Ќе излезете ли на референдум?

Discussion in 'Политика и настани' started by EvAngelos, Aug 14, 2018.

?

Ќе излезете ли да гласате на референдумот?

Poll closed Oct 1, 2018.
  1. Да, ќе гласам за договорот со Грција

162 vote(s)
    35.1%
  2. Да, ќе гласам против договорот со Грција

30 vote(s)
    6.5%
  3. Нема да излезам. Ќе бојкотирам

269 vote(s)
    58.4%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Епа ако веќе ајкју-то е ниско, тогаш... Излегле - не излегле, ајкју-то си останува толкаво и автоматски си го потврдувам она што си го тврдам - ние сме кодирани, чипирани...

TeddyGrey and WildMk like this.
  2. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Ќе се дотерам за вас, ес де ес-овци мои :makeup:
    Message noted.

Someonespecial and WildMk like this.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

... идиоти :D

4. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Тешко тешко , голема е дилемата .... од една страна , сакам да правам ајвар тој ден , со друштво све забава бла бла бла и ќе биде мнооооооогу јако.

Ама од друга страна , сега имам шанса (еднаш годишно се добива оваа шанса) да придонесам во нервирање на вмровци, патриотите , и плус ми ветија дека ќе палат влада и ќе бесат ако се смени името... да не спомнувам што мојата соросоидска крв ме тера да ја предадам уште еднаш мојата татковина.

И сеа сакам ајвар и добро друштво , ама сакам и логорски оган да гледам .... голема е дилемата и стварно не знам што ќе одлучам , али претпоставувам ќе видам денот.

oblace1, galapce, Yowannty and 4 others like this.
  5. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Ја видовте ли анкетава на фејсбук? СДСМ на една од нивните фан страни (Криминалите на ВМРО) поставиле анкета „Дали ќе излезете на референдумот“ и до сега 71% се изјасниле дека нема да излезат, а над 5000 луѓе гласале. Плус имајте предвид дека мнозинството фанови на таа фан страна се од СДСМ :)
    https://www.facebook.com/kriminalitenavmrodpmne/posts/1098385573662967

A.27 likes this.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

:D Е штета! Еве и јас гласав со НЕ.. Странство ќе бидам тој период...

Ќе морате сами да си го решите проблемот 8) :D

EvAngelos likes this.
  7. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Нема да излезам оти ме заболе црното под ноктите за него. Како може да се најдат толкави пари за кампања, а нема за некои поважни работи како што е животот на оние на кои им се потребни пари за лекување во странство. Епа или јас сум ненормален или бидејќи нели аполитичен сум па не можам да разберам. Сте се запрашале што се добиле од политичките партии од 1991 па до денес?. Епа тоа што сте го добиле до сега толку е за понатака не очекувајте подобро да биде без разлика како ќе помине референдумот. За да не ме јаде јанѕа нема да излезам на референдумот , нека одлучат тие што ги донеле на власт политичките партии од 1991 до денес. Еве една порака за политичарите преку една сцена од еден култен филм.

A.27 and Nigredo Odor like this.
  8. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Нема да излезам (ќе бојкотирам) и тоа од неколку причини. Прво, договорот (односно диктатот) излегува далеку од рамките на тоа што беше предмет на разговорите меѓу Македонија и Грција - на нов начин се дефинира националност, јазик, историја, култура и што уште не. Второ, на референдум се оди пред да се постигне договор а не откако на брзина ќе составиш договор, ќе прославуваш и тн. Трето, референдумот е консултативен. Четврто, дури и (не дај боже) да пројде референдумот нема никаква гаранции дека договорот ќе пројде во Грција, напротив има силни индикации дека Грците ќе го отфрлат. Можам уште да набројувам, но како и да е, на 30-ти септември јас не гласам без разлика кој партиски или непартиски лидер какви "инструкции" ќе дава.

A.27, Роберт 7 and koritsaki like this.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Предлагам никој да не излезе на референдум.

10. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Кога ќе размислам подобро , можеби и не треба да влеземе во ЕУ. Можеби и треба да пропадне све и да се бојкотира.

GGirlXOXO, PinkGirl*, A.27 and 6 others like this.
  11. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Овие од Сеир веќе прочитани се со лажни профили на кои им ги кријат имињата.

