Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. elyzabeth

elyzabeth Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Pregolema ljubomora

bas toa mu go rekov, uste na sam pocetok na vrskata si kazavme sto ni odgovara sto ne, no sepak toj ne si stoi na zborot i denes koga go potsetiv na toa se skaravme, veli deka za maskite e drugo, za zenskite e drugo, ne gledam ovde nisto sto e razlicno za masko ili zensko,no nemozam da mu dokazam, ednostavno jas se trudam da bide se ok, premolcuvam za mnogu raboti koi toj vo muabet gi kazuva a mene mi precat, no jas ako kazam nesto sto nemu mu preci ke mi rece da razmislam sto sum rekla i deka pravam greski :(
    i toj e ljubomoren koga nekoj ke mi se doblizi, no ako nemu mu se doblizat toa e vo red, toa e negovoto mislenje, probav da bidam ladna no toj ne obrna vnimanie, ednostavno kako nisto da nee toa sto jas go osekam... dosega imam napraveno mnogu romanticni gestovi za da mu pokazam deka go sakam, deka mi e vazen samo toj, dodeka toj veli ne mi se vazni romanticnite gestovi, vazna si mi ti... stvarno go pokazuva toa koga sme nasamo, no ete i jas gresam so mojata ljubomora, posilna e od mene

2. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Pregolema ljubomora

a да ја ставите врската во мирување недела две, вака само ќе се испокарате.
    Апсолутно си во право, само што тој не те почитува, треба да остеи дека те губи за да те цени предложи му да се разделите на некое време :/

3. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    Сомнежот е најголем војник на пеколот.
    Љубомората најголема причина на пеколот за да почне да гори во реалноста.

Фала, чао. :emo:

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    Биг мистејк, БИГ. Најголемата грешка на повеќето девојки. Зашто тебе ти изгледа симпатично што тој е љубоморен, тоа во ред затоа што тој те сака. Тој сака да го минува секој миг со тебе, твоите другари му сметаат, во ред ќе си останеш само со него.

И после плас- ме гушиш, љубоморна си.
    Ај преиспитај се, кој е повеќе љубоморен?
    Ами ти него женска му си што му си, како смее да излегува откако те откачил тебе, па уште и телефон да ти спушта. Ај жити се. Занес чист машки. Откако ќе те одделат од сите и ќе те остават да седиш дома ко некоја гуска, тогаш ги пригушуваш, тогаш им се излегува, им се луфтира.

Мој совет ( на паталец):Да си ги заврткаш и другари и другарки, да си најдеш триста преокупации, да не седиш дома да чекаш дали него ќе му биде до излегување вечерва и од тоа да зависи дали ТИ убаво ќе си поминеш. Повеќе ориентирај се кон себе, а тој нека се луфтира до утре. А и ти нема да се потресуваш толку.

И да знаеш ова твоево не е претерано љубоморна и е во нормални граници и не дозволувај никој да те убедува поинаку.

Уште нешто да ми рече мене дечко ми дека расположение сум му расипала ќе го натерам да види како е навистина да му го расипам. :devil: Живеам за да го нервирам :D

5. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Многу ретко е надвор од границите на нормалата...
    Нормално е да те нагризнува нешто,то значи дека уште си берите гајле еден за друг... :)

6. vw-girl

vw-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    162
    Љубовни проблеми и совети

незнам дали е за овде прашањево ама ке прашам слободно преместете го.
    вака сакам да прашам колку е една сесија кај приватен психијатар отприлика?
    и мојов проблем е следен.
    Едноставно губам контрола, премногу љубомора во мене има спрема дечкоми. свесна сум и едноставно го гуШам. ако телефонот му е зафатен одма лелел зборуваш со друга ти ме лажиш, ако излезе одма не ме сакаш кажими го вреѓам лажго ваков таков.и тој трпеше ме предупреди ако продолжам така ке раскинеме, и еден преиод смирена и после пак исто. хистерично и изгледа како да сум психички пореметена зборувам глупости се губам и после некое време сваќам дека е касно. деновиве раскинав со дечкоми и ми рече = искрено те жалам ти си болна.ве молам помогнетеми не сакам да сум ваква а не сакам да земам лекови уште сега, сите совети се добредојдни

7. butterfly96

butterfly96 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2

Мој совет ти е да си посетиш психолог или психијатар, зошто навистина ќе ти помогнат при решавање на проблемот кој искрено е многу чест, но кој тебе очигледно е надвор од контола.Ако не интервенираш на време може да и се појави како траен проблем и да ги губиш токму оние кои најмногу ти значат и кои се последни кои би сакала да ги изгубиш. Да се посети психолог не е ништо страшно, зошто немора само да имаш некое тешко душевно заболување или неко растројство за да мора да ги посетуваш. Всушност, тоа е добро и за секој нормален човек кога ќе се јави некој проблем, тој е пријател за пари - да, ама е и лек кој ќе ти даде спокојство на душата. Мојата постара сестра пред 2 год посетуваше психолог и имаше сличен проблем, навистина и помогна се промени многу од тогаш, на некој начин и влеа самодоверба која е најчесто најголема причина за љубомората. Само незнам кој беше точно психологот, тогаш само знам еден третман мислам беше 500 ден. работеше приватно и ти препорачувам кај некој приватен психолог да одиш зошто најчесто државниве психолози немаат многу уши за слушање. :)

На vw-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

НЕМА ПОТРЕБА ОД ПСИХИЈАТАЕ ПИШИ МИ ЛП ЈАС КЕ ТИ ПОМОГНАМ !

