Mila matka sto prifaka plod pak ke prifate jas imav 3 rani spontani abortusi i sega imam kerka 3 i pol god
Сабајле што ме ,, освану" една пролајферска објава, полна со осуда и психолошка манипулација, глава ми прсна пред кафе да се напијам. Не ли гледате што се случува, деца силуваат, забременуваат. Замислете некое дете коешто поминало низ таква голгота и сѐ уште е кревко прочита такво нешто и не дај Боже реши да си посегне по животот. За тој живот кој ќе биде одговорен? Или е селективно пролајферство? Особено па мажи кога објавуваат. Никој не оди на клиника пеејќи чифте чанче. Малку осет. Особено од оние коишто објавуваат од духовни побуди. Со наметнување вина и психолошки притисок се придобива исто толку ефективно колку што дете може да се воспита со шлаканица. Една објава имаше многу добра :,, Мажите да имаа матки, ќе имаше најсовремено опремени центри за абортус на секоја бензиска. "
Од тие со духовни побуди имам да прашам нешто. Ако жената реши да абортира таа е убиец на дете, грешник, ако жената знаејќи дека големи се шансите да умре на пораѓај одлучи да не абортира и да го роди, дали тоа дете е убиец, т.е. жената го направила убиец уште во првите секунди на својот живот. И во двата случаи имаме СВЕСЕН избор или да биде жената убиец или да поттикне некој друг да биде убиец.
Да не дојде до тоа , сепак секој човек има право да избера што би направил , али сепак секој абортус е убиство на тоа бебе што можело да живее.
https://forum.femina.mk/threads/Криминализација-на-абортусот-во-САД.30334/ Ги префрлив мислењата во посоодветна тема.
Здраво, ме интересира дали некоја членка знае дали треба упат од матичен гинеколог за абортус на клиника?
Zdravo, sakam da prasam Po abortus so provokacija Na 16.06 e abortusot Koga ja dobivte prvata menstruacija Vo momentov ima slabi menstrualni bolki I kafeno pri brisenje
Cikloproginova pies? Koga ke go dopies poslednoto apce od 3-5 dena ke dobies. Jas kafeav iscedok imav 2 nedeli na brisanje.
А на 30тиот ден почнато е кафено исцедување исто како менструација, ке после 10 ден преога во темно црвено.. нормално е? Наредна недела ќе појдам на гинеколог за секој случај, сега се на одмор
Zdravo. Sto bi napravile ako ste bremeni vo 22 nedela a nemate rabota, nikakvi prihodi, ste se razvele od soprugot i toj ve izbrkal i sega nemate kade da ziveete. Bez podrska od svoeto semejstvo. Nikakvi uslovi za zivot. Sto bi pravele koga nemate opcii da gledate dete. Koga nemate nikakov izlez. Ova ne e lesen izbor za prekinuvanje na bremenost i ne e poradi zelba tuku primoranost. Ve molam bez osudi i navredi.
многу неблагодарно е да се дава совет Од кој град си да пробаме да ти најдеме работа за да си го задржиш бебето? Инаку размисли и за опцијата за да се даде на посвојување ако не успееш да створиш услови за бебето
Zdravo. Sto bi napravile ako ste bremeni vo 22 nedela a nemate rabota, nikakvi prihodi, ste se razvele od soprugot i toj ve izbrkal i sega nemate kade da ziveete. Bez podrska od svoeto semejstvo. Nikakvi uslovi za zivot. Sto bi pravele koga nemate opcii da gledate dete. Koga nemate nikakov izlez. Ova ne e lesen izbor za prekinuvanje na bremenost i ne e poradi zelba tuku primoranost. Ve molam bez osudi i navredi. Razmisliv i mi deluva nefer da go rodam i posle da trga maki cel zivot. Imam dve deca od koi pomaloto(masko) mi e bolno od bolest koja na kraj ke go ubie. A i ova e masko a mi kazaa deka ako ostanam bremena pak so masko ima preku 70 %verojatnost i toa da ja dobie i toa od mene. Ne e vo red da go rodam i toa da se maci cel zivot. A za rabota nikoj ne bi mi dal rabota vo vakva sostojba. I pokraj toa bez mesto kaj da zivees ne gledam kako bi go gledala.
Јас би абортирала. Психички би ме убило али не би родила ако немам никакви услови да го гледам , жал мие што поминуваш низ ова, што си проморана на вакви одлуки. Доколку смениш мислење отвори жиро сметка ќе ти помогнеме како што кажа членката погоре, ако веќе си одлучила знај дека не си сама и после тоа главата горе колку и да е тешко, работи на себе и потоа на работа за своите деца .