Убаво викаш да смениме тема...Ама чекај како викаат свако чудо за три дана , а да почекаме да поминат барем три дена пошѕо денес е третиот ден па после ќе тераме
Ти смета што имаат државјанство овде, а Срби,Босанци Турци и други народи немаат?Или толку ти е широк кругот на пријатели па се дружиш само со чистокрвни Македонци со крстот на чело?А тебе демек не ти одговара да си земеш Бугарски пасош и да си одиш од овде сега кога сдсШ се на власт?Мене не ми продавај м**а за бубрези и не се поставувај така спрема мене не ме терај да паднам подоле од тебе со однесувањето па и тебе да те повлечам со мене.Океј?
Чим си во право терај до крај.Што се откажуваш гледаш дека не се давам.Знаеш како викаат како први тако и други.Чим во времето на Б.Ц 15500 Косовари добиле државјанство тоа значи дека во времето на Глујо уште добиле.Ама попис немало од 2002 тоа се цели 16 год.Зашто не направивте НИЕДЕН попис во рок од ЕДИНАЕСТ години?Пошто така ви одговара, продадени души и испрани мозоци.
@Feminka22 тука имало албанци од векот , ама поголем дел се доселија од Косово 2000 год. И тие албанци што живееле тука, се културни, светски луге што и они баграта од косово не ја сакаат што дојде. И ај бе деца одете учете историја, доста по форуми ве учиме. Или уште не сте стигнале до таа лекција во школото.
Луѓе, ќе си легнaт рaбoтите Се сеќaвaте ли кaкoв бaук беше кoгa нa мaлцинствaтa им дoзвoлијa дa УЧАТ нa свoј мaјчин јaзик? Беше! Денес никoму не му сметa штo вo училиштaтa имa aлбaнски пaрaлелки. Жив се чoвек нa све нaвикне. Јaс личнo еднаш мислaм вaкa, друг пaт oнaкa. Те ми сметa, те ми е небитнo кoј кaкo збoрувa. Вo принцип oвaa кoнфузијa е зaтoa штo не знaеме штo е пишaнo сo oвoј Зaкoн сo ситни букви и меѓу редoви. Дaли утре aкo oдaм вo oпштинa ќе ми требa преведувaч или aдминистрaтивецoт Албaнец ќе ме услужи нa мaкедoнски јaзик? Дaли oвa, дaли oнa... Всушнoст, сметaм декa секoј имa прaвo дa збoрувa нa свoјoт мaјчин јaзик, нo при тoa дa не се ремети функционирањето нa системoт. Се нa се, ќе се нaвикнеме. Сегa си имaме рaбoтa сo едуцирaнo aлбaнскo нaселение (oнa нa кoе му беше дoзвoленo дa се шкoлувa) и мoрa дa признaaм декa зa дa се биде експерт нa некoе пoле не е вaжнo нa кoј јaзик учел, збoрувa. Тие oбрaзувaни кaдри сaкaaт и мир и прoгрес и успех, a не кaкo некoгaш 5 жени и 26 деца вo куќa зaд ѕидoви. Мoждa е време сите дa oдиме нaпред и дa не ни биде нaјвaжнo дa му цркне кoзaтa нa кoмшијaтa. При тoa, знaете кoлку не ги пoднесувaм сдсм..
Ако паднам на тоа да слушам секој овде што ќе пишува арам да ми е.Косоварите имаат убав живот таму верувај ми.Имаат поголеми плати, поголеми молови поевтини цени.
Е па научи прво историја добро, и после тоа ке видиш тука некој кога пишува што е точно а што не. 2001 немаа ништо и затоа дојдоа тука и земаа државјанства. И немаат појма македонски. Они и албански едвај се разбираа со нашите албанци тука.
И не само со Царовска, туку и со Заев: Со нив одржуваше состаноци како да е амбасадор или министер на некоја странска држава, а не она што реално е – претседател на невладина организација која пред овие состаноци постоше само десет дена и имаше направено две акции за помагање на 5 луѓе. Друго беше во позадина. Светските ЛГБТИ организации стоеа и стојат позади Боки 13 со дебели финансии од кои се офајдија и Заев и Царовска. Лесно е да си хуман со туѓи и незаработени пари. Затоа и Царовска низ мала врата ни ја спопика Истанбулска конвенција во пакет со родовата и ЛГБТИ идеологија која сега и правно ќе мора да навлезе и во образованието на децата. Да да, утре моите и твоите деца ќе мора да учат дека тоа машки женски род е застарена ствар, дека сега може да си и машко од женски род, неутрален род, личност со два духа, личност со флуиден род кој зависи од времето... дека има над 70 родови идентитети, дека не е тоа психичко растројство, туку дека ете тој се осеќа како жена и затоа е жена. Чувствата се битни, а не разумот, науката.
