Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    :rofl::rofl:
    Во аптека кај мајка ми дошол соученик од основно со жена му и се испокарал со жената у сред аптека зошто така ја гледал мајка ми, па зашто правеле муабет, па зошто она го гледала и му зборела. :rofl: Боже ме сачувај :D
    Не е детска работа и 50г има вакви. :worried::rofl::rofl:

Инаку, според мене е глуп проблемов. Ја со најдругар на дечко ми по 2ч сами на тел збориме и лекции раскажуваме пошо ми е колега, а преку дечко ми го упознав, па не глеам дечко ми досега да правел некој проблем и да сумља нешо у нас. :^)Можда и него ќе го прочитам на фемина "другарите ја замараат женска ми help". :^)

Ако имаш доверба и гола да му се соблече и пушта некоја другарка, тој ако те сака не би те изневерувал нели. Бар ја така мислам. Не е мало дете, па да го контролирам, џабе ако нешо сака да направи како ќе го спречам...
    Добро твојот 16г е и тогаш машките малку понесозреани се ама не и сите, секако има исклучоци.
    Проблемот е што така ти зборат тебе исмејувачки, па според тоа мислам дека не би требало да се дружиш со нив едноставно. А, на дечко ти ќе му објасниш дека не ти одговараат, а тој би требало да те разбере и да прекинете да излегувате со нив.
    Зашо сами не си излегувате, постојано ли сте со овие? :^)

П.С а и шо ако го викаат по име или мислиш дека ич не треба друго женско да му се обраќа?

На Moon.Girl, MrenaRiba, BlackMistery и 11 други им се допаѓа ова.
  2. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.161
    Допаѓања:
    5.378
    Реално, ако некој сака да те изневери, ќе те изневери и без да му зборуваат и да му се „пикаат“ други девојчиња, туку тој ќе им се пика нив нели.. Таква работа не можеш да спречиш, и не е коректно ни да го контролираш и да му диктираш со кој да прави муабет или не. Ако него му е дојдено до изневерување колку сакаш контролирај го - пак ќе изневери. А ако не сака, и miss world да му се пушта, тој ќе остане верен. Немој за џабе да си се нервираш, и тебе ни е непријатно така, и него. :)

На BrainDamage, CrazyGirl15, noteforself и 3 други им се допаѓа ова.
  3. BrokenWings16

BrokenWings16 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    61

Ее да во право си, боље ми годи негово друштво, отколку ова..И баш синоќа ги прашав шо толку по дечко ми, и кога кажав дека мене ме сака, сеедно му е за другите, они почнаа да се смеат мислам дека го спомнав ова, уште кога побарав совет.

4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    А не дај Боже да прозборат :wasntme: :rofl:
    Или со некоја келнерка во кафич 8-| :rofl: Девојката ќе нарачува :D

На Jana06 и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  5. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.912
    И како ги праша? Му се пуштате на дечко ми? И мене да ме праша така некоја ќе прснам од смеа.

На Regina.Phalange, poppie, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Мене да ми дојде другарка и да ми рече 'Дечко ми мене ме сака, сеедно му е за другите' ќе и кажам wtf, ок супер за вас. Не знам ни што да ти искоментирам, многу посесивно делуваш може и да те заебаваат намерно зашто очигледно некои прости девојки се.

Немате ли некој паметен муабет кога ќе седнете сите заедно или се мора да се врти околу дечковци?

На BrokenWings16, cresa-jagoda, candy.cane и 6 други им се допаѓа ова.
  7. BrokenWings16

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    61

Епа и јас знам дека се заебаваат намерно, ама зборев со дечко ми сега, и ме разбра

8. BrokenWings16

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    61
    Нее реков што сите сега за дечко ми зборите, што толку по него ии они се смеат..

9. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.227
    Мислам дека почнале да се зезаат на твоја сметка. Всушност, сфатиле дека се лутиш кога зборат за дечко ти, па намерно го прават тоа. Мислам дека проблемот е во тебе. Или имаш слаба самодоверба па сметаш дека не го заслужуваш дечко ти или си премногу заљубена во него што е премногу очигледно и здодевно. Поработи малку на себе. Ако не се овие девојки и ако не е овој дечко, ако се однесуваш исто, сите исто ќе се однесуваат со тебе. На крај ќе му здосадиш на кој било дечко без разлика колку и да те сака.

