Нема ништо страшно да се дружиме со спротивниот пол. Ја видов дискусијава, и ме интересира една работа. Што значи ова "ви оди муабетот" ? Прашањето ми е, до каде одите со муабетот? И дали би биле љубоморни доколку дечко ви/девојка ви има провокативни муабети со другари/ки (живо, месинџер, општо..) ? Под провокативни не мислам на праќање голотии од себе си, туку нешто како "зафрканција", но сепак праќање голотии? Јас имам видено такво нешто од мојата девојка (нејзин другар и пратил), и искрено мене тоа не ми се допаѓа, а и зависи "зафрканцијата" во кој контекст е пратена и кога, нели? Би дозволиле вие вакво нешто?
Во тоа " ни оди муабетот " спаѓаат муабети за се и сешто , исто како со другарка што би правела муабет ( конкретно за себе кажувам ) од муабети за автомобили и мотори до секс и интима . До сега не ми се случило да праќам голи слики ни на женско а камо ли на машко другар . И од маж ми до сега не сум сретнала такво нешто .. Веројатно би ми било чудно , и би ги држела " на око " некое време , ама очи да им ваѓам - нема .
Dali e ljubomora vo granici na normala ili e malku preterano negovoto odnesuvanje? Ako se slikam da mu pustam nekoja slika, mi veli ne sum se oblekuvala taka so nego koga sum, a ne e tocno, i vtoro niz razgovor mi veli "se gleda se si izlezena" a ni sama ne sum svesna kaj sum tolku izlezena. Sto mislite?
Не е нормално , премногу е . Прво , не те поседува за да ти кажува за облеката . Второ , шетањето и излегувањето е твоја работа , ако си во можност зошто да не шеташ ? Тоа по автоматизам за него значи дека си со друг дечко ? Може со мајка ти и со татко ти си , Божее .
Јас како личност не сум љубоморна и не поднесувам некој љубоморен да е со мене. Некако токсично ми е. Ме ограничува. Јас сум динамична личност и нон стоп сум во движење и таман работа ако трпам некој љубоморен. Нема потреба од љубомора, ако ти е нешто сомнително, постои разделба. Ни први ни последни што се разделиле. Ама љубомора? Во никој случај! Со еден долгогодишен другар почнавме да бидеме нешто повеќе последнава година. Арно ама баткава последниве 3 месеци пука од љубомора. Сум се вратила во родниот град на викенд и овој одма прашува "Со кого си на кафе?", "Со кого излезе да спортуваш?". Wow! Па ако ми беше за неверства, пред негови очи ќе го изневерував. И во последно време намерно му кажував со кој колега сум се сретнала за да ја гледам неговата реакција и да се шегувам малку . Глупчо! Па пред недела дена го шутнав. Се чувствувам многу релаксирано. И да ми бил некој симпатичен, згоден, доколку ми љубоморни, ми станува антипатичен. Едноставно таква ми е психата.
Mislev nikogas nema da bidam so ljubomoren tip, ama i toa se sluci, sreka kratko traese. Se pocna ubavo, vaka da si pomislis tipot bolno ljubomoren? Ne, nema sansi Pocna da mi bara lozinki od site socijalni mrezi kao demek da sme funkcionirale normalno. Iako jas ne mu ni barav takvo nesto. Pomina toa. Pocna da se rasprava so mene. Sakav da izlezam so drugarki. Znaese da mi se javi na kamera za da vidi kogo ima pokraj mene. Koga ne bev pokraj nego, nesakase da se doteruvam. Nesakase da se druzam so licnosti od sprotiven pol. Potoa, pred da izlezam na kafe da sum go prasala nego, da ne zboram za disko i kafani.. Znaese da mi se javi i da ne mu krenam, ednas spiev.... Se raspravase so mene zasto ne sum go slusnala telefonot. Neznaete kako mi uleta vo zivot, kako najdobriot, najpametniot, najgrizliviot covek koj sum go zapoznala. Kako da sum go cekala otsekogas. Potoa, napravi da se zatreskam tolku jako, i na nekoj nacin izigravse zrtva. Se obiduvav da mu pomognam i se toa, dodeka toj bil toj so mi mati raboti zad grb. Nemojte da se obiduvate po sekoja cena da opravuvate lugje, na krajot vie ke ste povredeni.
Еден совет, додека не си сигурна во некого не се врзувај! Не се затрескувај! И да, неможеш никого да промениш, доколку на почеток увидиш дека нешто не ти одговара кај личноста во однос на карактерот подобро не продолжувај, едноставно барај нешто подобро, некој за кој ќе утврдиш дека ти одговара и со кој ќе се чувствуваш убаво.
Љубомора е добро да се има во секоја врска ,али ако е претерано тогаш не е во ред.Инаку не верувам дека постои некој да нема барем малку љубомора.
Луѓе, не знам што се случува со мене... Постојано барам ,,во јајцето влакно", наоѓам нешто за да се лутам и да се нервирам, буквално цело време солзи на очи ми идат. И покрај сè што прави за мене цело време една иста мисла - ,,не ме сакааааа!!!!!!"
Зошто мислеш дека не те сака? И не е убаво да бидеш премногу љубоморна, некој колку и да те сака, еден ден ќе му дојде преку глава и ќе ти раскине.
Имаш ли некој бивш што направил да изгубиш доверба во него? Багажот од минатите врски не го носете у новите. Од сам старт ја носите кон пропаст.
Очигледно е дека си љубоморна, а очигледно е дека може да ти раскине ако продолжиш со истото. Никој нормален не сака да се гуши со вакви работи од партнерот. Но, се се средува, така и ова.
Здраво, Во секоја врска има љубомора, но сето тоа е во ред ако е во мала доза. Викаш дека дечкото те почитува и сака, но пак нешто те копка !? Имам колешка чија врска цвета, од добра подобра...но другарките нејзини цело време и збореа како машкото е машко и не може да е мирно па да бара некоја ,,трага,, односно дека не е можно да не си пишува со друга. Демек нормално било да си пишуваш и со други сите така правеле. Од секој ден исти муабети колешката стварно почна да сумња и влезе како во потсвеста тој муабет па бараше во фоловерс на инста, па лајкови , почна сама да си измислува сцени во главата иако така не беше. На крај врската ја доведе до знак прашалник и сега се бори за истата. Така да, мој совет ти е да не бараш беља таму каде што ја нема. Поздрав