Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.014
    Допаѓања:
    4.908
    Дај размислете поубаво... Да сакаа ОДДАМНА ќе ја запалеја Св. Никола и другата црква која е во селото. Верувам дека е некој од друго село...

На Floyd12 и Rose96 им се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Jас нема да зборам за политика проблеми етц... Aма сакам да кажам нешто за тој карневал

Mене искрено тој карневал одсекогаш ми бил језив и страшен, се плашам само маските што ги гледам на телевизија, камо ли таму да одам.
    Mене лично, карневалов никогаш не ми се допаѓал,можам да кажам дека ми е одвратен

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Што сте запнале бе дека не биле од Лабуништа? Кој сака нека се, сигурно е дека се муслимани. |(
    Дал од Лабуништа или од друго село, истите луѓе се, сеедно.

Што да сакаа одамна ќе ја запалеа?? Да можат тие одма сите Цркви би ги запалиле, не му ја мислат два пати. :fubar:
    Сега искористија прилика, најдоа изговор, па ајде. :^)

И колку вие што би запалиле своја џамија, толку и ние би запалиле своја Црква. Дај престанете со муабетите. Имало очевидци. Кој очевидци? Истите што ја запалија, а отпосле се правеа добри, демек гаснеле? Ма немој. :^) На друг продавај пуфки.

4. Floyd12

Floyd12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    110

хаххаа да бе даа ние ке ја запалиме и ке ја гасниме така??? ако си ти таква особа не сме сите да ти кажам..... ц ц ц ц ц :@ :devil: :@ :devil: :devil:

5. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Што сте запнале бе дека не биле од Лабуништа? Кој сака нека се, сигурно е дека се муслимани. |(
    Дал од Лабуништа или од друго село, истите луѓе се, сеедно.

Што да сакаа одамна ќе ја запалеа?? Да можат тие одма сите Цркви би ги запалиле, не му ја мислат два пати. :fubar:
    Сега искористија прилика, најдоа изговор, па ајде. :^)

И колку вие што би запалиле своја џамија, толку и ние би запалиле своја Црква. Дај престанете со муабетите. Имало очевидци. Кој очевидци? Истите што ја запалија, а отпосле се правеа добри, демек гаснеле? Ма немој. :^) На друг продавај пуфки.[/quo

Живеат покрај црквите и не се ослудиле да ја запалат а не сега. И кој че напрај 8год дете ма немој не бидите глупави сватете дека Лабуништа не е способна да запали.И во ку'ранот пишува поштоваја другата вера епа и то го прават лабуништа.Лабуништа може да се рече дека едно од најсложните луѓе се не гледаат христијан, муслиман се дружат.Се започна со вевчанскиот карневал.. ама Лабуништа се бии направила ама никогаш не би запалиле црква или слично.ОВА НЕКА ВИ ОСТАНА ВЕ УМ :D :D :D

На Floyd12 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143

Да ти кажам соседите да не стигнеа се че беше запалено.Тие пак испаднаа фер после она што и го направиа на муслиманите никој немаше да влезе во црква да гасни пожар.Можда некој аплаудирал ама со право тебе да ти ја мочаат библијата што че прајш че гасниш џамија??? Е нема да гасниш че викаш па тие не навредиа нека гори џамијата. :devil: :@ :@ :@ :devil: :@ :devil:

На Floyd12 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Floyd12

Floyd12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    110
    Даа помагаа јас ги видов !!!! А ти од кај знајш дека тие ја запалија имаш некој доказ ги видее?? се уште не се знајт кој го направи тоаа :@[/quote]
    Не ни треба докази...доволно ги познаваме луѓето кои можат да го направа тоа[/quote]

Господ не е мачка! Тој е ГОРЕ и ГЛЕДА Се!!!!! Правдата ќе излези на виделина!!!! И вистина помагаа ако сакаш верувај сакаш не што е вистина вистина еее !!!!!!!!!!!!! :)

8. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Не ни треба докази...доволно ги познаваме луѓето кои можат да го направа тоа[/quote]

Господ не е мачка! Тој е ГОРЕ и ГЛЕДА Се!!!!! Правдата ќе излези на виделина!!!! И вистина помагаа ако сакаш верувај сакаш не што е вистина вистина еее !!!!!!!!!!!!! :)[/quote]

Tи гледаше ма? Од Лабуништа си???
    пишав и друго мислење...
    Добро ги знаам сите гомна од таму ;)

9. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    Wow какво тешко прашање
    Дали тие што го подметнале пожарот биле од Лабуништа или не..
    Богами..местото на живеење на тие што го подметнале пожарот е од огромна важност за целата нација и ако не се разреши тоа прашање.. незнам како ќе живееме.

Треба малку да ги смирите страстите.
    Не мислите дека премногу генерализирате и навредувате многу членови на форумов?
    Кај ќе стигнеш ќе наидеш на верска поделба..
    Лошо.

Инаку лудото карневалот е таков каков што е.
    Ова не е треси-меси карневал како во Бразил.
    Хумор и сатира, морбидни маски со цел да се избркаат злите духови..
    (Нека ме поправи или надополни Вевчанка или некоја што добро ја познава вевчанската традиција)

edit: La.Reina.Del.Sur- и јас познавам луѓе што живеат од Лабуништа и не се такви како што ги опишуваш.
    Изгледа не си само ти..

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    ^ Cепак, морбиден ми е :)
    A, и не му го знам значењето! :)

11. Floyd12

Floyd12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    110
    Даа од лабуништа сум ..!!!!!!!!! Па и од кај мене дома носеја вода ии ние сме муслимани па пак влеговме во цркваа затоа што не сме такви луѓе.. Повеќе не планирам да коментирам!!! Правдата ќе излези на виделинааа!!!!!!! :)

12. La.Reina.Del.Sur

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Ашлинг долги години ги познавам луѓето од таму... од тие 80% кои се муслимани во Лабуништа (а можеби и повеќе) само 10% се луѓе
    ;)
    се извинувам доколку некој се навреди со ова луѓе нелуѓе, само го кажувам она што го знам ;)

13. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Олади малце и прочитај ги сите мои каментари околу оваа тема и се ЌЕ ти биди јасно!
    Би ве разбрала ако вратевте со едно злодело ама секој ден по едно се прави, дали е во Лабуништа, Боровец, Октиси, Подгорци,.. не е битно, битно дека секаде има луѓе кои не го почитуваат Куранот и тоа повеќе од оние во Вевчани. Не им враќаш само на Вевчанци лошо, туку и мене, и на докторот кој те лечи, учителката која тебе те воспитала или на твоето дете, човекот кој некогаш дарувал крв за тебе или ти помогнал на било каков начин, на сите оние кои до вчера си ги нарекувал браќа.
    А ако гори џамија јас ќе бидам прва што ќе тури кофа вода во неа. Дали го гаснам домот на Алах или Исус, мене ми е сеедно...Господ е еден.
    Фала Пријатно.

14. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Да те прашам да не имаш роднини нешто во Тетовско па да прашаш дали и во Мала Речица е случајно запален манастирот ај ти се молам (можеби не си ти таков и твојата фамилија но има такви шо незнат шо прат)

15. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Пошто има членки од Лабуништа мора да ве прашам...Зошто не кажувате дека не сте ја пуштале пожарната да си ја врши својата работа(ова ти го кажувам од сигурни извори-денес бев кај една другарака што татко и е пожарникар и ми ги пренесе детали)и да зошто не кажувате дека само Докторот Аладин и некоја Фамилија од Дамир(Демир) била вклучена во гаснењето на пожарот?

И да зарем не се запрашувате зошто некој македонец би ја запалил црквата, зарем е до толку ојден македонскиот народ за да оди против сам себе?

