Ќе излезете ли на референдум?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од EvAngelos, 14 август 2018.

?

Ќе излезете ли да гласате на референдумот?

Анкетата е затворена на 1 октомври 2018.
  1. Да, ќе гласам за договорот со Грција

162 глас(а)
    35,1%
  2. Да, ќе гласам против договорот со Грција

30 глас(а)
    6,5%
  3. Нема да излезам. Ќе бојкотирам

269 глас(а)
    58,4%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Не значи, ама јас и многу други ќе направиме исклучок и ќе ги гласаме сдс, само поради договорот :)
    Не оти ги сакаме, туку оти оние другине и ова малку ќе го усерат.
    После пак ќе си поништуваме ливчиња :)

На WildMk, Amellie13, Someonespecial и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Bianconerosempre

Bianconerosempre Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Ќе дoе тoa кaмшикaрo кoе ќе не зaчукa сите ќе ни е** м*******

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.695
    Види, и ја би гласала за Сдсм
    АМА
    Не ми се допаѓа и нивната политика моментално.
    Посебно кадровската.
    А, следејќи го и однесувањето на нивните членови, тука во мојов град, знам дека нема нешто да се смени
    95% од членовите имаат цел само да се вработат некаде во администрација, и толку.
    Личен, пред општествен интерес.
    И прават невиден притисок на повисоките органи во партијата, и се закануваат дека нема да гласаат на избори

На WildMk, Someonespecial, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Налет избори, мене ептен ми е криво за референдумов. Највисока форма на демократија е.

Со ова кажуваме дека не сакаме сами да одлучуваме, дека не не интересираат одлуките. И ова го правиме втор пат. Од вкупно три референдуми, два се неуспешни.

После политичарите ни биле криви. И соседите. И ЕУ. И не знам кој. А да се погледневме во огледало и да се преиспитаме да не сме си сами криви?

Лекција којашто секој возрасен мора да ја има научено е дека секој е одговорен за своите постапки. На секое поле, не мислам само на политика. Додека не го научиме тоа, ништо од нас.

На WildMk, Tajnaotrovna, Amellie13 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Грешкa си, не е дo тoa декa нaрoдoт не сaкa дa oдлучи, нaрoдoт сaкa дa немa oдлукa.

На orevokrsacka, koritsaki и fina erika им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Јас не очекувам ништо од сдс освен да го истуркаат договорот.
    Јасно ми е што говна се, затоа и никогаш не сум ни помислила да ги гласам.
    Иста тиња се со другиве.
    Ама во овој случај, ние што сакаме да пројде договоров, имаме корист да ги гласаме.

Според мене, ако навистина има избори, сдс убедливо ќе добие, но наредно тешко :) ќе треба ептен да се испотат за да задржат власт :)

На WildMk, Someonespecial, oblace1 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    А пошто мора да има, ќе има :)

8. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Акo се прoдoлжи вaкa ќе немa, ќе oдиме у oн.

9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.695
    И јас не очекувам
    Муабетот ми беше дека делумно и членството е криво. Као ќе ми дадат работа, ќе гласам и ќе ќутам.
    А, подучени од другите, знаеме што се' може да направат за да задржат власт...

На WildMk и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160
    Ќе морам да се сложам со @Ariel, со бојкотот вчера македонскиот народ покажа дека сака други да му ја решаваат иднината. А што е најтрагично, самите си паднавте во дупката што ја копавте - докажавте дека е вистина она што Грците, Бугарите, Србите и Албанците го тврдат - дека македонски народ не постои. Затоа што ако постоеше, ќе излезеше на референдум, и ќе кажеше што мисли, јасно и гласно. А вака, со извинење, се посравте во гаќи. Ми се плаче, искрено.
    Сега се радувате, ама чинам наскоро сите ќе плачеме, кога утре други ќе решаваат дали ова парче земја уште ќе се вика Македонија и ќе постои како таква. Да, ќе плачеме, оти муда немаме да станеме, само за бојкот знаеме, и за лаење по социјални мрежи.

На SV1911, mila89, Tajnaotrovna и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Бaш бoјкoтoт дoкaжa декa нa oвaa теритoријa имa куче и свети меркел дa дoјде oвa е Мaкедoнскa земјa нa Мaкедoнски нaрoд.
    Кoгa бугaринoт гркoт и aлбaнецoт нaвивaaт зa нештo тукa се Мaкедoнците дa им е** м**

На A.27, zuto и koritsaki им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Се е џабе, дури и да коментираме веќе на билокоја политичка тема, некои едноставно се како ,,обземени,, и нереални работи зборат.

Можеби се плаќа за вакви слепи тврдења, ама пак и некој мозокот да ми го купува за ефтин муабет -не дозволувам:)

Работава е -слеп за стап.

