Она што го кажа важи и за неговите колешки од факултет додека студирал во Прилеп ? И за неговите керки кога ке студираат ? И за неговата жена којашто од Гевгелија дошла да студира во Скопје ? Дали и за неговата Нада мајка му се однесува тоа ? Којзнае што има доживеано во животот, вакви комплекси ни кај оставена шваљерка нема !
Нема веќе со што да е во центарот на светот кој инаку нели се бележи со нула па почува да тресе глупости.Он е за мене толку искомплексирана особа што мислам дека психички ќе пропадне. Куќни пријатели се со една што учеше со мене, типката 2 и 2 не знае колку е од 6то до 9то 5,00 екстерно 5ки.Ене ја во Георги пак со сите петки Вмровско школо секако ама уста кога ќе ти отвори повеќе Ромче ќе разбереш што ти збори него она..
Иако фаворити ми беа Димовски и Поповски, разбирам зошто се избра Христијан за претседател на партија. Па нели сакавме реформи и нови луѓе а не старата багра на Грујо. Мицковски сега треба само да го обедини членството а за СДСМ нека не се замара, они сами од себе ке си паднат од ваквата политика што ја водат. Дали ке биде пионче не Груевски? Мислам дека не, после ова Груевски ке се повлече и само ке гледа газот да си го спаси нема ни политика ни ништо да го интересира. За реакциите на Илија Димовски, Антонио Милошевски и Никола Поповски и муабетот на Грујо за ножот во грб, мислам дека беше една договорена фарса за да направат драма што публиката и ја очекуваше, демек раскарано ВМРО демек готово тој ешалон си оди доаѓаат нови луѓе. За разголена студентка не знам што толку се фативте, побитна е суштината на говорот ама изгледа некои ги боли вистината и се навикнаа 12 години за се што не им е убаво во животот да викаат грујо е крив а тешко ке им е да кажат дека е некој друг веке е на власт и греши.
Ало, Пожега: ГРУЕВСКИ ВЕЌЕ ОДАМНА НЕ Е ПРЕМИЕР И НЕ ВИ Е НИКАКОВ ФАКТОР ВО ЖИВОТОТ! Престанете со опсесивно - компулсивни нагони, и глејте што ви се случува во реалниот живот. Си имате премиер, го прогласивте за спасител и живототворец, па ме интересира што ви испорача баткава за оваа скоро година дена владеење? Барем една конкретна придобивка да кажете? Нема такво нешто, и нема да има! На сите ви е јасно како бел ден, нели? Ама битно Грујо ви е издувен вентил, зошто суетата не ви дава да си ја признаете грешката кога заокружувавте на ливчето. Епа Заев ви е совршен избор. Ни стави на сите камења на вратот и не фрли во септичка јама. Мизерник и небидник. Човек со капацитет и репутација на мифка свадбарска. Човек кој и коалиционите партнери го нарекуваат лажливец. Некој рекол: „Што полошо, тоа подобро“. За да се направи споредба, како било, а како е сега. И како ќе биде понатаму. А мизеријата допрва ќе ја вкусиме за сите пари.
Па То бе душо. Така, бравоо...некој што не може ништо убаво да види напред, мора да гледа назад..но, пак ние обичните сиромави јадници ќе го носиме оглавот
Грујо е болен човек !! Можи ке извади лекарско и наместо во затвор ке оди во лудница !! Мицковски е плод на изопачениот мозок на Грујо ! Нема ниту харизма , ниту стас , кога зборува изгледа како да е толку прејаден што кога зборува тешко диши ... Вмро дпмне е мртва партија !! Ја погреба Груевски и Мицковски ! П.с. Би сакала да има некои избори па да се уверите дека на дпмне стварно му се случи катаклизма !
Батали го Грујо, завршена приказна, туку со болниот ум на Заев што ќе правиме, со здравството оставено на цедило што ќе правиме!?
Јас нема никогаш да го заборам псохопатот грујо , бидејки ми зеде 11 години од мојот живот и ми ги уништи ! Она што ме зачудува кај вмровците е што никој не плачите по него а сите го браневте (како смокот што го чува лозјето ) Ако си ме читала назад ке си видела што имам пишано за заев ! Дека времето полека поминува , тик так ... Никој не гласавме за него од што е личен , туку заради ветувањата негови ! Кога сеуште ја гледам таа неписмена вмровска банда во администрација ми се дига косата Заев ке добие црвен картон од мене ако продолжи вака!
Зарем уште не си го пружила црвениот картон, па на што уште се надеваш, уште колку години ќе имаш трпение??
Па 6 и пол месеци е на власт , не е како психопатот грујо 11 години . За тоа време не покажа ништо , но еве уште 6 месеци ке чекаме да биде година , па ке видиме со црвениов картон
Има разлика мегу ВМРО-овци и СДСМ-овци. ВМРО-овците само ќутеа пред грешките на Грујо, СДСМ-овците уште и ги бранат грешките на Заев. Ајде бе каде е министерот за здравство... Груевско било вака не било... Само јас знам два случаја од ретки болести кои починаа од шо немаме министер да потпише ... Ама не лапна никој пари и не се протетира како за со Тамара името шо си ги перевте муцките...
