Не си смотана. Премногу си свесна за околината. Малку на себе гледај. Ти си најбитна во твојата приказна.
I da sme ljubomor i i da e toa normalno ili ne da se vozdrzime od ispadi i komentiranje i da go zacyvame zenstvenoto vo nas i da bideme mudri. Jas koga ke poglednam naza si vikam kolku nisko sum se spustala i sama sum di pra ela da se osekam mizerno a ema potreba od nisto od toa. Da rabotime ma sebe i da izbegavame da se degradirame zosto cuda se slucuvaat koga ne dozvolyvame da sme isprobovirani. A ako veke nemoze da se istrpi nestoto ostavi prostor i polaadno ponasanje so partnerot
Не се согласувам баш. Ако си љубоморен/на, или има нешто, или имаш проблеми со самодовербата. Како и да е, љубомората не треба да се потиснува и треба да се најдат причините зошто е присутна.
Da rabotime ma sebe i da izbegavame da se degradirame zosto cuda se slucuvaat koga ne dozvolyvame da sme isprobovirani. Go napisav nestoto tuku najcesto e bex pricina filmot stvoren vo mozokot nas i da ko so napisav gore ako si rabotime na sebe ke sme zadovolni so sebe. A ako veke ima pricinaa razgovor e najdobro. Nemozis ljubomora da potisnis mojs da ja pobedis❤
За мене е неприфатливо да ми диши во врат некој.Јас сакам слобода и истата ја давам.Не сакам да проверувам телефон или да ми проверува.Исто така не сум должна да давам објаснување за секој чекор што го правам.
Имам проблем. Многу сум љубоморна во врската. Секогаш кога дечко ми ќе излезе почнувам да си правам филмови во глава и да му досаѓам значи кога излегува буквално не функционирам само на тоа мислам. Инаку никогсш не ми дал причина за да се сомневам. Секогаш мислам дека ме лаже, дека нешто крие, дека ќе најде подобра, попаметна. Се нервирам и не сакам така да е зошто и нему му правам притисок и не му е убаво со мене. Мислам дека ова е вака зошто немам самодоверба. Совет како да поработам на самодовербата и да не бидам толку љубоморна? Зошто вака ај што го мачам него и сама себе се мачам.
Добро е што си свесна дека е до тебе и твојата самодоверба, посебно затоа што зборуваме за ситуација каде што не ти дал повод дечкото да се сомневаш. Работи на себе, само така ќе ја подигнеш самодовербата. Ако сте во врска, тоа не значи дека треба 24/7 од времето да бидете заедно. Тоа според мене не е ни здраво. Прави нешто што те исполнува, а не е поврзано со него. Искочи и види се со твоите пријатели и друштво, читај книга или вежбај, буквално исполни си го сама времето како што ти одговара и пробај да уживаш во тоа.
Ништо не е ако има малку љубомора, нормално е. Ама кога станува опсесија, тогаш е веќе проблем. Ако не му веруваш на дечкото, најди си нов.
После тоа што сум видел што женските може да направат дур се во врска (лажење, криење, флертувањер со други машки, "излегување само на кафе", другар ми е) мора малку да се проверува. Се што е претерано секако нечини.