Јас не сум се избрукала ниту сум туркала другари, ни сум дозволила ваква глупост. Сум пиела и кога ме фаќало сум престанала. А ти... срамота. Така и си мислев дете си, не си зрела. Јас на твои години водки не пиев.
Сфаќам се.....Направив грешка што нема да се повтори, бидејќи воопшто не сум ваква јас...Прв и последен пат ми беше тоа. Затоа сакам да средам се сега бидејќи криво ми е зошто воопшто не сум ваква. Незнам ни како се случи досега вака не сум се опијанила.
Прво и основно, смири се @pushmetotheedge Земи диши малку. На сила убавина не бива. Мора смирено. Вака растеме, учиме на грешките. Саботата било хаус. Заборави ја. Ама сега не е работата извинување, туку треба да му покажеш зошто воопшто тргнал со тебе. Што е тоа што него ми се допаѓа за да биде со тебе. Застани на нозе, отрезни се. Нема пиење до нова година. Остави го да издише. Издржи да не му пишеш цел ден. Утре пиши му дали е за кафе или прошетка. Дај му простор да се сети за тебе.
Феминките се во право за се што ти кажуват,али ти неможеш да сватиш пошто уште си мала за вакви љубовни работи. Ајде што си направила глупост па на грешките се учиме за сл.пат да не се повтори. Чим ти рекол дека не е лут не сакал да ти каже дека е лут и да не биде полошо,те одбегнува не те бара доволно јасно е дека ти и он веќе не сте заедно само што типот нема гз да ти каже во фаца. Пиши му на фб или незз. Дека доволно чекаше и дека не треба да се крие туку да се појави како маж и да ти каже се што има ке му кажеш дека ти е јасно дека си згрешила и дека ти е јасно дека он веќе со тебе не сака да биде. Ќе помине и таа болка не се секирај млада си цел живот е пред тебе сега треба да искачаш,да се шеташ,да одиш по дискотеки и кафичи и да се дружиш со друштво ,а дечко ич не ти е потребен. Не е ни прв ни последен.Нема што да го молиш да ти се смири ,се извини ти и доволно е колку повеќе го молиш повеќе ќе се заебава со тебе како сака и ќе ти се потсмева. Затоа тргни си се
@pushmetotheedge Остај го сега, не му досадувај. Кај си го избрукала па и уште досадна стани му. Промени си го однесувањето. Биди умна. Покажи му дека можеш да бидеш добра. Ако тој има чувства ќе биде со тебе. Ако продолжиш да бидеш иста, џабе ти е се. Не само овој, туку и друг дечко да имаш ќе се тргне од тебе.
Јас да сум на негово место би те ставила во кола , би те истоварила дома и тоа би била последна средба. Аа и блок би добила на фб и би ти ставила забрана на мобилниот , да не можеш да ми ѕвониш. А да сум на твое место од срам не би можела да го погледнам во очи, камоли да се појавам пред неговите другари и воопшто во јавност! Си се обрукала и остави го човекот на мир!
@pushmetotheedge ... ... ... Што ти преостанува е да му дајш малку воздух. Ако си напорна и го бараш постојано скроз ќе му здосадиш. Јас да бев во таква ситуација ќе постапев исто како него. И хороскопот и алкохолот не се важни за она што ТИ го направи.
Каков хаос направивте, па што вреѓање падна, па зелена, па незрела, па дечко ти гарант ти има раскинато досега, па триста сценарија. Тинејџерка се испијанила и направила мала збрка со дечкото. Вауу. Тинејџерка. Се избрука сега готово еј, јас да сум на твое место како викаат погоре, ке раскрстам не само со дечкото, па и со цел машки род. Одма калуѓерка да одиш, кој ли ке те погледне ваква?! @pushmetotheedge Шала на страна. Темпераментна девојка си, се гледа. Очигледно алкохолот во комбинација со темпераментноста не ти дава добар резултат. Јас ке ти речам, ти твоето го направи и многу повеќе него што требаше. Се извини, го бараш денови веќе, а тој глуми увреѓено прасе..сега крени глава, нога преку нога и остави тој да те побара, ако те побара добро, ако не те побара уште подобро, барем знаеш со кој си имала работа. Си се испијанила еднаш, голем ку*ац. Само гледај да не ти премине во навика. Среќно, имаш поддршка од мене.
