Во аптека кај мајка ми дошол соученик од основно со жена му и се испокарал со жената у сред аптека зошто така ја гледал мајка ми, па зашто правеле муабет, па зошто она го гледала и му зборела. Боже ме сачувај Не е детска работа и 50г има вакви. Инаку, според мене е глуп проблемов. Ја со најдругар на дечко ми по 2ч сами на тел збориме и лекции раскажуваме пошо ми е колега, а преку дечко ми го упознав, па не глеам дечко ми досега да правел некој проблем и да сумља нешо у нас. Можда и него ќе го прочитам на фемина "другарите ја замараат женска ми help". Ако имаш доверба и гола да му се соблече и пушта некоја другарка, тој ако те сака не би те изневерувал нели. Бар ја така мислам. Не е мало дете, па да го контролирам, џабе ако нешо сака да направи како ќе го спречам... Добро твојот 16г е и тогаш машките малку понесозреани се ама не и сите, секако има исклучоци. Проблемот е што така ти зборат тебе исмејувачки, па според тоа мислам дека не би требало да се дружиш со нив едноставно. А, на дечко ти ќе му објасниш дека не ти одговараат, а тој би требало да те разбере и да прекинете да излегувате со нив. Зашо сами не си излегувате, постојано ли сте со овие? П.С а и шо ако го викаат по име или мислиш дека ич не треба друго женско да му се обраќа?
Реално, ако некој сака да те изневери, ќе те изневери и без да му зборуваат и да му се „пикаат“ други девојчиња, туку тој ќе им се пика нив нели.. Таква работа не можеш да спречиш, и не е коректно ни да го контролираш и да му диктираш со кој да прави муабет или не. Ако него му е дојдено до изневерување колку сакаш контролирај го - пак ќе изневери. А ако не сака, и miss world да му се пушта, тој ќе остане верен. Немој за џабе да си се нервираш, и тебе ни е непријатно така, и него.
Ее да во право си, боље ми годи негово друштво, отколку ова..И баш синоќа ги прашав шо толку по дечко ми, и кога кажав дека мене ме сака, сеедно му е за другите, они почнаа да се смеат мислам дека го спомнав ова, уште кога побарав совет.
Мене да ми дојде другарка и да ми рече 'Дечко ми мене ме сака, сеедно му е за другите' ќе и кажам wtf, ок супер за вас. Не знам ни што да ти искоментирам, многу посесивно делуваш може и да те заебаваат намерно зашто очигледно некои прости девојки се. Немате ли некој паметен муабет кога ќе седнете сите заедно или се мора да се врти околу дечковци?
Мислам дека почнале да се зезаат на твоја сметка. Всушност, сфатиле дека се лутиш кога зборат за дечко ти, па намерно го прават тоа. Мислам дека проблемот е во тебе. Или имаш слаба самодоверба па сметаш дека не го заслужуваш дечко ти или си премногу заљубена во него што е премногу очигледно и здодевно. Поработи малку на себе. Ако не се овие девојки и ако не е овој дечко, ако се однесуваш исто, сите исто ќе се однесуваат со тебе. На крај ќе му здосадиш на кој било дечко без разлика колку и да те сака.
Е од ова си патиме. Не, љубовта нема врска со љубомората. Љубомората е резултат на несигурност и најчести потреба за контролирање. Не мора да сакаш некој за да пукаш од љубомора.
Мене другарка ми има кажано дека кога ќе има дечко ќе го контролира, ќе го следи, ќе му бара пасворди...нема да сумња она, све да си има на чисто. Еве сакам да мислам дека се заебава. Досега само неколку кратки врски имаше. Ама кога ќе фати дечко за стално стварно се надевам нема да прави така. Туку зашто коа машко е љубоморен за глупости го колнете и пцуете, а обратна ситуација ви е хахахахахахахаха....?
Не знам дали прашуваш за темава или општо, ама мене и женски што се болно љубоморни ми ја креваат косата. Реакцијата ми зависи од случката. Другарка во првата врска беше претерано љубоморна, таква беше и со другарките додуша. Ама чим видов дека таа се промени, верувам дека можат сите.
Како ќе има таа другарката дечко за стално кога никој нема да ја трпи таква Со тој памет секоја врска ќе и е кратка
Здраво не е слаба самодоверба, туку непочитување кон мене, и сами да седиме, трчаат по нас. Се надевам еден ден ќе пораснат ♀️♀️
Досега тие врски ѝ биле онака лабави, без сериозни намери, па немала време ни да ја истакне љубомората ако воопшто ја има Башка во повеќето она раскинала пошто ко што ми вика не ѝ одговарале. Едниот мене ми се пушташе
Секако дека по име ќе го викаат.На толку млад како инаку... Види,некои луѓе немаат задни намери,ама пак несвесно можат да повредат некого со нивните постапки.Зезањето си има граници. Разговарај со другарките и кажи им дека нивното однесување ти смета. За дечко ти не се секирај.Ако стварно те сака и милион да му се лепат,тој ќе ги игнорира.Поминувај повеќе време со него и не се замарај со тоа што прават тие.
Јас еднаш пробав вака со дечко ми да видам до каде можам да одам со него, во однос на барања, љубомора искажување итн. итн. И он само ми пиша извини, ама јас тебе нема да ти дозволам да ме контролираш и да ми кажуваш што да правам. Така да, ако дечкото си се цени самиот себе нема да дозволи некоја таму да си лечи комплекси врз него, и уште одма ќе ја откачи....
Ако за едно одење во аптека, женава побудалува, мене ми е жал за тој човек како ја трпи и дома и сегде. Вака изгледа за смеење, ама во позадина не е ич. Сериозно, треба стварно да си нетокму и не треба да си во врска или брак ако љубомориш за вакви работи.
Страшно какви љубоморни постојат . Па ако е така , јас треба да си се врзам со еден ланец за мм , и каде тој таму и јас . Колку колешки има , за другарки од маало и од училишните денови ич да не зборувам , дури повеќе од мене . Таа со аптекарката да му е жена на мојов , мислам дека би бил мртов до сега . Тој има повеќе другарки девојчиња ( и другари има ама не толку ) , а јас пак со мажите ми оди муабетот , и имам само две другарки женски , друго све машки . Ако љубоморевме така ехее ..