Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    zenski da ve prasam dali mozi nekoja od vas da mi objasni kako mozam da otvoram nova grupa neshto za da mozam da baram mislenja?? fala odnapred.

2. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    1.115
    Не ти е за во оваа тема прашањето ама ајде... Пред се, сигурно мислиш на нова тема.Најпрво ќе одредиш за каде ти е темата ( дали ти е за во љубов и секс, или мода и убавина на пример) и во горниот десен агол ќе видиш еден правоаголник каде што пишува Нова ТЕМА. Ќе кликнеш таму, ќе ставиш наслов и ќе пишуваш :)

3. milicka19

milicka19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    119

Девојките не реагираат во таков случај бидејќи и некогаш си ја имаат мувата на капата понекогаш ако добро се размисли работите се случуваат со причина па и љубомората така ако личноста е незаинтересира за партнерот не искажува доволно љубов од страв да не се изгуби она што се сака се случуваат многу такви работи исто и јас имам колешка таква дечкото не ја остава да мрдне на факултет ја носи ја зема се случуваше да сме собрани цело друштво девојчиња кај некоја и тој да дојде но таа сето тоа го трпеше оти имаше и корист од него финансиски беше слаба и тој се и купуваше па си вика сигурно не сум будала да не бидам со него иако многу пати покуша да го остави но залудно и до ден денес е со него јас не ја разбирам но тоа е во секој случај она е глупата не јас онаа оди од интерес не јас :) а другарка ти сигурно е свесна за тоа и самата си го дозволила тоа па нема што му ја мислиш ти многу секоја втора е денес таква сигурно има некоја причина за тоа човекот или е многу заљубен во неа па не сака да ја изгуби или па се прави мачо тип дека он е главен во врската и дека он наредува или па другаркати му дава повод да е таков па тоа и е кога не успеала да доминира на некој начин во врската и да има свое јас ќе си седи дома а исто така и убаво си кажала и ти да си на местото од дечкоти ќе се лутиш дури и повеќе од што мислиш некогаш не за љубовта што ја чувствуваш туку поради повреда не егото зошто некој да прави будала од тебе повеќето сите се плашат од тоа и се љубоморни иако тоа не е добра работа а некогаш е во случај да покажиш интерес кон другата половина и крајниот заклучок е дека не сме еда биди претерана тогаш преминува во болест :D

4. minimouse

minimouse Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Не знам зосшто сум толку љубоморна. Не е некој преубав тип па да му се лепат девојки. Најљубоморна сум кога ке излезе со другарите во град сам и кога ке му пише на фејсбук некоја друга девојка што не ја познавам. Никогаш не сме ја засновале врската на проверување телефони , на давање лозинки од фејсбук, меил...Сметам дека нема потреба од тоа. Но јас пак сум љубоморна , се прашувам зошто излегува во град со другарите, што е толку интересно. Тој мене никогаш не ми забранил ништо. Јас сум таа што се качува на глава за излегувањата со другарите и за тој фејсбук.. :worried:

5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.425
    Допаѓања:
    91.515
    i jas sum mn ljubomorna i smeam so pricina, decko mi e mn iskren so mene i mi kazuva koga nekoja mu se sviga :( e sega on pocnuva da se druzi so tie nekoi i dojdovme i do raskinuvanje ,toj e lut zosto ne mu veruvam, a jas se lutam zosto mora da se druzi so zenski sto mu se svigaat. toj vika ako mu veruvam i ako sum sigurna deka me saka zosto tolku se bunam koga toj nemalo nisto da napravi so nea. ako ona ne mu e bitna zosto se druzi so nea? nz sto da pravam-se dog denes ili da raskineme ili da pocnam da mu veruvam, a toj ke se potrudel da me zadrzi, no ne i da prestane da se druzi so nea. sovet devojki

