Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Адаптација на жената во новото семејство

Дискусија во 'Брак' започната од Alm., 15 декември 2024.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.699
    Допаѓања:
    19.150
    Bullshit и небулозно.

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    13.431
    Ама реалност во премногу фамилии каде младите живеат со старите.
    Оди види во темана за свекрви.

На CameliaMiller и Adidas888 им се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.441
    Допаѓања:
    22.549
    Не е булшит туку баш таман напишано.
    Комшииве нема да ми дојдат дома и да ми кажуваат дека не ми е чисто или да ме зборат на маж ми дека не чистам доволно, комшииве нема да дојдат и да ме терат да праам ручек за сите нив или да се лутат ако напраам само за мене и маж ми.

Туку, шо е со работава шо скоро секоја жена попрво би се нафатила да отплаќа ќирија или рата од кредит за стан отколку да живее со старите, а мажите се преплашени од ќирии и рати?

На izgubena:), moonlight-girl.55, Emy867 и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    2.939
    Ти се погодиле комшиите. :D Кај нас и комшиите дрндаат(facepalm)

5. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.441
    Допаѓања:
    22.549
    Аман бе :D.
    Ама друго е комшии. Можеш да ги избркаш и да не се замараш повеќе со нив. А старите на мажот тешко дека ќе ги избркаш а и да ги избркаш, после милион караници ќе има.

На Malesia и Anyshka им се допаѓа ова.
  6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.699
    Допаѓања:
    19.150
    Зато шо сметам дека за цел живот роб да бидам, а имам кај да живеам и доволно простор, или пак да давам пари по кирии тоа ми е мене фрлени пари во дупка. Освен ама големо ОСВЕН ако имаме шанса за подобра работа и услови да се преселувам. Инаку да ми е пресудно да се преселувам пошто ете морало или било подобро да живееме настрана поради нема баш и некои причини МА НЕМОЈ.

Овде само го изнесувате она во вашата желботека што е и имам чувство дека веќе барате реализиран човек со сите овие работи.

На Cutiepie1 и Malesia им се допаѓа ова.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.699
    Допаѓања:
    19.150
    Јас ќе речам еве дека и по станојте може да ти се погодат "послободни" луѓе и ти можиш да изневериш или мажот ти. И сеа? (небулозно е и сеа така скроз ми текна)

На Cutiepie1 и Malesia им се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.699
    Допаѓања:
    19.150
    Еве кај мене во станот таа над мене не пушта вода во казанчето и во лето ни смрди корни. Одозгора на ролетни ни фрла семки, трошки од леб и си плука одозгора, лигајци ми теча по ролетни. Тој до мене лепенката е шофер, ко че си дојди дома само се караат се тепаат и ебаваат по дома па се слуша на тераса. И?

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.441
    Допаѓања:
    22.549
    Добро бе Старк, смири се, нема да те извадиме на сила од дома :D:D.

Ние жените си сакаме приватност. Неможеме да поднесеме некој друг да ни се меша во манџата. Некогаш ни своите дома неможеме да ги трпиме а не па туѓи родители.

На Autumn Love, LiquidLuna, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.441
    Допаѓања:
    22.549
    Па оти нема кај нас закон, затоа така прават. Да имаше, да видиш како ќе седат како бубалки мирни. :D
    Како може нашиве тука во странство да се мирни? А доле распашољ. :rofl:

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.699
    Допаѓања:
    19.150
    Не бе си разговараме само, само си имам став и валидни причини зошто не би и ЗОШТО БИ - хипотетички.

На Cutiepie1 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.699
    Допаѓања:
    19.150
    Не ти верувам оти имам доста читано како има заебани комшии и те навредуваат итн поради не си нивна национаност итн ама да не ја терам таму темата. Небулозно ми беше ова зошто не прифаќате на одделен спрат, ама можи друг стан. Кога заа мене е слично. :)

13. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    5.198
    Затоа постои избор. Ако двајцата имаат различен став по ова прашање или ќе се разидат или едниот ќе попушти и ќе се исполни желбата на другиот. А попуштање за вакви круцијални работи не носи многу добро. Значи во ред е и едното и другото само по себе, само не е во ред ако едниот треба да трпи заради другиот.

А најчесто, со чест на исклучоци секако, настојуваат на живот во заедница оние коишто не се спремни да ја остават мама. Со таков став тешко во брак, додуша тешко на жената со таков во брак.

На An-na, CameliaMiller, Spidy и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.849
    Допаѓања:
    34.783
    Па друго е со станари.
    Станарите не се мешаат и не ѕвонат на врата на секое.
    Има разлика, станарите не можат да брцаат по фиоки.

На Spidy и Adidas888 им се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.699
    Допаѓања:
    19.150
    Ova go prajte ko demek site roditeli se davezhi. A imam realni primeri kade bas i ne se. Duri ima i poznavam zhena sto epten si gi saka roditelite na soprugot pa im pomaga. :)

16. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    7.808
    Лично мое гледање на оваа тема, барем за мене, живеење у заедница, НИКАД. Кој не е спремен да живее на само, уште помалку е спремен за брак и деца. Си ја ценам приватноста и мирот и то е то. Нема љубезност што може да ме купи да живеам со сите у пакет, или тако звано, со сите по ред да се испоомужам. Се знае, маж и жена си живеат заедно и градат фамилија од нула. Старата со новата фамилија не се меша. Човек се разделува од својата фамилија за да направи нова и подобра. Некој дечко на мене да ми каже да живеам со негова фамилија, на лице место раскинувам. Па нека си бара он некоја слична на него.

На moonlight-girl.55, lovemme, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.966
    Допаѓања:
    179.739
    Не е за тоа и за тебе темата, ама ич не е слично.
    Ако се комшиите заникаде и не ми е таму подносливо живеењето, како што сум го купила станот, така и ќе го продадам. Евентуално поскапо одошто сум го купила.
    Комшиката, ни таа карши, ни таа под мене, не очекува да има клуч од мојот стан, не ми се јавува во секое време, поточно никогаш не ми се јавува. И буквално само добар ден во лифт имаме, ако случајно се сретнеме. Мајка ми и мајка му, не може да не се јавуваат, не можеме да се разминуваме само со добар ден цела година. И стално имаат некој непобаран совет да дадат, што и мене и мажот ми, не вади од кондури, иако сме илјада километри далеку.
    Пробај де, прашај, ама некоја снаа и свекрва што нема да те лажат- кој од нив е задоволен со таквото живеење? Јас такви случаи не знам.
    А на темава-ај пробај ти замисли, одиш кај невестата со нејзино семејство да живееш. Ете, има поголем спрат. Кажи како ќе се адаптираш и зошто не?

На Emy867, senjorita-v, andromedae и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.699
    Допаѓања:
    19.150

Дали некогаш си имала свои одговорности дома, од типот на плаќање сметки, водење грижа за куќа-стан било што ? Па и родителите нешто помагање околу домот или нив носење по доктори и слично?

Дали од своја плата имаш платено и давано пари?

19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.699
    Допаѓања:
    19.150
    Јас не одам затоа што веќе имам стекнато мое. И за жал стигматизирани се таквите мажи, барем и во денешно време би било срамота и би бил потценет. :)

Ептен се ретки случаевите дури и не знам дали знам воопшто некој домазет... а да е се ок.

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.849
    Допаѓања:
    34.783
    Нека си ги сака, никој не и' брани.
    А зошто вие мажите не се прилагодите на семејството на жената?
    Да готвите за сите, да перете, чистите.
    Туку така ви чини, не сакате да се одвоите од родителите, ама жената може се' да трпи, жена е тоа.
    Никој на никој не мора да се прилагодува.

На SummerGirl, senjorita-v, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.