Еве јас уште не бев ни тинејџер кога се заљубив најјако во животов. Мислам немаат врска годините и периодите од животот, кога ќе осетиш - осетиш .
За мене љубов е кога за некого чуствуваш нешто сродно, кога го почитуваш, кога мислиш на него, а не само кога некој ти се допаѓа а во живо не се доближувате едни до други, не се познавате. Па како знаеш дека го сакаш?
Љубов е кога те прифаќа кога си реален,кога сте заедно заради двајцата а не заради потмоство,роднини и други потреби
Д фани тинг - сите имаат различна дефиниција за љубов, и сите мислат дека нивната е таа правилната. Едно ќе ви кажам, ако знаете дека со вашите дела и зборови ќе го повредите другиот и сепак го правите тоа, или од другата страна сте биле повредени и сакате да се одмаздите тоа не е љубов.
A na sto se dolzi ovoj komentar ja komentiram ljubov od gledna tocka na partner i koga ja imam oseteno.. Vo tinejdzerskite godini srceto ti e najosetlivo i si najcist i se vljubuvas toj period najmnogu. Spored mene taa ljubov e najnevina, cista, iskrena 16,17 godini. I mislam deka p nemozes da preboles nekoj togas otkolku da si vo brak 10 godinii i da se razvedes.
Love is like a wind . You can't see it , but you can feel it .. Така некако . Едноставно , ја чувствуваш . Знаеш дека е тука некаде околу тебе , иако не ја гледаш .
Ако под љубов мислиме на оние у кои сме се заљубиле онда тоа е апсолутно погрешна дефиниција, сериозна лага и илузија, лачењето окситоцин, допамин, серотонин и сл. го прават тој силен ефект исто као на дрога кога си и ти е убаво, таа љубов не е вечна и безусловна, секое наредно заљубување мислиш дека тој/таа е вистинскиот/та и така у недоглед.