Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. mili4ka.1

mili4ka.1 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Za setanje hmm,pa porano da odese cesto sam sekade so sekogo,ama aj da kazeme deka toa pomina sega ne odi nikade pa duri ni so mene :( .a za sprotivstavivanje nemam sila poveke 3 pati dojdovme do krajnata granica za razvod edvaj so zivi sili izdrzav da ostanam (zaradi decata).vcera bas mu se ispukav,pa podocna go molev da odime zaedno na bracno sovetuvaliste ili na psihijatar,ne saka da slusne.Neznam do kaj ke odi sevo ova i kolku vaka ke bide ama ne se izdrzuva.Mlada sum,premnogu mlada go rodiv prvoto since i sega koga sakam da uzivam so nego nemozeme od negovata ljubomora,de nekoj ke me gledal ako ne sum bila pristojno oblecena sto ke mislele lugeto za mene.Haos :( .Mozam kniga da napisam od mojot zivot :sweat: niz sto se pominav so nego.Se nadevam deka vredese :?:

2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    хахахххахааа
    (демек машките не љубоморат)
    ;)

3. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Незнам пред колку време пишував за љубомората на дечко ми... и еве сум пак тука... не е полошо, ама незнам како ке биде во иднина со сите пропратни сериозни моменти што ги носи животот. Со дечко ми сум година и пол во врска и после негови неколку љубоморни испади го седнав и убаво му кажав дека не смее така да прави ако сака да биде со мене, дека не смее да се обиде да ми забрани ништо затоа што ме гуши, за некои работи се поправи, не ми збори више ништо за излагања со другарки и сл.. но дојде време за одмор, јас цела година работам и со душа го чекам овој одмор, се договаравме да одиме ние двајцата, гледавме понуди и се супер, но нему му испадна прилика и се вработи (долго време бараше работа и супер му испадна мило ми е за него) и сега он нема одмор. Кога јас не знаев дали ке имам одмор (зошто и ја сум тазе вработена) јас нему му викав ако немам одмор слободно може да оди со другарите на одмор, многу јасно нема да се жртвува он за мене, и он ми викаше не не ја само со тебе сакам, е сега испадна обратно и сега он очекува ја да не одам на одмор, да седам цело лето дома и да работам како некој идиот, а јас не сакам, не сакам таков живот, не сакам цел живот да се жртвувам за некој, зошто и од моите родители сум научена кога мајка ми не можела да оди на одмор, татко ми не бил приморан да седи дома туку имал доверба и слобода да оди со пријател или со мене, и тоа луѓе во брак, а ние сме само со година врска... и уште се налути кога му го кажав тоа и ми вика ако за тоа е врска да видиме кој како се понаша, као он не би одел да е на мое место а тоа си бил мој избор.

Ова беше само еден настан кој го мислам више подолго време како би било со него во иднина за такви моменти... Имам професија во која приморана сум да соработувам со повеќе машки, колегите ми се повеќето машки, а стварно сакам да напредувам и на професионален план, но мислам дека со него ке ми биде многу тешко тоа, кога и да сум со некој а он ми се јави одма прашува со кого сум, кој колега, која колешка и јас му викам океј ке ти се јавам после за да не приметат останатите дека ме распрашува такви работи, незгодно ми е од други, веќе две колешки приметија дека дечко ми е љубоморен дури и совети ми даваа да правам муабет да се смени тешко со таков човек во животот понатаму, но јас и понатака си терам така незнам ни ја више што правам, само знам дека ужасно се нервирам што не е добро и за здравјето.

4. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Eдна здрава врска треба да е зачинета со малку љубомора.
    Kаде има љубов тоа е нормално, но ако се претера до степен да е презачинето ,е тогаш не се јаде. :shake:

На Marjan007 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.708
    Допаѓања:
    9.442
    Mиличка1,немој да подлегнуваш ,се ќе се среди сама рече млада си и убава жена тој е тој кој ќе изгуби не ти или децата ако не сака да функционира во брак има решение не го трпи повеќе,ти си му простила и неверство и мислиш ли тој дека навистина љубомори или сака да си го покрие неговиот грев можеби сеуште те изневерува мој совет не останувај со човек кој не те цени и те обвинува за да се покрие ,не го заслужуваш тоа а со децата тој ќе се гледа ,сигурно и на децата ќе им е подобро така отколку да трпат ако лошо ви оди ти си знаеш најдобро јас само сакав да кажам што мислам поздрав :hai:

6. streeelec

streeelec Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    Omg -- razvood :x. nemoj zaradi decataaaaaa kje se smiri situacijata ako vnimavas povekje na sebe i na nego.edno vreme posvetuvajnogu vnimanie ,a ako te idbiva odbivaj go do kraj i ti nego
    [mod-kirilica:rgsx5jh1][/mod-kirilica:rgsx5jh1]

7. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Ако сакаш, едноставно не може да ти е сеедно. Не можеш да си рамнодушен кон сите ситуации.

