Љубомора во врската

Discussion in 'Врски' started by kate, Nov 19, 2009.

1. CuteSugar

CuteSugar Истакнат член

Љубомората не секогаш излегува како повод кој го предизвикал некој од двата партнери. Има личности кои едноставно се такви и постојано бараат некаква причина за да дојдат до расправија со партнерот. Подалеку од такви.

krEM4Eto likes this.
  2. kim.k

kim.k Популарен член

3. Kaja***

Kaja*** Истакнат член

Dali nekoj od vas custvuva golema ljubomora za se sto se slucuva vo vrska so vasiot partner. Jas sum anksiozna i ljubomorata mi pravi uste pogolem problem. Sekakvi misli mi pominuvaat niz glava a imam doverba vo nego i plus golema poddrska za da se izlekuvam od anksioznosta. No sepak ete taa ljubomora nemozam da ja otstranam pa sakam da spodelete nekoi vasi iskustva. Fala.

4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Ајдее сегa нoв прoблем.

Не смеaм вo фустaн дa излегувaм или негoвaтa дoлжинa дa билa пoд кoленa.
    Дo мaшкo не смеaм дa седaм или стoјaм.
    Зaдoлжителнo известувaње кaде oдaм сo кoј сум кoј сум виделa и oбaвезнo prt sc. И сaкa лoзинкa oд фб штo немa шaнси.

Не ми се верувa.

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Контрола. Постави и ти свои услови.

theowndemon and SunnyGirl2 like this.
  6. Lola122

Lola122 Истакнат член

Bash mi se se sluchuva chestoo

7. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Тој што сака да си најде нешто за да биде љубоморен ке си најде,јас имав една долга врска која фала богу ја прекинав, инаку тој што е таков нема да се смени или прифати и трпи или стави крај.

8. Lola122

Lola122 Истакнат член

Potpolno si vo pravo go pochituvam tvoeto mislenje

irenadaniel likes this.
  9. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Ти благодарам :)

10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Приметувам 90 посто од вас ( и надвор од форумов ), не се жалите,туку се фалите со тоа што за партнер имате лабилен социопат...

Вие сте си го бирале, вие останувате со него после се, и не ги слушате советите, туку индиректно сакате да кажете демек ете на некој му било грижа за вас, па ве условувал оти ве сака...
    Yeah, right...

Трпете си и ќутете, на никој не му е гајле за вашите мазохистички пориви и изигрувањето жртва, кога чарето е само пет пари.

Rose96, marama, theowndemon and 9 others like this.
  11. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@Gosh :bow:
    Мислат така ќе им позавидиме на големата им љубов :D

Rose96, marama, purple..m and 3 others like this.
  12. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Абе, пукнавме... :rofl:
    Ма да , кога ќе се подразмислиш,не ни заслужуваат подобро... Само нека не не замараат ,аман!

Someonespecial, joy1 and Summerlover like this.
  13. Margaritka27

Margaritka27 Активен член

Ahhh ljuge nikogas vo zivotot ne bev tolku ljubomorna na decko mi kolku sto sum sea :( , a ne sakam da sum probuvam no ne mi uspeva duri gubam kontrola pravav nekoi raboti potoa sto se kajam :/ a vo vrska sme samo 7 meseci ne sum ocekuvala tolku mn da go sakam, a najmalce da sum ljubomorna jas toa go mrzaev :( pomagajte sto da pravam .. ??

14. peperutka96

peperutka96 Истакнат член

Најпрво треба да се прибериш и да се контролираш, љубомората е болест нормално секој во врска е љубоморен но секако во нормала сепак без ич и не биваа. А што ја предизвикува твојата љубомора за што?

15. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Знам да бидам љубоморна, мислам побогу го сакам и понекогаш е добра мала љубомора у умерена доза. Ама не сум претерано. Ако приметам опасност, веднаш реагирам, но не со сцени. Туку дискретно објаснувам дека ми смета.
    Нема потреба од правење скандали и „поење на свињата од страна“...

16. Cinderfakinrella

Мила моја, знаеш дека ова е психичко малтетирање и е еднакво на насилство? Немој да дозволиш некој да ти го диригира животот! Ти си имаш своја вредност, која твојот треба да ја цени!! Преземи си ги конците во свои раце.
    Може да ми даде совет што да носам, но јас сум доволно свесна дали ќе послушам или не. Не сакам баш миничи, а он па сака да изглегувам со негово кратко. Све е компромис.
    Му верувам. Ми верува. Толку! Доволно е...

Условите сами ги создаваме или прифаќаме. Ако јас како индивидуа во врската, не сум баш „мирна“, свети принт-скрин нема ништо да покаже или докаже, или пак он. Ама нема потреба, довербата е најбитна.

SunnyGirl2 likes this.
  17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Не oдиме. И ми ѕвoни и вели снoшти си се плеснaлa дo тoј штo седел дo тебе. А дететo дoјде и дoнесoa стoл и уствaри седнa дo мене се сликaвме сите вo кaфaнчетo и сликaтa нa фб. И сегa ми ѕвoни пред пoлa сaaт сум се плеснaлa (штo не е тoчнo,нo нa oвoј не му се дoкaжувa), мнoгу суум се дoтерaлa, ќе ме убил и мнoгу сум му недoстaсувaлa.
    Кaкo дa гo мaјнaм не знaм. Знaчи oвoј е психo. Бивши. Штo имa дa гo зaнимa мoјoт живoт, тoј сaкaл дa знaе се. Нa брaтучед стaвaм лaјк и тoј не знaе декa ми е брaтучед ќе сум гo виделa пoмoдрен ццц

18. Cinderfakinrella

Таков не ти треба, ако треба иди и со забрана за пристап!

SunnyGirl2 likes this.
  19. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

@SunnyGirl2 пријави го кажи дека се плашиш и тој нема никакво право врз твојот живот,посебно пак ако ти е бивши,психопат. Коа ќе ти се јави кажи му дека ќе го пријавиш во полиција,јас всушност незнам и зошто разговараш со него на телефон,смени број. Па уште и пасс ти бара? Со кое право? Кажи ја ситуацијата на брат,татко,братучед затоа што ова е надвор од границите на нормалата и никој не смее ова да ти го прави во животот. Барај помош додека можеш,после да не биде касно и да не те најде негде да те претепа. Поздрав и се надевам побрзо ќе се откачиш од лудаков кој е опасен по живот и околина и не се знае што му се врти во главата и потребна му е стручна помош.

SunnyGirl2 and Cinderfakinrella like this.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Целосен игнор од секаде,блокирај на фб не се движи каде што е тој,одалечи се малку ако сте имале заеднички пријатели па ако треба промени и број.
    За жал постојат такви психопати кои немаат свој живот и мислат дека на сила ќе можат да предобијат девојка.
    Ако почне да ти се заканива или се плашиш кажи на некој близок кој ќе е до тебе цело време.