Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.729
    Допаѓања:
    322.849
    Од што да се плашиш ?!
    Ама немаш потреба.
    Постави си цел....незнам каква е ситуацијата и приликите, ама пример ќе ти дадам:
    - додека се видиме нареден пат ќе ги исположам испитите и ќе бидам слободна да си уживаме
    - додека се видиме ќе ослабнам 15 кг и ќе вежбам
    -додека се видиме ќе ги завршам сите работи во врска со станбен кредит.
    ....
    ...
    Постави си задачи кои ќе те оттргнат од љубомора и лоши мисли.
    Направи си ситни и напорни задоволства кои ќе те одржуваат во живот додека го чекаш.

На ku4ence, dayla, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Strong25didi

Strong25didi Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    14
    Dobra zadaca ti blagodaram premnogu i toj mi go kazuva istoto ....se nadevam deka ke uspeam

На CrazyGirl15 и referentka им се допаѓа ова.
  3. Leat

Leat Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.077
    Имам сериозна потреба од помош. Дури помислувам дека треба стручна помош да побарам зашто ова ми се чини како да не е нормално. Премногу сум љубоморна, во врски. Во сите до сега ми се случувало истово и многу од нив завршиле заради тоа. Јас сум раскинувала бидејќи веќе не сум можела да ја трпам болката предизвикана од љубомора. Сум имала дечковци кои биле ужасни кретени а јас сум премногу чувствителна и не знам дали тоа се одразило на мене да станам ваква.
    Моментално сум во стабилна врска, дечкото е неверојатно добар, најдобар кон мене и се плашам дека со моите чувства ќе упропастам се. Имаме разговарано дали сме љубоморни и јас имам кажано да, љубоморна сум и он некогаш ме зафркава за тоа. Никогаш не ми дал повод за љубомора во смисла да сум го фатила да пишува, флертува или искача со некоја и знам дека ме сака. Пред некое време бевме излезени и видовме две девојки се шетаа и он ми вика види колку е висока девојкана и јас реков да, баш е згодна и он не знам од што поттикнат, дали од тоа што знае каква сум или од друга причина или пак јас некако сум изреагирала чудно бидејќи не бев баш свесна во моментот ме праша дали сум љубоморна ама така со насмевка беше и после тоа прашање јас како ради тоа да станав љубоморна. Се почувствував прелошо ама не му кажав ништо. И се уште немам разговарано со него за ова и не знам дали да разговарам, знам дека е детски и глупо, се срамам од себе си што јас на 23 години го пишувам ова, се чувствувам јадно но откако се случи ова јас постојано плачам и се плашам да не отиде се во правец како со претходните врски.
    Барам совет да ми кажете како да ја надминам љубомората? Дали ова е нешто на што треба да се реагира иако јас самата знам дека не е и дали да разговарам со него за тоа како се чувствувам?

На eliesaab, candy.cane и piksooki им се допаѓа ова.
  4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Љубомората е нормална во одредени "дози". Разговарај со психотерапевт, мораш да го ставиш тоа под контрола или ќе изгубиш многу заради тоа

На buba4e89, Leat и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. DenaM

DenaM Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    234
    Ѕаборави на минатото и немој да си толку осетлива, не е причината ѕатоа што немаш самодоверба него ѕатоа што не ти чинат партнерите. не реагирај на глупи провокации дури имоѕеш тоа да му го речеш и плус речи му ке ти коментрирам и ја ѕа јаки дечковци и ке видиш што ке рече исто уз шала. пошто сум љубоорна ти текнува, и ти ѕбори ѕа некој јаки што се, пошто очигледно дечкото те провоцира намерно, иначе има парови тоа на шала си го коментираат кога ке видат некоја убава девојка или дечко ко јака е да да јака е и сл. е сега да не се претерува доволно е толку. немаш потреба од неверојатно добар и најдобар и сл. епитети ѕа дечкото, ти секогаш се на пиедестал.

На Leat му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.070
    Spored mene mora da ima mala doza na ljubomora;)

7. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    Обично секој втор е љубоморен човек, но со граница. Мое мислење е да разговараш со психолог. Овдс голема помош нема да добиеш. Утре и ќе треба да се мажиш...а ако не си го надминала проблемот, тешко нему/тебе.

