Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    Па да, свесна сум дека не треба... ама он е таков премногу е поврзан, дури има страв од сестра му (постара е она )..
    А тоа за мајка му, иам големи причини за тоа, не само поврзаноста, онака жената му има утнато мн работи у животот штои требала да ги направи а не ги направила, ама ќе се обидам да го скријам тоа... Фала на советот иренна :* Ќе те послушам да знаеш ;)

2. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Лижалка и јас сум . Мислев нешто чудно правам и глупо ама не сум била само јас ете. Многу е поврзан со мајка му и сестра му , татко му ич не го сака . А татко му уствари најмногу за мене навива :D Би сакала малку помалку да биде поврзан , кажува се најдобро за мајка му , како за никого не кажала ништо лошо .. а збори против мене само ете ако кажам ќе биде си замислувам .. И многу пати ми идело да и отидам и све да и кажам :^)

3. Zocuska

Zocuska Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    1
    jas sum pa mnogu ljubomorna duri i na spotovi i na se i sesto.... helppp:(

4. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    добра работа што си свесна за тоа и си признаваш. ајде најдобара помош на психијатар 2-3 сеанси. па како девојче ти живееш ???

5. Neskrotliva

Neskrotliva Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    7
    Хахахах истиот случај е и кај мене,на почетокот ме нервираше но веке не,бидејки сватив дека колку и да му се важни тие ке дојде денот кога тој ке застане на моја страна и јас ке бидам повеке од нив......Имам помал брат,сврзана сум со него и несакам кога ке си фати женска мене да ме заборави (па во иста ситуација се и нивните сестри) затоа нема за што да се нервираме како што дошло така ке си оди...... :) ....Ве поздравувамм :*

6. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    А малку поконкретно да кажеше? Да бидеш љубоморна на спотови божееее :?: |(

7. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Како што разбрав дечко ти е позната фаца штом настапува во спотови, па што има да бидеш љубоморна? Тој пари ваѓа од тоа ;)

8. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    љубоморна е кога нејзиниот дечко гледа женски што се на спотови.
    Јас така сватив. :rofl: ама до толку нема потреба

9. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    394
    Сметам дека љубомората во почетокот на врската е поголема,така е било кај мене. Јас со дечко ми сум во врска скоро 9 години,првата година две си љубоморевме и двајцата.Сега многу ретко се караме и имаме проблем со љубомората.Тој има таква работа што постојано мора да патува и јас кога нон стоп би правела проблеми и би имала изливи на љубомора врската не би опстанала.Истото се однесува и за него.Не го оправдувам тоа тој кога не е тука јас да не излегувам со другарките и други слични работи,не треба да ги заборвиме луѓето со кои сме се дружиле пред да стапеме во врска.Од љубомората нема полоша работа и ако партнерите се премногу љубоморни кога тогаш ке и дојде крајот на таа врска.

10. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170

11. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    394
    Срцулка нема зошто да се плашиш и јас порано сум размислувала така,мислев дека ќе си здосадиме еден на друг но треба секогаш позитивно да се размислува.Немој да бидеш негативно расположена кога си со дечкото,приреди му некогаш изненадување,некогаш тој едноиставно сами ќе си направите како да ви биде интересно.Немој премногу да си љубоморите и да се гушите.Љубомората неможе никогаш потполно да се изгуби и уништи,но може да се потисне-запамти го тоа.Нема да го приморуваш секоја вечер заедно да излезете,сака со другарите да излезе ок е тоа слободно нека оди, мислам тоа како за тебе треба да важи и за него.Треба и двајцата да правете компромис кога е потребно.Приреди му изненадување кога не очекува,кога нема повод ,Еве мојот дечко поминува во текот на месецот недела-две во странство кога си дојде постојано сме заедно јас останувам кај него на спиење,се мазиме,галиме понекогаш малку се рчнеме за некоја ситница но потоа како што велат по караницата љубовта е послатка.Немој да очекуваш дека секогаш се ќе биде во најдобар ред и ќе се одвиват работите како што сакаме но мораме да најдеме начин како да ни биде интересно. :)

12. ChuckBass

ChuckBass Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Сум имал искуство со Љубоморни девојки.. љубомората не исчезнува туку така полека.. за љубомората треба и двајцата да правете сериозен муабет.. од муабетот треба дечкоти да ти ги расчисти сомнежите и за да нема потреба да бидиш љубоморна.. Инаку на нас машките кога ке ни се погоди некоја љубоморна.. гледаме шо побрзо да ја откачеме.. ;)

13. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    394

Како што кажав погоре љубомората неможе никогаш потполно да се изгуби и уништи,но може да се потисне.За тоа е потребно и двајцата партнери да разговараат и најдат средина.
    А инаку и вие машките не сте цветка за мирисање ве има многу љубоморни,додека вие сакате да шетате и уживате девојката треба да седи дома,не ме сваќај погрешно зборувам општо дека има такви машки.Само сакав да напоменам дека не се женските секогаш повеќе љубоморни од машките и дај ти се молам гледате таквите побрзо да ги откачите....или ви така повеќе одговара.

14. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345
    а што да правиме ние со љубоморните машки?

15. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345
  16. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    А што е со љубоморните женски? :wasntme: ;)

17. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    ееееееее тука сме..претпоставувам не има во голем број... :D
    И јас и дечко сме љубоморни јас можеби не искажувам толку,но во некои ситуации сум премногу љубоморна,но се трудиме да го контролираме тоа :)

18. renata76

renata76 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    34
    jas sum mnogu lubomorna, duri nekogas i preteruvam,
    ne mozam da se kontroliram sebesi,maz mi me moli vika ne bidi takva,
    se unistuvas sama sebesi, ama jas ne znam kako da go lecam ova, bolest bi ja narekla!

pozdrav do site!

19. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    рената, не би сакал да те разочарам, ама мислам дека лек нема.....Ти не го правиш тоа свесно, туку потсвесно, и тука многу не може да се направи......Да ти речам „пробај да се контролираш“ е излишно, сигурно веќе си пробала...И продолжи да пробуваш, само тоа чаре ми текнува.
    Јас не сум љубоморен (ама ич - дури една бифша ми замери дека би сакала да сум барем малку љубоморен...ви се верува ли? :o ), ниту пак жена ми е некоја љубоморна.... Сум имал љубоморни девоојки, ама не траело многу....има луѓе кои можат да живеат со љубомората и луѓе кои не можат.
    ...јас сум од овие вторите...

20. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    Порано во почетокот на врската ми сметаше што дечко ми не е љубоморен,а сега пак ми смета кога е љубоморен! И јас самата не знам што сакам,но сепак треба да се има некоја средина и да не е претерано!