Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Љубомора

Ми се расипа синокашната вечер од неговата љубомора.Денес му се убаво назборив и сега веке го нема да се јави,а и не мора.Сега да звони не му одговарам.Ме угуши со неговите сомневања.На крајот ми пукна филмот кога си зема за право да ми го проверува телефонот е што претера претера....

2. Libra19

Libra19 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Љубомора

и јас сум многу љубоморна.....ооо... да ти кажам и јас си земам за слобода да му го проверувам телефонот.зошто да не, од кај да знам шо праи тој, така случајно може ќе го фатам. боље некад него никад е после нека издржи :devil: :D

3. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    Љубомора

Уффф се нервирам и јас со таа љубомора ама што да правам кога сум таква , често знае да ми излезе од контрола и после тоа се каам , мн често тоа е причината за кавги во врската ама пак неможам нешто да гледам пред мои очи и да не реагирам така ... Незнам стварно како да се контролирам зашто се почесто љубомората е присутна кај мене :( А и гледам дека и дечко ми ме предупредува и стално ми вика дека највеќе што мрзи е љубоморна девојка ... стварно имам проблем :(

4. Libra19

Libra19 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Љубомора

и кај мене се дешава исто. се повеке сум љубоморна и дешчкоми ми вика така...ама шо да правам.како шо иде времето се повеке и повеке сум љубоморна.па си викам да не скренав од паметот...шо да правиме....? :|

5. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    Љубомора

Незнам стварно, но ке мора некако да се ставиме под контрола, односно да изброиме до 10 пред нешто да кажеме пред него. Овие денови некако го избегавам зашто се почесто се карам со него ,а причината е мојата љубомора . Но ако продужам вака знам дека ке си помисли дека не сакам да го видам и слично и врската ке ми се растури а тоа најмалку го сакам. :(
    А тој мислам дека исто така е љубоморен но многу добро го прикрива тоа и го имам приметено неколку пати дека сака да ми каже нешто ама се пресекува во моментов ,најверојатно претходно добро ке размисли пред да ми каже (брои до 10) . :x Најверојатно молчењето ке не спаси , џабе не кажале дека ЌУТАЊЕ ЈЕ ЗЛАТО :x

На Libra19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Љубомора

се јави пред некој саат звонел и на мојата другарка ама таа не му одговорила што е и правилно неможе таа мене да ме напаѓа.Мојата попусливост јас му одговорив му викам ме гушиш со твојта љубомора не ти е прв пат несакам врска со стресови на се да внимавам јас сум природна,нормална,и твојте замерувања почнаа да ми сметат несакам никој да ми го контролира животот.Сакам те многу те сакам страхувам опседнат сум со тебе во се си ми погодена ке гледам во иднина да се контролирам.Ијас сум љубоморна ама му верувам и се контролирам или јас го помалку сакам па сум и по рамнодушна.Вечерва несакав ни да излезам за да разговарам оти веке знам се едно исто.Љубомората негова на почетокот ми годеше а во последно време ме плаши кога ке избувне чинам како фацата ликот му се изменува му се помешуваат чуствата во бес,бол,јад веднаш почнувам на убав начин да ја смирувам ситуацијата можно е и рака да дигне.Чуден ми е страшно изгледа во лицето или мене ми се чини така јас да не си увртувам во главата.Ви се има ли случено вакво нешто мислам на ликот.

7. Libra19

Libra19 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Љубомора

ми се има случено ехеее многу пати.ама ако те сака нема да дигне рака на тебе.знаеш машките ако осетат страв од загуба тогаш е најлошо.....тогаш замислуваат работи и шо не постојат.се нешо им се причинува, дека ги вараме, дека ни се пушта некој, дека се нешо ке се деси........и јас и дечко ми сме љубоморни многу...па сеа ке пробам некако да се возджам...само ми е страв да не не одиграм како шо треба, па да испадне несакам да сум со него....мора да се научам да се воздржам.
    а ти уживај, додека те сака нема да крене рака на тебе.....освен ако не се деси нешо навистина...страшно шо не верувам.ти продолжи така да го смируваш, на убав начин не со караници

8. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Љубомора

Libra 19 имаш право страв му е и си увртува во главата глупости.Несакам кавги а и по природа не сум конфликтна личност се внимавам на начинот на кој му укажувам.Толеранција и разбирање.Убава ни е врската сега за сега.Понекогаш сама си викам претрај кај ке најдеш на денешно време некој волку да те сака и угодува.Навредена бев од неговата постапка ама ми помина затоа и му одговорив на телефонскиот повик незнам лутина да држам.Ке видам како во иднина ке биде ако му се зачести љубомората ке ставам крај.Колку и да го сакам и е добар љубомората е и болест.