8. sercee

sercee Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    25
    Znaci jas sum krajno lubomorna, ni samata sebe si nemozam da veruvam deka ova mi se slucuva..
    So deckomi razlika sme 8 godini, no mene ne mi preci taa razlik...problemot e lubomorata.
    Povece pati go obvinuvam nego zatoa sto smetam deka toj me doveduvaa do taa situacija da jas bidam lubomorna...No ima slucaevi i koga za sitnici lubomoram....
    Lubomorna sum na nekoi negovi drugarki,nemozam da gi podnesam zato sto ima nekoi koi epten mu se bliski i mi izgleda kako duri i da mu se nafrluva too me iritira ...Lubomora se pojavuva koga komentira za dr zenski..Me nervira zato sto koleskata mu se javuva sekoe utro na telefon,,..sme razgovarale na taa tema mi objasni deka voo taa rabota ne moze da se snajde pa taa go bara samo da mu pomogne...i tolku...pred nekolku dena povtorno taa mu zvoni toa bese pred izleguvane od doma pa go barase za nekoi glupvi anketi...togas bev strasno iznervirana zato so mi kaza nema da mu zvoni vise pa izbuvna karane...Edvo preriod pocnav do go proveruvam po telefon,facebook, mu kazav da mi dade negov pasword nece ...jas vlegov vo negov fb ni sama neznam kako mu go meni pass...eden pat sednav so nego da razgovaram mu objasniv deka ovie raboti me nerviraat i me doveduvaat do lubomora ...mu kazav deka sakam da mi pomogne da nema lubomora...mi veti deka ova ce go nadminime ..i deka ce mi pomogne okk se beshe vo red se dodeka vceraa ne zvonaat koleskata na telefon....me nervira koga im kazuva na domasnite zosto sme se skarale ...mu kazav da bide megu nas sami da najdeme resenie iako jas eve priznavam deka mn pati ne sakam da razberam oti me kopa lubomora..:((....neli e glupavo sitee domasni da znaat...?? ///Abee luge od sekogas sum vikala deka nema da bidam lubomorna ,deka ce sum mn slobodna so deckomi....Ne sakam da sum lubomorna ...Isprobav eden period da bidam kako ladna vo smisla da ne mu vrsam proverki....No nemozam....Ima momenti koga duri u omraza mi se pojavuva zato sto sum preterano lubomorna....Jas misalm deka i nego mn mu odgovara da bidam lubomorna zato sto na nekoj nacin on se cuvstvuva izdignat,,,Luge me razbirate ne sakam da sum lubomorna...CE ve molam za nekoi instrukkcii da ja trgnam lubomnorava ....osekam deka psihicki ce se poremetam....go sakam ,me sakat ama jas krajno lubomorna....Ve molam pomoss!!!!??

9. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Немат потреба од љубомора срцка..узивај во тоа што го имаш и што се сакате...поззз

10. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Aјде да развиеме една поактивна дискусија за љубомората.
    Mислам дека постојат повеќе видови љубомора. Една од најопасните е болната љубомора.Tоа е веќе психичко пореметување и прашање е дали има друг лек освен осаменоста.Затоа треба да бидете спремни да правите разлика мегу онаа слатка љубомора и онаа страшна опака љубомора која со сигурност знае да ја уништи и најискрената љубов.Што е најболно тоа го прави совесно и без никаква причина, освен би рекла себичноста и арогантноста и тоа веќе е само еднострана болна љубов.
    Во ова денешно доба никому не е на одмет малку внимание на партнерот, ама негово следење 24 часа на ден , постојана контрола, бонбадирања со непотребни детективски прашања, забрани...тоа веќе е загрижувачко .
    Ако сте вљубени и сакате со цело срце и душа , обидете се да не го повредувате парнерот со банални работи како што е непотребната љубомора.
    Доколку сте во врска со партнер кој е претерано љубоморен ,а го сакате обидете се да се изборите за себе и своето јас.Доколку не ви оди ,морате да се тргнете од таквата личност колку и да го сакате.Никој не заслужува да му бидете робови.Вистинската љубов не го бара тоа.
    На неа и важна само заедничката среќа, и вашата насмевка.

На DjinTonik му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    И јас сум за тоа дека болната љубомора ја уништува љубовта во врската и со тек на време почнува буквално да гуши. Се имам изјаснето многу пати дека јас лично не сум љубоморна, а ни дечко ми. Не дека не ме интересира ништо или дека ни него не го интересира кај сум што правам итн, туку ја имаме и двајцата онаа слатка љубомора од време на време и во границите на нормалата која на некој начин само ја подобрува врската.

Лично јас не би можела да функционирам во врска каде што секојдневно ќе давам извештаи до најситен детал и веднаш би прекинала, едноставно тоа не сум јас. Е сега соред мене тука има две варијанти, личноста која е болно љубоморна или си има проблем со себе и со сите партнери така се однесувал/а или па моменталниот партнер е склон кон неверства и едноставно постојано го има стравот со тоа што тоа веќе преминува во полициско испрашување. Има решение и за едната и за другата варијанта, а тоа е прво разговор кој според мене тешко дека ќе помогне и на крај се разбира раскинувањето. Но никако не е решение 24/7 да му висиш на некој над глава, тоа најмалку ќе го реши проблемот, само повеќе ќе ја влоши ситуацијата.

Многу пати се случува и погрешно да ја процениме ситуацијата, зборам за третото лице од страна. Имав другарка која идеше со еден дечко 4 години. Она постојано се жалеше дека он бил љубоморен и сите пропратни работи кои доаѓаат со тоа, да не се повторувам. И стварно дечкото изгледаше на психопат, буквално и сите имаа такво мислење за него. Ама на крај пред да раскинат по многу случувања почнав да се запрашувам кој е уствари психопатот. Дури откако девојкава фати друг дечко, па после него уште еден сфатив дека она била таа која постојано давала повод за он така да се однесува, а не дека он бил болно љубоморниот. Така што сакам да ви доловам дека не секогаш работите се такви како што изгледаат, јас бев блиска со девојчево ја знаев цела нејзина врска ама ја знаев само нејзината перцепција на работите, а не и неговата.

Незначи дека ако девојката или дечкото е љубоморен одма е он крив и е болен, има многу девојки или машки што си се склони на постојан флерт, на постојан контакт со машки/женски, едноставно се зависни од тоа да бидат во центар на случувањата и од тоа да си го полнат егото на погрешен начин, да не речам им шета опавчето. Многу нормално дека на таквите нејзини/негови акции, реакција ќе биде љубомората од страна на нејзиниот/неговиот партнер. Како и да ја вртиме љубомората не е ок, сите заслужуваат здрава врска и слобода.

12. Takanashi

Takanashi Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Значит вака...јас со женскана сум на почеток, негде арно ама имав предходно 3 годишна врска...и сега секој втор ден се расправаме и кога ќе ја видиме низ чаршијана а си имат дечко и таа...ама се расправаме секој ден,зш мислит дека ја уше ја сакам неа а немат врска...ама немојт да сфатит ја незнам шо ќе беше...ми викат дека, ако сум јас сакал немело шанса да сум ја имал забораено! мојт некаков совет да ми дајте како да ја натерам да сфатит зш се мрднав од мозокон! фала

13. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Значи љубомората е нормална работа во секоја врска се додека не се претераат сите граници. Штом те сака има право и да љубомори,треба да ја разбереш и ти нејзе не и е сеедно кога поминува женската со која ти си имал врска од 3год а тоа не е малку :?: Нејзе не и смете тоа што си ја сакал,туку се прашува дали неа ќе ја сакаш повеќе од бившата,докажи и дека само таа е во твоето срце, приреди и изненадување без никаков повод чисто онака изрази и љубов верувај ќе свати :)
    И не ни помислувај во скоро време да и викаш здраво на бившата врти ја главата колку и да ти е тоа глупаво,затоа што таа ќе го посматра секој твој потег :^) . Епа среќно пчетокот е тежок но ќе свати па после ќе се смеете на тие глупости поздравче уживајте на плажа ;)

