Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Изгледа и јас така ке терам, додека сака да цица ок, и плу ад ќе давам
    Тоа е незнам неможам да се помирам

2. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Сосема си во право
    Нир имаме борба за доење плаче, црвен е цел од нервоза
    Само што ќе дадам ад одма се смирува, плус овие денови ептен беше турболентно ми зајде од плачење при бањање, така сум се преплашила реков крај не го мачам и со плачење на цицање

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Тоа е зошто од шише полесно му тече али ако сакаш да го доиш само до 40мл после доење се дава али ако сакаш да биде само на доење помалце ад повеќе на цице и тренирање живци зошто ќе плаче што е нормално и тебе да те тераат да правиш нешто што не сакаш ќе плачеш:D. Доењето е убаво ама требаат и нерви за тоа не само сега и за понатака :)

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Krofna* Ако сакаш да доиш, помини ги сите начини за да го оствариш тоа, биди упорна. Посоветувај се и со @Kaetana, мислам дека може да ти даде убави совети како да го постигнеш тоа. Пиши во темава или пиши и' приватна порака.
    На крајот ако не ја бива, лесно може да се префрлиш само на ад.
    Убаво пиша @Brpbrp, треба трпение и нерви.

5. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Сосема си во право

6. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Ах Каетана ја пукнав сиротата, преубави совети ми дадено но без успех сме :( ете несака и несака да фати да цица

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не знаев. Ако си пишала во темата, сигурно сум читала, но паметот не ми памти.

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ќе фати да цица кога ќе види дека нема ништо друго освен цице самиот инстикт ќе му каже дека треба да цица.Јас во болница 4 дена на цице ми го носеа првите 3-4 пати не сакаше да фати особено левата не сакаше да ја помириса со силиконските почна по малце и со шприц капка две колку да цицне 10-15 мин да стимулира кога отидов дома млеко имав за извоз али со тоа грчевите се изреметивме искрено не сакаше ни со цице да се смири после следеше и скок и само ми ја маваше и се тргаше вриштеше. Ова е тоа што ти го зборам ако си спремна грчеви,скокови ќе има одбивност од јадење некој период не значи дека и твоето ќе биде али треба се да се очекува. Мој совет ти е да пробаш така со шриц по малце да града и да влече барем една недела најмалце ако немаш нерви подобро пресечи од стает зошто ти кога ќе бидеш нервозна тоа бетер ќе биде и ќе ти зајдува од плачење.Секогаш сум за доење пред се али кога не бива боже мој не е грев ако е и на АД само да е смирено тоа и среќно

9. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Хии.. те снема, јас мислев добро ви оди...
    Би те советувала и да се видиш со лактациски консултант кој ќе ти помогне најдобро на лице место. Јас не сум таму, и на жалост можам само да сум онлајн поддршка. Ама мој совет би ти било тоа. Ќе ве види, ќе ти објасни што како, ќе ти покаже убаво, ќе направи план со тебе. Ако сакаш, пиши ми да ти дадам контакт.
    Ако ти е полесно со формула, и ти е тебе ок тоа, не се секирај. Сепак, не е муабетот по секоја цена. Но ако си имала желба и сакаш да доиш, мој совет е да не се откажуваш додека не почувствуваш во душата дека ако се откажеш нема да ти биде криво и сметаш дека повеќе не можеш да дадеш. Само тогаш ќе си ок со ситуацијата. :hug:

На Kitten, Krofna*, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    :bow:

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Па само и со шприц се лаженме поинаку нема шанси, несака но да се сврти накај цице а камоли да цица.
    Буквално се имам пробано и не се нервирам кога несака да цица му пеам ми зборувам само да се смири ама нееее или моево е изрод или за мене цицањево е нешто недостижно

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Хахахахахахаха нека не ти биде криво ете викни и лактациски консултант уште тоа пробај нека не ти е криво за ништо не си ни прва ни последна со ваков проблем. Битно е на крајот да бидете и двајцата задоволни од исходот :l:

На Snowflake92, Chuchanov, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Не е само твоето не грижи се. Убаво ти пишала Каетана. Јас за жал не се консултирав со советник за доење и сеуште ми е криво за тоа.

14. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Уште тоа ми остана

15. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Уште едно прашање сеа прочитав дека нетреба да се меша мајчино млеко со ад, да не се даваат едно по друго.
    Вие како правете што правевте комбинации до сега?
    Зашо јас секогаш прво пробувам со цицање или го давам измолзеното па одма после тоа ад

16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    19.028
    Кај прочита
    Можеш да даваш јас така му давав а и многу се на комбинирано не се секирај прво молзено па додај ад отприлика гледај милилитри 90 мислам треба види по ад кутијата

На 0ли, Krofna* и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  17. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Дојде мајка ми да ја види па цело шише 100 мл си испи, знае да пие ама мене ми се лигави пред да си оди пак ќе и даде, мора да се навикне на ад кога ќе почнам со работа по 9 саати нема да ме гледа.

18. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Па на темава читав наназад и овде баш пишуваше дека не се комбинирале
    А на кутијата има само по недели колку мл се дава

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    19.028
    Многу мајки хранат комбинирано немаат сите млеко доволно за да биде само на доење така да не се секирај мене и педијатар цел месец ме водеше комбинирано да цица па дохрана 60мл на 4-5 саати.
    Ама ја дека една града скроз мк секна се молзев на пример 50мл и давав уште 50мл ад гледав по недели колку треба да пие и така правев

20. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Знаат на мајките често да се лигават, за било што. Кога ќе почнеш друг ќе ја чува и ќе пие или ако можеш да се измолзуваш па да и даваат кога ќе си на работа вкусот ќе го памети и без проблем ќе пие.