На cresa-jagoda, candy.cane, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  10. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    565
    Kade ima ljubov ima i ljubomora.

11. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Е од ова си патиме.
    Не, љубовта нема врска со љубомората. Љубомората е резултат на несигурност и најчести потреба за контролирање. Не мора да сакаш некој за да пукаш од љубомора.

На noteforself, poppie, SURF и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Мене другарка ми има кажано дека кога ќе има дечко ќе го контролира, ќе го следи, ќе му бара пасворди...нема да сумња она, све да си има на чисто. Еве сакам да мислам дека се заебава. Досега само неколку кратки врски имаше. Ама кога ќе фати дечко за стално стварно се надевам нема да прави така.

Туку зашто коа машко е љубоморен за глупости го колнете и пцуете, а обратна ситуација ви е хахахахахахахаха....?

На banne1 и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  13. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Не знам дали прашуваш за темава или општо, ама мене и женски што се болно љубоморни ми ја креваат косата. Реакцијата ми зависи од случката.

Другарка во првата врска беше претерано љубоморна, таква беше и со другарките додуша. Ама чим видов дека таа се промени, верувам дека можат сите.

На poppie и Tan4ence им се допаѓа ова.
  14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Како ќе има таа другарката дечко за стално кога никој нема да ја трпи таква
    Со тој памет секоја врска ќе и е кратка

На poppie, tinka-mace и Tan4ence им се допаѓа ова.
  15. BrokenWings16

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    61
    Здраво не е слаба самодоверба, туку непочитување кон мене, и сами да седиме, трчаат по нас. Се надевам еден ден ќе пораснат ‍♀️‍♀️

16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Досега тие врски ѝ биле онака лабави, без сериозни намери, па немала време ни да ја истакне љубомората ако воопшто ја има:?:
    Башка во повеќето она раскинала пошто ко што ми вика не ѝ одговарале. Едниот мене ми се пушташе:drunk:

17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.331
    Допаѓања:
    126.094
    Секако дека по име ќе го викаат.На толку млад како инаку... :D
    Види,некои луѓе немаат задни намери,ама пак несвесно можат да повредат некого со нивните постапки.Зезањето си има граници.
    Разговарај со другарките и кажи им дека нивното однесување ти смета.
    За дечко ти не се секирај.Ако стварно те сака и милион да му се лепат,тој ќе ги игнорира.Поминувај повеќе време со него и не се замарај со тоа што прават тие.

На candy.cane и BrokenWings16 им се допаѓа ова.
  18. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.527
    Допаѓања:
    12.706
    Јас еднаш пробав вака со дечко ми да видам до каде можам да одам со него, во однос на барања, љубомора искажување итн. итн.
    И он само ми пиша извини, ама јас тебе нема да ти дозволам да ме контролираш и да ми кажуваш што да правам. Така да, ако дечкото си се цени самиот себе нема да дозволи некоја таму да си лечи комплекси врз него, и уште одма ќе ја откачи....

На tinka-mace, IRBBB и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Ако за едно одење во аптека, женава побудалува, мене ми е жал за тој човек како ја трпи и дома и сегде. Вака изгледа за смеење, ама во позадина не е ич.

Сериозно, треба стварно да си нетокму и не треба да си во врска или брак ако љубомориш за вакви работи.

На noteforself, candy.cane, poppie и 2 други им се допаѓа ова.
  20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    25.378
    Страшно какви љубоморни постојат . Па ако е така , јас треба да си се врзам со еден ланец за мм , и каде тој таму и јас (facepalm) . Колку колешки има , за другарки од маало и од училишните денови ич да не зборувам , дури повеќе од мене :rofl: . Таа со аптекарката да му е жена на мојов , мислам дека би бил мртов до сега :rofl: .
    Тој има повеќе другарки девојчиња ( и другари има ама не толку ) , а јас пак со мажите ми оди муабетот , и имам само две другарки женски , друго све машки :rofl: . Ако љубоморевме така ехее ..

На LITIUM, candy.cane и SURF им се допаѓа ова.