Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    на страна од тоа.Типот е женет девојко тоа значи дека живее со друга има дете со друга,дете знаеш на кој начин се прави? :?: јас на твое место би полудела дечкото мој да живее па и да спие со друга не да би била љубоморна.Онтопик сега и јас сум љубоморна ама пробвам да ја контролирам таа љубомора но како што кажа некоја феминка предходно женската интуиција е многу посилна од машката така да мислам дека секој испад на љубомора има некоја основа...

2. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895

Девојко мене па ми се поврака од тебе :puke:
    Те молам прочитај си го "мислењето". Љубоморна си на жента на швалер ти? Па и треба да бидеш. Ти си само мивка со која тој си го пополнува времето кога не е со својата сопруга. Ако твојов типац си го сјебал бракот и животот, неговиот, на жена му и на детенцето нека прави што сака ама и тебе те вовлекува во неговиот жив песок.

3. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    А ти демек бараш совет како да не бидеш љубоморна на ЖЕНАТА на мажот со кој се маткаш како што си рекла и самата?????Тебе нетреба да те вреѓам или да ти пишувам погрдни зборови ти си за ЖАЛЕЊЕ!!Па и детето си го спомнала ццц ај тој што е нездрав и покварен е ама ти?Каде ќе ти оди душата тебе што пикаш нос во други бракови па и уште љубоморна си.СРАМ ДА ТИ Е :fubar:

4. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Богами што нема по светот.И јас не можам да ти се изначудам,Верувај.Па како да не бидеш љубоморна,кога пред се има жена и семејство со неа. Што побргу подалеку од него зошто може да те откачи тој тебе ,па да ти биде многу потешко.Најди си нормален дечко,а не постар човек. Зарем ти е убаво да си нечија замена,мислам. Незнам што да ти кажам.

А за љубомората,постои во секоја врска и е нормална доколку има одредени граници.Знам да бидам понекогаш љубоморна,ама не претерано.

5. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Битер, се ќе сфатам ама како можеш да спиеш со некој за кој апла знаеш дека спие и со друга не знам.Обично женетите лажат дека не спијат со жена им, овој твојов ни тоа не ти го кажал.Па уште прашуваш каков бил сексот...кое понижување :x

6. Bitter

Bitter Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    pa verojatno sto vasite vrsnicki se butaat i kaj sto treba i kaj sto ne treba veke ne moze da si najdeme normalen decko aj jas imam 28 godini a tie nevini angelcinja koi im se butaat u gaki na 40 godisnjaci nikoj ne gi gleda ili se pravite ludi... bas se tuka okolu 20 godisna vozrast..tie ne se mivki de-(((???cel zivot sum bila protiv vakov tip na vrski no vo zivotot ne znate sudbinata kade ke ve odnese...ako ima bilo koj mislenje za ona sto go kazav nek ago kaze no bez da navreduva zasto bas i ne mi se veruva site tuka da se tolku,,nevini,,
    [mod-kirilica:38mf1wl6][/mod-kirilica:38mf1wl6]

7. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776
    Битер мене не ми изгледа како да бараш совет.. ти бараш оправдување за да си продолжиш по твоето.. како воопшто не осеќаш грижа на совест за тоа што го правиш, ако не кон женаму барем кон детенцето :x :x

гледаш како навредуваш за само да си ги оправдаш твоите гнасотии.. јас пак ќе речам од таквите како тебе и како твојот љубовник се повеќе има неуспешни бракови и дечиња што страдаат..

8. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Врската со оженет е за осудување без разлика дали имаш 25 или 15 години.Типот гази се пред себе ''цар е бе'' има прекрасна жена,прекрасно детенце кое му ја носи радоста во животот па како јаготка на шлагот има и помлада швалерка која е тука да му го задоволи сексуалните потреби во секое време. :clap: Не сакам да навредувам,ниту да осудувам никогаш не сум го правела тоа секогаш се обидувам да сватам некого пред тоа .Муабетот мие офтопик зато ке бидам кратка и јасна.Секогаш сум на женската страна и гледам од женска перспективна типацот ги изгазил сите правила,сите ваши критериуми,твојата и нејзината гордост,и уништува невин живот,а тие сеуште си со него зошто?Заради љубов?каква е таа љубов со делба сега е тој и тебе те сака ондак е нејзин и неа ја сака? :^)

9. BBojana

BBojana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    5
    Свесна сум дека сум ПРЕЕМНООГУ љубоморна, ама луѓе па мноогу го сакам... На почеток се беше ок, сегде бевме заедно и сега наеднаш сака сам да искача, постојано е со другарите па уште и у диско сака сам да иде :@ И што треба да си мислам јас?? Знам дека има 20 год. и дека е нормално да искача ама многу ми е страв да биде искочен без мене, страв ми е да не го изгубам, само него го имам. А вака ич не е продуктивно он е искочен јас седам дома и се нервирам и плачам. Значи коса почна да ми паѓа (буквално) од нервози, неможам веќе вака сакам пак да биде како на почеток. Ве молам за помош :worried:

