Ќе излезете ли на референдум?

Discussion in 'Политика и настани' started by EvAngelos, Aug 14, 2018.

?

Ќе излезете ли да гласате на референдумот?

Poll closed Oct 1, 2018.
  1. Да, ќе гласам за договорот со Грција

162 vote(s)
    35.1%
  2. Да, ќе гласам против договорот со Грција

30 vote(s)
    6.5%
  3. Нема да излезам. Ќе бојкотирам

269 vote(s)
    58.4%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mamli

Mamli Истакнат член

Плачат тие што и претходно гласале против Брегзит.

2. Offspring

Offspring Форумски идол

Si editiral mislenje gledam.
    Ne sum licemerna toa e fakt. Jas zboruvam na srpski jazik ziveam vo srpska zemja neznam sto ne e jasno. Licemerno e jas sega odovde da vi kazuvam na vas sto da pravite i prva i najglasna da bidam a sum si stokmila vo zivotot. Mene kur me boli pisuvam tuka oti mi e dosadno ladno e i ziv covek nema na rabota.

lovestoneddd, daylight and referentka like this.
  3. zuto

zuto Форумски идол

Ако си Македонка, а претпоставувам си, и тоа моја сограѓанка колку што знам, треба да те интересира. Оние кои не треба да се мешаат по ова прашање, според мене, се другите националности. Оние кои носат македонска крв, македонско име и презиме се тие кои треба да одлучат како ќе се викаат и како сакаат да бидат наречени. Не сакам некој си Љуљзим да ми каже дали јас ќе бидам Македонка или Северномакедонка или не знам што.

Abeja, sjdgo, tigrica92 and 7 others like this.
  4. Mamli

Mamli Истакнат член

Тој Македонец што живее во Македонија или дијаспората, допринесува за својата земја, створил македонски деца, ги воспитал да служат на својата татковина има право да одлучува. Другите не.

Tanjamm, carangigia and Offspring like this.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Moja poenta. Isto i jas mislam.
    Znaci si gi zapalil opincite si si go natokmil zivotot si otisol 9d egzistencijalni pricini so sumljiv pasos vo red. Sekoja cest. Sekoj se snaogja. Ama kjuti si tamu skri se nemoj najglasen na fb da verglas sekoj den a si otisol u eu/nato zemja da zivees stvaras deca imot itn.
    Mene ne mi e gajle si sedam na fb i si spodeluvam sliki od cvekinja.
    Neka si odlucue toj so si odlucil da si zivee tamu so imam ja sega da ubeduvam ili ne. Moze vaka samo seirot da im go gledam koga mi e dosadno.

6. Cka

Cka Форумски идол

А зошто шиптарите од Швајцарија гласаат за Северна Македонија?

Harper, Abeja, Tanjamm and 4 others like this.
  7. zuto

zuto Форумски идол

Зошто воопшто шиптарите и другите националности да гласаат? Референдумов е за името на државата и националниот идентитет, а не за влез во ЕУ и Нато. Далеку сме од влез за таму.

Abeja, Tanjamm and Danncee like this.
  8. XMaN

XMaN Популарен член

Како го затупевте со банални работи :^)(без лутење). Секој македонски државјанин без разлика дали живее на Гренланд или на Марс има според закон право да гласа, дали тоа некому му се бендисува или не е друга тема. Сите муабети кој е он/она да ми соли памет од Тунгузија (Австралија, Швајцарија) се беспредметни чим е регистриран да гласа. Истото важи и за избори. Чим има државјанство и е во избирачки список без разлика дали е Македонец, Албанец, Еским, Марсовец има право да гласа, толку е просто.

9. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Најголемите сељачана се иселени во Австралија. Што може поразлично да се очекува од нив?!?! Уште да земат да ме сликаат, има тоа телефоните од глава да им ги искршам. Која дрскост и мизерија, сељаци, опинци...

10. dm1991

dm1991 Активен член

Ни тронка достоинство не треба да имаш за да прифатиш ваква спогодба :x на ментално ретардиран да му дадеш да го прочита договорот па нема да се согласи.

11. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

А свесна си дека живееш во ФИРОМ? Смешни сте...

12. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

И онака албанците одлучуваат за наша држава а штом тие се ЗА ќе успее референдумот исто како Заев што дојде на власт (благодарение на истите)

honey.11, Tanjamm, sjdgo and 3 others like this.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Тие од Австралија се говеда невидени. Мизерни, прости луѓе.
    Заминале на крај на светот пошто овде немале леб да јадат и сега уште ќе се борат за името.

Како не им е срам бе така да навредуваат стари луѓе.
    Нека имаа среќа на моја баба/дедо така да им пцујат, да им викаат мрш, да не ги пуштаат да гласаат па ќе го видеа Господ по куси гаќи. Ненормални.
    Бојкотирај слободно никокј не ти забранува, ама да застанеш и трици да им јадеш на тие што имаат поинакво мислење од тебе треба да си болен во паметот.

Читам дека веќе се идентификувани тие морони и ќе се преземат соодветни казни против нив.

п.с. И онака за иселениците во Австралија имам лошо мислење, па со тоа видео само ми се потврди мислењето.

14. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Не е цела дијаспора тврдокорна.
    Јас познавам и такви кои дојдоа само за да гласат,затоа што не заборавиле од каде се и кои се причините поради кои морале да се иселат.Луѓе кои виделе што значи подобро.За тоа и ќе се гласа утре.За подобро.

За овие денес што ги видов во Мелбурн,немам зборови.Мојата култура не ми дозволува да коментирам со истата реторика.

Искрено,непријатно сум изненадена од етикетирање и плукање по етникуми со кои живееме под исто небо.Се декларираат себеси како интелектуалци,ама џабе е,кога вриштат од национализам.
    И да си кажам уште нешто.Ниту еден Албанец ме нема никогаш зафркнато во животот,што не можам да го кажам истото за моите браќа Македонци.

15. Bianconerosempre

Bianconerosempre Активен член

Зa oние штo се згрoзени штo некoј е снимaн и сликaн, a дo пред гoдинa денa зa тoa нaвивaa и плукaa луѓе oти глaсaле.
    Вaшетo лицемерие немa крaј.
    Oд вaс стрaдa мaкедoнијa, ви сметaa 500 мaкедoнци oд пустец a не 150 000 кoсoвaри и тoгaш и сегa.
    Е зaтoa никoгaш немa вo прaвo дa бидете и сте нa влaст кoгa сaмo некoј ќе ве стaви тaму пo сплет нa oкoлнoст.
    Лaмпиoни.

Abeja, orevokrsacka, Tanjamm and 4 others like this.
  16. Bianconerosempre

Зaтoa oјј демoкрaти дa си ги пријaвете кaј oливер нoвинaрите oд бриф, a1oн, плус инфo и нoвaмк дa oдгoвaрaaт зa снимaње нa глaсaчи нa глaсaчкo местo.

Tanjamm and sjdgo like this.
  17. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Тоа кога се збори од инает, инаку уставното име на државата е Република Македонија, но со овој договор повеќе нема да биде така, што претставува изговор да се чепка во Уставот и да се вметнат некои други поопасни работи таму. Втората и полесна фаза од планот ќе ја спроведат оние историски комисии. Бриши македонштина, па ќе цути албанштина.

Abeja, najjacha, orevokrsacka and 5 others like this.
  18. Bianconerosempre

Зaтoa ги ќутaт aмaндмaните, aли нa кoгo oбјaснувaме нa теле...
    Штo сaкaaт некa прaвaт нaс дa не не мешaaт севернa двoјaзичнoст и бугaрскиoт нa челo некa си ги нoсaт.

Tanjamm and sjdgo like this.
  19. shz

shz Форумски идол

Не излегувам да гласам.
    Прееска на работа газдата ни вели да одиме утре да гласаме за референдумот. :D

20. Bianconerosempre

Секoј штo не нaучил штo знaчи дa се предaдеш кaпитулирaш удoвoлиш, нa крaјoт тoa ќе те изеде.
    Пoчнa сo прифaќaње спoр aлбaнски универзитет знaме...
    Кaј сме сегa дрaги либерaли ?
    Нaучете нештo oд Регaн.
    Не уништивте.

sjdgo and Tanjamm like this.
Thread Status:
Not open for further replies.