Ќе излезете ли на референдум?

Discussion in 'Политика и настани' started by EvAngelos, Aug 14, 2018.

?

Ќе излезете ли да гласате на референдумот?

Poll closed Oct 1, 2018.
  1. Да, ќе гласам за договорот со Грција

162 vote(s)
    35.1%
  2. Да, ќе гласам против договорот со Грција

30 vote(s)
    6.5%
  3. Нема да излезам. Ќе бојкотирам

269 vote(s)
    58.4%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. carangigia

carangigia Популарен член

Кoлку пaти требa тебе дa ти се кaже декa си нaпoрнa сo цитирaње нa секoј член?
    Кoјa членкa нa еу прoмени име нa држaвa?
    Знaчи прoменa нa име е еден oд услoвите, a кoи се другите? Вoведувaње нa двoјaзичнoст, прoменa нa химнa, знaме, истoријa и теритoријa?
    Кaкo мoже дa имaте тaкoв пoдaнички дух?
    Дoкoлку беше ти Мaкедoнкa немaше дa се зaлaгaш зa прoменa нa име.

Абе ќе ви речaт дaј зa влез вo еу дa ви се измoчaме нa фaцa вие ќе речете супер сaкaме жoлт туш. :puke:
    Кaкo пoминувa времетo се пoвеќе ми се гaди oд предaвниците.

jacqueline.s, Abeja, "Zoki" and 5 others like this.
  2. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Јасно е зашто го тупите .../ чисто да си оправдате свои патњи кроз потенцијална идна валидација од некој ваш истомисленик што е само еден промил од целата свесна смеса но би требало да имате на ум дека не секогаш ( јас ) вие сте во право со мислењата и треба да се поистоветувате со другите неистомисленици бидејќи не секој го дава газот за пари и има луѓе кои го одржаваат Македонскиот КОД преку своите постапки , бидејќи истиот така налага - за сечие добро така што БОЈКОТОТ е најлогичната постапка која треба да ја спроведеме , т.е да не излеземе на лошиот фејкиран така наречен демек РЕФЕРЕНДУМ со пресилна пропагандистичка позадина креирана од нелуѓе за сузбивање на МАКЕДОНСКИОТ КОД !!!!!!!!!!!

КОД е многу повеќе од што можеме да замислиме. Расказов е многу високопрофилен и ретко кој би сфатил, вака плитко речено на платформа каде што единките се борат за лајк и валидација од останатите единки , кои се ставени во функција на латетно - виртуелно лидерство преку тутулите кои ги доделува роботот во позадина.
    Кој ме сфаќа - браво за него. Кој не ме сфаќа , нека добие чиста слика за КОД- ( МАКЕДОН ) изам и ќе сфати колку греши во суштината произнесена преку сопствените ставови субјективно општо кон тематикиве.

+ - статистиката е реалната слика за прашањево на темава.
    160 луѓе се изјасниле дека нема да излезат додека вкупно 113 се изјасниле дека ќе излезат, без разлика на тоа дали ќе заокружат ДА или НЕ или ќе го нацртаат МИКИ МАУС.
    Така што дијареата после процесов е загарантирана.
    Спремете си памперс, влажни марамици и бекутан сапун за да можете да се исчистите после се'!

Last edited: Sep 11, 2018
  3. monibejbi

monibejbi Популарен член

Ja незнам луњево шо мислат дека со туњи перја само ке се кетиме? Дајте да не се враќаме1000 годуназад , да гледаме да живееме во сегашноста и да гледаме за иднината, многу народи направиле помирување треба и ние.

honey.11, WildMk and Feminka22 like this.
  4. monibejbi

monibejbi Популарен член

Значи драги Форумци, се работи за иднината на државата.Ни треба помирување со Грција за да ни биде сојузник во евроинтеграциите. Без овој договор нас нема да ни бидат отворени вратите. Тие врати ни се твараат со овој договор.Ако помине ќе продолжиме со имплементација на реформите со помош на странциве, оти се гледа сами не сме способни и стоиме во место. Ако сакаме да не биде ќе размислуваме малце подлабоко.

FallenAngell, WildMk and Feminka22 like this.
  5. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Дали идниот плод на некое дрво ќе се роди без коренот на истото дрво?
    Дали треба да ги затвориме институтите за историја, археологија, етнологија на Македонија???
    Ако не да препишеме од америте и нивната милениумска ... пардон 150 годишна историја со криминалци како први доселеници!
    Сите сакаме иднина, но иднина во која ние ќе одлучуваме!
    Рамноправност!
    Право на избор!
    Право на самоопределување!
    Право на живот!
    Право на сопственост!

Abeja and Danncee like this.
  6. Mamli

Mamli Истакнат член

Очекувано. После целодневни расправии помеѓу двете фракции во ВМРО-ДПМНЕ се одлучи:

- ВМРО-ДПМНЕ е за безусловно членство во ЕУ и НАТО
    - ВМРО-ДПМНЕ не го прифаќа договорот во Преспа
    - ВМРО-ДПМНЕ остава на граѓаните и членството сами да одлучуваат за своите постапки.

honey.11 likes this.
  7. monibejbi

monibejbi Популарен член

Ние имаме наш корен Македонски, не треба да препишуваме ничија историја, но треба да ја базираме на факти и аргументи не само како што ни одговара на нас, и сега имаме право да се определиме на каде сакаме да одиме на 30 септ.

