Не не Љубовта не е болка.. таа не најубавото нешто на светот..!!Да сакаш и да бидеш сакан е најубавото нештоо..!! Љубов јне значи да се држите за рака..да шетате заедни ред други такви работи.. Тоо е да се пронајдеш во некој друг човек..кој помалку го познаваш !!!..
Љубов е кога Тој ќе се согласи во 2 саат по полноќ да иде да бара сендвичара, за да ти купи некој мрсен сендвич, зошто тебе многу ти се јаде и јако те пука ПМС.
Било извршено истражување на деца од 4 до 8 години. Видете како тие ја искажуваат љубовта ... 1. Кога баба ми доби артритис не можеше да се наведнува и да ги лакира ноктите на нозете. Дедо ми почна да ја лакира, па дури и кога он доби артритис не престана да и помага. Тоа е љубов! – Ребека, 6 години. 2. Кога некој те сака на посебен начин го изговорува твоето име. И ти знаеш дека твоето име е сигурно кога се наоѓа кај него во устата – Бил, 4 години 3. Љубов – тоа е кога одиш некаде да јадеш и му даваш од пржените компирчиња на тој со тебе, без да му бараш нешто за возврат – Дејзи, 6 години. 4. Љубов – тоа е кога се смееш дури и кога си уморен – Тери, 4 години 5. Тоа е кога мајка ми му прави на татко ми кафе па пробува пред да му го даде за да види дали е вкусно – Дени, 7 години 6. Љубов е кога на дечкото ќе му кажеш дека кошулата му стои убаво и после ќе ја носи секој ден – Ненси, 7 години 7. Љубов е кога кутрето ти го лиже лицето и покрај тоа што си го оставил само цел ден – Мери Ен, 4 години 8. Кога сакаш некого, трепките постојано ти мрдаат горе доле, а под нив гледаш само светли ѕвездички – Карен, 7 години 9. Љубов е кога мама ќе го види тато гол во купатилото и не мисли дека ова е грда глетка – Марк, 6 години 10. Ако некого не сакаш, немој да го лажеш дека го сакаш. Но, ако вистински го сакаш, кажувај го тоа почесто. Луѓето забораваат. – Џесика, 8 години (Преземено од Crnobelo.com)
Љубов е кога ќе го разбудиш во 5 сабајале зашто на тебе не ти се спие, и му викаш : "Срцко ај стани досадно ми е, не ми се спие".. А тој само ќе се насмевне, ќе те бакне, и останувате будни и двајцата
Кога дечкото не сака да бидеш тажна зашто кучето ти е болно, па без размислување оди по аптеки да му купи апчиња и доаѓа кај тебе ненајавен, со намера да ти го излекува кучето.
Љубов е појава во меѓусебните односи меѓу луѓето, кој не е целосно определуван и кој се опишува со здружување и меѓусебно помагање на две или повеќе лица. Најчесто се вели дека „љубовта не може да се определува“, но некои особини кај појавите кои луѓето ги назначуваат како љубов се еднакви или многу слични, па од нив би можело да се извлече некое појасно определување. Околу љубовта има многу различни мислења (посебно бидејќи таа е лична, па секој човек си има свое сопствено определување). Од „здравото мнозинство“ љубовта се определува како крајно блиска врска меѓу машко (маж/момче) и женско (жена/девојка), но од тие кои не припаѓаат на ова мнозинство (како нпр. хомосексуалци) доаѓаат и други определувања. Една од нив е дека „љубовта е најголемата врска меѓу две или повеќе човечки суштества, без разлика на нивниот пол, вера, народност и раса“. for Wikipedia
Љубов е појава во меѓусебните односи меѓу луѓето, кој не е целосно определуван и кој се опишува со здружување и меѓусебно помагање на две или повеќе лица. Најчесто се вели дека „љубовта не може да се определува“, но некои особини кај појавите кои луѓето ги назначуваат како љубов се еднакви или многу слични, па од нив би можело да се извлече некое појасно определување. Околу љубовта има многу различни мислења (посебно бидејќи таа е лична, па секој човек си има свое сопствено определување). Од „здравото мнозинство“ љубовта се определува како крајно блиска врска меѓу машко (маж/момче) и женско (жена/девојка), но од тие кои не припаѓаат на ова мнозинство (како нпр. хомосексуалци) доаѓаат и други определувања. Една од нив е дека „љубовта е најголемата врска меѓу две или повеќе човечки суштества, без разлика на нивниот пол, вера, народност и раса“. Љубовта е чуство кое не остава без памет која само еднаш во животот е вистинска кој не разбира за гордост и дрги морални норми. Љубовта не мора да биде совршена треба само да е вистинска.