Љубов е нешто за кое сите филозофираат, а тоа не може да се дефинира и затоа секој ја сфаќа на свој начин.
мојата ... кога те гледам ваков со фриз лустерица, небаре умопобрканиот на Гогољ, а срцето ми тупка ли тупка. неговата... кога ми дозволуваш да ти ја скастрам косата само и само јас да се насмеам, (за да ме извадиш од состојбава која ме прави идиотка) за само да ми ги исполниш моите забегани желби. кога ме советуваш на потешкиот начин т.е. дозволуваш да паднеме поради мојата неопислива потреба за ризици, а самиот знаеш дека не се баш најдоброто решение, но ги прифаќаш. кога те гледам како се даваш за мене, а јас себично барам уште и незнам за доста. мојата... кога чувствувам дека си мојот чувар од сите опасности. кога ја прегазувам мојата суета само да бидеме заедно - патем упм многу е несвојствено за мене тоа бе.
Љубов е бакнежот во чело. Љубов е возвишеното чувство кое го осеќаш кога ќе те гушне толку силно, што уште малку фали да ти го искрши секое ковче од торзото. Љубов е кога додека сте на час ќе ти пише порака за да погледнеш надвор и да видиш дека паѓа она што најмногу го љубите и ве потсеќа на вашиот почеток - снегот. Љубов е кога ти го масира премногу истегнатиот грб од салтата на физичко и иако можеби не масирал добро, после масажата се осеќаш како препородена. Љубов е кога на зима ти ги зема замрзнатите рачиња и ги става кај него во џеп, а тој во неговите хухнува за да си ги стопли. Љубовта е кога те љуби, иако го нервираш со претераната грижливост и ненормално многу го потсеќаш на мајка му. Љубов е кога ќе се искрши додека научи да го прави ова .. а кога треба да ти покаже и не успее, ти му кажуваш дека нема потреба да го учи, само за да не се искрши уште повеќе.
Љубов е кога под јорган ќе му пуштиш бело гулабче, а тој ќе ти возврати со гавран или џентлменски ќе го отвори прозорот.
Љубов е кога тој е зафатен, а ти стоиш од страна и го сакаш повеќе од неа ! Љубов е кога рамазено богато девојче и вели на другарка и : Тука немаше ваква панделка, бев до Солун за да си ја купам Љубов е кога ќе простиш и по 1,000,000,000 пат Љубов е кога му смрдат чорапите/мишките, а ти глумиш дека ти е затнат носот. Љубов е кога дечкото седи дома, дури ти се пијанчиш по дискотеки. Љубов е кога ќе ти купи од убавиот сјај за садови ... за да не ти се сушат рацете. Љубов е музиката во позадина и ТИ. Љубов се нештата кои никогаш нема да бидат кажани. Спојлер А според мене љубов не постои и во љубовта не верувам!
Љубов е нешто повеќе од сите клиширани реченици кои ги користиме за да ја опишеме. Тоа е да ги сакаш сите луѓе на планетава онолку колку што ја сакаш таа една личност посебна за тебе и што е уште поважно, таа личност да не ја сакаш само за себе. Бидејки таа сама по себе е суштество кое дише, мисли и чувствува и има потреби, соништа и цели, и најверојатно ги имала пред да те сретне тебе. Љубов е да и се тргнеш на оваа личност од патот кога ќе забележиш дека и пречиш во остварување на истите, но без гнев, без трошка лутење или каење за времето кое сте го поминале заедно. И, сте сакале ли вие некогаш? Дури и мајките кои е невозможно да не си ги сакаат нивните деца, се чувствуваат празно бидејќи мораат да ги пуштат да си заминат, да пораснат.
Која е разликата помеѓу ми се допаѓа и сакам? Ако ти се допаѓа едно цвеќе, обично го кинеш. Ако го сакаш, го полеваш секој ден
За првпат во животот не би можела да го опишам она што го чувстувам за тебе. Љубов е кога како хипнотизирана гледаѓ во неговите очи бакарни си размислуваш дали може да бидат поубави.. Љубов е кога се плашиш дека ќе го изгубиш од толку многу што го сакаш ..дека некоја дуга може да ти го земе колку и да веруваш во неговата љубов !! Ахх оваа љубов ќе ме отруе..
љубов е кога приметив во неговите очи звезди сјајни.....мил поглед,раце кои нежно ме привлекуваа кон него,усни кои жедно ме бакнаа..немаше посреќна од мене...... леле....сега нема понесреќна од мене,сето тоа плаќам со солзи и болка..
Љубовта нема дефиниција. Секој различно ја толкува и чуствува. За мене љубовта е најважно нешто за да може човек да живее исполнето и среќно.
Не би се согласил баш со тоа твое размислување, секојдневно ние примаме и даваме љубов кон членовите на нашето семејство,пријателите,родителската љубов зар сеуште мислиш дека во 21 век не постои љубов или да набројувам уште примери ? Љубовта е смислата на животот.Колку и да сака некој да игнорира не може бидејќи тоа чуство е незаменливо,те носи во облаци и прави да се чуствуваш посебно.Љубовта е нешто што го оплемнува човекот.Таа е нешто што го исполнува човекот од дното на душата.Го исполнува него а и неговиот живот,го прави среќен и задоволен.Љубовта е најдобар учител
Мислам дека со фустанот е најреално За мене љубовта е нешто недокажано, нешто недопрено, некршливо. Идила. Кога не ти требаат зборови, не ти треба време, не ти треба сила, не ти треба ништо. И далечината е блиска, и болката е безболна, и тагата е среќна, и времето е безвремено.