Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    361
    Пази што копираш од инстаграм, често кога некој ќе го отвори линкот може да му се покаже твојот профил

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Timbo

Timbo Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    88
    Vo sekoja verska na start ima lubomora , no toa pominuva vo tek na vreme i koga pocnuva iskrena lubov i doverka togas veke lubomornosta se pretvoruva vo bolest :)

3. АринаАрина

АринаАрина Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    203
    Љубомората е несигурност и не може да донесе ништо добро во врската/бракот.

4. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.371
    Не треба така. Ќе си ја уништиш врската.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.144
    Допаѓања:
    11.914
    Тоа и за тебе не чини, и за партнерот. Врската и животот ќе си уништиш. Немој!
    Доколку сама не се избориш, разговарај со психолог на оваа тема. Не е ништо ниту чудно ниту срамно. Ќе видиш дека после тоа ќе си го смениш погледот на многу нешта, ќе бидеш поопуштена и посреќна. Плус многу работа на себе, самодовербата мора да си ја кренеш.
    Џабе нервози и тензии ќе креваш, секоја радост ќе ја заменуваш со кавги и расправии. Цени ја љубовта што ја имаш, мислам дека во денешно време никој не сака и не трпи притисок од никој. Партнерот често ќе го оддалечуваш од себе, и љубовта кон тебе ќе ја намалува од ден на ден. Никој не сака притисок да му се прави, и болна љубомора.
    Затоа мој совет избори се со она што владее со твојот ум.

На hermosa и Iva0901 им се допаѓа ова.
  6. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.371
    Не треба да има љубомора во една врска. Штом се појави љубомора кај било кој од партнерите, таа врска е осудена на пропаст.

Јас на пример не сакам кога некоја ми гледа цело време во телефон и ме прашува кој ми пишал.

Сакам да можам да дишам во врска. Да можам да си искочам со другари во кафич и ресторан или некаде во природа или друг град.

Може некој ќе каже дека тоа би бил знак дека ме сака, ама ова баш не е знак. Се знае што е знак за сакање, а не буљање у телефон, па јавување на телефон до кај си, со кого си, што правиш и тн.

На SummerGirl, senjorita-v и eliesaab им се допаѓа ова.
  7. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    384
    Тоа кај си, со кого си и до кај си според мене може да има две значења. Се зависи на каков начин ќе го кажеш, со кој тон и интонација. Конкретно во мојата врска тие прашања ни значат почит еден према друг, не гледаме ништо лошо во тоа да се најавиме каде сме и со кој сме. Многу често се случува он да нема батерија, па ако нешто и многу итно, ќе завртам кај тој што е искочен со него. А другото значење е љубомората и контролата. Една познаничка толку е опседната со дечко и констатно го контролира и преиспитува кај е и со кого е, за во слуај да не е се некоја особа од спротивниот пол. Тој за инат не и крева и оваа ги бомбардира неговите другари со повици и пораки и им вика да и го дадат дечко и на телефон. Тоа е разиката. Но, секако тоа е кој како си се поставил во врската.

На Трагедијаупмм, hermosa, Stark и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.371
    Повеќе мислев на тоа ако излезам во кафана и да ми ѕвони цело време.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    479
    Е тоа е веќе без осет...

10. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.371
    Па да, не ќе бркам женски во кафана.

11. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    384
    По мене тоа е веќе контрола.

12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    21.183
    Своите несигурности ги префрла на друг и веќе станува мачно и тажно.. за двајцата. :(
    Мислев со искренот и повеќе разбирање би се поправило, ама не..

13. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.371
    Тоа е веќе класична љубомора. Таквите ситници ги расипуваат врските.

Ако сум искочил, а пред тоа сум кажал каде ќе одам, тоа е тоа. Нема што да се јавува.

14. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.687
    Допаѓања:
    9.340
    Не е на одмет и донекаде да има љубомора ,а зошто таа да не му се јави кога сака ?Мене повеќе би ми било сомнително да ми каже не ме барај воопшто, а да ѕвонам за да замарам беспотребно секако не е во ред ниту би го правела тоа.Само би се измачувала себеси ,џабе е се ако тој што е до тебе не те разбира и почитува и ако реши да изневерува што и да правам неможам да го спречам нели така.

15. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.371
    Па не е во ред така да му се јавуваш на некој штом ти кажал каде ќе оди. Ај ако не ти каже па да му се јавиш. Ама вака не.

16. Unikat_1

Unikat_1 Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20
    Мала љубомора во одредени граници кај секој има али само во мала мера се што е повеќе од тоа не чини

17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.765
    Допаѓања:
    23.734
    Ни оддалеку не е толку голем проблем жена што ѕвони колку што може да биде жена што наеднаш скроз престанува да ѕвони. Тоа е тоа што мажите не го сфатија. Ако жена како карактер и личност не е некоја досадна, а постојано има потреба да се јавува или допишува со некого, значи дека има некој недостаток во врската и дека машкото не може да ја успокои. А ако се земе во предвид нашата интуиција, често излегува во право.
    Спокојна и среќна жена не досаѓа, ретко.
    А додека звоца, има шанса да се поправат нештата оти е заинтересирана.
    Кога ќе почне на auto pilot одеднаш да биде chill, ти си во право, нема проблем, да важи и слични кратки одговори, со помин нека е чедо.Толку ѝ е во психата завршена врската со човекот, што не ни мора друг да е во прашање.

На Трагедијаупмм, Outlook, tigrica92 и 11 други им се допаѓа ова.
  18. tel-ef

tel-ef Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    1.183
    Еден од партнерите мора да не е во ред ако постои љубомора.
    Тој што љубомори или љубомори со право, или самиот си има некои проблеми кои самиот треба да си ги реши. Љубомората е нешто што не треба да постои во една врска.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marcus's

Marcus's Нов член

Се зачлени на:
    30 јануари 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    • Пишувај кирилица
    Zdravo malku sum ljubomorna ama mislam ne bez pricina posto veke ednas imav takva situacija so mazot mi rabotime vo ista firma i sega pred. 8g dodeka bev bremena zabelezav nekoja bliskost kaj nego i koleska malku se zalagav i nakraj ispadna deka nebilo dzabe ljubomorata gi fativ na cat so srce duso edvaj cekam da dojdme na rabota da se videme i mn dr togas izbuvnav o s kako jas bev vinovna nebilo taka pri oci korav
    E sega posle tolku vreme pak ima pomlada koleska so isto ponasanje nasmeani cela den glav vo glava i mnogu mi e yesko i strav da ne se sluci pak istata rabotaa doma samo nesto se zali i nezainteresiran za decata samo tel si kcka

20. Kati428

Kati428 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    505
    Јас не сум од оној тип девојки што му звони по 1000001..или да му пишува секоја минута.Си има и тој негови желби и хобија.Не само да е со мене 24/7.Сака да излезе со друштво,да се ралаксира.Едноставно сам ми вика еј ќе идам со другари на тоа и тоа место.Сигурно нема да одам да проверувам дали е навистина таму.Убаво да си поминеш и решен проблем.Ако сака да ме изневери и пред мои очи ќе го направи тоа.Ако нема доверба и врската нема да трае.Љубомората и најголемата љубов може да ја убие.Барем ова е мој став.

На Biljarkata, Aschenputtel, LoneWolfGuy и 6 други им се допаѓа ова.