grey периодот?

На blond.bunny му/ѝ се допаѓа ова.
  13. solomun95

solomun95 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    16

14. solomun95

solomun95 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    16

Vo pravo si, se nadevam deka uste vecer ako pisi nema da padnam na negovite finti. Ti blagodaram mnogu, zaradi nego ispustiv mnogu dobri priliki.

15. pushmetotheedge

pushmetotheedge Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Еве и јас да споделам еден мој проблем што ме мачи веќе одамна. И ете сега во 4 сатот на сабајле како некоја тотална идиотка нема што да правам, неможам ни да спијам и се мразам себеси па решив да си го споделампроблемот овдека конечно и да прашам за некој совет.

Работава е веќе што досега сум немала сериозна врска со никој досега, се траело кратко и претежно било по моја вина. Поради тоа што сум ТАПААААААА за врски и премногу сум тврдоглава и премногу сакам да ми биде обрнето внимание што заборавам на другите. Колку и да ги сакам, ако некој ми обрнува внимание во врскиве јас не го враќам истото тоа внимание на нив бидејќи знам дека ги имам и се и знам дека не сум во право но што да правам. Просто и да сакам некому да му обрнам внимание неможам бидејќи немам воопшто доверба во никого и ќе си речам ајде па што и онака сето ова што го прави за мене е фејк и еден ден ќе ми го напика како секое машко. Ама мислам дека треба да престанам така бидејќи конечно запознав едно момче што премногу се заљубив во него. Се со тек на време беше и полека се запознавме и се ми се допаѓа кај него и нема шанси да си дозволам да го испуштам низ прсти како другите досега.
    Епа вака господинов преубаво се понашаше со мене но се се случи кога еден ден тој престана толку многу да се труди но сепак не си дозволуваше да изгубиме контакт. Претходно многу пати ќе ми речеше како тоа јас никако не се јавувам да го слушнам како тој, како тоа јас никогаш не му викам да излеземе (и нема да негирам, вистина е се оставав на него бидејќи јас глупава обожавам кога некој трча по мене а не сум способна самата ако сакам врска да превземам и јас нешто околу тоа) и јас секогаш му негирав и имав некои изговори. И се се случи кога една вечер не му се јавив од нервоза и не го прашав зошто ми се понаша толку ладно, зошто престана да ме бара, зошто не ми се јавува, што е причината, ако не сака ништо дека може слободно да ми каже да не го барам повеќе као демек. И тогаш ми кажа дека се правел од инает да си ја увидам грешката и да почнам и јас да го барам и ми одржа една многу добра лекција.
    Но незнам воопшто што да правам значи незнам што сакаат машкиве да му обрнуваме ние внимание? Мислам што треба да правам? Ќе ми помогнете ли еве почнувам од утре...да му се јавам што? Не сакам да му се здосадам, сакам ете да го барам и јас но да не бидам досадна. Е баш сакам под кожа да му влезам. Што правите вие кога сакате некого? Затоа што јас стварно многу го сакам, но незнам како да го покажам тоа без да бидам досадна. Никогаш не сум имала сериозна врска и не ни знам како да се понашам, ќе се збудалам. Ве молам посоветувајте ме!!!

16. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Безусловна љубов? Препуштање еден на друг со цел повеќе да се запознаете? Тоа што секој човек има гордост? Еднаквост? Гледај повреди на човек его па дури тогаш ќе му се пикнеш под кожа...Размислувај позитивно, се е до психа тоа што го посакуваш од негова страна прави му го и ти :)

