Истово ќе се случеше без разлика кој е на власт. За старите знаевме со сигурност. За овие се надевавме поинаку. Во заблуда се сите овде што веруваат дека навистина народот некогаш некого изгласал овде.
Артан Груби провоцира Македонски народ,така исто провоцираше Зијадин Села па си го окрка. Има Македонци со краток фитиљ,па да не испадне уште некој Терорист(недај Боже) Еве овдека кажувам Македонецот има трпение,но лошо е кога ќе го изгуби истото. Со среќа нека ни е,назад нема.
Ako nesto vodi kon propast toa e neprifakjanjeto na odgovornost sto ja imame kako narod bez razlika kogo go poddrzuvas ili ne. Jas ne sporam deka golemite sili ovde si gi krsat kopjata ama umesnosta vo seto toa koga si mal e da isteras interes za interes,a ne so bi se reklo "daj si mazu zenata pa, baraj nova", zs nova drzava nema !!! Taka sto narodot dosta se laze Sam sebe deka ne glasal de. Do dusa I na sila dojdoa na vlast ama nekoj sepak im dade glasovi,a ZZ posteno si kaza so kje bide. Zatoa nema ama se nadevav laze, nekade lazenje glava moze da go kosta.
Ако двојазичноста можела да се спроведе додека ВМРО беше на власт зошто тоа не се случи? Имаа 11 год. тоа да го направат па не го направија. Груевски на секое интервју и митинг напоменуваше дека ова ќе се случи, велеше немој после да речете не сме знаеле бидејќи нема да може назад. Што одлучи народот? Народот одлучи да слуша некој што вели дека требало да се прошири рамката на Рамковниот договорот. При очи се правевте слепи, Груевски демек кажувал спинови. Ајде објаснете ги тие спинови?
Реферндум е моментално единствено законско решение за проблемов. Ни требаат прво потписи. Граѓанска иницијатива за рефернедум. Ама, ако решиле вака, референдумот ќе падне, исто како што падна тој за територијалната поделба. Ако сакаат, и покрај граѓанската иницијатива, нема да има реферндум, оти ќе најдат некоја дупка во закон што тоа ќе го спречи.
Gruevski zborese ama prokleta zavist i ljubomora mislea sebe samo gleda da se spasi. Eve Sega na tacna kje krkame.
Ех бе Зоки,да губеше вистина трпение македончето добро ќе беше,ама пустото не губи,сеедно му е,ете видиш И мене ептен ми е одбивен и лигав Груби,а за Села не му направија ништо освен еден бокс во фаца(кој и те како беше заслужен после цело иживување кон нашата историја,јазик и општо народ)малку му беше тоа него,но на крај направија да изгледа ко СеЉата да е жртвеното јагне Сеедно било на униформите од АРМ дека кај македончето ќе стојат амблеми од УЧК,ех пак ти голема работа. Ех,голема си Македонијо,те делеле и грабале одкако си кукната,и уште те грабаат,ама жалосното е што денешнава твоја младина вели сеедно ми е што умирале за мене дедовци и прадедовци,мене ми требаат 500 евра плата
Ne znam dali kje IMA referendum zs neli ambasadorot na SAD ja rasturi DIK zs ne sedat vmro I sdsm na ista masa I nekoi isto ne lakomat I ne grizat mamka, nema DIK ...a I da IMA ako bide namesteno ko "sekoe prasanje ne zasluzuva odgovor" vo 2004 bese mi se cini, go jadevme.
Вреди да се проба со референдум. Прво собирање 150. 000 потписи мислам беше. А после Собранието ќе мора да го распише. Оти одлука донесена на референдум, по закон е задолжителна. Ама кај нас, како што гледаме, се е можно.
Ете тука скроз се сложувам. @Lianna Anna значи само референдум е спас, и тоа по цена ако успее да се дотурка до таму.
По закон мораат, со одредена бројка потписи. Можат да распишат и ако мнозинството од пратениците гласа за референдум. Ама можат и да го бутнат т.е да заврши неуспешно. На пример ако има мала излезеност.
Aман бе, цело време Македонецот има трпение... Па што уште треба?Помири се со вистината, Македонците се без ташаци (освен тук таму по некое женско)
Ако Македонците немаа храброст немаше да се случи 27 април. Се разбира Македонците не се кријат позади бои и маски, тоа е оставено за шарените.
Можеби е опкружена со таков вид на луѓе па си мисли дека сите се без ташаци. Јас сеуште не и го разбрав ракописов,има боја на листот.
А како ја артикулираш таа емоција за сопствениот дом, народот, името, знамето и остали симболи? Пишување на виртуелни платформи и не е баш нешто, затоа треба конкретна акција. Зарем комитите пишувале графити по ѕидови или земале оружје во рака? Зарем ќе дозволите ненародната власт на crpnatiot да ја продаде државата?
Шо акција, за акција у затвор се иде, освен ако не си граѓанин од прв ред да те амнестираат, помилуваат(милно по лицето). Во секој случај сум против насилство, но факт е дека фиром за едни е мајка за други е маќеа.