9. Libra19

Libra19 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Љубомора

да ти кажам дека јас овие зборови секој ден си ги повторувам....пошо и на мене се ми угодува ама јас не чинам....абе ке биде....ние женските сме чудни створења...ама и ние знаеме да сакаме...ке се среди се со тек на време..ако се има вољла :)

10. red

red Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    130
    Љубомора

Човечки е да си љубоморен, ама до одредена граница, ете за дечкото на почетокот бев мн љубомора, ако го гледа некој, ако некој бивша се поздрави со него на не баш соодветен начин, ама сега не сум толку бидејќи ми ја има докажано својата љубов и едно 80-90% сум сигруна дека нема да се изневери, а од женска страна не сум имала љубоморни другарки, освен една ама сека веќе немам контакт со неа , па така да од другарките сум задоволна и мн си ги сакам :)

11. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Нормално е и убаво до негде да се има љубомора,но во граница на нормала,да се знае дека некој ти значи и дека нејќеш да го изгубиш,а се што е претерано,некои испади,контролирања кај си,со кој си,па зашто си таму бла бла,забранувања,само ќе ја упропастат врската и ќе го оддалечат партнерот од тебе.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mini.girl

Mini.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    13
    Секако дека не постои врска без љубомора. Само се во своја мера. Пред него гледам да не ја покажувам многу, повеќе си се олеснувам со кафе-мубает со другарките :lol:

13. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Љубомора

Па љубоморен во дозволени граници јас мислам дека е позитивно во една врска. Бидејќи неможеш и ништо да не ти смета ако некој ти значи. Е сега кога станува збор за љубомора надвор од дозволените граници, јас мислам дека тоа е болест и подобро е навреме да се оттргне од таков партнер :) .
    Во врска со љубомората во пријателството воопшто не ја оправдувам ни во најмали дози и сметам дека ако некој ти е вистински пријател треба за него да се радуваш, а не да му љубомориш.

14. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Па кога некој ти значи и нормално е да има љубомора, но не во преголеми дози, бидејќи би можела да делува негативно врз врската. Инаку и јас и партнерот сме љубоморни, но никогаш не излегуваме од контрола :lol: или пак да си правиме некои проверки нема шанси. Љубомората си постои, но не треба да влијае врз довербата во врската :)

15. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Па нормално е да постои некоја љубомора, но не да се претерува, и јас и дечко ми сме љубоморни, но пред се си веруваме и се разбираме :inlove:

16. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    јас бев љубоморно ок и сеа малце,ама кога маското гледа дека си љубоморна аздисува :D :D се со граници сто ако еден ден тој биде љубоморен?нисто не се добива со тоа само се губи а недовербата ја прави љубомората а сто бараме со некого ако не му веруваме?

17. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    821
    Сум. :lol: Ама во нормала, стегам заби некогаш и си молчам. Телефони чепкање и постојани прашања од типот кај си, со кој си, е зошто таму, никако. Мислам дека секој што сака има малку љубомора во него. Природно е да се плашиш за нешто што ти значи.Нему некогаш му е смешна мојата фацка кога сум, дека навистина немам никаква причина за тоа, ама ајде де. :?: Пусти црв, јаде ;)

18. Sidny

Sidny Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Jас мислам дека кај секоја личност постои одредена доза на љубомора,меѓутоа некои знаат тоа вешто да го сокријат,а некои пак се ,,проѕирни,,.
    Jас имам дечко и заедно сме полни 9 месеци,можам да кажам дека сеуште постои љубомора,но во споредба со неговата не можам да се споредам.
    Го сакам,но се плашам дека некој ден може многу работи да ми забрани.На почетокот побара да ги избришеме FB профилите,па се каравме за некои мои колеги од факултет,со кои ми забрани често да се дружам...не знам што е следното,навистина сум разочарана.
    P.S Секогаш ми вели дека искрено ме сака и почитува,многу често збориме за тоа како ќе ни биде заедничкиот брак...со други зборови знам дека се искрени неговите намери,но ова со љубомората ме загрижува.Ве молам за помош !

19. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Уфф има љубомора и од двајцата.Тој е љубоморен не дотолку али сепак е.И јас сум љубоморна си признавам.Во тој поглед сме двајцата исти.Би сакал уште да се намали оваа љубомора али не и да ја снема зошто како викаат каде има љубомора има и љубов :)

20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.050
    Браво за твојот став и однос кон цела ситуација. Ретко која жена може да остане присебна...
    Се најубаво во бракот и се надевам дека ќе имате убав и спокоен живот. Јас лично сум мн избувлива и премногу им се восхитувам на жените како тебе.