Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    контролирај се ке останеш самасо својата љубомора!!!

2. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Дали ти дал некогаш повод твојот дечко да љубомориш и да се сведува на тоа дека твојата љубомора е оправдана ? Доколку те сака и немаш причина да љубомориш немој , пробај да се исконтролираш да изброиш што се вика до 10 пред да му кажеш било што , секоја доза на љубомора до одреден степен е добра доколку не љубомориш значи не го сакаш но доколку е претерано тоа е веќе посериозен проблем ... така сама се измачуваш и верувај ми може еден ден да му дојде преку глава и да те откачи .. Пробај да се исконтролираш да размислиш дали вреди да љубомориш излези на воздух прошетај се кога ти е тешко и пред да размисли дали сакаш да го изгубиш поради твојата постојана љубомора , што е можно да се случи доколку продолжиш така .. Поздрав и со среќа :)

На Princess.A му/ѝ се допаѓа ова.
  3. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    ма какво оправдување нема оправдување ако е оправдување на пр дека јаизневерил нема што да бара со него

4. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Се сложувам доколку ја изневерил нема што да бара со него , но сакав да кажам доколку дечкото не и дал никаков повод за таа да љубомори , значи љубомората и е за без врска ... се случува ние девојките да љубомориме за ситници ете сеа зошто не ми се јави во 5 часот како што ми вети , зошто ставаш лајкови на фејс кај оваа кај онаа .. за глупости љубомориме .. а доколку љубомората и е оправдана нема што да бара до тој човек повеќе.

Последна измена: 16 февруари 2015
    На Carolin. и piksooki им се допаѓа ова.
  5. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    210

Извинете за офф топик, текстов е идеален за сите љубоморни женцки :D

На Ammy.Lee, Hajdi22 и Carolin. им се допаѓа ова.
  6. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    17.747
    Женскии ете сите сме свесни дека љубомориме за глупости ама ете женски памет тоа е, гледам по себе не зборам за други за самата себе имам врска од скоро две години никогаш не сме се карале што не се поминавмр заедно и бевме одделени повеќе време, си работеше во странство се врати ама ете во последно време ке се закараме за некои глупости и најчесто поради таа љубомора овој те гледаше онаа те гледаше о само нервози ама ајде како да се справам кажете мии ако некој знае.

И ви се исповедав тука:):lol:

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    @ludacha-sweety Ако си цврста и имаш став, мораш да направиш нешто за себе,бидејќи тоа е за твое добро. Тешко дека некој овде може некако да ти помогне, освен да ти даде некаков совет.
    Љубоморните испади во врската се големина причина за меѓусебните недоразбирања. Кавгите и нетрпеливоста создаваат тензична ситуација која не завршува среќно. Кога секој почнува да го разјадува (не) довербата во другиот и бара причина за нејзината појава се наметнува потреба од контролирање на партнерот во секој чекор што дополнително ја комплицира врската.
    Мој совет е да направиш пауза од турбулентната врска некој период и да се погрижиш за сопственото здравје затоа што нема ништо поприоритетно од тоа. Моменталната ситуација во која се наоѓаш мораш да ја преиспиташ и сериозно да размислиш за себе. И потруди се да си поставиш цел во животот која ќе ти биде поткрепа за успех.

На ludacha-sweety му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Princess.A

Princess.A Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    20
    а што мислите за оставање лајкови на фб? треба да се биде љубоморен или не?

9. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    ne treba da se bide ljubomoren

10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    A zosto ne treba da se bide ljubomoren za lajkovite na fb ?

11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.886
    Допаѓања:
    33.343
    Затоа што ако ти се измачуваш на секоја што и ставил лајк, знаеш до каде ќе стигнеш?
    До никаде. Е сега, јас не оправдувам цело време да става лајкови на една иста, или на некоја што ги напрчила цицките, газот. Тоа воопшто не го оправдувам. А ако ставил лајк на школска, на некоја пријателка, зошто е таа љубомора? Ти никогаш не ставаш лајкови на машки? Не се измачувајте така за непотребни работи женски, затоа што фб и реалниот живот се 100 различни поими.

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Epa jas reagiram mila zatoa sto lajkovite se stavani na nekoja so cicki i gzovi, a ja pojma neam koja e ona.
    I sega sum luta , ne mu zboruvam , a on ne znae za sto tocno sum luta... A mene mi e neprijatno da mu priznaam zosto konkretno sum se nalutila!!!!!!

13. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    a zosto da ima ljubomora spored mene ljubomora se sozdava poradi nedoverba a ako postoi nedoverba toa e vrska koja nema da opstane.Spored mene iskrenosta i doverbata senajvazni vo edn vrska.Ako nema doverba nema nisto!!!

14. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    princess.A i only44you ovde se raboti za ist korisnik ili .???
    a sto samo se zamarate so ovie gluposti kako mali deca ccc

15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    А зошто уствари се лутите за глупости?? Ставал лајкови тух големо чудо.
    Јас па ич не се замарам со тоа. Со мене е и нема потреба од љубомора, од правење сцени и драматизирање. Ако не му верувате на вашите дечковци, што барате со нив??

На crazylady и piksooki им се допаѓа ова.
  16. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Jas sum samo only44you i nikoj drug, ova e edinstven moj nick.

I ve molam za razbiranje , site imame razlicni karakteri, i na sekomu po nesto razlicno mu smeta.
    Kraj kraeva i za toa se izmisleni forumive... Za soveti , za mislenja, idei i sto li uste ne .....

Sepak , BLAGODARAM !!!

17. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    210
    Како што можам да забележам повеќето љубоморат за лајк или затоа што има женски пријателки на фб. Може на некоја од вас дечкото ми лајкува баш мене или па јас ставам лајк кај дечко ви или на било кој од вас, чисто ради реда а не со некакви скриени намери. Да не придаваме толку значење на вакви банални работи, интернетот е само болест на 21 век. Вашите дечковци си се само ваши, ако лајкне слика нема да се ожени со таа особа Лајкот не е неверство, на крајот од денот вие сте тие што ќе го гушнете и ќе заспиете до него, а не таа од фб.
    Така да чил аут, уживајте си во секој момент со вашите сакани, не губете време во караници за глупости.

На marristovska1, only44you и Carolin. им се допаѓа ова.
  18. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    747
    И двајцата сме љубоморни до некоја мера, тоа со лајковите го надминавме , не лајкнуваме слики на непознати момци , девојки. Се слушаме повеќе пати на ден веќе 5 години , нормално се прашуваме кај си,со кого си , навика е тоа.

Многу ме нервира кога ќе излезе сам на излавање , значи притисокот ми се крева , избувнувам веднаш кога ќе ми каже, незнам зошто после 5 год тоа ми смета , јас кога ќе излезам сама и тој малку ќе се налути , но не избувнува како мене . Знам секој има право на свој живот , да изл. една вечер пиење друштво, ама ете таква сум ....

19. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Мене љубомората ме асоцира на недоверба. А шо барам со човек кому не му верувам?!?!?!

На crazylady, Hipster и piksooki им се допаѓа ова.
  20. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.488
    Мене па љубомората ме асоцира на немање доволно самодоверба па се избувнува за секоја ситница.
    @Princess.A разговарај со дечко ти кажи му дека лајковите ти сметаат дека е знак на не почитување кон тебе, демек ти не му си доволна па лајкова на цицки, газови кај непознати....стварно е непочит ако имате добро девојчте кое те сака до тебе како сакате речете....доколку продолжи со тоа и после разговорот тогаш неможеш да имаш доверба,а ако немаш само измачување е врската.