dobro vecher... bi sakala da prasham kako moze so lekovi i koi lekovi predizvikuvaat da se prekine bremenost ?? koja e vo 5tata nedela.. ne sakam da odam na hiruski zafat... ili pak apcinja kooi nikako nese koristat vo bremenost koi mozat na predizvikat krvarenje.... pozz i blagodaram
Нa прoфилoт ти пишувa декa си мaшкo и никoт некaкo мaшкo ми делувa прaшувaш зa девoјкaти или си гo утнaл пoлoт при прaвење нa прoфилoт ?? Акo не сaкете хируршки зaфaт ќе мoрaте пoвеќе дa внимaвaте , 21 век е и имa мнoгу oпции дa се зaштитите дa не дoјде дo бременoст . Абoртус нa свoјa рaкa сo aпчињa и те кaкo мoже дa јa кoмплицирaaт сoстoјбaтa нa женaтa штo недaј Бoже нa клиникa дa зaврши . Кoгa сте се решиле зa aбoртус нaпрaвете гo тoa нa клиникa .
Еве во темата Дали сум бремена, имам пишано најдолу за апчињава @tinaniki http://forum.femina.mk/threads/Дали-сум-бремена.424/page-597#post-3107242 Во МК легално не се продаваат, бидејќи не се правно регулирани ниту имаат дозвола за продажба.. на црно гинеколозите можат да ви ги набават, чинат скоро колку и абортусот во приватна клиника. Во светот апчињава се одлично прифатени од страна на гинеколозите, кога станува збор за абортус. Дури и препорачани се онаму каде што е возможно. Апчиња на своја рака НИКАКО. Може да има и фатални последици.
Te molam urgentno mi treba vakvo nesto. Informirajme vo koja klinika se obratila tvojata drugarka. Blagodaram Kade mozam da najdam apcinja za abortus? Itno e ve molam. Pozdrav
@Beci зa ризикoт oд тие aпчињa дaли си рaзмислилa? Не е сигoрнo кaкo oбичнo aпче кoе сaмo ќе гo испиеш и гoтoвo зaвршенa рaбoтa , сигoрнo имa ужaсни бoлки , никaкo нa свoјa рaкa , секoј oргaнизaм е рaзличен. Акo ти е тoлку итнo , иди вo бoлницa и aбoртирaј! Штoни пo бoлници не е 100% се сигoрнo кaкo се тoa ќе зaврши a не дoмa нa свoјa рaкa сo aпчињa! Рaзмисли!
Apcinjata ne se zemaat na svoja raka/rizik. Se zemaat samo po nadzor na lekar. Zatoa prasuvam dali nekoj znae vo koja klinika da se obratam za istite. Fala na sovetot, se soglasuvam deka na svoja raka ne se pravi nisto i najefikasno i najsigurno e vo bonicki uslovi
Zdravo devojki nova sum na forumot, sakam da ve prasam dokolku nekoja od vas imala isklustvo so tabletata za abortus da mi kaze kakvi posledici ima posle toa, dali potoa mozam pak da ragjam i slicno? Fala vi odnapred imajte ubava vecer
Vcera koga bev na lekar prasav dali postoi takvo nesto i sestrata mi rece da i deka moze samo do devetata nedela podocna ne
Дакаш да абортираш? Со таблета е побезболно инке се изфрле плодот без киретажа Не се секирај Колку кошта со таблети?
Neznam ne sum prasala kolku kosta, samo me interesirase ako nekoja devojka ima iskustvo da mi kaze sto i kako, da nema nekoj fatalni posledici ...
100 eвра е се вкупно, така ми рече еднаш докторот, ти прави преглед, ти дава таблетка и добиваш крварење во облик на менструација 7 дена треба да трае. После тоа одиш пак на преглед и ако се океј тоа е тоа. Само да знаеш знае да биде болно и нема да можеш да пиеш лекови против болка. *Не сум била бремена и прв пат кога отидов на гинеколог ми го кажа ова,чисто информативно. Да си знам кои ми се опциите доколку би дошла во ваква ситуација некогаш.
Fala ti mnogu a dali posle niv nekoe vreme ke mozam da ostanam pak bremena nema da ima nekoj rizik za toa ili?
Ризик постои и ќе постои. Но бремена се останува и при вакум абортус доколку тој што ја прави постапката си ја заврши како што треба работата. Ова со таблетиве не ми е многу позната т.е немам блиски што извршиле абортус на ваков начин. Сигурно тој што ќе ти ги препише апчињата ќе ти објасне подобро. Со лесно