Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ами ако не му веруваш не се мачи, раскинете. Врската треба среќна да биде, не мачење.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.287
    Како да седнам со него и да зборувам за ова, како да му кажам како се чувствувам.. и јас несакам да биде така ама за секунда можам да избувнам,и ситница мала ме тера кавга да правам.. И да напоменам дека заедно живееме.. се прави да ми биде добро, да не ми фали ништо, ама јас пак по мое.. Не сакам да раскинеме.. го сакам.. и сакам да бидам со него.. јас неможам да живеам без него.. тој ми е се..;(

3. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    6.545
    Сериозно размисли си @Starlič дали вреди и остатокот на животот да го поминеш со него.
    Тој е таков карактер. Вие веке живеете заедно и го познаваш.
    Во моментите кога се појавува недоверба и сомеж кај партнерите, тоа значи дека работите се нишаат.
    Овде работата нема да биде спасена со разговор, туку со негово дејствување.
    Сме биле во ситуација да седеме цело друштво, и партнер од другарка ги соблекува на девојките со поглед. Премногу е незгодно и мислам дека сепак станува збор за човек со пониско iq кој навистина има проблеми со контролата. Мое мислење...
    Ти сама процени си дали е тој партнерот кој гордо би те преставувал пред сите, и партнерот кој би те репрезентирал на родителска на вашите деца.

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    А да не си само опседната со него? Ваква врска не може да биде здрава. Не му веруваш? Имаш причина да не му веруваш? Од друга страна си го лажела дека си го изневерила и тој кажал: "Нема проблем". Нема проблем на признание за неверба :o Значи тој смета дека е сосема во ред и смета дека и да те изневери ти утре ќе му простиш исто како и тој тебе. :?: Тоа нормално е?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.287
    Ако зборувам со него можеби ќе се смени малку и ќе се однесува поинаку.. Ама се сакаме.. пред некој ден на моите им кажавме дека планираме нешто посериозно, мене ми рече да знаеш дека ќе те запросам во брзо време.. несум опседната со него.. само малку ми е страв да не бидам изневерена и повредена по 3 пат.. сакам да бидам сакана.. знае како страдав.. и ми има кажано без оглед во која ситуација и да се наоѓаме никогаш нема да дозволам гладна да бидеш или секој ден пешки да одиш во друга населба поради работата.. Јас не секогаш сум средена тип топ, и кога ќе види други подотерани, мене ми е криво што неможам јас да бидам како нив.. ;(;(

6. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    6.545
    Само извини,
    ова е од него или од луѓе од минатото?

На DAngel и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  7. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.287
    Од други луѓе е, му имам кажано за тоа и ми вика " јас никогаш немам и не планирам да изневерам, тоа не е мој стил,имам 2 сестри и не сакам и тие да бидат изневерени, тебе те сакам премногу"

На Momichka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.287
    До мене е,не е до него, јас сум таа на која треба памет да и дојде, ама некако слабо работата.
    Имам 24 години а не 15...:((facepalm)
    Некогаш не се поднесувам самата себе поради моето однесување, ми иде да скокнам од највисокото..:headbang:

9. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.356
    Не е решение да скокнеш од највисокото . Смири се , и најпрво расчисти со себе . Недовербата твоја во партнерот произлегува од тоа што предходно си била изневерена и повредена од други лица , претпоставувам премногу си им верувала па си се разочарала . Сум била изневерена ( повеќе пати ) и сум изневерила ( еднаш се случи , на мои 14 години ) , и тргнувам од себе . И јас наивно верував на некој , кој многу ме разочара и оттогаш наваму не верувам 100% ниту на мојата сенка . Но , не давам да дојде до големи расправии . Околу љубомората , по природа не сум љубоморна , ами саркастична . Тој е љубоморен , но се повеќе успева да се контролира . Не знам како му успева , ама ретко се расправаме поради таа негова љубомора .

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    И еднаш ќе се скарате и ќе ти рече: "Знаеш пред 5 години кога се поздрави со тој..."

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Секој што си има проблем со вакви чувства, значи баш така, си има проблем со самиот себе.
    Во случаите, кога партнерот ти дава намерно повод да бидеш љубоморна, остави го бе, што ќе ти е таков :^)

@Starlič
    Во останатите ситуации, кога не можеш да се контролираш, исто раскини, бидејќи прво треба да поработиш на самата себе.
    Значи не може, возрасна, да отидеш и да му ги избришеш пријателите од Фејсбук, само затоа што мислиш дека тој потајно, секога вечер оди во Новершка, се логира од вториот профил и им праќа поезии на тие девојки :smoke:

Како прво, секоја припадничка од понежниот пол и се што мрда, не го сака дечко ти.
    Како второ, исто ако трепка девојката кога се разминувате, не му праќа на дечко ти сигнали како и се допаднала поезијата од вчера.
    Како трето, дечко ти, како и сите нас, има очи. Не може да не гледа додека оди 8-|
    Како четврто, ако избришеш некој од Фејсбук, ништо не си направила. Ако сака некој да те изневери, ќе те изневери, па макар и ти била во истата соба. Тоа што си ги избришала, не е убаво. Што ако некоја била другарка од детство, колешка од факултет, добар познаник. Не е убаво возрасни, вакви детски игри да има.