8. monibejbi

monibejbi Популарен член

Можам да речам дека направија јдобар избор.

9. Mamli

Mamli Истакнат член

99% од членството ќе бојкотираат. Затоа и Мицкоски потенцира СЕКОЈ ВИСТИНСКИ МАКЕДОНЕЦ ЗНАЕ ШТО ДА НАПРАВИ. Не треба човек да ви црта, а можеби тебе и треба некој да ти нацрта :D

Abeja, Cka, Danncee and 1 other person like this.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Многу ме интересира колку од овие 161 што гласале дека ќе бојкотираат стварно ќе бојкотираат:wasntme:
    Оти сме народ јаки на тастатура во живо малку не има.
    Да можев да гласам искрено ќе гласав ЗА договорот со Грција.Оваа ,,војна” со нив трае од кога знам за себе, а соседи сме.Они се во ЕУ они се бунат они поставуваат ултиматуми.Ние сакаме ЕУ ние сакаме НАТО ни преостанува да прифатиме.Не дека одма ќе влеземе ако го смениме името ама барем Грција нема да прави проблеми.Ако не поништуваме договорот и тоа е тоа.
    И да станеме Северна Македонија ние пак ќе сме Македонци, јазикот, писмото, културата, химната, територијата пак ќе е иста.Ќе имаме само географска определба пред Македонија.
    Тоа е како кога ние женските го зимаме презимето на мажот.Јас пак ќе си бидам Феминка, пак ќе зборувам на македонски фамилијата ќе ми остане.
    На крај краева треба барем да им кажеме на Грците вратете ни ја територијата одземена па ќе менуваме име;)
    Ако веќе толку не го даваме името барем да си земеме назад што ни е земено.
    И не туку се расправајте овде, седејќи на форумов и карајќи се и убедувајќи меѓусебе ништо неѓа да смениме.Само правиме раздор меѓу нас.

FallenAngell and Adi888 like this.
  11. Mamli

Mamli Истакнат член

Со секојдневна комуникација со луѓе јас многу убаво сфаќам дека живее полуписмен свет и дека не знаат да разликуваат тенџере од телевизор, а не пак да анализираат некој меѓудржавен договор. Ерга омнес значи севкупна употреба и најголем дипломатски пораз и шамар на 140 земји што не признале под уставно име. Толку. Не планирам да објаснувам зошто и како.

Tanjamm, Abeja and Feminka22 like this.
  12. LollySky

LollySky Популарен член

За греота Мицко, зад грб буцка за бојкот, а пред камера мора да глуми лудило :)

honey.11, Yowannty, WildMk and 4 others like this.
  13. Mamli

Mamli Истакнат член

Политички речник.

Читај ги коментарите на членството. Ставот е јасен меѓу редови.

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Знам што значи Ерга Омнес учам латински..не ми кажувај за писмен и не писмен свет.Можда пратиш политика ама во другите теми видов каков баук си па ме беше волку силен да ме цитираш нели?
    Нејсе јас си го кажав моето мислење и искрена бев.Нема да глумам патриотка и да се лупам по гради.И кажав ,,ДА МОЖЕВ ДА ГЛАСАМ” значи дискутирам само.
    Бак д веј си приметил дека СЕГДЕ;)сме FYROM а не Republic of Macedonia?:o

WildMk likes this.
  15. LollySky

LollySky Популарен член

Знам дека е така. Јавна тајна. Само штета што не собрал храброст да донесе лидерска одлука и да пресече, се исплаши од Меркел изгледа.
    Ќе им се разбега членството кај Апасиев, Бачев, Солза и сличните, кои барем имаат храброст да кажат свој став.

16. Mamli

Mamli Истакнат член

140 земји те имаат признаено под државното име. Земји членки ти се обраќаат под ФИРОМ.

honey.11, Shmizla94 and Feminka22 like this.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Не се сфаќаме очигледно.Ок не прифатиле ама не пишуваат ко фиром..

Shmizla94 likes this.
  18. Mamli

Mamli Истакнат член

Апасиев, Бачев и Солза се маргинални ликови. Плус, многу сомнителни и според мене инфилтрирани да работат на штета на ВМРО. Бачев бивши удбаш особено.

Апасиев? Што да кажам за дечково? Не верувам дека некој македонски родољуб би членувал во таа интернационалистичка комуњарска марксистичка партија. Од сите фигури таа Левица ми е најодвратна. Тоа е исто ко да гласам за ЛГБТ партија.

19. Mamli

Mamli Истакнат член

И да не ме разберете погрешно. Референдумот ќе успее со или без цензус преку собрание.

honey.11 likes this.
  20. LollySky

LollySky Популарен член

Мамли, јас лично многу почитувам кога некој има свој став и го брани тој став, колку и да е различен од мојот став. Во случајов, Мицковски ми е тотален безрбетник, човек без став.
    Инаку, јас сум против промена на името ради членство во било какви привремени сојузи кои утре можат да се распаднат. Ама ќе излезам и ќе заокружам свој став, нема да седам дома затоа што некому му е страв да не му гласаат членовите "за" па смислил фора #бојкотирам, за да штиклира на списоци кој ќе се појави да гласа на референдумот.
    Референдумот ќе помине, бојкотирале или не.

JuLleE, Yowannty, theowndemon and 2 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.