Ќе излезете ли на референдум?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од EvAngelos, 14 август 2018.

?

Ќе излезете ли да гласате на референдумот?

Анкетата е затворена на 1 октомври 2018.
  1. Да, ќе гласам за договорот со Грција

162 глас(а)
    35,1%
  2. Да, ќе гласам против договорот со Грција

30 глас(а)
    6,5%
  3. Нема да излезам. Ќе бојкотирам

269 глас(а)
    58,4%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bianconerosempre

Bianconerosempre Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Слaб им е игрaчoт нa стрaнците и зa дa влaдее и дa им зaврши рaбoтa, тaкoв киксер пoлитичaр сме немaле, aмди бaјрaм е пoдoстoен зa премиер.

На butterfly_mk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Уште ли плачете де? :D

Патем математикиве околу парламентарни избори ви се жив циркус. Референдум и парламентарни избори не се исто. Промашувате поенти.

Од тие 600,000 гласови ЗА колку беа полнети кутии во доминантно албански средини?

https://lider.com.mk/makedonija/zaev-ne-uspea-da-dostigne-cenzus-nitu-vo-svoeto-maalo/

:D:D

Последна измена: 1 октомври 2018
    На sjdgo, Shmizla94 и carangigia им се допаѓа ова.
  3. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Нормални, отворени разуми ВС мозоци заглавени во вемеровско ријалити шоу. (facepalm)

На sparklie, CameliaMiller и Someonespecial им се допаѓа ова.
  4. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.590
    Абе што читам вмро ке победело на парламентарни хахха. Знаат многу добро каков дебакл ке доживеат, па затоа Мицковски не прифаќа предвремени избори, не сака ни да ги спомне. Почетокот на крајот на вмро е почнат одамна, Груевски го уништи, Мицковски дотепува.
    Знае Заев дека убедлива победа ке има на парламентарни па затоа и сака да иде на истите.

Инаку со бојкотирам не сте покажале никаков став, ниту сте за ниту против. Луѓето гласале за, се изјасниле тоа што вие сте решиле црно на бело да не фигурирате е друго. Муабети по дома што се прават, на маса со пријатели, комшии не се смета на референдум.

На calliope, Amellie13, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Јaс не ни сфaќaм зoштo се... Кoгa ќе пoдрaзмислaм, пaк ќе немaaт 2 3 a сo референдумoт киксaa прејaкo штo знaчи пaк гo фaктoризирaa дпмне, и сегa едниве се дoбри зa дa гo сменaт a немaaт легитимитет, a другиве имaaт кaпaцитет дa гo сменaт a се прoтив дoгoвoрoт.
    Е aј сеa oтплеткaј гo јaзoлoв.
    Единo aкo денoвиве преминaт oд дпмне дa гo глaсaaт, штo е лoшo и зa сдс и зa прaтениците штo ќе преминaт.

6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Ова вчера требаше да биде над партиските интереси. Над ВМРО и над СДСМ. И требаше да одлучат граѓаните, ако имаа сопствен став.

За жал, си го заслужуваме хаосот во којшто живееме. Ние сами си го креиравме.

На WildMk, monibejbi, Tajnaotrovna и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    ВМРО-ДПМНЕ вчера без никаков јавен повик за бојкот покажа дека има 450,000-500,000 гласачи како од шала, а вие сонувајте си некакви бројки. Референдум и парламентарни не се исто.

На butterfly_mk, Shmizla94 и carangigia им се допаѓа ова.
  8. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Доста тие што не излегле да гласање ги вреѓате и омаловажувате. Сите биле од вмро, сите партиски пиони итн итн. Као никој по своја воља не го напраил тоа туку Грујо му наложил.
    Као сдс се светињи и не праат такви работи.
    Не сум партиски определена, ниту некогаш ќе бидам. Немам време а ни ќар да им одам по митинзи, собири, да лепам флаери и да одам од врата на врата да замарам луѓе. Гледам како да заработам за моето дете да има. А до сега има се што и е потребно.
    Во иднина секад со гордост ќе и го кажувам мојов став, нема потреба да се срамам пред неа, се додека и дозволувам да има свое мислење.
    Не излегов да гласам не зошто бојкотирам, туку зошто не сакам. Зошто исходот на било кој резултат е ист. И сите да гласаа против. Имав веќе пишано.
    Ова е нешто што вака мора да биде сакале ние или не.
    Затоа и го тргнаа Грујо, зошто не го дозволуваше, а мораше!
    Никогаш не сум била на ниеден протест, зошто секогаш има некој обоен од било која пратија што ми проповеда морал. А морални еден куп од нив.
    Фала им. И вака и така јабана отидени одамна.
    А секое зло за добро и обратно.
    Па кој како сака нека сфати ме заболе.
    Нит вмро, нит сдс не ми дале, туку само ми одзеле.
    Сдс ја прати мајка ми под стечај, вмро не напраи ништо за да ни помогне...
    Мајка ми се избори сама да имам се. Повеќе не ми ни треба.
    Кров над глава, храна, образование! Тоа ќе го има и моето дете.
    Не ми треба ни бугарски пасош, ни еу пасош зошто да бегам немам намера. За шетање, шетам и со мк пасош.
    Сите кукаат за немаштија и ниски плати, а секој ден кафаните се полни. Коли бесни, гардероба исклучиво марка... (Сите сме си дозволиле такво нешто бар еднаш).
    Е сеа у еу може ќе се напраи некој си ред, ама за побогати(зборам како поединци) нема да бидеме. Новчаникот може ќе има повеќе пари, ама ќе вредат исто.
    Моето дете нема да има поголем стан, нема да изеде повеќе леб, нема да има повеќе гардероба и играчки(односно не и треба).
    Пак ќе кажам, овој пат бар стоеа на зборот, ммозинството кажа дека не излагаат на референдум и се случи. Резултатите покажаа.
    Да славам победа, било чија кај што ја нема(барем според мене нема кога викаат дека не мора да се прифати мислењето од референдумот) немам намера.
    Само ми е мисла дали ако овие што бојкотираа(и јас меѓу нив секако) гласаа против, а се знае колку ќе беше процентот. Околу 60%+ мислам(исправете ме ако грешам) дали тогаш Зајко ќе излезеше со изјава како вчера дека го почитува гласот на народот, или ќе кажеше, консултативен е, не мора да се прифати.
    Пак ќе кажам, гајле ми е зошто уште пред да дојдат на власт знаев што ќе биде, како и да гласа народот.
    Ова е мое мислење, не мора да ви се допаѓа, не мора да е вистинито.

