Љубов ли е кога навредуваш?!

Discussion in 'Врски' started by BlacKandWhiteRose, Jun 24, 2010.

1. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

:up: Токму така.
    Женско може да се случи да стреси, посклони сме на промена на расположение, па пмс дошло, па си добила, па курци палци, па те изнервирала другарката, свекрвата, мајката, дечкото, мажот ќе се крениш малку тон, ама да си дозволам да кажам тешки зборови, значи цели реченици и притоа да гледам како пати другиот од мене, никогаш!!! За мене тоа е крајно детско и незрелно однесување, таквите реченици остануваат врежени за цел живот.
    Оној кој вистински те сака никогаш нема да му падне на памет во свесна состојба да изговори зборови со кои ќе ја повреди таа што ја "сака." Н И К О Г А Ш!
    И јас сум спремна за ова да раскинам колку и да сакам некого.
    Што фајде ако го сакам а ова го добивам?

Daydream and SparkyAngel like this.
  2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Паа , ги тепаат , ги навредуваат , ги третираат како ѓубре и пак си ги сакаат мажите .... така да базирано на тоа би рекол дека е љубов ... не ги разбирам ама ете ако викаат они дека е љубов тогаш тоа е .... :fubar:

3. Daydream

Daydream Популарен член

Не знам за вас ама на мене и дечко ми не ни треба расправа па за да следува "нешто". :wasntme:

И какво е тоа "слатко навредување" жити се'??? Многу ме интересира. Како го навредуваш? Дебилче, колку си глупавко, сељаче, смотанче, волче, куртонче...? :?:

Да си одговорам на темава.
    Јас сум кажала дека физички удар, навредлив збор (било кој) и неверство од дечко/маж никогаш нема да простам. Тоа се тие три работи за кои воопшто не сакам ни да разговарам. За секој друг проблем би разговарала, би сослушала објаснување, за што и да е друго можеби би поминала преку тоа, ама за овие три - никогаш. Доволно се ценам себеси за да ова не го дозволам.

Некој што те сака, никогаш нема да си дозволи да изговори такви зборови и да ве навреди. Не знам кого го лажете дека тоа е љубов, ама најверојатно само себеси се лажете зашто друг тешко дека ќе ви поверува. Љубов било. Не сте ни свесни што всушност значи љубовта. Ми се повраќа од тоа во какви контексти е спомнувана љубовта и за какви постапки е секогаш оправдување истата. "Ме удри зашто ме сака, ме навреди зашто ме сака, не ми дава од дома да излезам зашто ме сака..." Да, тешете се. Така е. :fubar:

Дечко ми за овие две ипол години буквално ми нема ни повишено тон. Ниту еднаш, а не па да ме навреди. Јас се случило само неколку пати да повишам тон, не велам не, таква сум малку понервозна по природа ама тоа било само во секундата и толку. Навредлив збор не сум изговорила, нема ни да изговорам. Всушност на никого при недоразбирање или караница не сум му рекла навредлив збор. Дечко ми никогаш нема да биде исклучок. Подобро сама на себе ќе си пресудам отколку да кажам навредлив збор на личноста која не дава влакно да ми падне од косата. Никогаш не би си простила.

Само никогаш не ми било јасно кај ги наоѓаат такви јас не знам. Тој штом збори така, значи дека и речникот му е таков. Сељачки, простачки, само тоа му излегува од уста. Навреди и пцовки. И тој со сите така се кара. И мајка му така ја навредува, и другарите, а ни девојката нема да ја поштеди. Зошто мислите дека со вас па друго ќе биде? Штом при караница одма тие зборови му текнуваат, не знам воопшто што барате со таков.

