Ова е и повеќе од причина за раскинување, не знам како уште си со него. Дечкото е психо и болно љубоморен. Освен стои подалеку од такви и одма раскини му немам друг совет.
Ти паднал голем камен од срце. Јас ќе ти пишав да ми купиш една топка , да му кажиш да иде да ја тропа и да му раскинеш. Арно ама додека исчитам сите коментари, веќе сте раскинале. Сега next step од негова страна ќе биде, т.е. ќе проба да се смирите, демек ќе се смени, а ќе биде полошо и полошо. Еднаш прочитана книга, секогаш ќе има ист крај. Гуд лак
Многу добро, само немој да остануваш во контакт со него, да не пробува да те убедува или да ти префрла вина па да ти биде полошо. Само одлучно, го избра она што требаше, ќе биде подобро.
Блокирај го на социјални мрежи, блокирај му го и телефонскиот број да не може да те бара, зашто сигурно ќе проба да те манипулира. Ако почне да ти досаѓа од други профили и телефонски броеви слободно кажи му дека ако веднаш не престане, дека ќе го пријавиш и во полиција. И тоа да го направиш, ако не се разбира од збор.
Бегај од тaков додека е со време, од искуство ти кажувам, на крај ти ке бидеш токсичната што преувеличува и го гуши, подалеку од такви енергетски вампири, млада си животот е пред тебе, уживај во годините што е твое ќе си дојде.
zdravo decki . Skoro 2 meseci pominaa odkako raskinavme. Sakam da vi kazam fala za hrabrosyta shto mi ja dadovte sepak mi pomognavte so sovetive i mnogu sum blagodarna za toa. Se osekjam sega poslobodno nosam toa shto sakam da nosam iskacam pocesto. Sepak mi falat momentite se shto imavme ali se kje pomine. Sega imam mnogu povekje vreme za mene za da se podobram ko licnost i go pravam toa.
Мислам дека пољубоморен човек од мене не постои. Едино дете сум, секогаш се било за мене плус посесивна сум. За дечко ми да не збориме. Не сум љубоморна на начин за каде и со кого искача или со кого се допишува, туку се растревожувам кога некој друг ќе му го привлече вниманието. Знам лошо е, ама јас мора да сум негов центар на внимание.
Епа немој да бидиш таква. Биди опуштена и своја. Мислиш дека не го нервираш со понашањето твое на љубомора? Ако мора да си центар на внимание, тогаш внимавај бидејќи не си единствена на светов.
По логика чим е со тебе си? Барем по постапките ќе видиш колку те цени, ако се чувствуваш ценето сакано че останите ако не не. Или се чувствуваш несигурна дека еден ден можи да те смени?
Па и ти си пишувај со некој...можеби ти е здодевно па затоа љубомориш...направи тој да ти биде малку љубоморен или нема интерес за тебе би рекла според изнесеното...
Zdravo.Vo brak sum 14 god.so premnogu ljubomoren soprug.Celo vreme me prati,mi go pregledyva tel.povicite.me isprasuva za se I sesto.e sega od tolkava ljubomora me pretepa bez pricina, si umislil covekot deka imam drug, a imame I 3 decinja.....uvide deka nee taka sega bara proska, ama bukvalno me pretepa se vo glava me udirase I oruzje mi izvadi.....dali bi ostanale so vakov covek zaradi decata.....ili da began veke
Не никако Бегај и не гледај назат! Таков човек никогаш не се менува Само што ќе ги пореметиш децата психички на крај
Дали сериозно размислуваш дека вреди да останеш? Дали сакаш децата секојдневно да преживуваат трауми и да израснат во особи кои ќе оправдуваат насилство!!!Дали мислиш дека ќе имаат среќно детство со татко кој ја претепува мајка им на секој збор? Зар немаш ни малку почит спрема себе? Утре ќерка ти да ја тепа вака некоја стока ќе и речеш да остане или да бега колку што ја држат нозе? Како ти се свиде да ги оставиш децата да минуваат низ тоа секојдневно, како побогу реши дека сакаш 3 деца со ваков човек. Уште одма да си бараш развод и сериозно да размислиш за заштита од него, недај боже ќе му текне во бес сите ќе ве убие. Јас би барала и забрана за пристап ниту деца би му дала да гледа.
Дали имаш поддршка од твоите или од некој пријател? Работа? И дали има некој да ти помага окулу децата и финансиски доколку не се оправиш? Доколку да, да си заминиш веднаш, да го пријавиш и ова еден ден ќе биди лошо искуство. Те гукаш, ти праќам енергија те молам пиши што ќе направиш.
Никако, бегај подалеку, таквите не се менуваат, утре пак истото ќе го направи, требало да го пријавиш, твоите деца и ти не заслужуваат да живеат во таква средина.
Еднаш штом те претепал еднаш ќе проба пак тоа имај го на ум, таквите луѓе се манипулатори и ќе глуми и моли се дур не му простиш а кога ќе ја постигне целта ќе тера пак по старо. Ако имаш подршка од твоите или некој што ќе е до тебе бегај со време.