Си се посрамотила пред него,да бев јас не негово место немаше ни да те погледнам.Мала си и не знаеш како да се однесуваш нормално што се вика па и си се испијанила,лав рак овен нема врска хороскопот ти самата си крива.Веќе сте раскинати само што ти не сваќаш.
pushmetotheedge ај малце одспиај легниси да ти биди подобро. Како можи девојка да се очука најголемата брука, одма се стекнува негативно мислење. Како што прочитав погоре ти си излегла да се опиеш а не да го видиш него и да му посветиш внимание, да го гушнеш, да го слушаш внимателно да се бакнувате, а тој кога те видел така пиана што ќе ти прави, да те носи дома не бидува да те однеси некаде можиш да реагираш малце незгодно, Не ти требало тоа ! Кога сакаш да оставиш трага од тебе на некоја кошула направи го тоа со „кармин“. А не со тоа што си јадела НА СВАДБА ИЛИ ПРЕКУ ДЕНОТ. А кога веќе прашуваш што да правиш, според мене нема сега што да правиш требало пред пианството да се помислиш што да правиш а не после тоа. Можеш да му пишиш да му се извиниш да се видите ако сака и пак да му се извиниш
Здраво женски ми треба совет Во врска сме со дечко ми 1 година и неколку месеци,проблемот е во тоа што чуствувам дека тој се одалечува а секогаш кога ке пробам да го прашам дали е се во ред и кога се обидувам да му докажам дека се ладно понаша,тој почнува со изговори дека не е така.Финтата е што според мене така не треба да фунционира една врска,а според него е тоа нормално.Веќе незнам што да правам секој обид за разговор со него завршува со карање или со тоа дека тој е во право а ја сум таа кривата,причината зошто е така и дека си правам филмови.А ми има докажано дека ме сака и сака да сме заедно со некој постаки.А да и кога ке му кажам дека го сакам,ми недостигаш или нешто слично тој само знае да преќути или да почне друга тема и кога ке го прашам оти така знае да рече друго е кога знаеш дека е така и без да ти го кажат во смисла дека тоа веќе го знам и без да ми го кажува иако му имам кажано дека ме става во мисла со невозвраќањето.Исто така дојде до тоа да сака да ме побара од мојте иако не излезе ништо од тоа.Незнам почнувам да се реметам од толку размислување што да правам и како.
@Justicija абе многу ја охрабри и еден совет што да ти кажам и даде Мила со оглед на тоа дека сте во врска долго време, па дури дошло и до ситуација да те побара од твоите, те сака . Обиди се повторно да разговараш со него , може би нешто го мачи ( семеен проблем, проблеми на (работа/факултет) или пак ако не сака многу да комуницира остави го не го напнувај некое време, сам ќе те побара. Сите имаме периоди кога не ни е се сјајно, обиди се да го разбереш, поразговарај со него пак ќе ти кажам сигурно има причина така да се однесува , да не можеби си му кажала и направила нешто со што си го повредила? Во секој случај раскинувањето не е решение.
Според мое искуство не е на арно неговото однесување, да си бидеш спремна на се, најтопло ти препорачувам. Го знам овој профил на луѓе многу добро и тоа префрлање на вина за да не го гризе совеста за тоа што е ладен спрема тебе преку караница, уствари емоционална манипулација ти е тоа. Ке се кара на секој твој обид за муабет во врска со неговите постапки се дури еден ден не ти дојде преку па да прекинеш да го прашуваш. Ахх бее.. ги знам јас тие тактики. Ај вака кажи ми само едно.. дали нагло почна да станува ладен со тебе или постепено? Однос дома со блиски, нешто проблеми со фамилија, работа има ли? Некој притисок можеби на кој немаш обрнато внимание? Ама искрено одговори, колку и да сака нешто од внатре да го оправда. Никој не заслужува да биде игнориран и занемаруван на ваков начин.
Па прилично нагло.Е сега колку што знам проблеми со семејството нема,едино што во последно време има премногу обврски.Но мислам дека тоа не треба да биде причина за неговото понашање секако не барам заедно да сме 24/7 туку само малку повеќе внимание Не верувам бидејќи обично знае да каже ако нешто не му се допаѓа или е навреден со нешто ненамерно
Izvinete za latinicava no nemam kirilicna poddrska,treba da se vidam so eden decko na kamera,no ne znam straf mi e i sram sto ako toj me odbie?zboruvame veke nekoe vreme,saka da dojde vo mojot grad,pa mi rece najsigurno e da se vidime na kamera,uste od sega se tresam sto ako me odbie?
Не разбирам од што ти е страВ? Кога тогаш ќе дојдеше момент кога ќе требаше да се видите. Зошто да те одбие? Мисли позитивно и се ќе биде во ред.