Ќе излезете ли на референдум?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од EvAngelos, 14 август 2018.

?

Ќе излезете ли да гласате на референдумот?

Анкетата е затворена на 1 октомври 2018.
  1. Да, ќе гласам за договорот со Грција

162 глас(а)
    35,1%
  2. Да, ќе гласам против договорот со Грција

30 глас(а)
    6,5%
  3. Нема да излезам. Ќе бојкотирам

269 глас(а)
    58,4%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Ти ќе излезеш и ќе гласаш за промена на името. Не мора да се фолираш и да продаваш демагогии, т.е. евтини партиски пропаганди. Ве читам како буквар.

ВМРО-ДПМНЕ има фракција која се вика реформатори на чело со бугарашот Богоевски. Маргинални ликови кој никој не ги ебе во партија, но имаат огромна поддршка од Бејли и Сорос. Ако толку те интересира. Илјада аргументи наброја Мицкоски против договорот. Луѓето се возрасни, имаат свој памет, свои афинитети. Нека си одлучуваат самите. Што сакате повеќе? Ако толку луѓето се ретардирани да не знаат да читаат меѓу редови е нивен личен проблем.

2. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Знам дека не ти се вклопува во шаблонот, навикнат си да ти диктираат од штаб што да правиш па мислиш сите се како тебе.
    Јас мојот став во однос на промена на името го имам кажано уште пред да се потпише договорот, ако не те мрзи читај низ соодветните теми.
    И не мора да ми реплицираш повеќе, очигледно не знаеш да дебатираш како нормален човек.

На lovestoneddd, Yowannty, makedonkamak и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Ако си против договорот зошто тогаш ќе излезеш на референдум да им креваш цензус, а? Прочитана е таа тактика на сдсмовски ботови да се повикуваат македонски родољуби да излезат да гласаат против со цел да се крене цензусот кој реално тешко да се достигне. Но и без цензус ќе се изгласа во собрание.

Не мора да се правиш нешто што не си. Тука е проблемот.

На carangigia и Abeja им се допаѓа ова.
  4. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.243
    А зошто потребата „меѓу редови“? Меркел ли му одржа лекција, па не смее јасно да каже?

На makedonkamak, Feminka22 и WildMk им се допаѓа ова.
  5. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Сигурно. Имало пеглање, заканување, уцени, пазарења, ти ова јас она.

На EvAngelos и WildMk им се допаѓа ова.
  6. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.590
    Хахаха абе човекот е за греота, па уште таков вцрвенет збори збори, а ништо не кажува. Замајува проста народна маса. Класичен циркузант без онаа работа, претседател на опозиција без став...катастрофа.Ај подобро нека си ќути и трае доста се бламираше.

На lovestoneddd, Someonespecial, makedonkamak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Абе алал да им е. :rofl:

“Ние сме за ЕУ, ама да не бидиме предавници (зборот кој сами го измисливме) 'не го прифаќаме договорот', а вие како сакате ... “ - :angel:

Заиграл ДрвенГоспо :rofl:

Нема шанси... Ќе си плукнеа в уста ако кажеа дека не бојкотираат (дека 'патриоти'), а ако кажеа дека ќе бојкотираат ќе си направеа непријатели во цела ЕУ и НАТО :)

Прозирна им е 'одлукава'... ама за тие што можат да разберат.. За другите, дозволува тупкање в гради ...

Едно инфо: Левица во своите (високи) редови, има бивши вмро-вци ;)

Последна измена: 12 септември 2018
    На makedonkamak, lovestoneddd, Yowannty и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.933
    Тоа е демократски секс и само таков треба да има.
    Пошто ние не знаеме, не разбираме што - како, до деведесеттите штркот не носеше - баба Меркел ќе не насочи како треба.
    За да не живееме во омраза и одбивност, секој човек ќе научи, согласно и безусловно, да ја прими љубовта, кога некој го сака. :inlove: Ефф, таа реченица... :puke:

Изгледа Меркел има искуство уште од времето на анархо-натуризмот во комунизмот и „културата на слободно тело“ во Германија:
    Нецензурирана: http://km.mk/angela-merkel.jpg
    Цензурирана:

На Abeja, EvAngelos и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  9. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.243
    Ај бе гледајте од убавата страна, барем СДСМ и ВМРО конечно се во коалиција барем по нешто. Меркел ги смири :) Ај што заборавивме ајвар да и дадеме, ама можевме барем државава да и ја понудиме за поефтино, со некоја цена ко за блек фрајдеј. Ќе речевме убава држава, природа ко нова, тротоари сочувани (баба ги газела), охридска пастрмка, штипска пастрмајлија... камшиците еве на наша сметка ќе беа.

На makedonkamak, honey.11, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  10. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.375
    Допаѓања:
    78.123
    Ќе излезат вмровците како попчиња, откако како и обично, ќе им се јават од партија да им кажат да излезат.

