Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Сум љубоморна само за една работа, кога прави муабет со женско, не сум многу љубоморна туку така некако грдо ми е, неможам да го гледам, глупаво ми, знам дека нема ништо и слично ама така тие ситуации ми се глупави, иначе мразам претерана љубомора, тоа ја уништува врската.

2. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Ако тој го прави тоа немаш основа и ти да не му го правиш тоа. Значи тој нема право да ти го прави тоа, а ако не престане има едно решение- да раскинеш. Он може да те контролира а ти него не..Епа извини ама во таа врска сте двајцата.
    Против тоа сум да се контролираш меѓусебно, но се нервирам кога ќе чујам вака па уште испраѓа безпомошна, јас немам право да му го праам тоа. Прај еден период ти така да видиш како ќе му смета, е ако тогаш не се смени чао!
    Не знам но таквите работи , кога тој ме чува дома, ми забранува ми докажува само дека му е страв јас да не дознаам за него нешто. 2 пати до ова излегло вака.

3. dimoska

dimoska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    47
    Комплетно си во право за ова.Јас лично не знам што е љубомора никогаш не го контролирам сопругот и пред бракот не го контролирав.тоа ми е малку глупаво.не е тој малоумен па мене сметки ке ми поднесува и во право си ако тој сака да изневери ке најде начин за тоа.А тој на почеток беше многу љубоморен ама јас не реагирав на то секогаш му велев дека јас ни сум го излжала ни ќе го излажам па нека мисли што сака.ама со време самиот се свести дека нема потреба од тоа виде која сум и колку вредам сега комплетно е смирен.ама не му се дерев јас да му докажувам туку го остајв сам да свати дека греши.фала богу свати :D додуша имаше и клучен момент за тоа имаше луѓе кои не знаеа како да не скараат па му тресеа него глупости најјако беше кога еднаш му се јавија дека сум била негде не знам со кој а јас во тој момент бев кај него.и тогаш го прашав кој е сега во право јас те лажам или тој со ти изиграва курирче.од тогас ко рече само ти и никој друг и до денес фала богу е така. :*

4. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Во претходната моја врска имаше многу, ама многу љубомора. Не од моја страна. Негова. Сакаше да знае кај сум, со кого сум, ако сум била на кафе со кого сум била, што сме правеле муабет. Како сум го поминала денот, дали ова, дали она... Ме загушуваше. Имаше мој пасворд на фејсбук, на мсн, секаде. Приватност немав никаква. Дури и откако се скаравме, беше љубоморен. Пробил пасворд, со цел да дознае што мислам за него и за нашата врска, што сум зборувала за него и нас со другарките.
    Болна работа е љубомората. Во мали дози, секој ја има. Но, да се претерува.. Не, не ми треба таква врска, НЕ, БЛАГОДАРАМ!

5. monika87

monika87 Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ни најмалце не сум љубоморна.

6. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Не важам за љубоморен тип..

Ако мислам нешто, чувствувам, ако сметам дека има повод за да изреагирам некако, дека е крајно време, го префрлам тоа онака уз шала, ама доволно сум јасна и прецизна.
    Преретко се случува тоа..

Инаку, не милувам воопшто правење на љубоморни сцени, чепкање по телефони, испитувачки сесии и слични тортури.
    Тоа што не сакам да ми го прават, не го правам.

Бедно е..

7. Astarte

Astarte Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Колку повеќе му давате слобода, толку повеќе ќе се врти околу вас. 8)

8. busavkaa

busavkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Во право си за ова... јас во почетокот многу бев љубоморна сакав да знам секаде кај оди и што прави :) но со секое мое понашање на љубомора тој се повеќе и повеќе се одалечуваше од мене, дури и одбиваше да излезиме од што му беше смачено од мојата љубомора :( Но си реков вака ако продолжам само ќе го изгубам ќе се потрудам да бидам што помалку љубоморна и разговарав на смирен начин со него и му ветив дека повеќе нема да правам љубоморни сцени, а во последно време пуштен ми е мозокот во лер што не ни го прашвам ни кај е ни што е и дури чудно му е него дека не се понашам како порано и сега се гледаме по двапати денот :D и ако заминам кај некоја другарка само наоѓа изговори за да ми се јавии :devil: Затоа не треба ние девојчињата да трчаме по машките треба да направиме тие да трчаат по нас пошто не се ништо повеќе од нас женските :)

На Butterfly15 и BurstBerry им се допаѓа ова.
  9. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Vaka devojki
    sega brzo pocnavme da odime i ima ljubomora od moja strana no normalna ne e preterana ...NO od negova strana e duri zagrizuvacka taa ljubomora nemal doverba nema sansi da odam sama nekade, na sekoi 5minuti mi se javuva i stalno se karame za bez pricina oti si prai filmovi vo glavata pred nekoj den me sonuval nesto deka sum pravela pa se tepal so nekogo i vakvi raboti sekojdnevno mi se desavaat znaci nema den a da ne napravi scena. A navistina nema potreba:/ kako da se spravam so ova?
    [mod-kirilica:185ld781][/mod-kirilica:185ld781]

10. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886

Ваљда збориш за оној кој имал 6 годишна врска, па ти се моташе со него во меѓувреме дур не и раскине затоа што имало нешто што она го знаела, така?
    А сега шпанската серија пак почна да се возобнува изгледа. Ако лесно се упушташ во комуникација со други, правиш работи што на него му се сметаат, се облакаш провокативно, се ѕвериш наоколу во некој згоден машки примерок, праќаш погледи и гледаш дали некој буља у тебе, е да, не е лесно да си скот без чувства и да не љубомориш.
    Справи се така да не му даваш причини „толку многу“ да љубомори. И фати си ја врската со ред ако сакаш да ти успее. Уште не познавам пар, кај кој уште на почетокот на врската дечкото ужасно многу љубомори, сигурно има и зашто.

11. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Da toj e, se skaraa dve i pol nedeli ima i od togas e so mene. voopsto ne mi lici na spanska serija ednostavno im doslo kraj na nivnata vrska samo se cekase povod posledno i togas se pojaviv jas (t.e toj zapocna) sega mi e prekrasno i uzivam bidejki mie jasno deka premnogu se sakame ... Mislam deka ne mu imam dadeno tolkav "povod" bidejki nitu ednas nemam izlezeno bez nego kaj i da odam so nego sum i sekogas znae kade sum i vo grad prestanav da izlagam... zaradi nego. sepak si mislam deka sam si prai taka :/ Ke probam pak da go prasam ama ne mi kazuva i mi pravi pak sceni i mi prai
    sini tragi po teloto bilo dali ke me kasne ili neznam sto
    za da ne nosam kuso otvoreno itn ... ne znam sto predizikuva tolkava ljubomora do wc ako odam mi se jauvaa.... :@

12. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Се, се, ама да дозволам да ми прави модрици за да не носам кратко :o :o :o Ни во најлошиот сон. Па уште да прашувам што да направам :fubar:

13. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    љубоморааа... хааааааааа
    не знаете што е права болнаљубомора

14. Darkdogmkdsk

Darkdogmkdsk Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Primetuvam celo vreme zenskite ljubomorni maskite vaka pravat,maskite onaka pravat...Aj malce da ja svrtime temata od aspektot na Zenskite taka pravat,zenskite onaka pravat...A maskoto e premnogu vljubeno i imalo nekolku pati pricina da ima ljubomora.....?????
    [mod-kirilica:1hjljg0u][/mod-kirilica:1hjljg0u]

На ivana339 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.060
    Како и да е,без разликадали се работи за машко или женско,доколку има основана причина за сомнеж,секако дека со насилство не се решава ништо ,а и со забрана за излегување од дома.Се може да се реши со разговор и разбирање,а доколку работите отидат предалеку ,секогаш може да се стави крај на врската :emo:

16. srcuffcee

srcuffcee Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3

ako go sakas nema za so da mu ljubmoris ... ednostavno ti nemas doverba so nego togas zs si seuste so nego ???? :o :o :o :o :o ako go saksh nema da bidish lubmorna...i shto ochekuvash ti od nego da ne te vara...pa so prvata sho ke mu se pojavi ke ti chukni prevara..!!!imaj doverba vo nego to ti e najvazho i ke vidsh posle too kako se ke se odvivaaa..<33 :rofl: :rofl:
    [mod-kirilica:248tgwys][/mod-kirilica:248tgwys]

17. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Има различни мажи ,различни карактери..
    И мојов е љубоморен и тоа премногу..
    Не излегувам в град освен со него,кратко и
    отворени блузи не иди у предвид.(смеам само кога тој е со мене,)
    И мора да знај кај одам,што прам,со кого сум,со кој седам.....Се јавува на секој 5 мин..
    Убаво ми е,барем знам дека се грижи за мене,и мисли на мене..
    Да не би ме сакал не би бил љубоморен :!:

18. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620
    Љубомората во врската .. 90% присутна во мојата врска. :)
    Не е претерана љубомора, со љубоморни сцени и слично(иако имаше две сцени, но тоа е минато сега). Ми преговара кога ќе облечам кратко, но мојот одговор на тоа е дека таков ми е стилот. Не можам поради него да носам долги сукни. :fubar: Му смета секако ако застанам со машко и веднаш прашува кој е тој или слично. Не ми смета таа љубомора бидејќи е обострана. И јас сум исто толку љубоморна како него. Веке почнав да не ја искажувам толку, затоа што поради тоа можам да го изгубам. А и вака ми е многу по убаво. Почнав да му верувам и не се замарам дали стоел до женско или слично. Ако сака да ме изневери ќе ме изневери. Љубомората е недостаток на доверба, а дека е недостаток на самодоверба не се согласувам. Имам самодоверба и не сум поради тоа љубоморна. Само се плашам да не го изгубам, и тој исто. :)

На ivana339 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Се треба да си има граница!
    И во мојата врска има љубомора - ама умерена. Никогаш не се случило да се расправаме за тоа како сум облечена или да не смеам да излагам во град без него, или пак да ми звони секои 5 мин. :fubar: Глупости!
    Се зависи од тоа како ќе се поставиш уште на самиот почеток. Секој си ја црта својата граница на трпение и си одбира дали ќе се држи до неа или постојано ќе ја поместува поради испадите на партнерот.
    Знам девојки кои постојано мораат да му се јавуваат на партнерот да кажуваат кај се, и што прават и за што зборуваат во моментот и дали станале до веце, а познавам и машки со истиот случај.
    Само се чудам како не им се одмилува на луѓето од таквата постојана контрола :^)

20. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    3.146
    Љубомората постои, но во умерени граници.

Не барам одобрување дали да одам некаде, да се видам со некој, а пак ни на крај памет не ми текнува да го прашувам што можам да носам, а што не :fubar:. На крајот од денот знае се што сум правела :D, и каде сум била, и кој сум видела ... Ко дневен извештај! :D

Имам доверба од таа страна во него, а и тој има во мене. Не морам да го контролирам 24/7.

Е, единствена работа што ја контролирам од неодамна, е фб профилот. Кој го аднал, со кој пишувал. Бришам некои разголени фуфуци ако има и тоа е тоа :lol: