Љубопитност

Дискусија во 'Психологија' започната од Unfaithful18, 10 јули 2010.

1. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    Не се сметам многу многу за љубопитна,мислам дека е во нормала,и е убаво понекогаш да си ,инаку како ке знаеш за некои работи,јас сум љубопитна за предмет на пример како е направен од што и такви работи,а сум љубобитна во нормала,е сега кога се работи за туѓ живот ,шо се вели зборот не сакам нос да пикам кај шо не му е место,а секој дневно ми се случува,и се среќавам со луѓе кои што се премногу љубопитни за се шо се дешава во твојот живот,е тие луѓе ми се неизживеани,си го пикаат носот ,се грижат повеќе од тебе за твои ствари е такви прљавштини не сакам

2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Хахахах па не е лоша особина до одредени граници, јас дури од што бев љубопитна му го хакнав на бившиот мсн-от. :devil: Ме интересира понекогаш нешто повеќе од што треба иии таква сум сакам што побрзо да откријам :P :talk:

3. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Љубопитна сум,не велам не,но не премногу па да си го пикам носот каде што не му е местото и за се и сешто да се распрашувам.

4. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Не сум љубопитна и сметам дека не е убава работа |(

5. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    :D хеххех колку само работи љубопитноста кај мене. :D
    Многу работи сакам да знам,за многу личности,а пак кога ќе се потрудам се осеќам како детектив некој,и секогаш успевам да ги дознаам посакуваните информации. :lol:

6. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Љубопитна сум :P секогаш го пикам носот кај шо не треба :geek:

7. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Да љубопитна сум,ама си ги знам границите.Инаку мене да ми ја дадат Пандорината кутија нема да ја отворам,бидејќи нели така е најдобро хааха :D
    Инаку абе ако сакам нешто да дознаам светов нека се преврти наопаку јас ќе си го исполнам тоа и точка.
    Хмм..но понекогаш сум крајно незаинтересирана и воопшто не сум љубопитна.Се зависи од содржината дали ќе ме интересира.. !!Инаку за се и сешто кој што рекол како рекол не се замарам многу многу.. :tmi:

8. s.t.e.f.a.n.j.a

s.t.e.f.a.n.j.a Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    51
    Велат љубопитноста е карактеристика на интелигентните луѓе, но не секогаш.Зошто не треба да ја пикате главата насекаде и да се интересирате за се и сешто.Јас сум на златната средина.

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Често сум љубопитна, мислам дека сите луѓе се такви но на многу им е тешко да го признаат тоа. А тоа е многу потрагично, така што мн копка од натре хахха!!

10. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Па, може да се каже дека сум љубопитна, но сепак во границите на нормалата. Сакам да дознавам и да истражувам нови нешта, навистина ме интересира.
    И сметам дека оваа особина не е лоша, но се додека не се претера. ;)

11. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.434
    Добра или лоша особина?
    Зависи.

Љубопитна сум, но не навлегувам насекаде и не ме интересира буквално се`. Додуша, да бидам искрена, имам неколку пати буквално раскопувано цела историја за да го дознаам тоа што ме интересирало, но сум имала и јака причина.
    Вака - не.

Мислам дека е добра особина се` додека се користи за нешто што би ни било од полза, нешто што би ни помогнало можеби во одреден дел од животот, ама лошо е кога се надминува секаква граница.

Се` што е претерано, не е убаво.

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. K0ST0VA

K0ST0VA Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    58
    Јас сум премногу љубопитна личност. :$ :lol: Ама многу се нервирам кога ќе настојувам да дознаам нешто ама многу многу и на крај кога ќе дознаам ако било нешто лошо или глупаво...се каам што сум слушнала и после ќе кажам лелее па зоштоо ми кажавте не сакав да знам.. :lol: :lol: цела сум наопаку знам.. :lol:

13. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Мноогу сум љубопитна, многу, многу, некогаш е добро, но понекогаш не, Ги процчитав вашите мислења нагоре, и ќе се обидам да се поправам :D

14. Lady17

Lady17 Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    351
    Јас сум многу љубопитна, секогаш сакам да знам што се случува :D Незнам дали е добра или лоша особина :D

15. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Како мала сум била многу љубопитна,
    и сега сум ама не толку, добро зависи од ситуацијата, ми се случува да сум многу љубопитна али како што кажа Костова испаднало или лошо или нешто глупо...

16. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Па може да се каже. Ме интересира се и сешто и сакам да знам. Па и трачеви слушам, за некои што ги познавам, ама колку внимание им обраќам тоа е друга работа. Сакам да слушам, ама не паметам такви невредни работи.

17. programerka-2nd

programerka-2nd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    53
    Не сум нешто многу љубопитна, ретко кога ме интересира нешто што се случува. Крај на светот да е јас последна ќе дознаам. :rofl: Дури мислам дека на луѓево им делувам како да не ме интересира ништо, и некако не сакам баш да се замарам со туѓи проблеми, зашто и ако ми кажат нешто за некого исто ко да не сум слушнала, ми лета паметот. И убаво ми е, не ме боли глава. :lol:

Можда и не е најдобро што така фурам, ама па што ако знам нешто што во животов за ништо нема да ми користи?! ;)

18. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Се сместувам на масата меѓу љубопитните луѓе. :lol:

Понекогаш дури сум и премногу што одам на нерви со поставување прашања, со цел да ги извлечам одговорите кои ме копкаат.

Љубопитноста ме носи напред, ме тера да истражувам, постојано да сум во движење барајќи одговори, да поставувам нови прашања, едноставно не дозволува да стојам во едно место и да закржлавам.

Сметам дека доколку човекот не беше љубопитен никогаш не би стигнал до таму каде што е денес. :!:

Секако, плитки муабети и трачарска радозналост не поштувам, да се разбереме!

На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  19. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Да сум и тоа многу, но не до толку да поминува одредени граници.

20. kitten622

kitten622 Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    5
    Љубопитна сум....Многу :wasntme: