ЉУБОВ Е кога тој ти ја кажува вистината и си ја а ти му викаш е не ти верувам бе и слатко се .............. Спојлер шала Љубовта е чувство кое те прави среќна,исполнета со живот,радост но понекогаш и тага
Кога деко ми цели две недели чистеше дома и ми готвеше, пошо јас имав колоквиуми! Е тоа е тоа, љубов и подршка! А сега, одам да му заперам неко чорап да му надокнадам :
Љубов е...кога ми шепотиш колку ме сакаш , кога се чуствувам заштитено во твојата прегратка,кога неможеме да се разделиме после секое видување
ЉУБОВТА ..е одговор ; На секое прашање, ЉУБОВТА е одговор, на секој проблем, ЉУБОВТА е одговор, на секоја болест, ЉУБОВТА е одговор, на секоја болка, ЉУБОВТА е одговор, на секој страв, ЉУБОВТА е одговор! ЉУБОВТА секогаш е одговор, затоа што ЉУБОВТА е се што постои !!!
Љубов е кога ќе им направиш гравче на домашните, со суви ребра, кромидче, суво везено пиперче,со многу малку запршка и малку црвен сол, и кога ќе се најадат сите стомаците да им се наполнат. Е тоа е љубов Јас синојќа им ја искажав мојата љубов на ваков начин. Денес можеби ќе биде на поинаков начин, но со иста цел-сите да бидат среќни и задоволни.
Љубов е..кога тој е секогаш тука за тебе,без да го побараш неговото присуство. Љубов е..кога вашите погледи кажуваат повеќе од илјада зборови.. Љубов е..кога неговата прегратка е најтоплото место во овој свет,а неговиот бакнеж е најдоброт лек на сите времиња.
Љубовта е... како една црвена прекрасна ружа... која ја гледаш оддалеку и и се восхитуваш на тоа колку е она убава... Но... кога веќе ќе ја земеш во раце ондак сфаќаш дека е трнлива... со тек на времето... таа станува болна, рацете ќе ти ги искрвари... и на крај овенува за жал
Љубов е она што ќе те тера да размислуваш за некој 24-7 Љубов е кога и покрај сите мани и недостатоци некого силно ќе го посакуваш Љубов е кога некој ќе те навреди или ќе те повреди со нешто а со тоа ќе го сруши целиот свет Љубов е онаа среќа, радост и исполнетост кога љубениот ќе ве погледне Љубов е кога ќе затрепериш кога ќе се допрете бар на минута Љубов е....
Љубовта е живот,ако нема љубов нема среќа,нема живот!Кога ќе ја најдеме вистинската љубов треба да знаеме како да ја чуваме и негуваме!
Што е тоа љубов? Да живееш… Да копнееш... Да се будиш секое утро со помислата дека си некому потребен... Најубавото чувство. Тоа што нè исполнува. Ни го прави животот посебен и единствен. Единствен, на начин на кој некогаш бил само дел од нашите сонови. Што е тоа? Кое е тоа чувство кое може да ги помине сите препреки само за да спои две срца? Да, тоа е љубовта! Љубов – толку мало зборче, а сепак исполнето со многу емоции, чувства... Исполнето со огромна светлина и радост, но понекогаш и тага. Љубовта постоела отсекогаш и претставувала чувство без кое ако размислам, човечкиот род не би можел да опстане. Без разлика на времето, местото и положбата во која се наоѓале, луѓето секогаш биле способни да дадат љубов, па дури и да го дадат својот живот за оние кои ги сакале.
Што е тоа љубов? Љубовта е пчела која лета од цвет на цвет, љубовта е послатка од мед, љубовта е птица која високо лета,, љубовта е желба исполнета сета. Љубовта е како сонце во мај љубовта е рај, љубовта е приказна слатка, љубовта понекогаш може да биде кратка. Љубовта е половина здравје и среќа, љубовта е бакнежи полна вреќа. Љубовта е бакнежот на мама, љубовта е бакнежот на тато, љубовта е играта со бато, љубовта е играта со даде, љубовта е кога некој убав и згоден ќе се осмели срце да ти украде. Е тоа е! Не знам шта речи више
Е ова е вистинска љубов.Колку се само прекрасни пленат со својата среќа, искреност,убавина,бескрајна љубов која што се гледа во нивните очи
^ ilipili Кинези се, ништо не им се гледа во очите, ко цртки им се. Он топик: љубов е кога ти носи кафе и чоколадо на пауза.
Што е тоа љубов? за мене љубов е моменталното мое чувство а тоа е ПАРТНЕРОТ ДА ВИ БИДЕ НА ПРВО МЕСТО И ДА ПОСАКУВАТЕ ЗА НЕГО САМО НАЈДОБРО ДУРИ И ПОВЕЌЕ ШТО НЕКОГАШ БИ ПОСАКАЛЕ ЗА СЕБЕ
Кога има поише температура од жал него ли ти од болест. Тру стори. Другар за девојка му! А друг другар трола,ги вика мононуклеоза!
Што е тоа љубов? Љубовта е само хемија! Постои сакање, почитување, грижење, нежност! Но не и љубов! Љубовта е само заблуда за луѓето замешана со овие чувства!