Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. elenadimiskovska

elenadimiskovska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    a so ke napravite ako vo toa so najmnogu se somnevate deka ve vara e navistinaa taka
    na primer go nema da ti titne go krie telefonot od tebe koga ke razgovara so drugar koga ke dojdes do niv muabetot go prekinuvaat so izgovorot MOZE IMA NESO SO NETREBA DA ZNAES help

2. elenadimiskovska

elenadimiskovska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    :?:

3. ivaniane

ivaniane Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    I dvajcata sme ljubomorni 4esto se karame raskinuvame i pomiruvame. Da ne e ljubomorata mozebi vrskata ke uspee.

4. Tiffanyy

Tiffanyy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Искрено, јас не би му дозволила на дечко ми да ми каже дека има нешто што не треба да го знам, ако така сте се поставиле уште на почеток на врската да не бидете отворен еден со друг тогаш океј, но ако претходно сте биле сосем отворени на која било тема, а сега ти вика дека не треба да знаеш се, тогаш можеби стварно има за што да се грижиш.

5. dacu6ka

dacu6ka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ако ја нема љубомората нема да постои и љубовта.................неможеш да му љубомориш некому ако не го сакаш т.е ако не ти значи...........................................

Сепак љубомората е болест за која нема лек !!!

6. loveletter

loveletter Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    mm fala na iskrenite mislenja nice girl i teddybear no iskreno posleden pat za nesto ssto prefrliv bese pred mesec dena mn me navredija zborovite koga mi rece ti se registriras neli ti e sram ukluces se od kaj mene na fb i samo prasuvas zaso ovaa si ja addnal ili koja e ovaa tebe toa da ne te interesira . i si rekov od toj den veke kraj so prasanja ispituvanja i slicno i veke ima 1 mesec i poveke kako nisto ne sum go prasala ne se zamaram tolku vo pocetokot mi bese mn loso i grdo gorev od ljubomora bidejki mi e potisnata no sega veke ne sega veke e drugo ne deka ne mi znaci jas go sakam mn no se trudam da bidam toa sto toj sekogas e sakal da sum no edna rabota da doznaam natamu si ja znae toj slikata za vrska kakva e

7. Zocuska

Zocuska Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    1

hehehe pa i jas sum doktor...mi pomina toa bese odreden period zatoa sto nebev sigurna vo negovata ljubov i mislev deka od se mozam da go izgubam. sega se e vo red i sum presrekna

8. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Nema koj ne e ljubomoren.Barem malku.Jas sum mnogu ljubomorna,iako do sea decko mi ne mi dal pricina za toa,i sme vo dolga vrska,ne sum go fatila vo neverstvo ili da me laze za nesto.sigurna sum deka mnogu me saka no sepak sum mnogu ljubomorna.duri nekogas mnogu mu go pokazuvam toa pa se plasam toj da ne se naluti epten pa da ima zosto da sum ljubomorna:D:D..A toj mnogu retko pokazuva ljubomora gleda da se vozdrzi epten koa ke mu prefrlam i toj ke pocne da zbori ...A najmnogu ljubomoram za koleskite negovi od rabota hahahah,ama toa e ,sepak bez ljubomora ne se moze:D

9. Mer4e

Mer4e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30

10. redgirl

redgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    4
    љубомората кај мене се јавува само на почетокот во запознавањето :( кога незнам каква личност е тој кога незнам со каков тип сум(секогаш се трудам јас сама да ги запознавам типовите со кои што сум а не да скушам други) а посе запознавањето воочувам дали тој дечко е за мене и дали можам да бидам јас со него бес да се сомневам и правам ,љубоморни сцени,или едноставно не е за мене ]:)

11. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.115
    Значи свесна си дека премногу љубомориш и без причина? И наместо да се поправиш, ти гордо овде кажуваш за твоите постапки со изговор дека без љубомора не се може |( Ќе чекаш да го изгубиш па да сфатиш дека треба да се смениш? Е тогаш драга моја ќе биде касно... Прочитај какви искуства имале девојките, кога ги изгубиле саканите заради нивната љубомора, и смени го тој однос твој кон дечко ти додека не е касно. Еве и јас од искуство ти кажувам дека кога си во врска со некој кој е бочно љубоморен, почнуваш да го отсакуваш, и ти станува одбивен. Сигурно не сакаш да ти се случи тоа тебе. Поздрав :hai:

12. mucmuc

mucmuc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    11
    lele devojki ne spomnuvajte ljubomora zaradi toa raskinav 7 godisna vrskaa :tmi:

13. Mer4e

Mer4e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30
  14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    е добро бе како сте иделе толку долго??? стварно не сте ми јасни ???
    јас ниту сум била љубоморна ниту пак знам што е тоа малтретирање од другата страна, мислам и впрочем никогаш не сум сакала да мислам на лошо, а љубоморните машки не сум ги ни погледнувала. кај мене постои прашањето каде ќе одиш? јави ми кога ке се вратиш. џандар не сум била а и не им го зимам лебот на истите хехехехе

15. Inola

Inola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    205
    Некогаш не можеш да знаеш дали некој е љубоморен додека не бидеш со него. Имав дечко кој првата година беше супер, а после тоа стана удав....и нормално се разделивме. Значи, во врска најчесто е вака, прво се супер, а потоа стануваат љубоморни и посесивни. Никој на почеток не е љубоморен, како што може со тек на време да стане.

Така да karak, тоа што не погледнуваш љубоморни машки, баш и не ти држи вода...немој погрешно да ме сфатиш. Зашто не знаеш тој нељубоморен дечко што ќе го погледнеш, во каков љубоморен ѕвер може да се претвори.

На karak и maca99 им се допаѓа ова.
  16. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Da znam deka e taka,i se trudam da rabotam na toa...ne kazuvam gordo, tuku konstatiram deka sekoj e ljubomoren barem malku,ljubomorata ne e nesto se steknuva tuku sekoj ja ima vo sebe,i vo toj kontekst go napisav toa ne deka se gordeam so mojata ljubomora;)
    pozz

17. mucmuc

mucmuc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    11
    so tek na vreme srcc kolku podolga vrska tolku covek se menuva

18. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    море има веднаш такви гнават со прашања каде беше со кого беше, што јадеше што пиеше, зашто тој ти се јави. зар тоа не е дел од љубомора.... али да првата година е се ок за тоа се сложувам затоа што тогаш сите сме во занес али после проблемите излагаат на виделина. на потег е клучно прашање да се биде со него или не. мислам дека подобро е на време да се прекине отколку цел живот да се измачуваш ;)

19. bitniko

bitniko Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Лошо е кога си љубоморен/а

Неколку пати таа љубомора не донесе до неколку кавги да речам што на некој начин си напрајвме рани, иако таа беше онаа која е љубоморна, што немаше причина, но за се е добро што имаме компромис. Знам дека многу ќе речат дека понекогаш љубомората е и како доказ дека некој сакаш или не. Признавам и дека и то држи вода али до одредени граници да се знај и да не се претерва. Зато би рекол само едно нешто, а тоа е дека љубомората раѓа сомнежи, а сомнежите се плод на фантазија, фантазија која може да те донеси (наведи) до она што не треба... затоа би рекол само разговарајте за се што и е и за се што ве мачи...

чаос

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. biljanavasileva

biljanavasileva Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2010
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2
    kaj mene vo slucajot mojot decko e ljujbomoren i mi kazuva koga da izlevam i so koj kade da odam i se.. a toj e zenet ama jas go slusam zosto stvarno se sakame i go pocituvam... i ?