Мое мислење е дека ти треба пауза од врската, бидејќи ова не само што не е нормално, туку не е ни здраво за тебе. Ти треба одмор и да работиш на релаксирање, да се опуштиш и да не дозволиш претходни партнери да ти влијаат на идните, како овде, да ти ја нишаат самодовербата и довербата кон другите.
    :d::drunk:

Последна измена: 11 јуни 2017
    На macovska и DAngel им се допаѓа ова.
  12. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.356
    Не , никогаш не ми рекол такво нешто . Се случува да ми рече дека манијачам машки но повеќе го тера на шала тоа . Јас сум таа што саркастично враќам на ваквите шеги а тоа е тоа што највеќе го вади од кожа . Не му е толку што сум манијачела мажи , ами саркастичноста ја подгрева ситуацијата и тогаш излегува онаа доза љубомора кај него . Инаку , не ми забранува речиси ништо . Секако освен мажи на социјалните мрежи кои не ги познавам или не се во кругот на друштвото и фамилијата . Не ми забранува да одам сама на кафе со другарки ( оние со кои си излегував и порано , дел се сингл ) . Се облекувам како сакам ( нели има и такви случаи каде девојката не смее да облече сукња пократка од колено , деколте и сл . ) . Еднаш се искаравме лошо поради љубомората , ама крива бев признавам . Кога сум во пмс барам благо во 3 наутро небаре трудна сум , така беше и тогаш . Меѓутоа поради природата на неговата работа , не беше дома да оди да купи благо во 3 наутро и настана мешаница . Тој нервозен , му ја полнат главата колегите како е папучар нз што , јас со сарказмот претерав и ете ти расправија . Некогаш малку фали да се запали фитилот :)

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ебати мажот, ако колегите уште му полнат глава. @CrazyGirl15 не прашав да го браниш, ама ти сама почна. Значи те копка и тебе. Се согласувам со Сунчица, никоја љубмора не е здрава. Секој кој чувствува љубомора не е за во врска. Мора да тргне од себе и да си ги реши своите комплекси и проблеми. Ја контролира викаш, ами цел живот ќе се мачи и ќе се стега за да ја контролира? ОК, ако мислиш дека е можно тоа, нека ви е со среќа.

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.356
    Не е лесно да си приморан да стануваш на секои 2 часа и да седиш на дождови и на 40 степени под отворено небо , нели ? Е затоа им успева на колегите . Не го бранам воопшто . Само се ставам себе си во негова позиција . Па јас 2 саата нема да издржам а не 7 дена така . Да , ја контролира таа љубомора , која како што кажав е во дозволени мери не е ништо претерано . Во време на ваква технологија и совршен пристап до интернет , постојат и болни луѓе , тако звани педофили , манијаци итн . Јас немам брат да ме брани ниту пак татко кој би можел да ме заштити . Тој секогаш се ставаше во позиција на она што ми недостигало во животот , бидејќи имав 2 блиски средби со манијаци од кои во едната за малку излегов без притоа да ми останат големи трауми . Сум разговарала со него за тоа уште додека ми беше дечко и од секогаш бил заштитнички настроен . Но тоа е друга тема . Ако сакаш ќе продолжиме во лп , не сакам темата да се полни со офф .

15. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    На мене искрено, ми е малку смешно вака кога се коментира :wasntme:: Не ми забранува речиси ништо, се облекувам како сакам, не ми брани да одам на кафе со другарки & симилар шит, кажано во конотација дека сега ние како публика треба да бидеме импресионирани од врската и однесувањето на тој величествен маж кој не забранувал ништо и треба да го пофалиме...за нешто што треба да биде така уствари :D
    Навистина, не ми е јасно, за нешто вакво, што е нормално и се подразбира дека треба да биде така, зошто воопшто да се потенцира дека е така? :D Зошто воопшто да се коментираат тие непишани нормални работи?
    :d::drunk:

На mila89, black-angel, fallenangel и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    И јас го имав истиот проблем..Мислам дека уште го имам ама 10%...Дури и го видов како игра со една другарка,школска му беше и не осетив љубомора не знам дали љубовта ми престанала ама обиди се да не се замараш за тоа не му ја мисли многу...Гледај си и ти машки,коментирај пред него,гледај ама не за инат туку дека стварно гледаш или ти се допаѓа некој,не знам друго што да ти кажам...

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.287
    Во ред, ви благодарам на сите.
    Ќе се обидам да се,смирам, да не претерувам толку. Нема никакви колешки од факултет бидејќи се нема запишано никогаш, работи во градежна фирма цел живот, таму нема колешки, тие што му се од роден крај пријатели отприлика ги знам, и знам дека нема ништо со нив, ама неможе да има пријателки од Јапонија, Австрија.. не е битно, постапив онака како што мислев јас и не се каам, има очи нека гледа, ќе гледам и јас, и ќе аднувам секакви будали по фб:D Со тек на време или ќе се оправиме или фала многу,пријатно
    Уште еднаш ви благодарам за одвоеното време на сите :*

18. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.002
    Допаѓања:
    14.229

Како така си му бришела френдс? Стави се обратно, дали тебе би ти било убаво некој да ти чепка така по профилот?

19. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Зошто више ништо не е нормалнО(facepalm).Ја читам онаа му измислила дека го изневерила и овој и рекол не му смета ќе заборавел тоа. Она му била се ја сакал,а само други женски зјапал. Ало срцка ти си му се за во кревет бе...Кај ви се мозоците док терате ЉубоФ ова намерно вака со големи пишано?:?:(facepalm)

20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Finti I ptavel, siguren deka nisto ne napravila ;) kolku jas kolata sto kje dadam na drug tolku kje go pustam da se setka so taa so onaa :) sto mn seta zdravo ne to se vrakja nazad :) ja nervira samo, a prasanje e dali nesto pravi,cisto eve me koj sum, so ja diga cenata.

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.