Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубомора во врската

Дискусија во 'Врски' започната од kate, 19 ноември 2009.

1. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Никогаш не те лаже потсвеста тоа биди сигурна сигурно има нешто штом не се чустуваш сигурно со него.

2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.677
    Допаѓања:
    79.747
    Не мора да значи. Што може да има за да не се чувствува сигурно кога тој не и' дал никаков повод ни причина, туку во глава само си става непостоечки работи? Не е секогаш ,,еј штом имаш претчуство, готово, тоа е така".

На Kalince1996, Mishela, ForeverYoung и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Не се ни претчувства, тоа си се сопствени несигурности кои постоеле и пред врска, ама во врска дошле до израз.

На Kalince1996, poppie, Bitter-Sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Од искуство знам дека внатрешниот глас никогаш нелаже колку и да звучи просто, така е можеби е одличен манипулатор тој па оваа неможе да препознае и почнува да се обвинува себе дека она е крива зошто чуствува несигурност, со прав човек неможеш да чуствуваш несигурност ТОЛКУ.

На Indiegurl, eliesaab и Elf им се допаѓа ова.
  5. busybee

busybee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.853
    И те како може да чувствува несигурност и со прав. Знам случаи каде била варана од минат дечко и не може едноставно да верува на сегашниот, иако човекот е добар и ја чува ко капка солза. Еднаш чим некој те изгорел, многу е тешко доверба пак да имаш.
    Нјабитно е тоа што она ја препознава нејзината љубомора како проблем. А прифаќањето дека тој проблем постои кај тебе, е првиот чекор за да најдеш решение.

Последна измена: 7 јануари 2021
    На ForeverYoung, martovsko cveke, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Кај што има чад има и оган, јас мислам дека со прав човек неможеш да почуствуваш несигурност и несамоувереност, сигурно имале ситници кои сега излегла ситуацијата на површина и таа сумја.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    1.049
    Ако сака да ве изневери, НИКАКО нема да го спречите. Со гушење и љубоморење полошо ќе направите и ќе бега од вас, ќе се крие за сѐ и сешто и ќе се дистанцира. На вибер постои hidden chats, сега гледам на инста има нешто vanish mode во разговорите, и пасворд да му имате џабе е сѐ, значи никако нема да дознаете и да го контролирате.. Уште еднаш ќе кажам, тој што е решен да изневери ќе изневери, на овој или оној начин.

На gio.gio, bertold, Bipolar и 14 други им се допаѓа ова.
  8. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.409
    Допаѓања:
    9.373
    Здраво женски. Можеби ќе ме сфатите погрешно но немам на кого и сакам овде да кажам. Што мислите за следење на инстаграм страници со голи девојки? Не знам ми ја уништува самодовербата тоа некако, многу неубаво се чувствувам. Дали е нормално? Можеби да сум во процес на созревање но ми пречи искрено. Имаше тргнато па додаде пак некои такви. Го познавам добро веќе 2 години сме заедно но не знам се сомневсм некако. Ваше мислење? Без напаѓање ве молам.

На aleksandarce97 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Да си разговараш пак со дечко ти дека ти пречат.
    Ако ти е за утеха еден лајк и фоловер на инста не значи ништо, за разлика од тоа што сѐ сте поминале заедно.

На Leat и angelche16 им се допаѓа ова.
  10. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.409
    Допаѓања:
    9.373
    Не знам како да му кажам се лути ако му спомнам

11. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Во живо.
    Приметив дека пак си заследил нешто, колку сакаш лути ми се не ми е убаво.

На Leat, angelche16 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Нема зашто да те напаѓа некој. Јас мислам дека сите машки се такви и се манијачат, едноставно природно е.И тоа не значи дека он тебе не те сака или не му се допаѓа како изгледаш. Немој така да мислиш те молам.Ама ако ти смета кажи му слободно директно. На крај карева може само да ги гледа :D едит: заследи и ти некои типови.

На t.a.m и angelche16 им се допаѓа ова.
  13. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    За секоја заследена нова разголена женска ти заследи 4 нови мускулести набилдани типови па ќе видиме како он ќе се чувства :) ако ти спомне лути се и ти :) .

На Indiegurl, edna_malecka, Guns N` Roses и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Да не можеш да разговараш отворено за работи кои сметаат, тоа е големо црвено знаменце.
    Без разлика која е причината, самиот факт што не се сослушува и се лути, он фактички проблемот го врти на тебе, па нареден пат да не смееш да прашаш.
    На сите ни сметаат различни работи, така да ако ти е тебе тоа проблем, нема друг начин освен да разговараш.

На gio.gio, kim.k, noteforself и 12 други им се допаѓа ова.
  15. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.409
    Допаѓања:
    9.373
    Зборував денес и ми вика мој инстаграм што сакам ќе правам и што сакам ќе следам не може да ми кажеш јас кого да следам. А јас за инат заследив страници со момци вчера и се налути господинот. Ми вика или немој повеќе да ми спомнуваш што да следам или барем кажи да го деактивирам цел, не сум во затворот туку во врска. Тоа е што ќе прам..

16. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Ништо повеќе не му спомнувај , заследувај си и ти ако ти рече нешто однесувај се исто како он што се однесува :D. Налути му се кажи му дека е твој Инстаграм дека ќе правиш што сакаш и не дозволувај да те манипулира , ако не грешам мислам дека те имам читано дека он е постар од тебе па може мисли си фатил помала девојка па ќе ја лаже како му одговара.

На noteforself, buba4e89, cavalli и 7 други им се допаѓа ова.
  17. DenicijaNaPetre

DenicijaNaPetre Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2020
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    521
    Сметам дека проблемот не е во тоа што тој следи, туку во тоа што она што за него е оправдано за тебе не е и уште повеќе што не можеш ко чоек муабет да си напраиш, со други зборови комуникација 0, пошо и добро и лошо да е за сè е потребен здрав разговор...

На thelittle17, Peperutce1115, edna_malecka и 7 други им се допаѓа ова.
  18. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Многу, многу дрзок, некултурен и незрел тип на разговор има типов. Мене тоа би ми било поголем проблем во врска од тоа кој заследува. А и тоа би ми засметало, ама на втор план оди штом тој вака се понаша..

На Kalince1996, noteforself, thelittle17 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.751
    Допаѓања:
    19.522
    Главниот проблем не е толку сериозен, колку со е сериозен проблем неговиот карактер и како се справува со дадените ситуации. Себично и просто.

Тој може, а ти не. Не сакам да навлегувам во детали околу иднината, но ако има таква призма на гледање знаеш колку ќе ти бидат мали границите за било што и колку ќе ти се смалуваат, ако тој одлучи ?

На gio.gio, noteforself, thelittle17 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Тој се налутил, а истото го прави. (facepalm) Не е нормално да го контролираш постојано, да гледаш кого следи, на кого става лајкови, ама кога нешто му пречи на другиот во врската треба да размисли што зборува и како се однесува, не вака да манипулира и уште вината на тебе да ја префрла. Треба да има почит и разбирање кон другиот, да направи сериозен муабет за да реши каков било проблем во врската, а не секогаш да биде по негово. Со ваков однос кон тебе, ништо нема да се постигне.

На Maria.Fernanda, noteforself, IRBBB и 5 други им се допаѓа ова.