На pushmetotheedge му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    Се гледам со еден три недели.Како во ''врска'' сме.Си пишуваме на вибер,и тоа обичен муабет,кај си што правиш,како си,и ми враќа после два три саата дека работи..Ми се јавил само три пати...Многу е ладен,затворен тип,за ништо не ми зборува за неговиот живот го интересира само да сеглеаме,излапаме на израз бидејќи сака односи да имаме а јас несакам..Има 24 години,има добар бизнис али не се гледам во иднина со него,не знае како да ме насмее,како да ме направи среќна а е муслиман како мене.Од друга страна,бившиот ми е 20 години,бевме 9 месеци заедно го оставив јас за него...Проста јас важно да е муслиман нели...Секогаш наоѓал време за мене,едноставно се правеше за мене,и дома на татко му прв пат во животот му се противстави заради мене..И татко му попушти баш кога му раскинав.Али ја не знаев.Тој никогаш не е бил таков,одкога раскинавме нонстоп пие,пуши,не знае што прави а се ми пренесува братучедка му.Никогаш не молел девојка а мене ме моли да му се вратам,ми бара една шанса,плачеше едноставно кога го видов после 1 месец,не беше тој јас што го познавав...Уште осеќам нешто за него,кон дечкото наводно само ме привлекува тој физички оти карактерот му е катастрофа..Овој и нема пари многу али мене тоа не ми е било битно никогаш....Али знае да сака искрено,многу ме сака многу..Дури е спремен и на брак кажа што сакаш ти,тоа ќе бидат децата,ако сакаш муслимани,муслимани ќе бидат само да сме заедно...А тој е христијанин...Да сте на мое место што би направиле,би оделе со некој од ваша вера без љубов ради реда,за да имаш некој од твоја вера,или би одбрале љубов од друга вера и малце пречки за понатаму? :)

18. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.788
    :devil::devil::devil::devil::devil::devil: such a idiot (n)(n)(n).
    Орво тој не е созреан и ноншалантен бидејки на толку обрнување внимание тој изиграва идиот и мисли дека е некоја маскота што ете така ке те избегава.
    После единствена искра за да му го пресечиш тоа жалната врба што му е во боксерките е тоа дека после секој секс си оди без да те изнагушка изнабаци.
    И уште кога прочитав дека со др се вози во кола абе гение е човекот вакво нешто откритие во 21 век,можеби ке сака и сендвич и сокче да му купиме и гориво да му туриме да ни покажи уште еднаш што направил и открил.
    Ама и ти си за да те земи човек со палка и да ти ги искрши коските и право Охрид костозглобно, баре таму докторот на визите поверен ке ти е секое утро ке те посетува, внимание ке ти обрнува, ке те праша како си, дали си добро, како спиеше.
    и за крај ти ке трчаш по некој кој со долната глава само осека...

море мрш мрш мрш таков не вреди ни кантата за отпад да ти ја истура копиле одма да го плукниш во лице.
    :!::!::!::!::!::!:

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.827
    Допаѓања:
    80.755
    @pushmetotheedge се пронајдов себеси во некои делчиња од твојот текст. Дечко ти навистина убаво ти кажал. И да го сакаш најмногу на свет, а исто и тој тебе, ако љубовта ја нема на дело, тогаш џабе... Љубовта се покажува преку посветување внимание, време, да си тука за него секогаш, па и ќе се јавуваш и пишуваш прва, со инаетот и гордоста треба да се збогуваш. Биди отворена и искрена и споделувај со него кога сметаш дека нешто не е добро. Разговорот нека биде секогаш единствена опција за решавање на проблеми. И не биди себична. Тогаш кога ќе почувствуваш дека ти фали внимание или љубов, знај дека тоа е така затоа што ти самата не го даваш истото доволно па наместо да се пожалиш, потруди се ти да бидеш подобра и тогаш ќе ја добиеш својата заслуга. :) Сето ова од искуство ти го кажувам. Тешко човек се менува, но се надевам дека ќе успееш и дека ќе ја сочуваш љубовта. :)

На pushmetotheedge и lilo им се допаѓа ова.
  20. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.880
    А да почнеш и ти малку да му обрнуваш повеќе внимание на дечково ако си заљубена во него.
    Врската не може да опстане само ако едниот се интересира за другиот,едниот да трча,моли,итн..
    Како што ти сакаш внимание од него и тој го очекува истото и од тебе.
    Да му се јавуваш често,макар само гласот да му го слушнеш,да се интересираш како му поминал денот,да му кажеш дека го сакаш,да го викнеш да излезете,да му кажеш по некој убав збор.
    Ке видиш дека ке се смени.

На sj *O* и lilo им се допаѓа ова.