На Leat, Alisa22 и WildMk им се допаѓа ова.
  8. MarijanaKolevska

MarijanaKolevska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2019
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    346
    Поради "еволуциски" причини љубомората е сосема нормална. Да не навлагам во биологија, историја, антропологија, мислам дека е доволно јасно:) Но преголема и пречеста љубомора е како "болест" и е знак дека нешто треба да се смени. ОДМА

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    Што им предложуваш да сменат?

10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    25.370
    Дај друго дете :D .

Се шегувам . Јас сум љубоморна , но во мала количина . Маж ми често ме задева бидејќи имам вишок килограми и многу често кукам дека сум дебела , и често вели види колку е згодна . Јас му намигнувам и велам : Немој да ослабам за твој инает да видиш кој е згоден :D . Мене и вака дебела ме загледуваат , ако ослабам ќе треба обезбедување на врата да ми ставиш :P .

Секако , ова е најчесто кажано онака на шала , не дека сериозно го мислам тоа . Впрочем ако го мислев , до сега ќе бев мис универзум направена :D .

На candy.cane, hermosa, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. FireSagittarius

FireSagittarius Нов член

Се зачлени на:
    4 јуни 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Девојки исчитав неколку страници од темава, и гледам дека сте во право.
    Дали би љубомореле доколку дечко ви не ви дава внимание и наместо да се грижи за вас се грижи за други повеќе?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.258
    Да.
    Ако не му сум сега на прво место, мала е шансата после 30 години да му бидам.

На crimson, Dust, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.742
    Допаѓања:
    19.446
    Јас често пати и потенцирам и гледам што повеќе време да бидиме заедно и правиме заеднички нешта, но се со граници. Во текот на денот понекогаш морам да излезам со другари на кафе или да ми го почитува времето што ми е за фитнес или други активности како гледање на филмови/серии или ако работам нешто по дома.

Сепак се трудам што е можно повеќе да и дадам внимание, а исто и таа мене.

Најпрвин што треба е сеа на некој начин ти да не се сомневаш и тој да ти докаже, па да тече повторно врската (како што треба).

Инаку ако не го добивам тоа што го добивам моментално, секако отворено би прашал и кажал што ме мачи, па ако има желба и и значам нешто ќе средиме.

На candy.cane, CrazyGirl15 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. Marina*F

Marina*F Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    267
    Нормално ти е да си пишува со која било? Дури да си запознава женски со допишување што претходно ги исполајкнал?

На candy.cane и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  15. Mollami

Mollami Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    297
    Љубоморна сам ама тој е пољубоморен од мене...не сакам да замарам цело време кај оди и со кој е ама тој си има навика кога ќе излезам по 100 пати да се јави..јбг

16. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    565
    Ljubomorata e samo bolest, taa nema da ti pomogne da go sprecis deckoto da odi so druga, ako e resen, samo nervozi ke ti ostanat.

На WildMk, candy.cane и Leat им се допаѓа ова.
  17. Any05

Any05 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    364
    Мене ми треба совет. Сакам да поразговарам со некоја ако е слободна нека ми пише :)

18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.752
    Допаѓања:
    172.969
    Пиши на темава..ќе добиеш повеќе мислења. Затоа и постои форумов, не за да барате некој во лп да ви пише :)

На crimson, candy.cane, Animali и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Any05

Any05 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    364
    Пред некое време дознав дека едно девојче му пишува на дм, но и тој и враќал.. со неа се знае само 1 месец и вика дека му е другарка и цела група што се дружат нонстоп се излезени.. Поради моите сомнежи излегов и јас неколку пати со нив и не приметив ништо лошо, тој ме убедува дека нема ништо како што сум можела да приметам од тоа како се однесувале додека се излезени и дека се навредил од тоа што сум немала доверба. Заедно сме долго време и сите знаат, се понаша супер со мене и кога бевме со друштвово неколку пати цело време си беше до мене прегрнати бевме. Но, зошто би пишувал со некој и како така се блиски само за 1 месец, ужасно ми смета ова не знам дали е до моја љубомора и претерувам или нема потреба да се грижам за ова. Совет?

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.423
    @Any05 Отворено разговарај, штом ти смета. Но, не го напаѓај. И самата велиш дека не си приметила ништо лошо, а и сите ве знаат како пар.
    Партнерот може да има и другари и другарки, тоа е нормално.

По што заклучи дека се блиски? Се допишуваат 24/7, го крие допишувањето од тебе, ти како дозна за истото, ја прочита содржината на пораките? :?:

На crimson, WildMk, Any05 и 3 други им се допаѓа ова.