10. lea.lea

lea.lea Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Јас искрено сум многу љубоморна. Одиме со дечко ми 2 години и некој месец, и неколку пати (поради мене) сериозно сме се раскарале. Тој си има работа и колешки и колеги, и мора да одржува контакт со нив, а јас не сакам ни со девојка да го видам како зборува :( А и работата му е таква, повеќе е опкружен со девојки, и пред некој ден беа дури и собрани да прослават нешто, а јас изреагирав многу лошо, му реков веднаш дома да си одиш ова она... како на мало дете да му викам. Ми се налути многу, мислам дека беше во право. Вие што мислите? Помагајте како да се оттарасам од оваа пуста љубомора. Да му речам веќе да не ми кажува ништо за да не се нервирам? Да се правам дека ништо не допира до мене? Не сакам да го загубам, а мислам дека натаму оди работава... :(

11. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Мала љубомора знае да биде и слатка. Се што е во нормала во граница да! Преголема и да почуствувам дека ме гуши, да ме оддели од мои задоволства и пријатели не! Тоа е негов проблем нека си го реши со сам себе. Не оставам простор за љубомора затоа не можам ни да се замарам. А претерано љубоморни личности ги држам настрана па колку и да сака нека биде љубовта голема. Јас не сум, епетен сум отворена и разбирам дека треба да се среќава со луѓе макар и со негови бивши и слично. Не можам да си го трујам мзокот.

12. MorticiaAddams

MorticiaAddams Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    139
    Единствено нешто кое го мразам во врската е љубомората! Па имам еден пример со една поранешна другарка, која не излегуваше од дома заради дечкото, затоа што тој беше болно опсесивен и беше љубоморен дури и на друштвото нејзино, и 2 години ја држеше под карантин |( , и конечно им пукна врската :rock:
    Мене лично ми се нема паднато некој дечко со поголема доза на љубомора од онаа вообичаената, нормалната, па и јас не сум била љубоморна, бидејќи сум била сигурна во неговата љубов на времето :)
    Сметам дека ако има доверба - нема љубомора.

На Kristinna92 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Мала доза на љубомора е всушност здрава за секоја врска. Тоа значи дека оној другиот се грижи за тебе и не сака да те изгуби. Опсесивната љубомора според мене е болест. Имам другарка на која кога ќе и се јави дечкото по телефон му ја кажува точната локација, ма и клупата на која што седиме, уште географска должина и широчина да му каже! Тоа не е океј, треба да има доверба за врската да оди напред, а доколку таа доверба се изгубила на некој начин, треба да се прави сериозен муабет и да се продолжи/престане. Со љубомората ништо не правиме.

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Доколку помеѓу него и мене имаше љубомора, нашава врска немаше шанси да опстане... ;) :inlove:

15. dekce

dekce Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    Како и сите други исто и јас со тој проблем ..... незнам зошто толку многу ме нервира тоа што тој ќе се поздрави посебно со едни женски што стварно многу ме нервирааат ... да ги видам пример како седат заедно избувнувам одма право .. а свесна сум дека тоа не е убаво но сепак избувнувам .. Зооштооо :((((((((((((

16. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Е ајде оставете ги дома, заклучете ги давајте им вода и леб и нека преживуваат и така ќе бидат ваши. :devil: :devil: Но тој ако си е таков и преку дупче ќе најде девојче. Аман кога ќе сватите дека една личност освен вас има и друг свет во кој постојат друштво или пријатели кој сакале вие или не тој треба да се дружи. Љубомората е = на губење на партнерот,а доколку сакате да се го задржите истиот обидете се повеќе да му верувате. Ако има доверба има и разбирање и ќе нема љубомора ;)

На Gordana10, dimoska и mops им се допаѓа ова.
  17. orgazam-pp

orgazam-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    SPORED MENE LJUBOMORTA preminuva vo bolest

На NATALIJA89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mona.liza

mona.liza Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    47
    Љубомората е еден огромен доказ на НЕСИГУРНОСТ.А самата несигурност кај партнерот во голем број на случаеви ние самите ја ствараме,свесно или несвесно.Проблемот овдека е што ако самите не си се свестиме на време дека партнерот се чувствува несигурен и пројавува поради тоа знаци на љубомора и се ствараат во нашата врска,тоа ќе прерасне во огромен проблем.Партнерот кој се чувствува несигурен во обид да открие што се случува(ако се случува воопшто нешто,зошто често се може да биде само имагинација)прави непромислени постапки кои во најмала рака ќе го окарактеризуваат како болно љубоморна личност и понатаму знаете и сами како се одвиваат настаните во една ваква врска ....... Затоа драги мои Феминки некогаш треба да ја побараме причината за љубомората на нашиот партнер кај самите нас и да навреме отворено разговараме и работиме на нашите врски како и оцврстување на довербата кај нашиот партнер.

19. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    a zosto tie imaat pravo da te kontroliraat,da te prasuvaat za sekoja minuta od denot,da ti kazuvaat dali da odis negde ili ne,kaj drugarka da ne mozis da sedis poveke od 1 sat,a nie da ne prasuvame,da ne kazuvame kolku kade ???? какво е тоа правило???и од кога е? Ч)

20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    да..исто и јас вака ..се да знам каде е и слицно..па мислам тоа е вистинска лјубов да се гризис и знаес каде е саканиот...инаце сум премногу лјубоморна и се мразам за тоа,,но тоа е сепак не е само тоа лјубомора туку и да не се работи за лажејне тооа е се...ако постои вистинска лјубов според мене има и лјубомора