Љубовни проблеми околу ноќните излегувања

Discussion in 'Врски' started by girl.23, Nov 16, 2011.

1. marija1907

marija1907 Популарен член

мојов пак се лути кога ќе облечам нешто кратко или деколте а излегувам со другарки или со него и негово друштво, а кога ќе излезам со него не се лути. Многу се нервира за ова па понекогаш и се караме за ова ( а немам намера ко калуќерка да се носам :lol: ) некој совет да ми дадете како да го смирам?

2. parfemlilav

parfemlilav Истакнат член

И јас имав таков проблем на почетокот од врската ... но му кажав дека треба да биде среќен кога другите зјапаат во мене така убаво облечена и да се гордее со то што покрај себе има личност која вреде мн повеќе од другите.. и така повеке никогаш не ми има речено да не носам кратко...

3. srcence1607

srcence1607 Популарен член

мојов вика дека му одговара да облакам кратко и провокативно во граници на нормала се додека тоа не го праам за намерно кокетирање со други лица :rofl:

4. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Ти тоа стварно?Ама стварно? :o
    Мислеш дека со тоа што ги ставаш физичките атрибути на тацна на другите,вредеш многу повеќе од нив?
    Не драга,во заблуда си очигледно.

5. marija1907

marija1907 Популарен член

Да не се сватиме погрешно :lol: и му имам речено дека јас за него се дотерувам а не за неговите другари

6. BlackMarket

BlackMarket Истакнат член

Не знаев дека убаво облечените луѓе вредат повеќе од другите. А нешто да најдеш за мозокот да си го разубавиш, м?

Во однос на темата, секое мое искачање се каравме до раскинување.. и така се поретко искачав..

7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ние не сме љубители на ноќните излегувања па немаме проблем со нив. Повеќе одиме во парк, на кафе, во ресторани. Некогаш (ретко) се случува да излеземе во ноќен клуб (но не заедно) па сепак немаме никаков проблем. Барем не некој посериозен.

8. MimichkA✨✨✨

MimichkA✨✨✨ Активен член

Здраво девојки,
    Пред некоја вечер договорена со дечко ми да излеземе, јас, тој, моја другарка и негов другар, попладнето го прашав дали ќе излегуваме кажа не, му се јавувам кај 20ч и ми кажа ќе правиме нешто за брзо ќе ти се јавам и ми се јавува ми кажа дека ќе идел со другарот во кафич да и кажам на другарка ми и да идеме (facepalm) едно бевме договорени друго прави, отиде и ме викна и мене иако другарка ми не идеше со нас, му кажав дека ќе идам покасно и тој ми пиша дали ќе одам по 40тина мин откако отиде му кажав да и си тргнав од кај другарка ми за да идам таму. Ми се јави на пола пат и ми вика ќе одиме ние на езеро само ти си девојче па да не ми се смеат другарите ќе одам кратко и ќе дојдам отиде тој секаде и ми пишеше не сакам да се карам, те сакам, кисови, па зошто сеен а јас бев нервозна дека кажа нема да извисам никоко и затоа ќе одам, а ме извиси мене и му влијае дека другарот ќе се зезал …
    Чекам да кажете што мислите,како да му објаснам дека не треба да му е битно другарот што ќе каже, како да му објаснам дека не е во ред тоа како разговараше тој со мене таа вечер, дека ќе го исклучел мобилниот дека сакал да си живее, не пишал кога си отишол, гледам сабајлето во 5 часот бил уклучен :x

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Сакал да си живее... го исклучил за да не го бараш. Имало порано слични постапки вакви?

10. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Тој и негово друштво се такви воспитувани али ти треба да му објасниш дека не си играчка и ако те сака ќе те носи секаде и со другари ако треба,ако другарите го зафркаава за тебе,тој треби да те брани, да си каже јас си ја сакам девојками и не сакам да се зафркавате ,ако ви смета што е со мене тогаш не ме барајте....не знам колку години има дечко ти ама треба да се опамети...

11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Ми личи на несозреан средношколец.
    Ако сте по 16-17 океј, тинејџерски врски 80% се вакви, затоа и често од тоа да "живеам живот" од страна на едниот партнер и прекинуваат, секако има и исклучоци и успешни примери.
    Ама ако е дечко над 20 и вака се понаша, ко некое дете, другарот ќе му се смеел дека женската ја носел и туку така да исклучува телефони, а ти целиш кон сериозна врска и ова не ти одговара треба да седнете и убав муабет да направите за тоа колку сериозна врска имате и што понатака, зошто мене ова понашање не ми се допадна искрено.

Не напиша колку години сте и колку време во врска, за да можеме покомпетентно да процениме ситуација. :)

Lavender4 and cresa-jagoda like this.
  12. MimichkA✨✨✨

MimichkA✨✨✨ Активен член

Јас имам 21, тој 23, година и 2 месеци сме заедно. Ми се извини и ми кажа знаел дека згрешил и дека нема да биде така. Здравје ќе видиме како ќе e, бевме вчера цел ден заедно се беше океј, тој се јави да направиме муабет за тоа.

13. MimichkA✨✨✨

MimichkA✨✨✨ Активен член

Неее, ова е прв пат така што се испонаша. Зборевме ми се извини и знаел дека згрешил.

14. MimichkA✨✨✨

MimichkA✨✨✨ Активен член

21 имам јас, тој 23, а заедно сме година и два месеци.

Losha_devojka_ likes this.
  15. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Океј, уживајте :)
    Ама за другарот што го зафркава за тебе тогаш треба да те брани ,ако не те брани ..јбг

buba4e89 likes this.
  16. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

А зашо па девојката да мора да иде со дечкото цело време? Ако биле договорени машко друштво само, нормално дека ќе му префрлат на другаров ако сака само он женската да си ја носи.

Veta likes this.
  17. ушко

ушко Популарен член

Темава нека си оди во Љубовни проблеми директ.
    Тема :Љубовни проблеми за излегување во ноќните часови.....

Некст : Љубовни проблеми зошто едниот во врската не пуштал водс в клозет.

eliesaab and Mikha4 like this.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Тиквар!

Ич неќам некој во 5 до 12 да ми прај и преправа планови.
    Кој и да е... дали дечко, дали другарка...

Мене да ми се јавел/пишал: Ела одма таму и таму сме - ич немаше да појдам.

Veta likes this.
  19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

И мене тоа ми фати око, божем дете му е, па мора секаде да ја носи.
    Ама, ако се договорени веќе треба да си го испочитува договорот а не да откажува последна минута. Во слободно време секако може да шета со другарите.

20. Veta

Veta Популарен член

Стварно не е убаво секаде заедно да се оди, поготово ако друштвото е само женски или машки.
    Бевме ние собрани другарки во кафич и се знаат муабетите де трач, де за машки зборење и слично и другаркава го носи дечко и со нас на маса. Одма се смени темата на муабет. Значи дремевме зборевме за филмови и глупости нешто шо не е за нас типично само ради него.
    А, она си имала таков договор со него да морало секаде заедно да одат.
    У реду је.
    Сакам да кажам дека и машките си имаат потреба од собиранки и трачарења исто како и ние женските.

Ама ете има исклучоци :drunk: