Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовта откако ќе се омажите

Дискусија во 'Брак' започната од black-i, 5 јуни 2010.

1. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    jas sum vo brak 5 god,vo vrska bevme 10,imame detence od edna godinka,se si e isto kako porano ,samo sto sme pobliski i posrekni zatoa sto imame nesto nase zaednicko,detenceto,za sekoj problem razgovarame.ako sakam seks kazuvam,necekam toj da bide inicijator,se e do otvorenosta i razgovorot na bracnite drugari,brakot treba da bide harmonija kade ke se odmarame od site problemi,samo razgovor i razgovor za se,,,,,,,

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Tocno e kako ce si naredis teka ce ti bide.No ne sekogas i ne sekoj ima sreca da ima uspesen brak i ljubov kako vo edna vrska.
    Poznavam mnogu parovi koi imale uspesni vrski ispolneti so mnogu ljubov, a potoa vo brakot nekade se izgubile po pat i zavrsile so neuspesni brakovi ispolneti so omraza, gnev, preljuba i kraen rezultat razvod.
    Sto znaci se zavisi od eden maz i edna zena , koi pri samoto vleguvanje vo eden brak go kazale ona sudbonosno da i se sto sleduva ponataka no dali ostanale dosledni na toa , si znae posebno sekoja edinka sama za sebe.Mnogu zalno sto eden mlad par vleguva vo bracnite vodi i misli deka brakot e isto sto i edna slobodna vrska.Pa taka po dobivanjeto na prvoto dete gi dobovaat i prvite nesoglasuvanja i problemi koi nesvesno samite gi sozdavaat.Mislam deka mladite zeni majki pravat ogromna greska sto so dobivanjeto na prvoto dete go zapostavuvaat svojot maz i negovite potrebi, pa taka mazite cesto znaat da bidat ko deca , ako nema koj da gi vodi gi pravat najgolemite greski. Mazot ako ne ja dobiva ljubovta od svojata zena istata po nekoe vreme ce ja pobara na drugo mesto.Pa od tuka doadjaat nesoglasuvanjata, preljubata, neverstvoto.
    Mnogu e bitnoda se znae da se bide mudra zena i da se znae vrednosta na ljubovta kon mazot , deteto domot .So samoto stapuvanje vo brak se vrti edna nova stranica od vasiot zivot.Brakot bara pogolema zrtva od zenata, a istata ako e mudra ce znae da gi drzi site konci vo svoi race.Ce znae da na svojot maz da mu bide i zena i ljubovnica , i da ostane vo negovite oci onaa devojka vo koja se vljubil za prv pat.Zatoa gi sovetuvam site devojki dobro da otvorat oci .Se sto sija ne e zlato, ako vo edna vrska ima nesoglasuvanje, izneveruvanje, nasilstvo ne ocekuvajte deka vo brakot nesto ce se smeni. Zatoa dobro otvorete oci so kogo ste i so kogo planirate da go pominete ponatamosniot zivot.Sega go imate toa pravo ,pravo na izbor , a dali toj izbor ce bide dobar ili ne zavisi od samite vas.

На tessie, maca78, jasmina30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kikus02

kikus02 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    14
    ... љубовта не постои се е само навика и потреба ...

На MostSweetGirl, xtinas, chiccush02 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. jasmina30

jasmina30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    :hai: ma daj da ne se lazime, se toa zavisi na kakov covek ce na idime. jas sum vo brak 11 godini i majka sum na 2 deca, i od pocetok sum imala mnogu problemi mnogu vredzanje i sekogas vikav aj ce pomine ce se smiri a jas bremena sum trpila navredi, i mnogu cotek, i den denes istoto e ama so toa sto cekav da se smeni si go zafrknav zivotot i moj i od decata, gi rastam so stres i oni gledat deka ne se trpi i sami me molat da izlagame od taa kuca ali toa e, me cuva kako zatvor ne saka so nikogo da bidam ni negova ni moja familija pa za drugarka nema sansi.i negovite roditeli so nas i niv da gi trpis sve na mene se domasnite obvrski. agledam nekoj si iveta dobar brak i si se cudat kako trpam, ali za decata sve sto pram pram, a i mnogu fizicki sum po dobra od nego, mozebi i od taa pricina od ljubomora mi go pravi ova. izvinete na nekoja greska nova sum.POZDRAV :hai:

5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Ти жено си се тешиш самата себе си со заблуда или озбилна си.
    Те тепа и малтретира а ти трпиш поради децата?!?! Децата се сведоци на еден вид семејно насилство и што е апсурд тие се свесни за тоа - бидејќи како што разбрав тие те тераат да излезете од таа куќа, во најмала рака имаш подршка од нив дека имаш проблем кој треба да се реши, ама ти слепо гледаш кон нештата.
    На каков човек ќе наидеш зависи од самиот наш избор и среќните жени не се лажат туку уживаат во конституцијата семејство опкружено со љубов. Јасно ми е дека неможеш да веруваш во тоа, ама има и такво нешто.
    Како жена би ти пишала дека ти не си роб, не си најдена на улица туку суштество од крв и месо си, и никој не може да ја поседува твојата слобода.

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Ај не плаши децата со твојот пример на љубов и брак. Од почеток ни Љ нема. За во категоријата „семејно насилство„ ти е постот. За размислувањето, разумот и изговорите, што да ти кажам... летком, калај и паста за лемење :fubar:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. dimoska

dimoska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    47
    Da ti kazam od moj aspekt jas i soprugot mnogu poveke se karavme pred da se vencame zatoa sto bevme glupavi i slusavme se odstrana.Od koga se zedovme mnogu poveke se slozuvame imam i dve mali decinja vo brak sme 5 godini i toa mnogu mladi se zedovme jas imav 19 toj 22.Nikogas zatoa ne zazaliv ako se saka se moze da uspee do sega e se super.Duri i sepobliski sme kako so vrvi vremeto.A za izleguvanje sekogas ima vreme.Zavisi so kakvi luge ke zivees ako ti pomaga svekrvata kako vo mojot slucaj ima vreme za se.Gledam devojki megu 25 i 30 godini ni na kraj pamet ne im paga brak se radi slobodata.Mozi ne e vo red i ranoto stapuvanje vo brak ama sepak jas toa sto go imam vredi mnogu poveke od slobodata.Koga nekoj ke me prasa pakako ste se resile taka mladi da imate deca jas im velam na sala koga ke imate decina ke mi blazesvate sto moite se veke porasteni. :D
    [mod-kirilica:3gym84od][/mod-kirilica:3gym84od]

8. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Со ова апсолутно не се согласувам :o :(

Љубовта во бракот и те како постои :!: ...може се менува начинот на животот, динамиката и дотогашниот животен стил со новите обврски кои факт е дека се појавуваат и наметнуваат особено по раќањето на детето/ца, но љубовта постои...

Постои и се чувствува...се чувствува кога брзаш да си дојдеш порано од работа затоа што сакаш повеќе време да сте заедно, кога заедно се` уште гушнати гледате ТВ (макар и Вести), кога гледаш на саат и помислуваш-сега е на пауза, ќе ми се јави, кога чекаш детето да заспие па си седнувате со винце и чипсче и си правите муабет-да не речам си цвркутате, кога во текот на ноќта ќе се разбудиш и ќе се припиеш до него или тој ќе се припие до тебе и несакајќи ќе те подразбуди...

Затоа велам љубовта продолжува и во бракот да постои, љубовта туку-така не умира и не исчезнува, треба само да продолжи да се негува.

Мене навика ми е утринското кафе и цигара, а сексот-потреба...но, за тоа не ми треба љубов, нели ;)

На tessie, kate21, Espadrila и 13 други им се допаѓа ова.
  9. maca78

maca78 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    78
    љубовта постои и те како!!!!!!!!
    немојте девојки да се плашите од CE што тука читате!!!искуството е пресудно нели?а како ке стекенте искуство?па кога ке се омажите нормално....како споредба да земеме дека во една обична врска има недоразбирања кавги,малтретирање и што ли уште не,па истото важи и за во бракот.и таму има се..

за мене разликата мегу врската и бракот е најмногу во одговорноста.многу едноставно се зголемуваат одговорностите и сега кој колку ке може да носи од тоа!!!некои неможат па ке пукне бракот,на некои им е сеедно,други се борат абе се зависи кои две ѕвезди се споиле..па децата,па родителите,па колку ке им подлегнувате на муабетите одстрана,па условит за живеење...

за мене сега ми е поубаво во брак него порано...колку и да сме налутени со мм кога е време за спиење пак ке се гушниме...кога ке се разбудиш заедно кафе цигарче супер то е нешто што неможиш со пари да го купиш...
    детенцето ни е круна!!!!
    не ни е се идеално ама сме насочени кон подобро утре....заедно кон подобра иднина

п.с.леле последнава реченица кога ја прочитав ми личи на политичка кампања :lol:

На Betty* и Annath им се допаѓа ова.
  10. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    мн интересна тема за сите оние кои што се пред брак.
    и мене ме мачеше истото прашање, сите ми викаа уживајте сега додека можите оти после кога ќе се земите нема да биде исто. е сега, јас верувам дека целиот однос и поимот брак зависи одсамите партнери. јас на пример не верувам дека нашиот однос ќе се смени кога ќе се земиме, барем не додека не добиеме дете. мн пофер е да се каже дека односот на партнерите се менува со добивање на дете не со стапување во брак. што да очекувам да се смени на пример? јас имам 24 тој 30, двајцата со стабилни работи (пу пу) живееме сами веќе две години, сами плаќаме стан, кола сметки, сами го водиме нашето домаќинство. што би се сменило кога ќе се земиме утре?

мислам дека пред се девојките треба да внимават кога стапуваат во брак, мажите се по незрели од жените и доколку е мн млад во брак нормално губи интерес сака уште да си игра да речиме топло ладно.