На bubibubibubi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110

И јас знам еден приватен психијатар една сесија е 500 ден. Можеби ке ти помогне он, ама се додека ти самата на себе не сакаш да си помогнеш ништо работа. Мораш во главата да си ставиш и да се убедиш себе дека не се дешава се така како што ке си замислиш, дека не се сите машки исте, не вараат сите, мора да му веруваш на тој со кого што си, зошто ако нема доверба помеѓу двајцата, ништо не правите, љубовта ке исчезне за секунда. Ти зборувам од искуство зошто кај мене е обратна работата, кај мене дечко ми се така понашаше додека не го ставив во ред и му кажав да се прибере инаку лошо ке биде, еве веќе неколку недели ми нема преречено за ништо и ми нема направено скандал, можеби се заплаши ама реално јас не се чувствувам исто како што се чувствував порано зошто имам страв дека секој момент може да му се врати љубомората за многу ситна и небитна ситуација, не можам да се убедам сама себе дека може љубоморен човек да се промени... така да не верувам дека и ти ке се промениш многу доколку ти сама силно не сакаш да се промениш за да си го подобриш ТВОЈОТ живот, не нечиј друг, со кого и да бидеш ако така правиш само ТИ ке бидеш несрекна зошто ке ги бркаш тие што ги сакаш и постојано ти ке си сама. Обрати се кај психијатар, отиди на една, две, три сесии и после тоа размисли дека мораш да го смениш размислувањето за да ТИ бидеш среќна во животот.

На vw-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anne.B

Anne.B Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Најмногу што мразам во една врска е љубомора, особено неоснована или болна. Значи, љубоморните луѓе не само што се измачуваат себе со глупости, туку и партнерот го замараат, а тоа само го намалува квалитетот и времетраењето на врската. Тој што не моѓе да се справи со љубомора треба да се запраша како би му било на него некој да му се понаша така и која е целта на врската со личност во која се сомнева.

11. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Љубомора во врската....... не не не Најискрено никогаш не сум била љубоморна и не сакам да бидам напорна до толку па му дозволувам се апсолутно се ама ако видам нешто како на пример ете да го фатам со некоја у кревет е тогаш си се зезнал сам ]:)

12. Alexandra21123

Alexandra21123 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Девојки..помош...со дечко ми се раскаравме заради таа моја љубомора.. :(
    Заедно сне 1 година ама јас сум љубоморна премногу...Минатиот викенд тој се поднапи во кафана и си одеме дома и јас му ги земав телефоните и почнав да читам пораки...од радозналост арно ама него тоа го нервира најмногу на свет....и јас самата се открив му ги избришав пораките ма да немаше важни пораки....и тој приметил утредента толку се налути дури што не ми крева кога го барам...ми оставил само порака...Кога ке научиш да ја контролираш љубомората пиши ми порака...и еве 3 дена не се слушаме а неможам без него...Што да направам .... :(

13. Anne.B

Anne.B Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Треба да сфатиш дека ако сака да те изневери сигурно нема да остави докази во телефон. И уште нешто, зошто си со него во врска ако не му веруваш? Извини што малце ќе бидам груба, ама дечко ти е во право, мене да ми направи вака, нема да не зборам 3 дена, туку одма ќе му раскинам само затоа што не ми верува (а врска без доверба е глупост). Размисли малце зошто си љубоморна и дали имаш реална причина за љубомора и за глупи проверки на телефон.

14. biljana3

biljana3 Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    i jas premnogu ljubomorna i mozam da kazam deka se zbudalev heeeeeelp pliiiissss:(

15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.708
    Допаѓања:
    9.443
    билјана,кажи го проблемот ќе се обидеме да го решиме.инаку многу љубомора не чини лично за тебе.

16. Andromaster

Andromaster Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    66
    ...ако немало љубомора немало ни љубов, во врската...

17. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    E од кај сега ова жити се...... Па ние со мојот не сме до толку претерано љубоморни :^) Во врска кога си најдобро е кога имаш доверба а ако немаш зошто вооопшто да се почнува нешто :^)

18. Andromaster

Andromaster Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    66
    ...кај си ма Aнгел4е...драго ми е шо те читам, и многу те сака мастерот и тебе да знаеш...

...by the way...

...никој не спомена нешто екстремно и претерано во врска со љубомората и љубовта...

19. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Читав ја погоре малце......
    Иначе и Ангелче те сака многу....

20. Andromaster

Andromaster Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    66
    ...па и да си љубоморен, не е страшно ако не е претерано, тоа би значело дека некој ти недостасува кога не е со тебе...

...љубомората е некој вид на мутирано емотивно внимание кон некого, знаејки дека доага од потоците на срцето на особата која те сака, па и не е лошо и да те удават малце во љубоморето...