Јас па баш дијаметрално спротивна слика од тебе гледам, и на темава и по социјалните мрежи (пошто во живо избегнувам воопшто да дискутирам за политика). Гласно бранење, оправдување после сите глупости и квалификување како патриоти гледам баш од хардкор вмровците за партијата, додека за сегашната влада повеќето од останатите реално си кажуваат дека не идат во добар правец и не се задоволителни. На социјални мрежи, пак, сдсм гласно ги бранат само ликчиња што ќарија од нив, како што е Васиљ. Јас воопшто немам слушнато или прочитано муабет на место за политика од човек што се декларира како симпатизер на ВМРО освен од @Lianna Anna, еве најозбилно и најискрено кажувам, па како сака нека звучи. И она во моите очи и не е вмровка, туку е објективен и транспарентен љубител на политиката. И да Кикирика, нема ама баш ништо длабоко и паметно во епската глупост на Грујо со студентките од вчера. Има само тешка, жална брука. Впечатливо е во негативна смисла каков простак ни ја водел државата цели 11 години, актуелно е што идиотизмов вчера го кажа и затоа се коментираше, и тоа не значи дека сегашнава влада е во ред и нема што да се критикува кај неа.
Интересни ми се вакви изблици на нервоза што довчерашниот господар е на дното, тоа е таа чиста емоција Козјнае како се осеќа раја што им бил стопан 11 години. Без ралика кој е сега на власт и дали утре ќе слетаат вонземјани, тоа не го менува фактот што пастирот е дно на дното, умрен морон, неписмен кривоног криминоген отпадок, статистичка грешка и што еден таков лик имал скоро апсолутна моќ во едно општество 11 години. И Хитлер одамна не е Фирер али на германците им е непријатно негово споменување, со таа разлика што барем знаел да држи говори без да чита.
Апсолутно неточно!! Вмровците го бранеа до вчера грујо , кога ги слушнавме бомбите пак го бранеа , уште и гласаа за тој багабонт и покрај тоа што јасно и гласно слушнавме сите каков криминал напраиле братучедите ! До вчера покољ вмровците (тие што најмногу се офајдиле) правеа за грујо од што го бранеа , но денес ке велат дека не е ништо више Јас сум ти доказ како член на сдсм дека го критикувам најмногу Заев ! Како е можно неписмените уште да работаат во администрација , не можам да се помирам со тоа !!! Очекувам да ги истера , бидејки таму не им е местото !! Доколку не ги истера од работа , коа ке дојде време за гласање , ке отидам на ливчето да нацртам еден голем машки полов орган во ејакулација !!!
Го критикуваш за тоа што не ги испадил ВМРовчињата од работа (според тебе неписмените)?? Само тоа? Не ти смета евро за вицето, новите вработувања како цацко и васиљ, поскапувањата, тоа што немаме министер,за што го критикуваш... што ги држи вмровците на работа?? БРАВО за критиките и "широките погледи "... јаки критики нема што. Инаку бев симпатизер на Груевски се додека не се случи амнестијата на Хашките случаи.
Oд сево ова мислење најмногу се согласувам со последната речениа, дека зајакот заслужува баш таков во ерекција. А што се однесува до твоите осуди воопшто не си во право дека вработените за време на вмро биле неписмени... Едно ќе ти кажам прво во вмро сите се интелектиалци, ако ги споредиме Груески и Црпко за писменост разлика огромна, Груески имаше стратегија за развој на економијата, секоја година БДП беше над 3%со можност за растење а црпко испод 0 % ја доведе економијата, Ако го споредеш неписмениот Тевдоски со Ставрески огромна разлика, Тевдо не знае што е бруто нето за жалење е, ако не станеше министер сеуште немаше да знае што е бруто а што нето... А за администрација немој да ми збориш во време на сдс имаше неписмени ставено не знаеа една молба да напишат... Ќе ти кажам еден пример за сега еден заменик директор кој е од моето место, студираше од 2000 до 2015 годна правен фак...Па сега Сдс го назначи за заменик директор на државна агенција во Скопје и замисли што ќе биде од таа агенција како ќе напредува... И ти ќе ми збориш за писменост молимте немој.... Се разбира исклучоци постојат ама тоа се мн.ретки...
Адоки те молам немој , ке ти се смеат . Бриши го мислењево со време Го знаеш тоа коа отишол Грујо во Америка па коа почнал да прича инглиш , ама никој не го разбирал , па повикале преведувач И не ми збори за неписмените биле писмени . Бидејки со само основно образование се инспектори во полиција , лимари во Убк , со 8 одд исто така директори , секретари , што не знаат на кој свет се не пак да знаат да работаат ! Се надевам Заев ке се свести и ке ги брка од работа , инаку органот во ерекција не му бега Нема трт мрт кај нас кумуњарите
Кога Црпко ќе научи што е тоа метар, литар, кубен... И кога Тевдо ќе сфати што е бруто-нето Ддв, е тогаш збори ми за писменост во сдс. А патем Бранко растураше енглески... Грујо како така се трудеше ама Бране ваш апла беше...
Не знам зошто напињаш и пробуваш да го испериш грујо кој е најголемиот криминалец во историјата , на рамниште на Алкапоне , да не си ти венчан со него што толку го браниш ? Или и ти си офајден од бизнисите од паторчето со криви ножиња? Нешо тендерче да не лапна ти ? Ова со заев е извадено од контекст . И за крај Господин Господин Бранко Црвенковски е институција ! Незаменлив !