Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Ако продолжиш со болнава љубомора на крај ќе си отиде од тебе. Пошто не секое машко може да поднесе љубомора. Да, секогаш ќе има поубави нас. Земи вежбај вежби за задник да го подгинеш, може дечко ти да гледа кај тебе него ли во други женски.

На Rose96, ebola и one_girl им се допаѓа ова.
  2. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Тепај ги згодните девојки кои го крадат погледот на твоето момче :D :D :D мала шала

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bernadett

bernadett Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    43
    Или ослепи го :D
    Што и да правиш ќе гледа, може да го послушаш советот од @Bokchee почни да правиш вежби за затегнување и потруди се да ти да бидеш таа која ќе добива повеќе внимание :) со љубомора, после одредена граница, може да постигнеш спротивен ефект

На ebola, Bokchee и one_girl им се допаѓа ова.
  4. one_girl

one_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    161
    fala za sovetot, ke probam so vezbi za zadnik i ke se potrudam da ne se nerviram tolku koga ke vidam kako nekoja sto privlekuva vnimanie pominuva pokraj nego. znam deka zvuci smesno i glupavo, ama ova e posilno od mene i tesko se kontrolira :( :$

На bernadett и Bokchee им се допаѓа ова.
  5. ebola

ebola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    263
    ^^ А зар ти не гледаш по згодни мужи? Ај да бидеме малце реални... сите сакаат убави луѓе и сите ги гледаат убавите луѓе. Не можеш тоа да го смениш, сите гледаме и ќе гледаме. Ако имаш сомневања во себе, дефинитивно пробај да се подобриш и на карактерно и на физичко ниво, што и да мислиш дека треба да се смени, пробај смени. А ако имаш недоверба во дечко ти, разговарај со него. Сигурна сум дека после 2 години ќе биде и повеќе од среќен да ти објасни дека те сака само тебе. :)

На Hipica, crazylady и bernadett им се допаѓа ова.
  6. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Јас лично не сум премногу љубоморна. Под љубомора не го подразбирам тоа да знам каде е и со кој бидејќи ми е нормално и двајцата да си кажуваме кај се движиме одприлика. Љубомората има одредена граница и убаво е да се почитува од страна на двајцата партнери. Но доколку некој ти дава повод да бидеш љубоморен е тоа е веќе друга работа. Не љубоморам ако погледне во девојка која случајно минува на улица и слично банални работи ми се тоа, но замуабетување со некоја непозната кое делумно преминува во флерт муабет е тоа ме вади од такт. Мани љубомора и тотална непочит е во прашање.

На SV1911 и crazylady им се допаѓа ова.
  7. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    9.322
    Не смее да се биде љубоморен доколку партнерот е мирен и те сака. Ако не остави не бил за тебе. :) ќе најдиш поубав

8. Nita25

Nita25 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    24
    Љубомора, опсесија според мене не треба да има. Може некогаш да ми се случе да го распрашам за нештоо за да не рече дека воопшто не се интерсирам.:lol: Досега не ми дал повод за да бидам љубоморна.

На Wahnsinn му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Punk girl

Punk girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    436
    Ако не си љубоморен,значи дека не го сакаш вистински .

10. Nita25

Nita25 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    24
    Љубомора во умерени граници, а тоа дека ако не си љубоморен не го сакаш вистински е чиста глупост.

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.092
    Глупост, љубомора се покажува на зрел начин, а не го детенце некое да му љубомориш зашто лајкнал слика или искочил на кафе со другарка дрн дрн јариња.

На SV1911 и Nita25 им се допаѓа ова.
  12. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Постојат повеќе причини поради кои се јавува љубомора понекогаш поради недоверба во партнерот кој ја создава самиот кај нас со некое негово чудно однесување со тоа што загледува девојки, флертува или поради недоволна самодоверба во самите нас т.е не знаеме да се цениме себе си како личност.