И уште нешто мене многу ми е мило што се нашрави ова, зошто Мерко ќе лета од функцијана, место да ги подрзава Албанците тој застана на страната од Муслиманите, доколку ние Македонците малчевме да знаете дека Албанците нема да малчат и ќе му се спротистават на Мерко, и ако слушнавте веќе почнаа несогласувањата помеѓу ДУИ и ДПА!

16. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Јас не сум Албанка,ама сум муслиманка.И да..ме навреди маската која вчера ја видов на клип!И тврдам дека го навредува секој муслиман,било да е голем или "мал" верник.

Зарем морало баш таква маска да направат?Во ред,можеби не знаеле дека може до толку да ги повреди чувствата и да ги навреди СИТЕ муслимани,ама како не размислиле како би им било ним некој така да се потсмева на нивната вера,на нивните убедувања?!На нешто што за нив е свето?

Секако дека тоа не го оправдува насилството.Не оправдува палење знамиња,а камо ли палење цркви.
    Ама исто колку што го осудувам тоа,толку ги осудувам не само оние кој што ја изнеле маската,туку оние кои ги оправдуваат и тоа го гледаат само на шега,само маска било.
    Само маска или само шега...тие со тој саркастичен начин уште повеќе навредуваат,отколку да е направено со сериозна и директна намера.
    Зошто да се разгорува огнот и бесот?Зошто да има пак судири и етничка ,дури и верска нетрпеливост?!
    Заради таа ЕДНА маска ли?

На LivingGlam, IvanaMkd и glamour-lady им се допаѓа ова.
  17. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Вечерва запален манастир во Мала Речица

Запален е манастир во тетовска Мала Речица, објавува порталот Прес 24. Според првите и неофицијални информации со кои располага порталот, пожарот зафатил еден од ѕидовите од манастирот, откако засега непознати лица поставиле даски покрај него и ги запалиле.
    Сеуште е непознато колкава е штетата и дали огнот е под контрола на противпожарните екипи.

http://www.plusinfo.mk/vest/31781/Veche ... a-Rechica-

На Ulata му/ѝ се допаѓа ова.
  18. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363

Секако е дека е навредливо, не викам не...Ама кај беа лани, кај беа другиве години да се бунат и да прават вакви глупости. Тоа на сите нас од Вевчани не ни е јасно?!
    Ако викаш дека е заради ЕДНА маска јас сепак мислам дека се работи за нешто многу повеќе...

Не знам од каде си, но јас сум од тука и јас самата си знам како ми е, како е со страв и со трепет цели 5 години со страв да одиш научилиште, со страв да излегуваш навечер и цело време да си на штрек, да не можиш на мир да излезиш!

На La.Reina.Del.Sur му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    56.994
    Мис се согласувам со скоро цело твое мислење, освен со болдираниот дел.
    Навредлива беше маската од карневалот, не требаше да се случи или требаше барем да има извинување.
    Ама дека е за иста осуда, не е исто маска и палење и сквернавење на цркви.

На Miss-Independent и IvanaMkd им се допаѓа ова.
  20. La.Reina.Del.Sur

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Дека е навредливо да, не велам дека не е навредливо. И во предходните постови го кажав тоа.

Но, знаеш какво е чуството кога со години родителите те пуштаат со страв нашколо и се молат да не им се јават дека нивните деца се во болница или мртви, а?
    И кога одиш со шибер на едната а со нож во другата рака за да се заштитиш?
    Кога си се нашол сред огромен џган и се тепаш за да извадиш жива глава?
    Кога одиш по улица во Струга и те фаќа некој за газ, а не можеш да направиш ништо за да не ја крениш големата.
    Се плашиш да излезеш од дома. Не одиш на училиште за подоцна да обработуваш саботи и недели?
    и на крај Рамис Мерко да се криво колчи и да вели „Ние сме обединети! Ние не се расправаме! Нема етнички делења!“