Форумџика на годината

Ќе излезете ли на референдум?

Discussion in 'Политика и настани' started by EvAngelos, Aug 14, 2018.

?

Ќе излезете ли да гласате на референдумот?

Poll closed Oct 1, 2018.
  1. Да, ќе гласам за договорот со Грција

162 vote(s)
    35.1%
  2. Да, ќе гласам против договорот со Грција

30 vote(s)
    6.5%
  3. Нема да излезам. Ќе бојкотирам

269 vote(s)
    58.4%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Секако, Да.
    Крајната математика допрва следи.
    Потенцирав за тоа , зошто зад сите слики, одма се лепат коментари од тој тип- монтажа,де.

honey.11 likes this.
  2. honey.11

honey.11 Истакнат член

јас претходно кажав и пак ќе повторам дека ова е само формално дека еве регуларно е се као шо треба и референдум за граѓаните, но се ова е решено уште пред да настане оваа фама :D

makedonkamak likes this.
  3. Јаневски

Јаневски Популарен член

Не. Ги почитувам само оние што заслужуваат почит.
    Мора да си ја заработат претходно, не ја делам онака за ништо.
    А за прифаќање или не, се додека не ми стојат на патот, се додека се понастрана од мене - што сакаат нека прават и какви сака нека бидат, не е битно дали јас ги прифаќам или не, или обратно - тие мене.

corto.maltese and sjdgo like this.
  4. HardSex

HardSex Популарен член

И Никола Тодоров ќе гласа "ЗА" на претстојниот референдум.(y)
    "Не излегувам од ставот на партијата, напротив сметам дека мојот став е во рамки на партискиот став.":D
    http://www.libertas.mk/nikola-todorov-ke-glasa-na-pretstojni/

5. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Еве го патот на „освестените“ (и освежените со сендвич и сокче, и за уши довлечкани, така беше?)
    https://www.facebook.com/aleksandar...dwTCz3az_0NAYELt-aFD0H627O12zI_uHi8sBgj2J-DtA

Роберт 7 and corto.maltese like this.
  6. ilyan

ilyan Популарен член

За уши влечкаа Јанкуловска, како во "бомбата" со преслушкуваните разговори "за уше ќе ги довлечкаме на гласање циган, по циган".
    Од пустец м'кнеа луѓе на гласање , а да не праиме муабет за од планини што ги симнуваа и останатите со закани што ги тегнеа да се испоубијат во собрание, е сега на истите тие им било "жал" за народов што одел на марш.
    Кај биле скопјани, како скопјаните да се луѓе, а останативе што се?

makedonkamak likes this.
  7. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Социјалдамлосана Младина на Македонија - СДММ

-А so be vmro koa be6e da ne ne pagjaа u damla. Денес или ова или штурци за ситуацијава со онесвестеното девојче.

Роберт 7 and orevokrsacka like this.
  8. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Не знам баш, дали спремале сендвичиња , тоа е пракаса од Вмро. Ова што си го пишала, вие долги години го влечете. Само кога се трошат туѓи пари, не боли ,нели?
    Сега ќе кажувате , вие за сендвичи и сокови? |(

9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Мене ме сте ми јасни некои од вас, вие сте европски луѓе, широкогради, демократи и се со ред само нај нај најубаво.... А некој ако не се сложува со вас одма по дифолт е "патриот" со бугарски пасош!
    Бојкотирам и јас, не за друго, туку џабе ќе им трошам пенкалце и ливче. Зошто ова е одамна решено, уште пред насилно да дојдат на власт.
    Од друга страна, сметам дека и вмро да остана ќе дојдеше со истово, зошто ова вака мора да биде, оти е под наредба, ама па тогаш сдс ќе плукаа дека вмро се предавници... Исто онакво ти е!
    Е сеа, остана само да си се надеваме дека ќе процутиме....
    Се мислам само со плати од 500 евра колку ќе кошта леб и млеко???

10. нина122

нина122 Популарен член

Јас ке гласам ЗА ! Мислам дека од тапкање во место нема аир а и не очекувам одма да влеземе во европска унија туку за 4-5 години така да мојот став е овој и многу мој пријатели мислат како мене

makedonkamak likes this.
  11. Mamli

Mamli Истакнат член

Каков дебакл беше митингот на СДСМ во Скопје чудо едно. Бруки. Автобуси од цела Македонија, цел бизнис сектор со нив, цела меѓународна со нив и пак не можат да наполнат 100 автобуси од коишто половина беа Албанци и Роми. Тие на кои им ветуваа Тирански и Ромски платформи. Цела плејада албански криминалци од типот на Бајруш Сејдиу се пуштени на слобода за да влечат за уши. Се е европски.

