Здраво на сите не знам дали овој проблем спаѓа во оваа категорија но ве молам за помош и ваше мислење. Пред 4 месеци си фатив дечко и се одеше супер и сега пред две три недели цимерката моја со која што живеам година ипол заедно почна да ми се меша у врската, почна да ми кажува дека тој не бил за мене, дека тој бил само со мене од корист, дека неговата цел било само да ме ожени мене и некои слични работи...ве молам за ваше мислење и ваш совет. Позз
devojkiiii pomagajtee ve molam celo vreme placam koga ke mi prestanat makiteeee vaka ljubomorna sum priznavam se napraviv za nego gi ostaviv site drugarki zaradi nego mu ugoduvav go iznenaduvav mu kupuvav mu plakjav se zatoa sum najgolem idiot a toj nikogas ne se otrgna od tie negovi drugariii doma imam eden kup problemi tatko mi e alkoholicar nemame pare a jas sobirav denar po denar da mu kupuvam podaroci za edna godina mu kupiv i zlatna narakvica a toj idiot ne zasluzuva nisto 100% sum iskrena sprema nego se mu kazuvam toj izleguva na kafe a jas kako guska dremam doma koga raskinavme ednas placev 3 dena a toj uste vecerta izlegol a toj bese kriv za raskinuvanjeto i jas bev taa sto molese....na moite ne sum dala kolku sto mu dadov na nego dusata mu ja dadov a toj mi vika mi vrsis pritisok ahhhhhhhhhhhh kaj ke najde takva devojka da go cuva da go pazi da go razgaluva ....ke puknam neznam sto da pravam sakam da go zaboravam mnogu mi e tesko koga ke bidam srekna ?koga? sobiram pari za na fakultet da posetuvam redovno a toj se zaprasal li nekogas za mene ???ahhhhh sto da pravam kazete bilo sto ke mi pomogne placam i vi pisuvam..nemam na kogo da kazam izgubiv se za eden sat k izlezeme i treba da zborime mi rece ke zborime za ova sum mu udrila na psiha imal golem pritisok cccccc kako da izreagiram sto da pravam? [mod-kirilicax9m82x8][/mod-kirilicax9m82x8]
Не смееш дда му забрануваш да излегува со другари,и ти си излегувај со другари и тој со другарки,не смее да постои љубомора за тоа,јас сум верена па секој ден излегувам со другарки,и мојот вереник со другарите,не смееш да дозволиш тоа да владее со тебе,мора да постои и слобода и доверба доколку сакаш една врска да успее,ако не никогаш нема да најдеш заеднички јазик,тоа е мое мислење не значи оти мора да го прифатиш,што повеќе сакаш да биде само со тебе толку повеќе ќе се одалечуваш од него,треба да има и тој и ти и време за тебе и з неговите другари поздрав
pomogneteee! Јас би ти рекла да го откачиш ,сега ќе ти биде тешко ама ќе видиш дека ќе биде за твое добро.и самата велиш ќе одиш на фак,таму ќе си најдеш друштво,нови фраери итн....незнам како си се спуштила да му купуваш и даваш толку ,најбитни треба да ти се твоите а некој странец кој не те заслужува...само твоите разбери,САМО СЕМЕЈСТВОТО ти посакува се најдобро.немора ни да одиш да разговараш со него,мој совет е да му пишеш дека е крај ,зошто ако разговараш може да се случи нешто,недај боже да те удри ако се изнервира.ти си знаеш гледам очајна си,иако го сакаш,мисли на тебе и на твое добро.еден ден немој да се каеш-ќе биде доцна
pomogneteee! Викаш дека немате пари,а му купуваш поклони,злато и слично..После кажуваш дека не заслужува.. И на крај прашуваш што да правиш?? Преиспитај се самата уште еднаш дали треба да бидеш со него..Ако се беше океј немаше да бидеш тука и да ја отвориш темава.. Искрено мислам дека ти си крива..тој си нашол,па зашол..си го молела иако тој бил крив..Тој знае дека пак ќе го побараш,без разлика што да направи.. Со среќа,па пиши што бидна..
pomogneteee! Тој така разгален, ти уште толку си го разгалила... Сама знаеш дека ти е тешко, па ако сакаш уште повеќе да плачеш, смири му се. Не те заслужува, ќе си најдеш некој достоен за тебе, иако сега ти е тешко. А за да најдеш, треба да се ослободиш од она што те мачи-од него.
pomogneteee! Mислам дека Vики4е е во право и само ке се надоврзам дека тој само те користи, мислам дека него се едно му е дали ке бидете заедно или не а кога ке си најде подобра за искористување тебе само ке те шутне... но ова е само MOE мислење... I друго, гледај си ја фамилијата тоа е највазно.. а во животот сам ке се појави оној кој вистински ке те сака..
pomogneteee! просто не ми се верува дека имаш 19 години (кога станува збор за дечко) извини, ама јас не би се спуштила тооооооооооооооооооооооооолку ниско за ниедно машко! Kај немаш пари па уште и поклони ќе му купуваш??? абе жено бе! Tој тебе да те сака нема вака да се понаша! Aх, уште прашуваш што да праиш? Pаскини
Devojko, mislam deka ti ne places poradi nego, tuku poradi sebe si, ednostavno, si ja izgubila svojata samodoverba i sega ne znaes sto ponatamu pa se sozaluvas sebe si. Prvo, vo nikoj slucaj ne smees da si dozvolis da mu kupuvas tolku skapi podaroci, pred se poradi toa sto situacijata doma ne ti e sjajna, kazuvas deka nemate pari a osven toa, nema da go kupis so taa zlatna narakvica. Isto taka, ne smees da gi ostavas drugarkite zaradi nego, nitu da baras toj da go pravi toa... Ednostavno, ne moze covek da zivee bez prijateli. Toj te iskoristuva bidejki ti toa mu go dozvoluvs{.... Svrti se malku kon sebe, sogledaj ja realno situacijata vo koja se naogas i se nadevam ke sfatis kade gresis. ***Se izvinuvam za postot sto ne e na kirilica, na ovoj kopjuter nema makedonska poddrska i ne mozam da go smenam. Sorry uste ednas
Lovergirl извини вака дечкото те стриже. Те нашол затрескана па уште и поклончиња му купуваш за мерак му е. Ако сакаш да си среќна раскини му.
devojki mu raskinav vcera toj placese i se ama znam deka nema da me moli sega gledam za oite kako da pomognam ..tesko mi e se krijam i placam ama mora da go zaboravam pomisluvam da mu se javam ama nema da mu se javam toj da me saka ke me bara krivo mi e sto vaka e se ama se nadevam vremeto ke go otrgne ova od mene go sakam ama nemozam veke kako da go zaboravam sega? [mod-kirilica:1hx2jf65][/mod-kirilica:1hx2jf65]
Тешко е да се раскине, ама верувај дека е полесно сега отколку за 1,2,3 или 5 години... Почни да излегуваш почесто со женско друштво, купи си некои мали ситници, чоколадоооо Никако немој да гледаш љубовни филмчиња, земи си некој цртан Ќе помине, само треба време ПС. Не те заслужува, и ако ти се јави, немој да се смириш, ке си најдеш некој што ќе те сака искрено и што ќе те почитува.