На CameliaMiller, Someonespecial, oblace1 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Lavot 1991

Lavot 1991 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    19
    Ви кажав што ке се деси со бојкот !
    Народот е слеп или глув , со таен бојкот на Вмро се знаеше дека нема да има цензус бидејки членството на Сдсм и плус Албанциве е околу 600 - 650 000 и толку биднаа ЗА !
    Еве сега ви кажувам каков е планот во Собрание , Апелација неделава ке одлучи за Груевски дека ке оди затвор , Мицко веројатно со две раце ке потпише уставни измени само Заев да му каже измени во кривичен законик, не само Грујо следнава недела и Јанкуловска на 3 октомври има завршни зборови и ке оди затвор.
    Прашањето е дали Заев во консултација со Европа и Сад ке прифатат амнестија за Груевски или ке одат на план Б тоа се брзи избори ..
    Мицко нема многу за чекање , иначе Апелација оваа недела ке потврди Грујо да оде во затвор , само мислите си вие дека Вмро се бори за Македонија !

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.175
    Сега ви стана јасно дека згрешивте што бојкотиравте?
    Му дадовте на Заев шанса да се преброи и да зацврсти позиција.
    Над 600.000 илјади гласачи гласаа ЗА и грото се членови на СДСМ. Интересно е што се очекуваше масовна подршка од
    Албанците, ама они потфрлија.
    Така да сите тези на Вмро веќе се во вода во вода дека за СДСМ гласаат само Албанците.

Друго, не знам како си дозволи СДСМ да оди на референдум со непрочистен избирачки список, кога се знае дека во Македонија нема 1,8 милион гласачи, па цензусот беше реално тешко да се постигне.
    И следно, ПОПИС. Вчера видовме дека и Албанците не се толку колку што ги мислеме.

Вчера, му помогнавте на Заев да победи. Се знаеше дека нема да се фати цензусот.
    Затоа требаше да излезете и да гласате, оти со бојкот не искажувате став дека сте против договорот. Се надевам дека денес ви е појасно.

Сега следува период, кој искрено се надеваме ќе помине без избори.
    И СДСМ вчера си ги виде пропустите, и се надевам дека деновите ќе игра метлата.
    А гласачите и членовите на Вмро ќе сфатат дека беа искористени за уцена и спас на фамилијата.

Се на се, интересен ден со победа на Заев.
    Пиша некој дека гадно ќе се зезнете со бојкотот.
    Па и тоа се случи.

На WildMk, Tajnaotrovna, Amellie13 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Зaтвoрете ги aкo мислите декa тoa ќе ви пoмoгне, мислевте декa и нoсење нa стрaнци е пoзитивнo, дружби сo бугaрите кoвaчев кaрaкaчaнoв, сo aлбaнците хaрaдинaј тaчи, aкo мислите тoa декa пoмaгa дa се прoмени иметo бујрум, инaку мене не ми е гaјле зa грујo, нo знaм кaкo ќе реaгирaaт луѓетo.

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160
    Мисли си ти така, теши се дека сме покажале нешто. Докажавме само дека кога треба храброст, си ја пикаме главата во песок. Оти тоа е омилена поза на Македончето.

Нејсе, со испрани мозоци не сакам да дискутирам, оти нема конструктивен муабет. Останува да видиме што ќе се случи, а тоа сигурно нема да биде по наша волја.

На WildMk, Tajnaotrovna, Ketchup и 9 други им се допаѓа ова.
  17. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.726
    Значи вака. Меѓународна заедница успеа да изврши притисок на тотално изолирана земја како северна кореа, не па на нас држава колку стамбен блок на менхетн. Небитно. Стејт департмент го поздравил референдумот, терајте по планот. Што се замислувате бре? Сакате до корка леб да стигнете и тоа вашето "најмилото" пак да го земат? Заев стана едно утро и уште немиен лице си рече сега ќе го сменам имево. Ма немој да ме јебеш бре. Никој не ни помисли дека одма ќе почнат да врнат пари ама па полошо да е? Не фала. И не се занесувајте дека ќе идеме до крај, зашто крајот веќе одаамна е дојден. И аман веќе, оставете ги албанците. Не се криви тие зашто сонцето не изгрева од запад. Така требало и да биде. Посилниот секогаш победува. Ланец на исхрана.
    Сите ние си ја сакаме државата, ама сакаме и барем кромид со лебов и солта. Ајт.

На WildMk, SV1911, Amellie13 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. butterfly_mk

butterfly_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    368
    Никој не згрешил што бојкотирал туку партиските војничиња што се дотуркаа до некаква позиција преку шарени револуции и поддржување на ништовни договори ќе ги изгубат и тие позиции. Следно е дека ова нема да помине во собрание, ВМРО не се будали да го изласаат кога се во позиција да додјат на власт. Мицкоски ги насанка и тоа убаво, прво донесоа закон дека избори ако има да бидат по пржински модел и тоа Заев си го прифати. Така да џабе си пишувате овде, реалноста е дека ќе има предвремени и Заев ќе падне, а и многу сомнително е што дури ни Албанците не излегоа. Тука нешто многу смрди.

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  19. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.726
    Вмро се во состојба да дојдат на власт? Хаха ај помисли дали е така вистина па пак пиши.

20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    На 25.11 ќе има предвремени:)
    Така да...спремајте се и тренирајте:D

На kukla21 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.