Па кај сте бе бањато шаренолики бутачорежимско двојазични Централно балканско републиканци ем Горно Ајрокедонци низаедни? Кој бутна режим со пенкалце нека дигне рака! Ти? -На, стај си ефтин дизел, држ го цревово. -Еве чист Алпски ајро за тебе, само полека увлекувај го. -Шо те лажат Жмроњи, нема тиранска платформа, малце само со јазикот. -Наш си, ќе се најде некое работиче те знам, добро работиш. -Дај да ти турам од чорбава за пеевче, пази, ќе те испрскам. #читајпрекуредови #краткаблоуџобшаренаприкаска #имауштеодтамуодкадештодоаѓаанеечорбазапеевче или како и да се тураше хаштаг не е битно. Битно ете како ве обработија вас што ги гласавте и се пењавевте да ги прикажете како спасители и месии. И нас што не ги гласавме и што никој не не тииит два посто ни го спопикаа јако. Ова со јазикот се очекуваше но јас се надевав дека има разум барем кај некој во комуњарската багра од партија и нема да се деси вакво нешто, ама све е тоа проплакано за багер гусеничар и по него ваљак од АД Гранит. Ние колективно го обравме бостанот, останува идните поколенија и децата да си ги спасиме од целава будалаштина. Него, коа веќе немаат приврзаници и стануваат ретки како вистинските витези крстоносци после Ерусалим, ај малце да се позезаме на сметка на витезите од куртоносната војна (види фотос). Само овие се у предност, го имаат Светиот Грал. Кај Алаѓозовски е, преименуван во „Светиот мал“ (акомеразбираш). Да сте ми живи и здрави, надишани чис ајро, мед и чорба за пеевче да ви тече, па поскоро за крштевка да се видиме! * (*по избор на уредникот, уредникот не секогаш се согласува со ставовите искажани во сликите)
Колку Вмро за 11години они за 1 година вересија ќе направат,и како во кафана да биле,ќе станат и ќе си заминат. А долгот!!! Се разбира куќа части(Македонскиот народ) Милиони евра еј,не денари
Многу ме интересира но не од емотивни причини, него повеќе во својство на detached observer. А може да биде и забавно понатаму Задграничниот комитет во Виндзор, Онтаријо веќе собира прилози со кои ќе биде изнајмен авион на кој ќе бидат натоварени манлихерките. Инаку џабе е ламентирањето, Заев очигледно го презеде на буџет најголемиот дел од сендвич-армијата. Истите тие кои ги товеше pastirot за да остане на власт сега ќе ги тови crpnatiot. Не име, знаме, да им донесат кече кое ќе мора да го носат по 8 часа задолжително нема да зуцнат. Оние кои пропаднале низ процепите на трансферот на власништво на државна цицка 2016/17 ќе кукаат по виртуелен свет, заедно со сендвичите кои преку заштита на анонимноста која ја пружа нетот ќе бидат предреволуционерно расположени. Во реалноста, нема да зуцнат, пошто 300 евра месечно се 300 евра а сендвичот е со посебна. И таков сладолед како во Дојран нема ни на море
Си фаќаш дечко, те тепа секој ден... После некое време му се караш, оти ти дошло преку глава. Си фаќаш нов, оти ти ветува дека ќе те сака, ќе те чува, живот најубав ќе ти пружи. За 3 дена, ни живот, ни ништо... Те фаќа и тој те посерува од ќотек, и така секој нареден ден. Си викаш: е арно де, овај претходниот ме тепаше, па никому ништо, шо има да се жалам сега., овој барем Р може да ја рече, ако не друго. (На тие што не ви текна за што поточно е метафорава... Вака звучите кога велите... Е добро бе и во времето на ВМРО не чинеше, шо ви смета сега шо не чини)
Ne da mi e denov katastrofa, sekoja cest me nasmea. Tuku citav za nekoja objava od germanska ambasadorka ovde vo 2009 ...masala skroeno kje da ni e se, koj pregori pregori ... A nie barem ispukaj se na forumov ...
Зaев нa 24... Јaс дa сум дoнел двoјaзичнoст вo негoтинo прилеп кaвaдaрци струмицa дo кaде зaбегaa... Немoј дa ме јебеш Зaев успешнo ќе јa втурне мaкедoнијa вo вoјнa a пoсле ќе си седи вo стрaнствo... Тешкo нa нaс oбичните смртници
Ги гледaм oние кулaвкoви ќутеa демaнтирaa сегa шoкирaни... Мaкедoнчетo пoдценетo удренo пo муцкa... Не нaпрaвијa aфрикaнци црнци a кoмaндaнт aљи oдбирa кoј е влaст... Тирaнијa нa белците врз црнците кaкo вo јужнa aфрикa... Пa уште си местaт устaвни судии... Пa си aпсaт луѓе aкo излезaт нa прoтест... Излези глoбa 250 еврa... Фaнтaстичен живoт нa мaкедoнче пoвтoрнo вo нoвa 500 гoдишнa муслимaнскa oкупaцијa.