Љубов е... Трнлива ружа, ако не се пазиш и силно ја грабнеш в раце ќе се повредиш, ќе се боцнеш и крвариш...
Љубов е кога ќе ти звони на телефон во 4 наутро само да ти каже дека те сонувал и дека му недостигаш. Љубов е кога ќе биде до тебе кога најмногу ти треба утеха. (Иако се најдувал на крајот од светот, сепак стигнал до тебе ) Љубов е кога плачете двајцата кога ќе се видите после долго време.
Љубов е кога ти вика: Моја си. А ти: Мрш таму, не сум предмет! Љубов е кога му ги собираш чорапите низ станот за да ги ставиш за перење, а си мртва уморна. Љубов е кога ти вари кафе и му претекува. И кога ти вика дека битна е намерата. Љубов е кога се будиш до него наутро, и после толку години уште ти го исполнува секој молекул со среќа. Љубов е кога прави греано вино во зима, па заедно го пиете разговарајќи за животот. Љубов е кога понизно молчи кога го влечкаш на шопинг и го гњавиш со романтични комедии. Љубов е кога му доаѓаат другарите да гледаат фудбал а ти им носиш пиво. Љубов е да сфатиш дека и двајцата сте луѓе, од крв и месо и правите грешки. Љубов е да ги простиш грешките и да не се свртуваш назад. Љубов не е заљубеност. Љубов е.
Љубов е кога тој те бакнува иако ти смрдиш на лук. А денеска ја слушнав неговата деф. за љубов: тоа било способноста јас и тој да си зборуваме за се и да сме се разбирале притоа за се. Машко! Љубов е кога тој ќе ме стегне и ќе ме издише во неговите прегратки. Љубов е кога ми ја дава пола Доминос. Љубов е кога мудро си молчи во моментите на мојата болка, а и во оние кога сум полна со хистерија. Љубов е кога ми купува лимони.
ко ќе имаш и други проблеми ама ко ке помислиш на партнерот забораваш се, и на лицето ти избиват насмевка
Љубов е... кога на дечкото ќе му го пуштиш твојот Фејсбук и ќе му дадеш да гледа слики од Ивана Сватката
Љубов е, пример: Кога Рос лажеше дека Рејчел го подбрала во покер само за да ја види среќна. Кога тој крши многу копја за мене. - Љубов е кога ќе направиш толку многу само за да ме видиш мене насмевната. И кога моите несовршености ги презентираш како совршености. И ги љубиш моите. -