6. milaaaaa

milaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    19
    marama spored mene so pravo si ljubomorna! vo nikoj slucaj nemoj da mu dozvolis da se druzi so nea! od kade toj si zema za pravo da ti kaze deka taa nekoja mu se svigja i deka ke se druzi so nea? reagiraj nekako, ne sedi so skrsteni race zasto dodeka da trepnes "taa" moze da pocne da mu se pusta na decko ti :worried: mozes da mu kazes da odbere dali ke bide samo so tebe ili ke prodolzi da se druzi so nea. ako sakas toj da se pocuvstvuva kako tebe , mozes da mu kazes i ti deka nekoe momce ti se svigja i da pocnes i ti da se druis so nego samo na drugarska baza (kazi mu go toa duri i da ne e vistina, samo za da sfati kako ti e tebe ) ako pokaze ljubomora i ako ti rece deka ke se trgne od "taa" samo ti da ne se druzis so nekoe drugo momce, togas znaci deka vredi da se smirite i da si uzivate vo ljubovta :) se izvinuvam ako bev malku stroga so sovetite, no toa e moeto mislenje :) sepak ti najdobro si znaes sto sakas da napravis. pozz** i se najubavo

7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.425
    Допаѓања:
    91.515
    fala milaaaa za razbiranjeto, no decko mi si odbra mu rekov jas ili ona, on si se odbra sebe si , jas ne sum mozela da mu kazuvam sto da pravi, mene me sakal za devojka a ona mu se svigala i sakal drugarka da mu bide ,so sto jas si se trgnav sama, nemoze on mene da mi kazuva koja mu se sviga, sega ne kontaktiram so nego a go gledam sekoj den. megutoa ona ne kriva, si se pokaza kako drugarka sprema dvajcata, toj e toj sto izleze idiot. pozz

8. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Марама, не знам што точно да ти кажам, свиѓање е едно, симпатии се друго, значи, со секој дечко сум зборела за некоја девојка сум го рпашувала убава ли ти е, сум добивала искрен одговор. Значи ако само физички му се допаднала, е многу нормално, епа јбг сум имала дечко 2 години и ми се видел некој убав но ми бил во друштво, но тоа не значи дека јас сакам нешто со тој.
    Значи дали тој таа ја гледа само како убава девојка или му се допаѓа, целосно , карактерот и се останато....А за да му вратиш со исто, верувај чим те условил, нема да реагира на тоа, според мене. Само ке си направиш проблем,проверено ми е и тоа :lol: . Ајде малце олади спрема него, смени се ти, не биди љубоморна, не му пререкувај, прај се дека ти е сеедно, тешко е но ќе видиш ке имарезултат, тогаш ке го боли тоа што тебе ти е сеедно со кој е како е што е. Па ќе се праша, што не е во ред, може ке ти каже и дека не го сакаш, да не се чудиш, ти одговори му колку што ме сакаш ти толку и јас. Пробај малце да си поладна. тоест мораш така. ;)

9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.425
    Допаѓања:
    91.515
    da da i nie sme zborele za simpaticni luge, no ovaa mu se sviga, koga ne bi bil so mene bi bil so nea, taka mi kaza, a i sekoj den se gleda so nea namesto so mene, pa raskinavme, podobro sega, otkolku da i se pusti pa da izlezam glupaca, no ne e samo taa devojka problem od koga sme zaedno t.e koga bevme zaedno non stop imase nekoja sto mu bese pobitna,sepak fala na sovetot

10. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    епа срцка, ич не се замрај тогаш, кога знаеш дека секој пат имало така..ајдее главата горе идемо даље....уживкај, гледај себе си како ти е поубаво.....има време за се

11. milaaaaa

milaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    19
    edno e svigjanje, drugo e sakanje, ama devojkata ("drugarkata") ako navistina mu e samo drugarka i ne misli da pravi nisto so nego togas bi trebalo sama da mu dade do znaenje deka pominuva premnogu vreme so nea i samata taa da se odaleci :!: no kako i da i e, mislam deka pravilno si postapila. ako ti si zaklucila deka toj e takov kako sto kazuvas, togas ne e za tebe i ne ti treba. samo hrabro 8) pozz**

12. mila88

mila88 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Мора да има по малце љубомора и страв во врската, но во умерени количини за да не прејде во расправии. Ако нема малце страв дека може да те изгуби, може ептен да се опушти. Вака и поинтересна ќе биде врската:)

13. lavce

lavce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    36
    Девојки да ви се пофалам конечно не осеќам никаква љубомора. За разлика од порано кога стварно претерував со љубоморни напади за се нешто но сега дури дечко ми почна да ми вика дека не сум го сакала зашто за ништо не сум била љубоморна. Сега проблемот е што он почна да покажува а јас не реагирам. :D :D :D

14. Jacy

Jacy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Ljubovta i jubomorata doagaat zaedno,no ne zaminuvaat zaedno........

15. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Ајде сега и јас да побарам помош, зашто стварно веќе не можам. Ваква е работата. Со дечко ми одам 6 месеци. Супер е се, само премногу живее во минатото, да кажам. Јас имам 25 години, сум имала 3 долги врски и на него тоа му смета. Премногу било, не знам што, секогаш кога може ме обвинува. Пред некој ден, ми вртеше некој, навистина не знам кој и јас му кажав. Тој дозна кој е (некој на кој сум му се допаѓала) и ме направи лом и сега сака да раскинеме под изговор дека не можел веќе да биде со мене, премногу му пречи моето минато. Јас ништо лошо му немам направено, ама и јас веќе не можам да издржам. Премногу е љубоморен, посесивен. Јас мислам дека кога си со некој, те интересира каков е со тебе, а не што и како правел порано.....Не знам едноставно веќе што да правам...Премногу ми е тешко....Не ми верува, не можам никако во ништо да го убедам....Ако можете помагајте со совет....
    Благодарам...

16. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Значи се чудам на 21ов век, па нели сега е тренд да си либерте а не со дијагноза опсесивно-компулсивна личност. Ова е општо не се однесува на IvanaIvanchica ама се почесто гледам такви теми, дечко ми е љубоморен затоа што кога сум се родила и кога ме крштевале попот ме држел гола во раце , дечко ми е љуборморен затоа што до 5 години сум се сочала гола на плажа, моите не ми облакале купаќи .
    Навистина се чудам. Па што сака он , имаш 25 години, нормално е да имаш некакво минато, ти прва девојка си му на него ? Да погодам, НЕ.
    Немој да си му се правдала, денес 18 годишно девојче има повеќе искуство од тебе а он се запнал за твоите долги врски. Ако те стави во подредена состојба секогаш ќе треба да му се правдаш, да му се извинуваш кога за ништо не си виновна. Он така се поставил према тебе, ај сега ти извади му нешто од нафталин , некој поранешна девојка што ја изневерил, некоја на која и се развикал , најди му нешто и вади му го низ нос.
    Ако му одговара нека биде со тебе и нека не малтретира со глупости. Ако не ,нека проба да најде некоја што била во карантин 25 години, па да видам дали ќе најде таква .

На FridaKahlo му/ѝ се допаѓа ова.
  17. IvanaIvanchica

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    И јас се чудам исто. Јас ваков дечко до сега не сум имала. Се си викам, ќе помине, ќе помине, ама ништо....Претерува, сега еве го нашол тој и го направил лом, како можел да ми врти.... Не знам....јас дечкото стварно не го познавам, не знам што е работата....И не можам веќе да издржам....се трудам, ама веќе сите граници ги помина....ќе раскинам, тоа е дефинитивно.....

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    а кое пати лошо минато си го имала??3 ДОЛГИ врски на 25 години???со оглед на тоа дека не е пријатно некој постојано да ти префрла за минатото,исполни му ја желбата :D

19. IvanaIvanchica

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Е ајде де...тоа очигледно си е проблем во неговата глава, во мојата не...мене стварно ми е многу криво што воопшто не ми верува и тешко ми е....не знам што да правам....подоцна ќе одам да се видам и ќе му кажам што мислам....зашто не е првпат и не можам веќе....го сакам, ама не се менува..... :(

20. catty

catty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    19
    оф леле :sweat: како читам се пронаоѓам ијас,јас сум во врска скоро 3 години,а меѓу нас разликата во години е 13 :) така да љубомора има и од двете страни,до душа јас со тек на време станав малку пољубоморна од порано :$ што не е во ред,а и он е љубоморен и тоа на моменти за некои глупи работи што ме вадат од такт,знам дека не го мисли тоа што ке го каже,но понекогас ко за инает ко да сака да ме изнервира и треска,а знам дека ми верува знам дека премногу ме сака,знае дека премногу го сакам,но ете секогаш има да каже нешто од типот па и јас најдов да садам краставици со дете :envy: и во оци ке ме погледне онака дискретно да види дали одма ке реагирам,а меѓу другото се нервира за fb от кој ми бил овој зошто остабал коментари провоцирачки,да сум го избришела,кој е тој,знае ли дека ти имаш дечко сериозна врска,бла,бла,бла...и сега и јас ја научив неговата тактика и на ист начин му враќам,па и он се нервира :devil: ,но сепак премногу си се сакаме :)