Ќе излезете ли на референдум?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од EvAngelos, 14 август 2018.

?

Ќе излезете ли да гласате на референдумот?

Анкетата е затворена на 1 октомври 2018.
  1. Да, ќе гласам за договорот со Грција

162 глас(а)
    35,1%
  2. Да, ќе гласам против договорот со Грција

30 глас(а)
    6,5%
  3. Нема да излезам. Ќе бојкотирам

269 глас(а)
    58,4%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Секако, Да.
    Крајната математика допрва следи.
    Потенцирав за тоа , зошто зад сите слики, одма се лепат коментари од тој тип- монтажа,де.

На honey.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    јас претходно кажав и пак ќе повторам дека ова е само формално дека еве регуларно е се као шо треба и референдум за граѓаните, но се ова е решено уште пред да настане оваа фама :D

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.933
    Не. Ги почитувам само оние што заслужуваат почит.
    Мора да си ја заработат претходно, не ја делам онака за ништо.
    А за прифаќање или не, се додека не ми стојат на патот, се додека се понастрана од мене - што сакаат нека прават и какви сака нека бидат, не е битно дали јас ги прифаќам или не, или обратно - тие мене.

На corto.maltese и sjdgo им се допаѓа ова.
  4. HardSex

HardSex Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    2.425
    И Никола Тодоров ќе гласа "ЗА" на претстојниот референдум.(y)
    "Не излегувам од ставот на партијата, напротив сметам дека мојот став е во рамки на партискиот став.":D
    http://www.libertas.mk/nikola-todorov-ke-glasa-na-pretstojni/

На Јаневски, lovestoneddd, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Еве го патот на „освестените“ (и освежените со сендвич и сокче, и за уши довлечкани, така беше?)
    https://www.facebook.com/aleksandar...dwTCz3az_0NAYELt-aFD0H627O12zI_uHi8sBgj2J-DtA

На Роберт 7 и corto.maltese им се допаѓа ова.
  6. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    За уши влечкаа Јанкуловска, како во "бомбата" со преслушкуваните разговори "за уше ќе ги довлечкаме на гласање циган, по циган".
    Од пустец м'кнеа луѓе на гласање , а да не праиме муабет за од планини што ги симнуваа и останатите со закани што ги тегнеа да се испоубијат во собрание, е сега на истите тие им било "жал" за народов што одел на марш.
    Кај биле скопјани, како скопјаните да се луѓе, а останативе што се?

7. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Социјалдамлосана Младина на Македонија - СДММ

-А so be vmro koa be6e da ne ne pagjaа u damla. Денес или ова или штурци за ситуацијава со онесвестеното девојче.

На Роберт 7 и orevokrsacka им се допаѓа ова.
  8. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Не знам баш, дали спремале сендвичиња , тоа е пракаса од Вмро. Ова што си го пишала, вие долги години го влечете. Само кога се трошат туѓи пари, не боли ,нели?
    Сега ќе кажувате , вие за сендвичи и сокови? |(

9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Мене ме сте ми јасни некои од вас, вие сте европски луѓе, широкогради, демократи и се со ред само нај нај најубаво.... А некој ако не се сложува со вас одма по дифолт е "патриот" со бугарски пасош!
    Бојкотирам и јас, не за друго, туку џабе ќе им трошам пенкалце и ливче. Зошто ова е одамна решено, уште пред насилно да дојдат на власт.
    Од друга страна, сметам дека и вмро да остана ќе дојдеше со истово, зошто ова вака мора да биде, оти е под наредба, ама па тогаш сдс ќе плукаа дека вмро се предавници... Исто онакво ти е!
    Е сеа, остана само да си се надеваме дека ќе процутиме....
    Се мислам само со плати од 500 евра колку ќе кошта леб и млеко???

На Роберт 7 и Јаневски им се допаѓа ова.
  10. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.734
    Допаѓања:
    13.585
    Јас ке гласам ЗА ! Мислам дека од тапкање во место нема аир а и не очекувам одма да влеземе во европска унија туку за 4-5 години така да мојот став е овој и многу мој пријатели мислат како мене

11. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Каков дебакл беше митингот на СДСМ во Скопје чудо едно. Бруки. Автобуси од цела Македонија, цел бизнис сектор со нив, цела меѓународна со нив и пак не можат да наполнат 100 автобуси од коишто половина беа Албанци и Роми. Тие на кои им ветуваа Тирански и Ромски платформи. Цела плејада албански криминалци од типот на Бајруш Сејдиу се пуштени на слобода за да влечат за уши. Се е европски.

Не се трипајте дека некој политичар од типот на Јанчев би бил претседател на ВМРО.

На corto.maltese, Роберт 7 и sjdgo им се допаѓа ова.
  12. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    9.645
    Јас сум ПРОТИВ и нема да излезам! И не можам да сфатам тие што сте против зошто ќе одите да гласате? Треба повеќе од 50% излезност за да биде успешен, и вие ќе допринесете за тие 50% да се исполнат (без разлика дали ќе гласате за или против).

Ако влеземе во ЕУ и тука спаѓа И ПРОМЕНА НА ИМЕ што е апсолутно неприфатливо за мене, ќе бидеме бетер... Чист пример земете ја Бугарија. Просечната плата е речи-кажи како кај нас, а животниот стандарт е многу повисок. Живот има само во Софија. Се „дават“ во сиромаштија.
    Имаат пазар на булки... Мислам во ЕУ се?! Ние ќе бидете бетер од нив.

На Abeja, corto.maltese и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  14. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.933
    Можеби ќе заокружи „за“, ама тоа ќе го стори на патриотски начин, со срце од лав и образ од...

Ќе појде со ливчето до картонскиот писоар, решително ќе го фати пенкалото - исклучително со десната рака, судбоносно ќе заокружи „за“, ќе проба по навика да го пикне пенкалото в џеб, ама не може - врзани се, ќе го земе ливчето со левата рака и држејќи го лево - на срце, ќе го однесе во кантата за гласови, на излегување ќе се поздрави и ќе си честита со комшиките од жири, по што ќе следи громогласен аплауз од публиката, на што скромно ќе се полкони и ќе замине во ходникот, слушајќи воздишки од воодушевување во позадина.

На makedonkamak и HardSex им се допаѓа ова.
  15. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Затоа што е демократија, имаш право на глас, излегување на референдумот не го прави автоматски успешен ако мнозинството гласа против.
    Во Велика Британија на пример, пензионерите го изгласаа Брегзит затоа што младите не излегоа на референдум, па ете ја сега Британија ќе излезе од ЕУ.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  16. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    3.257
    Јас сакам да прашам, ако може некој да ме просветли: КОЛКУ прашања ќе има на претстојниот референдум?
    Едно само?

Не знам каде да го пронајдам одговорот на прашањево.

Искрено, наместо да делеа пенкалца и запалки во ќеса со бонус флаер ЗОШТО е добро да влеземе во ЕУ, јас сметам дека можеа да дадат објаснување ШТО добиваме а ШТО губиме ако се изјасниме позитивно или негативно.

Сметам дека луѓето се недоволно информирани. Не знаеме што се случува... А, штом е така, моето мислење е дека тука нешто смрди.

17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Кажаа што ќе биде ако референдумот заврши негативно, институциите ќе одлучеле, ете таква демократија ни донесоа...
    Демек исто ви се фаќа, па боље да гласате....барем ќе се збори така гласал народот....
    А ако е позитивен референдумот, добиваме промена на име и влез во еу здравје накај 2025...
    Факт е дека веќе е решен исходот од референдумот, односно резултатите се дека поголемиот дел(52%) колку ли беше гласале за.
    Уствари што поминало кај нас ненаместено. Ни пенкалце нема да ти дадат ако им кажеш дека ќе гласаш против.

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  18. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    3.257

Господ да чува, страшно, хаотично...

19. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Луѓе јасно ви е кажано дека и да помине референдумот дека нема да влезете во ЕУ барем уште 5 години додека не излезат сите. Не копајте гроб на својата земја, греота е.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    2.214
    И која е Алтернативата имате ли пример ако пропадне, што ја непосакувам искрено да пропадне, ајде кажете со Кина со Русија, стварно не разбирам, па вака ако помине барем ќе знаееме дека би оделе на подобро нормално има работа али барем како до сега нема да стоиме во место, не се помрднавме од партизација и корумпираност. Зар несакате подобро да ви биде?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.