Љубов е кога се распаѓаш од што ти студи, кога носот ти е станат чешма, а сепак они бубачкине не се тргаат од твоето дебелко меше.. Во неговата прегратка си и чиниш времето запира, се чувствуваш сигурно и посакуваш никогаш да не дојде крајот
Долго време барав дефиниција, објаснување, поим, нешто, било што! Конечно, по долга потрага го најдов точниот опис на љубовта. Изволте. http://www.youtube.com/watch?v=XHtdGJfVd2w Спојлер (In Napoli where love is King) (When boy meets girl) (Here's what they say) When the moon hits your eye Like a big-a pizza pie That's amore When the world seems to shine Like you've had too much wine That's amore Bells'll ring Ting-a-ling-a-ling Ting-a-ling-a-ling And you'll sing "Vita bella" Hearts'll play Tippi-tippi-tay Tippi-tippi-tay Like a gay tarantella When the stars make you drool Joost-a like pasta fazool That's amore When you dance down the street With a cloud at your feet, you're in love When you walk in a dream But you know you're not dreamin', signore 'Scusami, but you see Back in old Napoli, that's amore (When the moon hits your eye) (Like a big-a pizza pie, that's amore) That's amore (When the world seems to shine (Like you've had too much wine, that's amore) That's amore (Bells will ring) (Ting-a-ling-a-ling) (ting-a-ling-a-ling) (And you'll sing "Vita bella") (Vita bell-vita bella) (Hearts will play) (Tippi-tippi-tay, tippi-tippi-tay) (Like a gay tarantella) Lucky fella!!! Песнава ќе те натера да се заљубиш и во бандера!
љубов е кога со секој атом од телото го сакаш зависен си од него,.како денот од сонцето Кога тој ти го разубавува денот,утрото,вечерта..животот .
Љубов е нешто без кое не можам да живеам откако дознав и вкусив што е! Ова би било моето писателско искажување, кратко и јасно, а толку суштински кажано...
Љубов е кога тој ти прави друштво на мобилен додека ти плакаш оти ПМС е во питање ( повикот е на негова сметка!) Љубов е кога сака да ти направи вечера, а врска нема од готвење Љубов е кога се труди да не се смее откако си се утепала пред сите (е волку сакана никогаш не сум била )
Љубов е кога мајка ми му вика на татко ми Џигер мој магарешки, а он нејзе и вари кафе. Љубов е кога заедно миеме заби пред огледало.
Љубов е кога се бори против светот за мене. Љубов е кога знае дека некои работи ги правам од зелен инает и сепак не се откажува од нас. Љубов е кога покрај моето присуство наоѓа спокој, а јас незнам кој спокој мојата љубов го наоѓа крај мене, кога како живец сум, полн со проблеми. Го љубам целосно.
Љубов е кога се запознава со твоите родители иако умира од срам. Љубов е кога ти подарува искрен поглед и те гледа в очи и се смешка... Љубов е кога те гушка најсилно и те гали по косата... Љубов е кога иди во друг град кој не го ни знае само заради тебе... Љубов е кога ти подарува топли пижамки за да не ти студи зимата кога спиеш. А уште поголема кога те топли зимата