Таков некој не е достоен за мене ни едно здраво да му кажам, а не па девојка да му бидам, не му го пружам тоа задоволство на некој недоквакан.

eloves and Madam-A like this.
  4. Madam-A

Madam-A Популарен член

Секое лонче - капаче.
    Не знам зошто ги жалите навредуваните и ги напаѓате навредувачите.. Едниот ќе оди онолку колку што другиот му дозволува.
    Убаво кажал Yipman2, кога жените можат да ги сакаат горилите што ги рендаат по дома, зашто да не би можело и обратно?
    А во однос на предаторов тука, јас ова го сфаќам нешто како садизам. Па и афродизијак им било, ете... ЕЕее какви не работи има, па ова воопшто и не е некоја си несфатлива крајност. Ако им е убаво на двајцата, нека си тераат.
    Не е рационална љубов и не е љубов која јас би ја прифатила/дала но замислените именки не секогаш можат конкретно да се дефинираат, што значи секој има право да си ја перцепира појавата на свој начин.

5. eloves

eloves Популарен член

Зависи за какво навредување зборуваме. Во ред е доколку на шега ти рече прасенце или маченце или нешто во таа смисла но не претерано лигаво. А неможе да биде љубов ако дечкото во секоја прилика гледа да те поножи со кој од кој збор погрд. И најискрено не ѓи сфаќам жените кои сопругот ги малтретира буквално а тие тоа го трпат само поради децата. :^)

6. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Сериозно?
    Има ваква тема?
    :^)

7. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се си има своја граница. Ми се случувало да го навредам некогаш,ама во смисла да се подобри тој,да не зборува глупости или слично. Ама не и да го навредувам со погрдни зборови :x

8. kafee

kafee Активен член

ужасно е навредувањето.

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Баш денес за тоа се расправавме. Се случува кога ќе се изнервирам да не можам да контролирам што излегува од мојата уста па не ретко се случува да го навредам. Всушност не му кажувам директно дека е глуп или нешто такво, но она што го кажувам тој така го сфаќа. Избегнувам директни навреди, но кога не може да ме разбере и сфати сигурно нема да го пофалам дека е бистар.

10. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Ako te navredit ili go navredis- nemojt veke da bidit kako sto bilo pred toa!!
    Bar mene taka mi vikat moeto cuvstvitelno ♥

11. k.frosina

k.frosina Форумски идол

се случува да го навредам нкгаш кога кеме изнервира иликога сум изнервирана поради некоја друга причина секогаш нервата оди на погрешна личност :@
    но после тоа сто пати му се извинувам бидејќи ми е многу тешко

12. MilaP

MilaP Форумски идол

Ne za dzabe se reklo toa sto ne sakate da vi go pravat nemojte vie da go pravite.Ne pamtam nekogas da sum navredila ni decko,ni maz mi,opsto mislam deka nikoj nemam navredeno.Ne sum licnost sto vleva vo raspravii,uste pomalku koristam zborovi sto se navredlivi (za mene prosti) ni pak toleriram nekoj dokolku me navredi,sto se nema do sega deseno.

13. Twigs

Twigs Активен член

Колку повеќе го сакаш толку појако ќе го вреѓаш кога ќе те повреди <3

LittlePinky likes this.
  14. Incule

Incule Истакнат член

Не е љубов,тоа е навреда,ја таквите луѓе ги сметам за без култура

15. Ketchup

Ketchup

Зависи од кого, кога и како е кажано.

16. хОхси

хОхси Истакнат член

Неколоку пати го прочитав прашањето .. омг
    љубов дефинитивно не

17. Плавуша123

Плавуша123 Истакнат член

Навреда е, а не па љубов..

18. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Боже мили :x(facepalm)Не знам што е поглупо туку дали прашањево или воведниот пост :envy:
    И се чудам како постои оваа тема 6години:headbang:

elimkd likes this.
  19. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Оу ем џи, темава и прашањево... :|
    Ме асоцираше насловов на оној твитот „Колку љубов има во едно краво/идиоту/свињо“... :drunk: А бе сериозно ли има луѓе со вакви размислувања? (facepalm) :worried:

20. Maca_<3

Maca_<3 Истакнат член

Ко се бије тај се воли :!: :rofl: :rofl: :rofl: На ова ми текна кога го прочитав насловот. :rofl: