Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. crnokosata

crnokosata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    124
    Љубомора мора да има во секоја врска(се разбира ако има силна љубов во врската).Но ако ја премине границата е тогаш веке тоа е болест.Тука нема тогаш љувов.тука се работи за опсесија и најчесто завршува фатално.Затоа девојки бегајте од такви врски.

2. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    љубомора е многу лоша работа и мислам дека немора да значи ако партнерот не е љубоморен дека не ве сака! Јас сум но не ја искажувам освен кога има потреба да покажам заби малце :D :D Бившиот мој ич не беше љубоморен. врската поубаво функционира кога партнерите не се болно љубоморни !

3. Maciiiiii

Maciiiiii Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Оф леле, јас сум страшно многу љубоморна, а мојот дечко не искажува никакви чувства на љубомора .. понекогаш и мислам дека не ме сака... Мислите ли дека е можно ако не искажува љубомора да не ме сака ?! :/

4. feminamk

feminamk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    20
    Ако не ти е љубоморен не значи дека не те сака само ти дава слобода колку што сакаш
    јас пример што и да напраел не сум била љубоморна му давав слобода и едноставно ако сме во врска не значи дека морам да го држам под контрола..а премногу го сакав
    а он љубоморен до небо и назад..
    Затоа не се секирај..ако не покажува чувство на љубомора не знaчи дека не те сака ;) :*

На Maciiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  5. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    Ljubomora nije izraz prevelike ljubavi. Ljubomora potiče iz osećanja duboke unutrašnje nesigurnosti. Ljubomorna osoba je posesivna jer se boji da će biti napuštena. Isključiva je jer strahuje da će biti isključena, ostavljena, zanemarena. Ljubomora se najsnažnije ispoljava i najviše muči u ljubavnim vezama, ali se na njih ne ograničava. Javlja se ona u svim ljudskim odnosima.

Ponekad se ispoljava otvoreno i dramatično, uz prasku, srdžbu i jetka prebacivanja. Ponekad se javlja prerušena u tugu i gorčinu. Ponekad se poriče, iz ponosa.

Ljubomorna osoba nesvesno veruje da su drugi od nje privlačniji i dostojniji ljubavi. Proganja je osećanje da zapravo nije voljena i da se njeni odnosi toliko krhki i nesigurni da se očas mogu prekinuti. Oseća se ugroženom jer joj se čini da je neko sa strane veoma lako može istisnuti i zauzeti njeno mesto.

6. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    Најточно јас по мене си знам јас сум многу љубоморна сакам да не го покажувам ама не можам така право во моментот избувнувам... :worried:

7. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    и јас бев љубоморна некое време во врската ама некако само од себе си замина Ч) ке помине со текот на годините,само треба да дознаеме кои сме што сме и што сакаме....

8. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    Кај мене и дечко ми е љубоморен но мислам дека не е толку како јас и секогаш ми кажува ти си моја кај и да одам пак кај тебе ке се вратам... али некако не сум сигурна пошто пред 2 год и 9 месеца тој беше фраер и немаше сериозна врска имаше по 3-4 мувачки али за моја среќа мислам дека се смири и поминува доста време со мене али нешто ме јаде одвнатре мислам дека во секој момент може да се врати по старо... :worried: :worried:

9. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    види ми текнува на татко ми ...мн пати на шала ќе каже Ќе ја додека идев со мајкати уште колку други женски имав...Ч) ама пак си ја зедов неа....така да не се замарам а не се замарај ни ти

10. Aniche

Aniche Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    20
    Не си се тешете со тоа дека ако има љубомора тогаш има и љубов.
    Поточно е дека ако има љубомора има недоверба. Или си со ниска самодоверба или немаш доверба во дечкото.

На peperutka20 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    Мислам дека љубомората е дел од карактерот на еден човек, не се менува... но може да се контролира.
    Лично јас не сум љубоморна, разбирањето ми е доблест.
    До сега не сум имала болно љубоморен дечко, само еден беше така маааалце ама од пуста љубов :lol:

12. Sienna

Sienna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    25
    Во ред е во врската да има љубомора,бидејќи љубомората е дел од љубовта,но исто така љубомората е и штетна,ако е негувана расте. :) Патнерот покрај вас не смее да осети притисок со тоа,бидејќи големи се шансите да ја изгубите неговата љубов! :$

13. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    640
    Според мене онаму каде што има љубомора, нема љубов... Можеби има некаква заљубеност ама љубов нема... А не е ни здраво за врската. Не може некој тебе да ти прави љубоморни сцени и да се вади- Ама јас дека те сакам... Не, не :lol:

14. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    искрено,јас сум многууу љубоморна а тоа на дечко ми му делува многу слатко (као божем си го бранам тоа што си е мое и секогаш ми се смее коа ке покажам некои изливи на љубомора ) :lol:

На Sienna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sienna

Sienna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    25
    И јас сум љубоморна ама не во преголема доза,тоа е зошто сакаш да го задржиш тоа што го имаш,не е во ред да прави скандали,ама доволно е да знаеш дека сака да те задржи покрај себе,мене искрено слатко ми е кога дечко ми е љубоморен,не прави сцени,се мурти како мало детенце.. а и тој се смее кога јас сум љубоморна

16. bbeebbee

bbeebbee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    Се што е во умерена доза ,значи во границите на нормалата е добро,но се што е претеране е штетно така и за љубомората ...Треба да се има граници до каде ќе се оди со љубомората да не и дозволиш таа да те надвладее и да се обидеш да ја сокриеш понекогаш.Љубоморните сцени можат само да го изнервираат вашиот партнер ... ;)

17. zlatnaa

zlatnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    57
    На мене ми нема лек хаха озбилно многу сум љубоморна имаме правено муабет на таа тема со дечко ми и се викам нема више...ама по неколку дена исто, се го прашувам дали имало женски ако е излезен сам со другари, му проверувам ФБ и телефон аиииииииииииии лудачкааа :( АМА ВИ ВЕТУВАМ КЕ СЕ СМЕНАМ :D :D

18. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620
    Љубомората е болест и дефинитивно ме фатила болеста и не планира да ме пушти :lol: Мноооогу сум љубоморна, но сега не ми смета тоа бидејќи и дечко ми е љубоморен, но еден ден тоа може да не уништи. Си ветивме дека ќе пробаме да не сме љубоморни па ќе видиме што ќе напраиме. :)

19. busavkaa

busavkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    офф, ај кажете ми како да не бидам јас љубоморна кога знам дека дечко ми во коќните часови понекогаш знае да излези со другарите на пејачки...бившата на дечко ми сеуште знае да го замара..а спрема мене дечко ми е ангелче да не види некој ко ке сме излезени сите ке ни завидат што се сложваме за се каде да одиме што да прајме, а не велам не и насамо ко ке сме е многу добар спрема мене ми кажва кај оди што прај, ама ете некогаш знае да забега на пејачка а што се однесува до бившата ми има даено дознаење дека не ја интересира појќе а и пред мене му пиша да не го замара повејќе ама ете таја за мене е глупачка што знае дека сум со него и што му има даено до знаење дечко ми дека ја нејќи...ама сепак јас сум премногу љубоморнаа и никако неможам да ја остранам љубомората во мене на секое се и сешто му провервам :(

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Ми падна во очи постот на Златна погоре.
    Ова твоево мене ич не ми е смешно. Си се смееш и велиш Ви ветувам ќе се сменам. Мене дечко да ми го прави тоа што ти на дечко ти му го правиш, има да си го ставам пред врата и нозете од него да си ги бришам. Му проверувала фејсбук и мобилен... со кое право? :fubar:
    Знам дека воопшто не бев повикана да реплицирам и знам дека не побара совет, ама ете...