За жал, разделбите не се лесни... Но не рекле залудно дека времето е лек за се...мора да помине некое време (кое ни малку нема да биде лесно за тебе) додека да го заборавиш. Но немој да паѓаш во искушение и да го бараш, бидејќи тој тоа многу добро знае да го искористува. Побарај ги другарките кои ги подзаборави некое време, дружи се, излегувај, не самувај... И потруди се да извлечеш поука од ова за да не ја направиш повторно истата грешка.. Нема да е крај на свет, нели? Имаш само 19 години, животот е пред тебе ЕДИТ: Еве уште нешто што се надевам ќе може да ти помогне http://www.femina.mk/%D1%99%D1%83%D0%B1 ... 1%82%D0%B0
Сакам да споделам со вас едно искуство..мислам дека ова е соодветната тема...ако не е..преместете ја.. Имено, пред неколку недели кога правевме чистка во домот, наидовме на стари фотографии на мојот сегашен сопруг со негови бивши девојки...албумчиња кога бил на одмор со девојки, прегрнати, се бакнуваат, на журки итн. итн. ...маж ми се збуни, некако реагираше..еј што бараат овие тука..фрли ги.. За мое изненадување (инаку јас сум многу љубоморна)..само ги разгледав сликите и реков...нема потреба да ги фрлаш, тоа ти се спомени од младоста, ги собрав и ги складирав во една негова фиока...Воопшто немав напади ниту изливи на љубомора, најверојатно не се почувствував загрозена затоа што тоа било одамна (пред 10-на година), но сепак не сакав да ги фрлам... Ме интересира како вие би реагирале во слична ситуација, дали би ги зачувале спомените од младоста или би ги фрлиле... Спојлер порано, еден мој бивши дечко кога виде мои фотографии од претходниот ме натера пред него да ги искинам и да ги фрлам, се испокаравме зашто сум ги чувала сликите, наводно тој уште ми значел, не сум го преболела и сл. глупости, а јас едноставно сакав да си имам спомени ...
Jас колку сум љубоморна, дури еден парфем на мојов, од една бивша од 7ми спрат му го фрлив!!! дали усмртив некој уз пут не знам, ама барем си се олеснив! A има и овој некои слики, ама во подрум, да ги најдам, ќе ги користам во ќумбе за ајвар! уф, многу сум љубоморна јас
Лолита,гледам на профилот ти пишува дека си 29 години. Тоа како си се однесувала во ситуацијата,баш ти стои за годините. Зрело. Вие сте во брак,мислам дека нема потреба од љубомора. Башка,тој ти рекол да ги фрлиш,можеби ништо не му значат повеќе. Тоа што си му рекла дека се спомени и дека не треба да ги фрлаш,е многу зрело од твоја страна. На тоа само сети се дека се случувало пред десет години,тие емоции најверојатно твојот маж повеќе ги нема. Си ја има жената што си ја сака,не му требаат бивши. Јас не би правела споредба со твоjот бивш,можеби тој бил некој ептен искомплексиран штом бил толку љубоморен... Тоа се само слики,ништо повеќе.
Најпрво ти благодарам за убавите зборови....инаку знам дека ме сака, знам дека тоа било одамна, знам дека не чувствува ништо за нив (иако меѓу тие фотографии е и неговата прва голема љубов), едноставно не сакав да му го уништам споменот, секој има минато, не ми пречи да се сеќава на нив и некогаш кога ќе ги ги погледне сликите се надевам дека ќе му се искрадне насмевка...во смисла ... спомени...спомени.. Тоа ми беше поентата - дали ви пречат спомените? Еве мене минатото не ми смета, инаку кажав многу сум љубоморна (во друга тема коментирав да не се повторувам)иако ретко покажувам... А што се однесува до бившиот, тоа е др. приказна...затоа е и бивши...
и ова треба да значи дека јас сум искомплексирана?? па искрено ми пречи бе, нејќам! и готово! Hе сакам да има ништо од бивши бивша---- самиот збор си кажува се! љубоморна сум си, и таква ќе си останам! за него сум љубоморна, за други не сум била, ама за него да да да и да
Не срце, далеку од тоа, не сакам да навредам никого, и јас сум љубоморна, кој не е лаже, секогаш има мала доза на љубомора, ама во мојот случај -ова е далечно минато...само спомени како што реков...