Не се трипајте дека некој политичар од типот на Јанчев би бил претседател на ВМРО.

12. Mamli

Mamli Истакнат член

sjdgo likes this.
  13. LadyR

LadyR Популарен член

Јас сум ПРОТИВ и нема да излезам! И не можам да сфатам тие што сте против зошто ќе одите да гласате? Треба повеќе од 50% излезност за да биде успешен, и вие ќе допринесете за тие 50% да се исполнат (без разлика дали ќе гласате за или против).

Ако влеземе во ЕУ и тука спаѓа И ПРОМЕНА НА ИМЕ што е апсолутно неприфатливо за мене, ќе бидеме бетер... Чист пример земете ја Бугарија. Просечната плата е речи-кажи како кај нас, а животниот стандарт е многу повисок. Живот има само во Софија. Се „дават“ во сиромаштија.
    Имаат пазар на булки... Мислам во ЕУ се?! Ние ќе бидете бетер од нив.

14. Јаневски

Јаневски Популарен член

Можеби ќе заокружи „за“, ама тоа ќе го стори на патриотски начин, со срце од лав и образ од...

Ќе појде со ливчето до картонскиот писоар, решително ќе го фати пенкалото - исклучително со десната рака, судбоносно ќе заокружи „за“, ќе проба по навика да го пикне пенкалото в џеб, ама не може - врзани се, ќе го земе ливчето со левата рака и држејќи го лево - на срце, ќе го однесе во кантата за гласови, на излегување ќе се поздрави и ќе си честита со комшиките од жири, по што ќе следи громогласен аплауз од публиката, на што скромно ќе се полкони и ќе замине во ходникот, слушајќи воздишки од воодушевување во позадина.

makedonkamak and HardSex like this.
  15. LollySky

LollySky Популарен член

Затоа што е демократија, имаш право на глас, излегување на референдумот не го прави автоматски успешен ако мнозинството гласа против.
    Во Велика Британија на пример, пензионерите го изгласаа Брегзит затоа што младите не излегоа на референдум, па ете ја сега Британија ќе излезе од ЕУ.

Yowannty likes this.
  16. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Јас сакам да прашам, ако може некој да ме просветли: КОЛКУ прашања ќе има на претстојниот референдум?
    Едно само?

Не знам каде да го пронајдам одговорот на прашањево.

Искрено, наместо да делеа пенкалца и запалки во ќеса со бонус флаер ЗОШТО е добро да влеземе во ЕУ, јас сметам дека можеа да дадат објаснување ШТО добиваме а ШТО губиме ако се изјасниме позитивно или негативно.

Сметам дека луѓето се недоволно информирани. Не знаеме што се случува... А, штом е така, моето мислење е дека тука нешто смрди.

17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Кажаа што ќе биде ако референдумот заврши негативно, институциите ќе одлучеле, ете таква демократија ни донесоа...
    Демек исто ви се фаќа, па боље да гласате....барем ќе се збори така гласал народот....
    А ако е позитивен референдумот, добиваме промена на име и влез во еу здравје накај 2025...
    Факт е дека веќе е решен исходот од референдумот, односно резултатите се дека поголемиот дел(52%) колку ли беше гласале за.
    Уствари што поминало кај нас ненаместено. Ни пенкалце нема да ти дадат ако им кажеш дека ќе гласаш против.

theunforgiven likes this.
  18. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Господ да чува, страшно, хаотично...

19. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Луѓе јасно ви е кажано дека и да помине референдумот дека нема да влезете во ЕУ барем уште 5 години додека не излезат сите. Не копајте гроб на својата земја, греота е.

Cka likes this.
  20. monibejbi

monibejbi Популарен член

И која е Алтернативата имате ли пример ако пропадне, што ја непосакувам искрено да пропадне, ајде кажете со Кина со Русија, стварно не разбирам, па вака ако помине барем ќе знаееме дека би оделе на подобро нормално има работа али барем како до сега нема да стоиме во место, не се помрднавме од партизација и корумпираност. Зар несакате подобро да ви биде?

Thread Status:
Not open for further replies.