затоа сметам дека двајцата партнери треба да се доволно зрели и спремни за брак, да се спремни да ја поминат свадбата и цела таа еуфорија и да мислат на тоа како да уживаат заедно и да си створат фамилија и да си го делат животот. само така ако размислуваат партнерите нема да дојде до запоставување и ладен однос во бракот. барем тоа е моето мислење

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.493
    Допаѓања:
    201.437
    Не би требало да има големи промени, но тие се неизбежни, наше е колку и како ќе ги прифатиме и дали ќе знаеме да се носиме со нив. Кога сме врзани, поинаку гледаме на работите ;)

Што се однесува до мажите, тие се менуваат од проста причина што ловецот го губи интересот за својот плен. Пред брак, мажот ја брка жената, ја освојува на сите можни начини за да стане негова. Во брак, веќе е негова (ух, ова звучи како ние жените да сме сопственост на мажите |( ) и интересот се намалува, да не речам се губи. Но :!: тоа не важи за сите ;) пред се' зависи од карактерот на тој човек.

На stilas7, nenuska и joelle им се допаѓа ова.
  12. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Не е исто како во врска, ја нема таа заљубеност, таа потреба постојано да е околу тебе, не секогаш сакаш да заспиваш и се будиш во неговите прегратки-понекогаш си ја посакуваш цела спална само за себе...Не се напалуваш од секој негов случаен допир, не се потресуваш заради секоја банална кавга, не му кажуваш стопати во денот дека го сакаш...
    Но сеуште кога купувам облека, мислам дали би ме бендисал во истата, повремено кога ќе ме гушне силно чуствувам пепрутки во стомакот, сакам да го изненадувам со омилените негови јадења, цела ноќ не спијам кога знам дека е на пат па му се јавувам на секој саат да видам дали е ок, и се додека ми навираат солзи кога ќе ги видам како си играат со малата...I know I still got it...

На jacqueline.s, AloneM, kate21 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    веќе една година сме земени,и сега засега е исто(преку ден),сексот е на пауза овие 9 месеци :lol: ,па ќе видеме после породувањето :D

14. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Станува се поубаво и подлабоко. Иако подлабоко не значи повозбудливо кога веќе ќе навлезеш во поодмината фаза. Си стануваш еден на друг најдобар другар, најголема поддршка, потреба, прибежиште, причина да направиш нешто со себе и од себе и се за него...и за вашето мало семејство

На Hopeful, zhap4e и Shana им се допаѓа ова.
  15. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Одлично кажано. На денешен ден пред 10 години тогашното момче ме побара за жена :inlove: И еве до ден денешен градиме заедничка историја. Нашата љубов е поцврста и постабилна од било кога.

Малку офф топик: го забележав постот и Seznajka2 извини ама ке те прашам, како тоа сексот е на пауза овие девет месеци? Ако си бремена не значи да немаш односи. Напротив сексуалната желба кај бремените жени се зголемува. Бебето си е сигурно во обвивките на матката и слободно бркајте си работа, само внимавајте на позите, нормално :)

На NoellePage и Hopeful им се допаѓа ова.
  16. belladona

belladona Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ... љубовта не постои се е само навика и потреба ...aко постои тогаш не знам како немаат осет дека таа треба да се одржува негува...не е тешко ако е вистина љубов ако е тешко тоа е тогаш само една навика дека има човек за кој си обврзан да се грижиш одвреме навреме....стварно се прашувам каде оди љубовта откако ке стапиш во брак каде се губи.......

17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.175
    Допаѓања:
    83.849
    не би рекла дека е така барем во мојов случај а има и такви каде е така како кажуваш и ти

18. myst

myst Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    36
    Ке зборувам од лично искуство...јас го сакам сопругот исто како и првиот ден, можеби и малку повеќе бидејќи од кога живееме заедно го имам запознаено подобро, сум била сведок на ситуации кога му било тешко и кога ја покажал својата `слаба` страна, па ми станал уште помил во моите очи...не поминува ден а да не си кажеме `Те сакам` и да не се гушнеме и бакнеме...не поминува ден да не си се насмевмене еден на друг и да не си кажеме по некој убав збор. Секако има моменти кога знаеме да се скараме :@ :swear: , ама па во кој брак го нема тоа?!? Битно е што знам и чувствувам дека меѓу нас има љубов и дека не е изменета по стапувањето во брак...ама и знаеме како да си ја негуваме ;)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. belladona

belladona Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    каде оди љубовта после бракот се губи ли каде оди

се си мислам дека љубовта се губи тогаш кога веќе стапуваме во брак,се нешто не сме интересни,се нешто сме глупи па кој нас не прашува......ја нема ли или не знам баш јас да ја негувам.....

20. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    каде оди љубовта после бракот се губи ли каде оди

Мое мислење..Еве јас не сум во брак ама познавам мн.брачни другари што си ја негуваат љубовта и се е како што треба можеби сега дека цело време сте заедно па така ти се чини..Незнам за вас ама секако дека постои љубов во бракот верувам во тоа и гледам секојдневно...Се најубаво <3