Инаку дечки и јас Бојкотирам. Причините се следни:
    - Ерга (г)омнес решение ме нервира. Немам против промена на името во северна македонија но, тоа да биде само за билатерални договори со Грција
    -Менување на името во уставот значи сосем нова држава
    -Ваква глупава националност македонец/граѓанин на република северна македонија, не постои никаде ама баш никаде на светот. Тргнете патриотскиот дел на страна, дека ова не брише како македонци, кажете ми на која апликација за странство ќе ви го собере ова цело, и како на службениците во било која држава во светот ќе ум објасните дека ние сме ГРАЃАНИ , тогаш што се они? Значи ЌЕ НЕ ЗАКОЧИ СКРОЗ!
    - Во ЕУ не влегуваме само со промена на име потребни се реформи кои кај нас ги нема.
    - Влез во НАТО нејќам , мразам воени сојузи!
    - Јазикот исто ќе биде ставен под знак прашалник тука
    - Договорот не излезат убаво да ни го објаснат има многу нејаснотии, важно има плакати со некои глупости како онаа Ако влеземе во ЕУ ќе имаме квалитетни вакцини ... Не не фала затоа не сум толку глупа

Така да , БОЈКОТИРАМ

Dzevelekova, A.27, Harper and 3 others like this.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

И јас не сакам воени сојузи, ама постојат. А ние да се правиме 'дете на мирот', а околу сите да се наоружани до заби, е наивно...
    Нормално дека треба и реформи, тоа никој не го спори.
    Јазикот нема да ни го сменат, сигурно нема да зборуваме на нов јазик..

13. Priroden

Priroden Популарен член

Почнаа чипираните ботови со партиски профилни да за европска нортхмакедониџа. Секој шо ќе излезе на референдум иде со слоганот: Да за Лазе Велковски! Да за "казнување" на злоупотребите со менување од директор на една институција во директор на друга!

Европски вредности? Ова ли се европски вредности, жив да те фатат у злоупотреба а ти со образ ѓон да се пазариш у партија. И после и ти и стопанот твој да повикувате на референдум.

kikikikirika likes this.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Кој е овај Лазе?

15. Priroden

Priroden Популарен член

Ќерка му шо се возеше до Грција со службена кола. Денек го отпуштија од директоор на бјб, за сеа да го стават директор на организран криминал
    Циркуси:puke:
    Либертас, Плусинфо ја пренесоа веста

kikikikirika, makedonkamak and WildMk like this.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Дива лига :D

17. Mamli

Mamli Истакнат член

Дебакл на Заев во Кочани и Штип. Во Штип собрал се на се 500 луѓе и тоа многумина донесени со автобуси од соседните градови.

18. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Јас од што слушам различни мислења, многу и нема да излезат на референдум. Најмногу поради Зајчето, а не поради што Вмро повикува на бојкот. Зајко е тешко разочарување за сите, арно ама, скапо ќе го плати сметкичето на крај. Не знам што си мислат Сдсмовците , но црно им се пишит. Требаше да мислат порано.
    Треба да одимр напред, да мислиме за иднината, потребно и е напредок на државата, но некои потези грешно ги повлекоа. Народот уште повеќе е разочаран. Грујо не отепа во секоја смисла, но овој бетер е. Грујо бар леб им даде на 200.000 административци ( паразити до душа) , но овој Зеко не му даде ни трошка на овој гладен народ. Тука е тенкото, тука ќр се скине и пресуди.
    Се повеќе ми личи дека референдумот ќе помине оти така е зацртано.
    Груевски години наназад, победуваше со наместени избори, не е ништо не возможно и за еден референдум. Останува да видиме, живи били и видели...

kikikikirika likes this.
  19. zuto

zuto Форумски идол

ВМРО повикува на бојкот? Од каде ти е оваа информација? Па самиот Мицко ги нарече бојкотарите гласно малцинство бла, бла, бла...
    И колку што знам Вмро ќе учествува на референдумот.

20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

ВМРО веќе не знаат кај тераат.
    Добро е што виде народот дека Заев не треба да остане на власт. И добро е што сфатија дека референдумот е уствари за промена на името, за ЕУ и НАТО малку повеќе ќе почекаат.

Thread Status:
Not open for further replies.