На Liberate и srcence1607 им се допаѓа ова.
  13. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Oдевме заедно некаде околу 5 месеци..После раскинувањето он секоја вечер се муваше со различни,буквално се има сменето...Сега после 6 месеци се смиривме и мислев ќе се смири,али тој продолжи со тоа друштво да искача и таму секако има по 10 спонзоруши што се влечкаат по нив секогаш..Веќе еден ден нит ми пиша поранака,нит ми се јави..hahaha у моментов ми врти :$ не му се јавувам,нек му дојде паметот малку :D ваш совет како да го приберам? :smirk:

На woworld му/ѝ се допаѓа ова.
  14. woworld

woworld Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    424
    Не му кравај да му дојде паметот. Ако те сака и ако сте заедно нема потреба од премногу љубомора. Секако ако не љубомориш не сакаш. Но немој да мислиш дека само е кај тебе е така, ете и јас се нервирам за " типките " што излегуваат со нив.. но што е тука е :D:devil:

На Vapms му/ѝ се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Мразев вакви љубморни дечковци ама и јас почнувам да станувам љубоморна :o Мислев никогаш нема да бидам, и досега не сум била толку многу туку во нормални граници ама сега....како прав идиот се понашам кон дечкото од љубомора.
    На пример ќе видам означен дека е со другари на кафе меѓу кои има и девојки или ете дека лајк манал на некоја нафуфена и готово како мало дете сум (facepalm)
    Не можам да се контролирам и се низ нос му вадам, а тој кутриот нема појма зошто така се однесувам. Ќе глумам ладна, а во себе вријам.
    Сега баш се каравме а тој не знае зошто сум му лута всушност....ем не сакам да кажувам, ем сакам сам да сфати.... не сакам да ми се јавува, а не сакам ни да ме игнорира :puke: ми се гади од самата себе каква сум станала....
    Одма отворив календар ама гледам дека не сум во ПМС (facepalm) рано е за ПМС, тоа е лош знак...
    ооо мај гад, станав љубоморна и јас :(

16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Ќе се начекаш :D

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Знам...абе барем едно машко да имаше што може да го потолкува женскиот мозок...еден да се најдеше таков у п.м. :!:
    Иако и јас понекогаш сама не си се разбирам :$ Ама сепак еден да се потудеше барем...

18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Колку и да сакаме да бидеме ладни понекогаш (често) не ни успева. А машко како машко не разбира сирото, сакаме да знаат што ни смета без да им кажеме, а ако случајно погодат беснееме зошто го спомнал тоа, па беснееме зошто направил, па ни е криво што се лутиме, па ни е криво што ни е криво што се лутиме, па ни е криво што сме дозволиле воопшто да се налутиме, а кога ќе пробаат да смират ситуација се лутиме зошто мислат дека тоа лесно се средува....
    И што има тука комплицирано не знам :D

На SnowQueen17 и JollyGirl им се допаѓа ова.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    И најјакото што го има во секоја врска, девојката нервозна му вика ништо не ми е и тој нормално ќе рече ок, ако не ти е ништо тогаш добра ноќ....и тогаш почнува попиздувањето од страна на женскиот пол....добра ноќ пизда ти матер, никогаш да не ме бараш повеќе, толку беше, па плаче, па ја смирува, па бега, па никој не знае каде е 3 дена...и после се појавува како ништо да не било :^)
    Е стварно сме биле комплицирани.
    Ама ај кога ќе размислиш има и машки кои кога ќе станат љубморни, нешто слично вака изгледаат.

На SnowQueen17, Wahnsinn и srcence1607 им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.973
    Допаѓања:
    67.598
    Порано бев по малку љубоморна, можеби дека ни беше врската на далечина. Ама сега бидејќи сме веќе во брак, маж ми не ми дава причини за да љубоморам, баш напротив, секогаш е внимателен кон тоа што јас го сметам за нормално.

Љубомората во мала количина е во ред, но да се биде опсесивно посесивен е психичко пореметување, знак за несигурност во партнерот и во самата врска, зошто инаку би се тревожеле ако погледне некоја си рандом девојка на улица?

На Rama и joy1 им се допаѓа ова.