дали некогаш сте помислиле да ја истепате вашата најверна другарка која ви забила нож во грб? ве оставила да патите и заминала со вашите најголеми сопернички само поради тоа што сакала да ви наштети? мене ми се случи тоа... поради неа станав агресивна и ги напаѓам сите околу мене... не можам да се помирам додека ги гледам заедно како се забавуваат а јас останав сама.. ама сосема сама.... помогнете ми ке полудам.
АГРЕСИЈА Соочи се со тоа дека имаш проблем. Направи нешто за да ја исфрлиш таа негативна енергија од себе. Според мене ќе ти биде најдобро ако спортуваш, што почесто да бидеш физички активна. Тоа време што го трошиш мислејќи негативно, троши го за нешто корисно. Сигурно имаш некој со кој можеш да излезеш, ако не другарки, тогаш братучетки. Поработи на тоа да си најдеш ново друштво, или барем најди си хоби, занимација. Ако ништо од ова не помогне, би било добро да позборуваш со стручно лице.
Колку бев агресивна на 15, 16, 17, па тоа чудо беше. Се дерев, се тепав...ама не беа тоа страшни тепачки, другите не ми возвраќаа, смирени беа инаку модра ќе одев
Доста сум агресивна на моменти, се заканувам се дерам урлам и на крај сум како: не се замарај со глупости. Порано малце ми фалеше да му станам на некој да го зачукам
Имам другарка која се сфаќа погрешно,ок и јас сум личност која се лути,но кај неа е поизразено.Не е насилник,ама знае да се искара за банални работи. Некоја другарка и рекла дека треба малку да ги ослабе нозете,да јаде помалку ,и таа од сред улица бесна си заминала дома.А инаку не е дебела според мене,ама ете девојчево кое и рекло да ослабе очигледно признава само манекенски изглед. И велам летоска дали ќе работи,ми вели не,јас и реков дека е убаво да почне да работи,да не зависи од нејзините,и посочив примери за помлади деца од неа кои работат(18 години е инаку),оваа кога збесна,како сум можела да ја споредувам,тоа било нивен живот,за неа имало цел живот да работи,ми вели дека не ѐ помалку способна само затоа што одлучила подоцна да работи и дека не ѝ требала ни нова облека,ни патување,туку слобода,а не на неа некој газда да и наредува,ок во право беше,ама како збесна. Девојчето инаку е одличен ученик,има разбирање за сите,знае јазици,ама ете знае да збесне за ништо
Jas imam takov problem, me fakjaat takvi ludila, mi se spojat + i - u glava koga pocnam da se raspravam so site, mi se cini svetot nad glavata kje im go srusam..a i nekoj da mi se pravi najpameten ili da slusnam nekoj deka jade "bureci" za mene, nikoj ziv nemoze da me sopre da ne napravam nekoja glupost...