14. women17

women17 Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    26
    И јас сум премногу љубоморна...
    Во брак сум 5 месеци, и чувствувам дека ме сака, но ете сепак пак сум многу љубоморна... и му го кажувам тоа.. тој секогаш ми вели нема причина за тоа, дека многу ме сака и нема шанси да ме изневери, ми се колне во се ама ете јас колку и да поверувам во тој момент, колку и да ми олесни утрото ден кога ќе замине на работа јас пак истото, се прашувам што прави сега, со кого е, да не ме изневерува и кога и да си дојде покасно бидејќи нема одредено работно време јас секогаш си правам филмчиња во глава... иако секојпат испаѓаат погрешни бидејќи му вртам и на пр често работи со чичко му го слушам неговиот глас и сфаќам дека не ме лаже, ама ете пуста љубомора... Еве сега сум љубоморна на една кај што работи он моментално има една девојка и на нејзе сум љубоморна, т.е. се плашам да не има нешто со неа иако тој ми се колне дека не му се ни допаѓа, и иако е таа постара 4 год од него и има 6 годишна врска... И се обидувам да се воздржам ама незнам некако неможам, а се плашам да не го расипам така нашиот брак... Па може некој совет... позз

15. pamel4e

pamel4e Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Љубоморите ли кога вашиот дечко/сопруг кога сте испаднати, гледа во други женски, поточно во нивното тело (цицки,газ) :) ?
    Јас разбирам дека е машко, мора да погледне. Шо се вика дури и јас гледам, ако е нешто ептен нападно да неможеш да не погледнеш.
    Ама овој проблем го има една моја другарка, значи цело време гледа каде зјапа нејзиниот дечко и многу се караат за тоа. Она сакаше да види некои ваши мислења, искуства... :)

16. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    ^Ќе ти кажам лично за мене. Ние кога сме излезени некаде и еве на пример помине некоја девојка што е навистина бомба, јас прва му велам на дечко ми види ја. Или некој дечко убав ако помине, исто, заедно си коментираме. Ова ни е секојдневие. Си гледаме заедно и не сме љубоморни воопшто.

Ама се си има граница, не би толерирала дечко ми да дава некои сочни коментари и со тоа да ме омаловажува мене. И обратно нормално, доколку јас коментирам нешто што не е потребно, секако дека има право да ми се налути.

Зависи од карактерите на партнерите, за некој ова е нешто wow страшно, за нас е нормално. Зависи дечкото на другарка ти како коментира. Дали ја навредува другарка ти со тоа, покажува непочитување, ги споредува тие девојки со неа итн. Ако само онака си подгледнува тогаш за мене е ок. И не само машките, и ние девојките гледаме. Која девојка не би се свртела на некој дечко што изгледа како од списание да е излезен? Исто и за машките важи. Ама пак ќе кажам се тоа треба да биде изнесено со граница, на културен начин. Треба другарка ти самата да си процени. ;)

На khaleesi1 и fashion-baby им се допаѓа ова.
  17. s.a.-95

s.a.-95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    34
    Љубомората е добра додека е во некои граници на нормала.. премногу или ич љубомора не е на арно. Во врска сум веќе година дена и доволно му верувам за некои работи. Колку и да осеќам љубомора во некои моменти се контролирам да не покажам. Ама добро е што се само моменти :)) Сепак сакам да чувам што е мое :)

18. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Љубомора во граници на нормала не му пречи на никој :!: Дури е и по малце слатко :rofl: важен си му на парнерот. Немам проблеми со болно љубоморни особи, а имам успешна 2 годишна врска која сигурно не би била толку успешна ако имало љубоморни испади ;)

19. marija1907

marija1907 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    2.858
    истото е и кај мене :) и двајцата сме љубоморни ама тој е повеќе. Тој мисли дека ќе го варам со кој било :fubar: алооо да го варав немаше 2 години да го трпам :P и немаше толку многу да го сакам :*

20. Agawa

Agawa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    280
    Јас и дечко ми сме по малку љубоморни и тоа кога се работи за некоја ситница. |(
    Ја немаме онаа болна љубомора. :) Љубомората е болест. :!:

На marija1907 му/ѝ се допаѓа ова.