На Dzevelekova, Harper, jacqueline.s и 12 други им се допаѓа ова.
  9. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Глас НЕ, не значи по дифолт про ВМРО, ниту глас ЗА не значи про СДСМ.
    Ти штотуку ги стави сите бојкотирачи у ист кош.

На WildMk, CameliaMiller, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Lavot 1991

Lavot 1991 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    19
    Џабе се радуваат овие што бојкотираа , на крај ние за Европска Македонија ке славиме победа !
    Мицко сеа ке бара амнестија за Грујо за да гласаат за уставни промени , Заев ке им каже не доаѓа во предвид .. ке се оди на брзи избори ..тука не се прашува Мицковски бидејки избори се распишува со 61 пратеник а Заев има над 70 , тогаш Мицко ке мора сакал или не да учествува каде Сдсм со над 650 . 000 ке одат со една изборна коалиција ке го потопи Вмро кои нема да има ни 400 . 000 .. пресметајте сега дали 650 000 се доволни за 81 пратеник и апсолутно мнозинство ..
    Криминалците ке си идат во затвор , со 81 ке му направат и инпичмент на Иванов за да не се секираат дали ке додели мандат !

На Amellie13 и LollySky им се допаѓа ова.
  11. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Нaјреaлнo бoјкoтирaм зa ништo не ви е кривo.
    Ние не гo прифaќaвме дoгoвoрoт.
    Вие имaвте се нa рaспoлaгaње целa влaдинa мaшинеријa.
    Кoј ви е крив штo не знaете ни дa излезете дa глaсaте.
    Нели мнoзинствo сте ?
    Прoгнoзи нaд цензус пo цензус еве видoвме.

На Shmizla94 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Ме мрзи да пишувам долги постови, а можам да напишам еден цел реферат зошто грешите во врска со математиките околу парламентарните избори.

Ѓорѓи Иванов без поддршка на Албанците освои 535,000 гласачи. Не си свесна колку гласачи изгуби вчера СДСМ.

На Shmizla94 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Се мислaм декa некoј ќе премине oд вмрo сегa и се ќе се зaврши.

14. Lavot 1991

Lavot 1991 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    19
    Да те корегирам , никој не го прашува дали Мицко ке прифати избори , собрание со 61 пратеник(Заев има 70) може да распише избори во било кој момент и тоа значи Мицко може да се слика :)

На oblace1 и LollySky им се допаѓа ова.
  15. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    У кaквa шпaнскa серијa живееме хaхaхaхa чoвек дa дoјде дa не гледa ќе се чуди, не сaмo пoстaпкиве штo ги прaвиме пoвучи пoтегни, туку и спoрoт е тoлку глуп и фaшистички. Нaрoдеее трaгикoмедијa.

16. butterfly_mk

butterfly_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    368
    Па па па, абе очи им извади Грујо. Не, ќе бара избори и тогаш ќе си го амнестира (facepalm). Тешко е да бидеш комуњарче и да браниш нешто што не се брани. Да не си им во кожата. Е така Заев ве пушти по вода и ве натера да се бламирате.

17. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Абе Европејци, како тоа во 12 часот киснете на форум? Не работите ништо на таа работа? Нели се жалевте на неефикасна администрација, недисциплиниран народ, а во 12 часот во текот на работниот ден вие киснете на интернет:D

На Dzevelekova, sjdgo, Shmizla94 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    800
    Допаѓања:
    2.960
    Онаа фејк насмевка ти изгледаше на среќа? Мене повеќе ми личеше како гвујопаторот на 11 декември коа прославуваше победа.

605 000 гласа има сдс со сите можни партии заедно. На изборите 2016 собери ги дуи, сдс, беса, алијанса можда и над 700 илјади се.
    А рачунај на избори у чисто македонски средини дали ќе ги добие истите со слична реторика ко гвујо, ќе се јави измет рамадани "ако не влеземе у нато албанците сами ќе влезат".

Најубаво е ова да се реши у парламент сега, мислам дека ќе договорат со жмицко овој да глуми раскол у партија, а да му ветат доаѓање на власт за 5-6-8 години.

19. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Сега ќе ти кажат дека Грујо не им дал работа, па затоа зајко и еу ќе им дадат.
    Море газот ако не го испотиш, и Господ да се симне џабе.

На Luciferovog zlo♧ и didi1982 им се допаѓа ова.
  20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    90.682
    661.393 реално не е мала бројка.
    Ситуацијава е вин позиција за Заев.
    Ако не помине во парламент ќе се оди на брзи избори каде Заев ке добие.
    Тик Так......,што им одговара повеке на вмро?

На WildMk, oblace1, Nausicaa и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.