Љубомората не секогаш излегува како повод кој го предизвикал некој од двата партнери. Има личности кои едноставно се такви и постојано бараат некаква причина за да дојдат до расправија со партнерот. Подалеку од такви.
Dali nekoj od vas custvuva golema ljubomora za se sto se slucuva vo vrska so vasiot partner. Jas sum anksiozna i ljubomorata mi pravi uste pogolem problem. Sekakvi misli mi pominuvaat niz glava a imam doverba vo nego i plus golema poddrska za da se izlekuvam od anksioznosta. No sepak ete taa ljubomora nemozam da ja otstranam pa sakam da spodelete nekoi vasi iskustva. Fala.
Ајдее сегa нoв прoблем. Не смеaм вo фустaн дa излегувaм или негoвaтa дoлжинa дa билa пoд кoленa. Дo мaшкo не смеaм дa седaм или стoјaм. Зaдoлжителнo известувaње кaде oдaм сo кoј сум кoј сум виделa и oбaвезнo prt sc. И сaкa лoзинкa oд фб штo немa шaнси. Не ми се верувa.
Тој што сака да си најде нешто за да биде љубоморен ке си најде,јас имав една долга врска која фала богу ја прекинав, инаку тој што е таков нема да се смени или прифати и трпи или стави крај.
Приметувам 90 посто од вас ( и надвор од форумов ), не се жалите,туку се фалите со тоа што за партнер имате лабилен социопат... Вие сте си го бирале, вие останувате со него после се, и не ги слушате советите, туку индиректно сакате да кажете демек ете на некој му било грижа за вас, па ве условувал оти ве сака... Yeah, right... Трпете си и ќутете, на никој не му е гајле за вашите мазохистички пориви и изигрувањето жртва, кога чарето е само пет пари.
Абе, пукнавме... Ма да , кога ќе се подразмислиш,не ни заслужуваат подобро... Само нека не не замараат ,аман!
Ahhh ljuge nikogas vo zivotot ne bev tolku ljubomorna na decko mi kolku sto sum sea , a ne sakam da sum probuvam no ne mi uspeva duri gubam kontrola pravav nekoi raboti potoa sto se kajam :/ a vo vrska sme samo 7 meseci ne sum ocekuvala tolku mn da go sakam, a najmalce da sum ljubomorna jas toa go mrzaev pomagajte sto da pravam .. ??
Најпрво треба да се прибериш и да се контролираш, љубомората е болест нормално секој во врска е љубоморен но секако во нормала сепак без ич и не биваа. А што ја предизвикува твојата љубомора за што?
Знам да бидам љубоморна, мислам побогу го сакам и понекогаш е добра мала љубомора у умерена доза. Ама не сум претерано. Ако приметам опасност, веднаш реагирам, но не со сцени. Туку дискретно објаснувам дека ми смета. Нема потреба од правење скандали и „поење на свињата од страна“...
Мила моја, знаеш дека ова е психичко малтетирање и е еднакво на насилство? Немој да дозволиш некој да ти го диригира животот! Ти си имаш своја вредност, која твојот треба да ја цени!! Преземи си ги конците во свои раце. Може да ми даде совет што да носам, но јас сум доволно свесна дали ќе послушам или не. Не сакам баш миничи, а он па сака да изглегувам со негово кратко. Све е компромис. Му верувам. Ми верува. Толку! Доволно е... Условите сами ги создаваме или прифаќаме. Ако јас како индивидуа во врската, не сум баш „мирна“, свети принт-скрин нема ништо да покаже или докаже, или пак он. Ама нема потреба, довербата е најбитна.
Не oдиме. И ми ѕвoни и вели снoшти си се плеснaлa дo тoј штo седел дo тебе. А дететo дoјде и дoнесoa стoл и уствaри седнa дo мене се сликaвме сите вo кaфaнчетo и сликaтa нa фб. И сегa ми ѕвoни пред пoлa сaaт сум се плеснaлa (штo не е тoчнo,нo нa oвoј не му се дoкaжувa), мнoгу суум се дoтерaлa, ќе ме убил и мнoгу сум му недoстaсувaлa. Кaкo дa гo мaјнaм не знaм. Знaчи oвoј е психo. Бивши. Штo имa дa гo зaнимa мoјoт живoт, тoј сaкaл дa знaе се. Нa брaтучед стaвaм лaјк и тoј не знaе декa ми е брaтучед ќе сум гo виделa пoмoдрен ццц
@SunnyGirl2 пријави го кажи дека се плашиш и тој нема никакво право врз твојот живот,посебно пак ако ти е бивши,психопат. Коа ќе ти се јави кажи му дека ќе го пријавиш во полиција,јас всушност незнам и зошто разговараш со него на телефон,смени број. Па уште и пасс ти бара? Со кое право? Кажи ја ситуацијата на брат,татко,братучед затоа што ова е надвор од границите на нормалата и никој не смее ова да ти го прави во животот. Барај помош додека можеш,после да не биде касно и да не те најде негде да те претепа. Поздрав и се надевам побрзо ќе се откачиш од лудаков кој е опасен по живот и околина и не се знае што му се врти во главата и потребна му е стручна помош.
Целосен игнор од секаде,блокирај на фб не се движи каде што е тој,одалечи се малку ако сте имале заеднички пријатели па ако треба промени и број. За жал постојат такви психопати кои немаат свој живот и мислат дека на сила ќе можат да предобијат девојка. Ако почне да ти се заканива или се плашиш кажи на некој близок кој ќе е до тебе цело време.