Западниве политичари ги омекнаа лудите грци, кои и те како се некој фактор во Европа, а не пак нашите ''патриоти на повик''.
    Скокајте колку сакате, колнете колку сакате, сте биле, сте и ќе бидите патриоти на повик.

На WildMk, makedonkamak, lovestoneddd и 2 други им се допаѓа ова.
  11. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Еве што има да каже идниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ.

Screenshot_20180912-123205.png

На makedonkamak, honey.11 и oblace1 им се допаѓа ова.
  12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Тетка Меркел добро ги подбрала чим се вакви скиснати и посрани:D.

Инаку све што слушнав вчера е "бла бла бла бла мојот став е дека немам став , правите што сакате ми е гајле."

Или со други зборови

Е сега прашањето е после ова сакам кажам не знам речам дали подржувачите на Вмро понатаму ќе ги гласаат и подржуваат или ќе ги откачат, чисто ме интересира.

Последна измена: 12 септември 2018
    На FallenAngell, WildMk, makedonkamak и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Видете вака, ако вие (десничарите тука кои 99% сте апла вмровци) сте партиски војници кои одлучуваат според ставот на партијата, не значи дека и другите се такви.
    Од каде бе тоа право некому да попуваш дека лаже и дека ти знаеш како всушност ќе гласа? Вака и во живо ли ги замарате луѓето, на 30-ти ќе си ги запишувате во црн тефтер познаниците кои ќе ги видите на гласање, или што?
    Немаат друга работа членките тука, ќе лажат на анонимен форум за тоа како ќе искористат анонимно право на глас, пред некојси шовинист силен зад тастатура со 74587-ми профил тука. Дајте бе спуштете се на земја.
    И да, цел свет се врти околу и е против ВМРО ваше, сè некој ве лаже, ви мести и инсталира сомнителни лица, ви кова заговор... Не ви доаѓа памет дефинитивно, што и да направат овие (а тешки глупости изнаправија) пак ќе бидете уште поголема трагикомедија.

Иначе, јас на твитер вака:

#Бојкотирам (значи движењето и конкретно каузата, не сите кои нема да гласаат) се како секта веќе месец и повеќе, ама и од другата страна здосадија со огромни ветувања и напорна кампања.
    Не за џабе за собиранкиве околу страниве на референдумов се мери каде имало помалку луѓе.

На WildMk, makedonkamak, lovestoneddd и 6 други им се допаѓа ова.
  14. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Одвај чекавте да прозборите против ВМРО, а нема некој повод, тоа што го кажа Мицкоски вчера, го повторува со недели наназад и повеќе. Што глумите изненадени? Такви поделби во ДПМНЕ какви што посакувате да има, ги нема уште од времето кога Љубчо Георгиевски ја формираше Народна (дури ни таа поделба не го одржа сдс на власт), сите обиди после тоа за некаков раздор излегуваа јалови. Џабе се радувате, али како сакате.

На Јаневски, butterfly_mk, orevokrsacka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    https://fokus.mk/tsrvenkovski-ne-mi...beda-i-uspeh-no-ke-glasam-za-na-referendumot/

Цел сдс како расипана плоча, не сме способни да имаме држава, потребен ни е мониторинг и јариња.
    Ако си бил неспособен, зошто не си поднел оставка и не си се повлекол од политика навремено?
    Зошто граѓаните да веруваат во капацитетот на дотичниот да донесе правилна одлука сега?

Гостивар 97-ма се јави.

На Јаневски, butterfly_mk, Роберт 7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    А знаеш ли ти дека совршено многу ни е гајле дали има или нема раскол во дпмне?
    @Someonespecial , јас толкава параноја и егоцентричност не сум видела, тој сериозно мисли дека моја/наша/било чија мисија е да убеди некого како да гласа или да не гласа :) @Mamli, гајле ми е што ќе правиш на 30ти, ок? :D

На WildMk, makedonkamak, Yowannty и 5 други им се допаѓа ова.
  17. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Кои сте тоа вие на кои не ви е гајле? Зборувај во свое име (нели убедуваше дека не си дел од никаква партија). Зашто јас знам дека многумина полагаат надеж оти ВМРО-ДПМНЕ наскоро ќе се распаднело.

На orevokrsacka и Abeja им се допаѓа ова.
  18. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    A ти на кого му се обрати погоре? Зборуваше општо, без да цитираш некого посебно, а дел од тие што дискутираат на темава сум и јас.
    Не сум дел од партија, не би ни била, тоа ми остава слобода во животот. Ок, ако инсистираш, мене лично ми е гајле што се случува во дпмне. Не сакам да се распадне, не е добро едноумието.

На WildMk, makedonkamak, Yowannty и 2 други им се допаѓа ова.
  19. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
  20. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Веќе предочив за која категорија е наменето, а е застапена насекаде, не само на форумот. Дали некој индивидуално се препознава, тоа си е негово.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.